poulinos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Visa Enter Bonus όντως ακουγόταν πιο συμβατή ιδέα. Αλλά με τα μεγάλα νούμερα θα είχε να κάνει και πάλι. Η όλη απάντηση ήταν η εξής για εμένα: "1€ = 1Bonus, με ~8.000€ παίρνεις κάτι.." δες τι δωρα παιρνεις με 8000 ποντους και θα πεις καλα οκ.θα παρεις ενα κινητο των 20 ευρω.και σου δινουν 5000 ποντους δωρο με την εγγραφη.παιρνεις καλους ποντους αμα κανεις προθεσμιακη με μεγαλα ποσα.νομιζω υπαρχει και visa αλλα δεν ξερω αν δινεις για χρεωστικη η πιστωτικη μονο. http://www.alphabonus.gr/default.asp?pid=20 Τι προμηθεια κραταει και δεν τη δεχονται σε αρκετα καταστηματα; ποιος ξερει.λογικα μεγαλο η ισως επειδη εχουν λιγοι amex να μην φερνουν μηχανημα Σου λενε το κλασσικο ααα...Δυστυχως το μηχανημα μας δεν υποστηριζει ΑΜΕΧ ; yes.δεν εχουμε μηχανημα για amex. Είναι AMEX χρεωστική και δυστυχώς έκανα την αλλαγή... τώρα πρέπει να την αλλάξω ξανά γιατί ήδη έχω φάει άκυρο σε 3-4 μαγαζιά δεν νομιζω να σου πουν οχι εφοσον τα 10 ευρω τα πληρωσες ηδη. Πόσο εύκολη είναι η αλλαγή σε Enter Visa? ρωτησε τους δεν νομιζω να ειναι δυσκολο.το πιο πιθανο ειναι οτι θα βγαλουν αλλη καρτα αφου η παλια ειναι amex.απλα θα περιμενεις μερικες ημερες να βγει η καρτα και να παρεις τον κωδικο.την παλια θα την ακυρωσουν λογικα Εγώ στα BP βάζω 60 ευρώ βενζίνη μου αφαιρεί 3.500 πόντους και πληρώνω 48 . Επίσης μαζεύω και πόντους μέσω του βασιλόπουλου οπότε βολεύει για έκτπωση σε βενζίνη πετρέλαιο θέρμανσης κλπ κλπ αρκεί να είναι BP το βενζινάδικο . ναι αμα κανεις μεγαλες αγορες συμφερει.αλλα 3500 ποντοι ειναι 35000 ευρω εκτος αν πας μονο σε βασιλοπουλο κτλ.
thanasismen76 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Επειδη ειμαι κατοχος της συγκεκριμενης χρεωστικης θελω να δωσω καποιες συμπληρωματικες πληροφοριες και συμβουλες.Αρχικα η καρτα σου δινει 3000 ποντους με την ενεργοποιηση της και αλλους 2000 με την πρωτη αγορα σε τερματικο μηχανημα.Εγω προσωπικα εβαλα 30€ βενζινη και πηρα 4x ποντους δηλαδη 120.Συνολο δηλαδη ειχα 5120 ποντους.Εξαργυρωσα τους 3500 και κερδισα 23% ΦΠΑ σε βενζινη.Εβαλα 60€ αλλα πληρωσα 48,6€.Κερδισα δηλαδη 11,4€.Πηρα επιπλεον 48 x 4=192 ποντους.Εχω δηλαδη 5120-3500+192=1692 ποντους.Για να ξαναεξαργυρωσω παλι 3500 ποντους θα χρειαστω 3500-1692=1808 ποντους.Αυτοι αντιστοιχουν σε 1808/4=452€ αγορα βενζινης μες τη χρονια.Για καποιον που δινει 50-100 € βενζινη μες το μηνα συμφερει να εχει τη καρτα.Η χρεωση το πρωτο χρονο ειναι δωρεαν ενω απο τον 2ο 10€.Μονο απο αγορα βενζινης κανεις αποσβεση μεσα στη χρονια.Προυποθεση βεβαια να αγοραζεις απο το συνεργαζομενο βενζιναδικο.Προσωπικα εχω ενα κοντα στο σπιτι μου με λογικη τιμη βενζινης.Δε βολευει δηλαδη το καθενα αυτο το συστημα.Ενα αλλο πλεονεκτημα ειναι οτι δεν ειναι πιστωτικη.Τραβαει κατευθειαν απο τον τραπεζικο λογαριασμο και ετσι δε χρεωνει περισσοτερα απ'οσα εχεις μεσα.Επισης,δε χρειαζεται να κουβαλας πολλα χρηματα επανω σου.Σχετικα με τα μαγαζια που υποστηριζουν την καρτα παρατηρησα οτι η American Express υποστηριζεται απο σχεδον ολα τα μεγαλα σουπερμαρκετ(παιρνεις 1 ποντο/€ εκτος απο το συνεργαζομενο με την τραπεζα οπου παιρνεις Χ4 τους ποντους)Αρκετα καταστηματα με ρουχα,παιχνιδια,ηλεκτρονικα,ειδη σπιτιου επισης.Στο site εχει τα καταστηματα που δινουν extra ποντους.Ο καθενας βλεπει και κρινει αμα τον συμφερει.Για να τελειωσω αμα εχεις και web banking βλεπεις αμεσα το υπολοιπο του λογαριασμου σου.Δε χρειαζεται να δωσεις χρηματα για το μηχανημα με τους κωδικους.Απλα βλεπεις τις κινησεις του λογαριασμου.Ελπιζω να βοηθησα και να μην κουρασα με τοσες λεπτομερειες.
bigbrother10 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Παιδια αυτη η καρτα ειναι πιστωτικη ή ειδος χρεωστικης? Μιλαω και για τις 2 περιπτωσεις καρτων που αναφερθηκαν εδω στο θεμα αυτο...Μπορω με αυτες να κανω αγορες με δοσεις? Και επιπλεον,τι χρειαζεται καποιος για να βγαλει μια τετοια για πρωτη φορα?
poulinos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Παιδια αυτη η καρτα ειναι πιστωτικη ή ειδος χρεωστικης? Μιλαω και για τις 2 περιπτωσεις καρτων που αναφερθηκαν εδω στο θεμα αυτο...Μπορω με αυτες να κανω αγορες με δοσεις? Και επιπλεον,τι χρειαζεται καποιος για να βγαλει μια τετοια για πρωτη φορα? ειναι χρεωστικη καρτα.γενικως για χρεωστικες λεμε.οχι με χρεωστικες δεν μπορεις να κανεις αγορα με δοσεις. για να βγαλεις χρεωστικη απλα πας σε μια τραπεζα και ανοιγεις λογαριασμο ταμιευτηριου για παραδειγμα και μετα ζητας καρτα για atm>οι δυο τραπεζες που δινουν καρτα για το ιντερνετ (visa χρεωστικη) ειναι η alpha bank και η Πειραιως.η alpha bank δινει και american express αν θες να μαζευεις ποντους αλλα την χρεωνει 10 ευρω το χρονο.εχω γραψει και πιο πανω τι χαρτια θελει.ταυτοτητα,εκκαθαριστικο εφοριας και ενα λογαριασμο για το μονιμο της κατοικιας.(αν γινετε να ειναι και στο ονομα σου).μετραει και λογαριασμος παροχου ή λογαριασμος πχ κινητης τηλεφωνιας.τα εχω γραψει και πιο πανω. αν μιλαμε για προπληρωμενη που ομως πληρωνεις ενα ποσο για να βαλεις μεσα λεφτα τοτε τα πραγματα ειναι πιο ευκολα απλα για μενα δεν αξιζει ουτε μισο ευρω να δινεις για να γεμισεις την καρτα.(εξαρτατε βεβαια και ποσο σκοπευεις να την χρησιμοποιησεις)υπαρχουν βεβαια και καρτες που εχουν ενα χ ποσο μεσα και μετα δεν μπορεις να την ξαναγεμισεις.αυτες πρεπει να βγαινουν/δινονται πιο ευκολα. για πιστωτικη βεβαια για να βγαλεις αν θελησεις που για μενα μακρια απο δαυτες εκει θες παραπανω χαρτουρα κτλ για να στην βγαλουν με χρεωστικη κανεις καταθεση και τα λεφτα απο το atm.
poulinos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 επισης για προπληρωμενες κτλ εχουμε πει διαφορα και εδω http://www.insomnia.gr/topic/515581-τι-χρειάζομαι-για-αγορα-απο-amazon-πως-φτιάχνω-paypal/page-2
sndev Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Πόσο εύκολη είναι η αλλαγή σε Enter Visa? αντωνη δεν αλλάζει τη τελευταια φορα που ρώτησα (πανω από χρόνο) μου είπαν πρέπει να βγάλω άλλη κάρτα Σου λενε το κλασσικο ααα...Δυστυχως το μηχανημα μας δεν υποστηριζει ΑΜΕΧ ; η προμήθεια είναι η 7% η 9% .. νομίζω ειναι 7% στην αμερικαν και 9 στη diners η ανάποδα στις υπόλοιπες κυμαίνετε μεταξύ 1,5-2,1 το πολύ max τωρα γενικα για μιας και εχω πιστωτική visa bonus αναλυψεως american και eurobank επιστροφή αναλήψεως και αυτη οσον αφορα το τη συμφαιρει μακραν η επιστροφη καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε οτι , american μεταξύ visa παιρνεις διπλασιους πόντους σε σχεση με την απλή visa αλλά τρως άκυρο σε παρα πολλα μαγαζιά καθώς δεν την υποστηρίζουν. οποτε γενικα τρώει ενα Χ εκτος αν τη χρησιμοποιείς αποκλειστικό σε βασιλοπουλο bp ηλεκτρονικη ikea επίσης σε μετρο σύγκρισης με την eurobank τρώει ενα οριστικό Χ και εξηγούμε (καθως ειναι ο βασιλος λόγος που ανοιξα λογαριασμο και στη Eurobank) η επιστροφή λειτουργεί με το να επιστέφει άμεσα καποιο ποσοστό της αγοράς πισω παράδειγμα που τρώει άκυρο στη πράξη τωρα το πρόγραμμα της alpha με τους ποντους παίρνω ως δεδομενο οτι η Βp ειναι ακριβότερη απο την Αegean στη βενζίνη (ναι είναι κατά πολυ μαλιστα όποιος θέλει του αποδεικνύω http://www.fuelprices.gr/ υπαρχει και προγραμμα για android ) επίσης παίρνω ως δεδομενο τη καλύτερη περιπτωση οτι παιρνεις 8 πόντους στην alpha (american) ανα ευρω δεδομένο ειναι επίσης οτι η επιστροφή στην aegean σου γυρνάει 3% επι του ποσού. πάμε τα απλα σημερινη τιμη aegean 1.579 /lt βαζω 50 ευρώ αποτέλεσμα γεμιζω με 31,66 λίτρα το αμάξι και εχω 50*3%=1,5 ευρω πίσω αμεσα παμε στα περίπλοκα τωρα τιμη Βp σημερα 1,609 /lt βαζω 50 ευρω αποτέλεσμα γεμίζω με 31,07 λιτρα το αμαξι και εχουμε και λεμε.. 50*8 = 400 πόντοι εξαργυρώνω όμως στους 3500 πόντους 9,35 ευρώ ( http://www.alphabonus.gr/default.asp?pid=30 καπου στη μέση της σελίδας λέει Για παράδειγμα, αν αγοράσετε καύσιμα κίνησης 50€, η καθαρή αξία είναι 40,65€ και ο ΦΠΑ 23% είναι 9,35€. Εξαργυρώνοντας 3.500 Bonus πόντους έχετε κέρδος όλη την αξία του ΦΠΑ και άρα πληρώνετε 9,5€ λιγότερο! ) πάμε αναλυτικά 3,500 /400 τη φορα πρέπει να γεμίσω 8,75 φόρες για να πάρω 9,5 ευρώ στην τελεία περίπτωση με αμερικαν καρτα 1,5 ευρω στην επιστροφη τη φορα *8,75 φορες = 13 ευρω ++++ 0,5 λιτρα τη φορα παραπανω λογο κοστους * 8 = 4 λιτρα παραπάνω!!!!!! κατι παρομοιο ισχυει και στα super market γενικά γνώμη μου είναι οτι αν μπεις στο τυπακι της κάρτας κάνει κάλο στην τσεπη και βγαινεις κερδισμένος αν χρησιμοποιείς μόνο αυτην και πηγαίνεις μόνο στα μαγαζιά που την υποστηρίζουν + οτι γλυτωνεις απο τα ρέστα σε κερματα που σε βαρενουν αλλα μακρυά απο american γιατι πολυ άπλα δεν την υποστηριζουν αν ειναι να βγαλετε κατι για ποντους να νε σε visa η maestro και για οποιον φοβατε οτι δε θα μπορει να ελενξει τις πιστοτικες και οι depit οσον αφορα το κερδος την ιδια δουλεια κανουν α και αυτο το 10ευρω που ζητάνε το χρόνο αλλη απατη(κατα τη γνωμη μου) παίρνουν τα 10 ευρω από εσενα παιρνουν και τις προμηθειες τους απο τα μαγαζια που δεχονται τις κάρτες τους και μη πει κανεις δε με νοιάζει τι κάνουν οι μαγαζάτορες.. αυτο το 2% που τους κρατάνε το καπελώνουν στα προϊόντα που πουλάνε και εσύ αγοράζεις 2
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Να σε έχει ο Θεός καλά που μας τα έμαθες. Πολύ λογικά ήταν όλα.Τώρα μπορώ να πω πως έχω μια καλή εικόνα. Να' σαι καλά.
poulinos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 στην χρεωστικη american express bonus ειναι ενας ποντος ανα ευρω εκτος απο συγκεκριμενα σημεια πχ βασιλοπουλος που ειναι επι 4 κτλ.γενικα ναι αν περιμενεις να μαζεψεις ποντους με νορμαλ αγορες θα εχεις πεθανει.το ιδιο και με καρτα shell για ποντους.ανα καιρους κατι γιορτες κτλ βλεπεις να σου λενε διπλους ποντους για το ταδε διαστημα κτλ.συν οτι σε τετοια προιοντα καποιες φορες οι ποντοι ληγουν μετα απο καποιο σημειο.δεν ξερω για τις καρτες αλλα σε αλλα πραγματα που παιζουν με ποντους σου τους ακυρωνουν μετα απο χ διαστημα.υπαρχουν και καρτες που εχω δει που ηταν ομως πιστωτικη που ηταν της vodafone και οσο αγοραζες πραγματα με την καρτα τοσο σουεκαναν εκπτωση απο τον λογαριασμο σου του κινητου
ParhsG Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Και εμενα με πηρε 5 τηλεφωνα για τη καρτα ,μολις ηρθε πηγα στη τραπεζα και την ακυρωσα μιας και ειδα πως δεν αξιζει (τους χρεωσα καρτα + ταχυδρομεια )
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Όχι μόνο δεν αξίζει ο κόπος τόσο, αλλά εγώ τουλάχιστον είμαι Shellική VP από τότε που το πήρα το Σμαρτί.Έχω βρει και το κατάλληλο συνεργαζόμενο, και δε τ' αλλάζω.Τώρα πέρα από βενζίνη, δεν άκουσα κάτι άλλο ενδιαφέρον. So..
AntiCambeR Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Κάρτα alpha bank χωρίς συνδρομή υπάρχει;; Συγχαρητήρια!!!Κέρδισες το χρυσό φτυάρι του 2016. 1
Roulita. Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Αν κανεις αγορες κ αποπληρωμες λογαριασμων με την συγκεκριμενη καρτα, εχεις καλα bonus για super market, βενζινη κ εκπτωση σταθερης τηλεφωνιας(vodafone μονο)! Την εχω 4 χρονια κ ειμαι αρκετα ευχαριστημενη. Για εναν κατοχο καρτας ειναι η καλυτερη απο πολλες αλλες!
teo_3 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Μιά που κάνατε λόγο για την πιστωτική Alpha Bonus κάρτα, απλά να αναφέρω την απαράδεκτη, κατ'εμέ, πολιτική της εταιρίας να στηρίζει ολόκληρο πακέτο κάρτας στους πόντους που μαζεύεις και να σε υποχρεώνει να κάνεις εξαργύρωση μία φορά στα δύο χρόνια ειδάλλως τσαμπουκά σου αφαιρεί τους πόντους φυσικά χωρίς να σε ενημερώσει με κάποιο γραπτό μύνημα παρά μόνο στον λογαριασμό που σου αποστέλλεται ή παραλαμβάνεις σε pdf στο email σου. Για άλλα και άλλα όμως τα sms πέφτουν βροχή να σε ενημερώσουν για νέα προιόντα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμμετάσχει κανείς σε αυτό το τραγικό σύστημα συλλογής πόντων όσο δεν αλλάζει την πολιτική της η εταιρία, κατ'εμέ πάντα.
Roulita. Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Καθε 3μηνες ερχεται η εξαργυρωση ποντων απο 7€-20€ σε εμενα κ την χρησιμοποιω ψιλοαρκετα μεσα στον μηνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα