Προς το περιεχόμενο

macbook πρόβλημα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλιστα... ξες αν ανοίγει ο υπολογιστής; Άσχετα τι βλέπεις στην οθόνη, ο υπολογιστής ξεκινάει κανονικά;

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι ο υπολογιστής ξεκινάει κανονικά, αφου αυξομειώνει κανονικά την ένταση και την φωτεινότητα. Μάλιστα πάτησα στην τύχη με το ποντίκι και επειδή έχω κάποια τραγούδια στην επιφάνεια, έπαιζε κανονικά, αλλα η οθόνη εκεί κολλημένη γκρι με κάτι μικρογραμμες

Δημοσ.

Το έκανα και αυτο φίλε μου. Αφησα να ακουστει ο ήχος δυο φορές και τίποτα πάλι

αν ακούγεται ο ήχος τότε δυστηχως είναι η κάρτα γραφικών φιλε μου

αν όλα τα πραπανω που έχουν προτείνει και οι φίλοι δηλαδή τα έχεις δοκιμάσει και δεν δουλεψαν μάλλον είναι η κάρτα

Δημοσ.

δοκιμασες να το συνδεσεις με external monitor ?

σωστά..δοκιμασε σε external οθονη για να καταλαβουμε αν φταιει η καρτα γραφικων...το να δειχνουν οι οθονεσ γραμμεσ και οτι αλλο τους καπνισει μπορει να ειναι καθαρα θεμα οθονης..εχω δει λαπτοπ και λαπτοπ να το κανουν αυτο..συνδεσε το σε εξωτερικη οθονη λοιπον και πες μας τι βλεπεις..

Δημοσ.

Προχθες επεσα πανω σε μια τετoια περιπτωση , πιο συγχρoνου μοντελου ομως .Ο χρηστης ειχε αφησει 50mb ελευθερα στον δισκο με αποτελεσμα να ανοιγει το μηχανημα , να ακουω τοn ηχο , να αυξομειωνω ενταση και φωτεινοτητα ΑΛΛΑ να μην φορτωνει οτιδηποτε αλλο(γραφικο περιβαλλον κλπ) .Εκανα boot απο live cd , εσβησα μερικα πραγματα ,ελευθεροσα καμποσο χωρο στο δισκο και μετα εκανα restart .
Μπηκε με την μια .

Ελπιζω να εισαι σε αυτη την κατηγορια.

Υ.γ. Τη λυση την βρηκα στα apple forums και δουλεψε για μενα .

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Μπα φίλε μου, έχω 40gb ελεύθερα, δεν πρέπει να φταίει αυτό. Αμα το αφησω κανα δίωρο κλειστό τότε ανοιγει κανονικά αλλα αμα στο καπάκι το κλείσω και το ξαναανοιξω τότε κολλάει στην γκρι οθόνη, σαν να σημαίνει ότι πρέπει να κρυώσει αρκετά για να ξανανοίξει

Δημοσ.

αυτο με την οθονη το εκανες ? αμα αναβει κανονικα σε external παει να πει οτι τα παιξε η οθονη του, αμα σου κανει τα ιδια και με την external τοτε λογικα ειναι η vga σου...

• Like 1
Δημοσ.

αυτο με την οθονη το εκανες ? αμα αναβει κανονικα σε external παει να πει οτι τα παιξε η οθονη του, αμα σου κανει τα ιδια και με την external τοτε λογικα ειναι η vga σου...

Αυτο να δοκιμασεις πρωτα,για να ειμαστε σιγουροι οτι δεν ειναι θεμα οθονης...Μετα σκαλιζουμε αλλες περιπτωσεις...Βρες εξωτερικη οθονη συνδεσε το και περιμενουμε νεοτερα. ;)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να ρωτήσω και 'γω κάτι ως νέος, στο φόρουμ και στα Mac.

Αγόρασα από την Αμερική τον Οκτώβριο του 2013, το Mac Book Air, mid 2013, 13.3", i7, 8 RAM, 512 SSD, και όταν του εγκατέστησα τα Mavericks, αυξήθηκε κατά 2-3 δευτερόλεπτα το boot time, δηλαδή από 11 sec σε 14-15, δείχνοντας επίσης στην οθόνη, για τα επιπλέον 2-3 sec, το γνωστό περιστρεφόμενο εικονιδιάκι. Κοίταξα και δεν υπάρχουνε προγράμματα που ξεκινάνε όταν κάνει boot, καταλαβαίνετε τι εννοώ. Μπορεί να φταίει κάτι, ή ψάχνω ψύλους στ' άχυρα και ρωτάω μαλακίες;  

Δημοσ.

Να ρωτήσω και 'γω κάτι ως νέος, στο φόρουμ και στα Mac.

Αγόρασα από την Αμερική τον Οκτώβριο του 2013, το Mac Book Air, mid 2013, 13.3", i7, 8 RAM, 512 SSD, και όταν του εγκατέστησα τα Mavericks, αυξήθηκε κατά 2-3 δευτερόλεπτα το boot time, δηλαδή από 11 sec σε 14-15, δείχνοντας επίσης στην οθόνη, για τα επιπλέον 2-3 sec, το γνωστό περιστρεφόμενο εικονιδιάκι. Κοίταξα και δεν υπάρχουνε προγράμματα που ξεκινάνε όταν κάνει boot, καταλαβαίνετε τι εννοώ. Μπορεί να φταίει κάτι, ή ψάχνω ψύλους στ' άχυρα και ρωτάω μαλακίες;  

Νομιζω επειδη τα εγκατεστησες πανω στα προηγουμενα macos... mountain lion ειχε? γενικα τα clean install εχουν καλυτερες επιδοσεις παντα...

Δημοσ.

Νομιζω επειδη τα εγκατεστησες πανω στα προηγουμενα macos... mountain lion ειχε? γενικα τα clean install εχουν καλυτερες επιδοσεις παντα...

Κοίταξα στα updates, πάτησα install και τίποτε άλλο. Τώρα πως μπορώ να το διορθώσω; Thanks...

Δημοσ.

αυτο που εκανες ουσιαστικα ηταν εγκατασταση πανω στο προηγουμενο..κανονικα τα  macos εχουν τη δυνατοτητα να εγκαταστηνονται πανω στο προηγουμενο χωρις να χρειαζεται να κανεις κατι,και χωρις να χανονται επιδοσεις..απλα υπαρχουν παραμετροι,οπως τα προγραμματα που φορτωνεις..τωρα αν θεωρεις τοσο σημαντικο τα 3'' παραπανω boot εγω θα σου ελεγα δεν ειναι κ τοσο σημαντικός λόγος..άστο ετσι κ αν παρατηρησεις κατι αλλο τοτε κανεις clean install... δοκιμασε να αδειασεις και το σκληρο του απο περιττα αρχεια σκουπιδια..καμια φορα ολα παιζουν ρολο...επισης ειναι του 2008 λογικο να καθυστερει λιγα δευτερολεπτα παραπανω...οι επιδοσεις μεταβαλονται..πανω στο macbook εχεις ssd ή hdd ? αν θες ταχυτερο boot βαλε ssd και μην ασχολεισαι αδικα με τα clean install  ξανα κ ξανά..

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ ramag...μάλλον δεν πρόσεξες ότι το μηχάνημα είναι middle 2013 και δεν έχει εγκατεστημένο μέσα τίποτε, πλέον των προγραμμάτων της Apple. Διάβασα επίσης και τις 37 σελίδες στο φόρουμ για τα mavericks και αρχίζω να μαθαίνω κάποια πραγματάκια, όπως ότι δεν χρειάζεται antivirus, κλπ..κλπ...έχω εγκατεστημένω το avast, μαθημένος από windows laptop. Αν και νομίζω ότι το είχα κάνει uninstall κάποια στιγμή αλλά έκανε πάλι τα ίδια. Απλώς με "προβληματίζει" το περιστρεφόμενο εικονίδιο της φόρτωσης για τα επιπλέον 2-3 δευετερόλεπτα της "καθυστέρησης", όχι το πολύχρωμο beach volley (...πως το λένε...). Thanks

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ ramag...μάλλον δεν πρόσεξες ότι το μηχάνημα είναι middle 2013 και δεν έχει εγκατεστημένο μέσα τίποτε, πλέον των προγραμμάτων της Apple. Διάβασα επίσης και τις 37 σελίδες στο φόρουμ για τα mavericks και αρχίζω να μαθαίνω κάποια πραγματάκια, όπως ότι δεν χρειάζεται antivirus, κλπ..κλπ...έχω εγκατεστημένω το avast, μαθημένος από windows laptop. Αν και νομίζω ότι το είχα κάνει uninstall κάποια στιγμή αλλά έκανε πάλι τα ίδια. Απλώς με "προβληματίζει" το περιστρεφόμενο εικονίδιο της φόρτωσης για τα επιπλέον 2-3 δευετερόλεπτα της "καθυστέρησης", όχι το πολύχρωμο beach volley (...πως το λένε...). Thanks

Δεν κανει τιποτα.Οτι μπορω κάνω... Μου ξεφυγε μαλλον ! Οτι θελουμε βλεπουμε καμια φορά χαχα...τελος παντων..

οντως antivirus δεν χρειαζεσαι...απλα να ξερεις οτι αρκετα προγραμματα που κατεβαζεις δεν θα ανοιγουν λογω ασφαλειας..αν εισαι σιγουρος απλα θα πηγαινεις system preferences-security and privacy και θα πατας από εκεί open  στην εφαρμογή..

Και εμένα πάντως κάνει 2 δευτερολεπτα καθυστερηση με τον περιστρεφομενο κυκλο..Καποια στιγμη θα κανω ενα clean  install... Eμενα μου εμφανιστηκε μετα απο υπερβολη φορτωση συστηματος..Περνουσα αρχεια απο ενα hdd,και το φουλαρα μεχρι να παρω σκληρο..Οταν θα εχω χρονο θα το κοιταξω και θα σου πω αν βρηκα σιγουρη λυση !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...