Tzikoz Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους λοιπόν χθες το μεσημεράκι εκεί που καθόταν ο αδερφός μου στο συγκεκριμένο laptop και έκανε web browsing αφότου τελείωσε σηκώθηκε και πήρε μαζί του και το laptop άλλα για κακή του τύχη άσκησε όλο το βάρος του laptop στην πανό (δεξιά γωνιά) την οθόνης το συγκεκριμένο σημείο μαύρισε και η οθόνη σιγά σιγά γέμισε με Shattered pixels . Σημείωση η οθόνη δεν έχει ούτε γρατσουνιά το θέμα είναι στα internals του laptop , και καλά ρε παιδιά 800 euro laptop με το παραμικρό ούτε καν έπεσε κάτω να χαλάει τόσο άσχημα? Λοιπόν για να μην μακρολογήσω το laptop είναι αγορασμένο από κωτσοβολα πριν κάνα 6 μηνο λέτε να το καλύβη η εγγύηση η την κάτσαμε την βάρκα? και αν ναι για ποσά χρήματα μιλάμε πανό κάτω σε τέτοιες περίπτωσης? Ευχαριστώ!
ramarg Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους λοιπόν χθες το μεσημεράκι εκεί που καθόταν ο αδερφός μου στο συγκεκριμένο laptop και έκανε web browsing αφότου τελείωσε σηκώθηκε και πήρε μαζί του και το laptop άλλα για κακή του τύχη άσκησε όλο το βάρος του laptop στην πανό (δεξιά γωνιά) την οθόνης το συγκεκριμένο σημείο μαύρισε και η οθόνη σιγά σιγά γέμισε με Shattered pixels . Σημείωση η οθόνη δεν έχει ούτε γρατσουνιά το θέμα είναι στα internals του laptop , και καλά ρε παιδιά 800 euro laptop με το παραμικρό ούτε καν έπεσε κάτω να χαλάει τόσο άσχημα? Λοιπόν για να μην μακρολογήσω το laptop είναι αγορασμένο από κωτσοβολα πριν κάνα 6 μηνο λέτε να το καλύβη η εγγύηση η την κάτσαμε την βάρκα? και αν ναι για ποσά χρήματα μιλάμε πανό κάτω σε τέτοιες περίπτωσης? Ευχαριστώ! Φιλε..εφόσον το χαλασες δεν στο καλυπτει η εγγυηση..επισης η εγγυηση δεν χανεται εαν μεταφερεις στο ανταλλακτικό τα αυτοκόλλητα της αυθεντικής οθόνης..εγω σε vaio 3μηνου πατησε συγγενης στο λαπτοπ και εσπασε την οθονη...Η sony ζητουσε 300 μονο για το ανταλλακτικό,και αλλα 300 για να το φτιαξει..φυσικα το εφτιαξα μονος ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ..μπορεις και εσύ αρκει να εχεις ενα απλο κατσαβιδι. πληροφοριακα σου λεω βρηκα την οθονη απο ebay αγγλια 40ευρώ+20 μεταφορικά και την περασα μονος... ΠΟΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΧΕΙΣ ? ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΒΡΩ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ.. ΟΤΙ ΘΕΣ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΕΓΩ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ..
Tzikoz Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα φίλε μου και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! το συγκεκριμένο μοντέλο είναι : SVE151G17M Πάρε και μια φώτο για να δεις το μέγεθος της ζημιάς!
SPANK Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Βασικά ειναι σχεδόν αδύνατον να το καλύπτει η εγγύηση , τωρα αν το θέλεις το laptop πρέπει να αλλάξεις οθόνη δυστηχώς
plpapadopoulos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 1) Η οθόνη δεν καλύπτεται 100% από την εγγύηση (εκτός αν έχει πληρωθεί εξτρά accidental damage). Είναι κακή χρήση. 2) Προσοχή σε μερικά ανταλλακτικά για VAIO γιατί είναι proprietary και όχι κλασικά και η τιμή είναι fixed αν πρόκειται για τέτοιο. Το ίδιο ισχύει και για μερικές οθόνες (ανάλογα την ανάλυση και το μοντέλο).
Nick_Iommi Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Ερώτηση: Απο που ακριβώς μπορεί να αποδείξει η Sony οτι το προβλημα προήλθε απο κακή χρηση?Εφόσον το λαπτοπ ειναι αγρατζουνιστο , μπορει να παει στη Sony και να πει οτι ενα ωραίο πρωινό πατησε το Οn και αντίκρισε αυτο το τρομαχτικο θέαμα . Έχω κάπου λάθος?
SPANK Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Έκτος οτι μπορει να δει καπιο χτύπημα στην οθόνη η καπου αλλου αφου έπεσε καπου , μπορει η συγκεκριμένη ζημιά να μην δικαιολογείται και αλλιως εκτος της πτώσης 1
Nick_Iommi Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Έκτος οτι μπορει να δει καπιο χτύπημα στην οθόνη η καπου αλλου αφου έπεσε καπου , μπορει η συγκεκριμένη ζημιά να μην δικαιολογείται και αλλιως εκτος της πτώσης Mα σου λεει οτι δεν επεσε καπου,απλα το κράτησε απο το πανω μερος της οθόνης και απο την πίεση ,καηκαν καποια Pixels.(Απαράδεκτο,πληρώνεις και ποιότητα υποτίθεται) Eμένα σε Asus είχε καεί η οθόνη στο άκυρο και την αντικατέστησαν χωρίς να πουν κουβέντα. @Tzikoz,αν οντως το laptop δεν εχει γρατζουνιες ,πηγαινε στη Sony πες τους οτι μια μερα το ανοιξες και ηταν ετσι. Αν σου πουν τιποτα για κακη χρηση ,κανε τον κινεζο.Ουτως η αλλως δεν μπορεις να το πεις κακη χρηση.Δεν ειναι φυσιολογικο να καει ετσι μια οθόνη επειδη την κρατας απο κάποιο σημειο. Εκτος αν καταλαβα κατι λάθος στην περιγραφη..Τι εννοεις ασκησε ολο του το βαρος στο πανω δεξιο μερος?Το επιασε απο εκεινο το σημείο και το σήκωσε?Ή επεσε πανω του?
SPANK Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Α λάθος νομιζα οτι έπεσε επάνω στο laptop και παλι ομως αν την πίεσε με δύναμη δηλαδη ουσιαστικά ειναι δικιά του ευθύνη ισως να μην το καλύπτει
plpapadopoulos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Ερώτηση: Απο που ακριβώς μπορεί να αποδείξει η Sony οτι το προβλημα προήλθε απο κακή χρηση?Εφόσον το λαπτοπ ειναι αγρατζουνιστο , μπορει να παει στη Sony και να πει οτι ενα ωραίο πρωινό πατησε το Οn και αντίκρισε αυτο το τρομαχτικο θέαμα . Έχω κάπου λάθος? Ναι δυστυχώς έχεις λάθος. Αυτό είναι εσωτερικό σπάσιμο κρυστάλλου. Ένας έμπειρος τεχνικός θα το καταλάβει για πλάκα. Μπορεί να έχει προέλθει από τους εξής παράγοντες: 1) Πτώση του λάπτοπ (ας είναι αγρατζούνιστο εξωτερικά) 2) Πίεση του λάπτοπ 3) Κακή μεταφορά 4) Κλείσιμο σε USB stick, ακουστικά, καλώδιο κλπ καθώς έκλεινε το καπάκι. Όλα είναι user errors και δεν καλύπτονται από εγγύηση. Η εγγύηση καλύπτει αστοχία υλικού, όχι user error. Στα panels τώρα: Ράγισμα στο panel, σπάσιμο εσωτερικό σε κρύσταλλο, shades-pressure marks, ειναι κακή χρήση, dead/stuck pixels, καμμένη γραμμή, white spots, είναι αστοχία υλικού. Η εγγύηση θα σου καλύψει user error αν και μόνο αν έχει πληρωθεί accidental damage αλλά κι αυτό πάλι υπό όρους (π.χ. στο panel αλλαγή μια φορά μόνο αν έχει προέλθει η ζημιά από κακή χρήση). 3
Roger Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Αν δεν σας καλυψε και το παραπανω post τι αλλο θελετε? Η οθονη ''μελανιαζει ''μονο απο κακη χρηση και ποτε μονη της.Δεν υπαρχει service να καλυψει τετοια βλαβη,οσο και Κινεζος να το παιξεις.
Tzikoz Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας άλλα όπως καταλαβαίνετε έχω καταλάβει ότι το κουστούμι δεν πρόκειται να το γλιτώσω όσες φόρες και να κάνω τον κινεζο εκτός αυτού για τον ΚΩΤΣΟΒΟΛΑ μιλάμε δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το service να μου επισκευάσει το laptop ούτε περιμένω από την Sony να φιλοτιμηθεί να μου κάνει κάνα ψυχικό , το θέμα τώρα είναι αν υπάρχει ένας εναλλακτικώς και ποιο οικονομικός τρόπος επισκευής γιατί στην τελική με το πόσο που θα ακούσουν τα αυτιά μου στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΑ καλύτερα να αφήσω το laptop χαλασμένο . Π.Σ Περιμένω απάντηση από των φίλο από πάνω που αναφέρθηκε για αγορά ανταλλακτικών μεσώ Ebay εάν έχει βρει κάτι αξιόλογο Π.Σ 2 Για τον φίλο που ρώτησε πως ακριβώς χάλασε η συσκευή , ούτε έπεσε κάτω , ούτε χτυπήθηκε από κάποιο αντικείμενο , το μόνο που χρειάστηκε για να χαλαστή μια οθόνη των 850 euro ήταν να ασκήσεις λίγο πίεση και τέλος αυτό ήταν , δεν περίμενα και κάτι καλύτερο από την Sony πολύ άπλα την επόμενη φορά θα στραφώ σε ποιο αξιόλογες συσκευές όπως Apple , Toshiba , HP , Samsung όχι ότι η Sony είναι άσχημη εταιρία άλλα ότι συσκευή έχω πιάσει στα χεριά μου με έχει απογοήτευση και πλέων δεν την συνιστώ! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!
Nick_Iommi Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 @plpapadopoulos με καλυψες,ομολογω πως δεν ηξερα τις παραπανω λεπτομεριες.Ευχαριστουμε για τις χρησιμες πληροφοριες. Αν και εγω προτεινω στο φιλο να κανει μια προσπαθεια να ερθει σε επαφη με το service,δεν εχει να χασει κατι. @Tzikoz 1.Αρχικα μην τους πεις το σκηνικο ,πες οτι συνεβη απο μονο του.Δεν θα πας να ξεγελασεις κανενα φτωχουλη του Θεου ,ολοκληρος κολοσσος ειναι η Sony δεν περιμενει απο σενα να επιβιωσει,μην εχεις τυψεις. 2.Αν το καταλαβουν απο μονοι τους και σου ζητηθει εξωφρενικο ποσο απλα απορριπτεις την προταση. Εγω αυτα θα εκανα στη θεση σου... Ps/spoiler:Κατι τετοια threads να τα βλεπει ο ramarg που παραμυθιαζει τον κοσμο με την ποιοτητα και την αξιοπιστια της sony... Φιλικα παντα 1
paylidis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Ερώτηση: Απο που ακριβώς μπορεί να αποδείξει η Sony οτι το προβλημα προήλθε απο κακή χρηση?Εφόσον το λαπτοπ ειναι αγρατζουνιστο , μπορει να παει στη Sony και να πει οτι ενα ωραίο πρωινό πατησε το Οn και αντίκρισε αυτο το τρομαχτικο θέαμα . Έχω κάπου λάθος? Αν δεν σας καλυψε και το παραπανω post τι αλλο θελετε? Η οθονη ''μελανιαζει ''μονο απο κακη χρηση και ποτε μονη της.Δεν υπαρχει service να καλυψει τετοια βλαβη,οσο και Κινεζος να το παιξεις. ξεκάθαρα θέμα κακης χρήσης... εγω θα το εστελνα απευθειας στη σονυ, να μηξ μπλέκεται ο κωτσόβολος λέγοντας απλά οτι δε λειτουργει η οθονη στα ξαφνικά και βλέποντας και κάνοντας...
Roger Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Mου φαινεται οτι το service της καθε εταιρειας το εχετε για ηλιθιο. Ξαφνικα δεν λειτουργει η οθονη με το εχει μελανιασει η οθονη,απεχει πολυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα