Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ενώ όσοι αγόρασαν το iPhone, το πήραν καθαρά και μόνο για τη τεχνολογική του εξέλιξη. Δεν υπάρχουν ανάμεσα τους άτομα που το αγόρασαν απλά για να φιγουράρουν με το μήλο στο χέρι!

Αυτο που λες ειναι εν μερη σωστο, αν το ελεγες πριν ενα-δυο-τρια χρονια πριν, πλεον δεν ησχυει κατι τετοιο, τουλαχιστον οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο οσο υποστηριζεις οτι γινεται. Επισης γινεται απο ατομα που δεν ξερουν απο τεχνολογια και απλα θελουν κατι με "ονομα". Απο την στιγμη ομως που το θεμα ειναι η "ικανοποιηση" και παλι δεν κολλαει το σχολειο, γιατι ακομα και στους ασχετους προσφερει μια ικανοποιηση που δεν την προσφερουν αλλες εταιρειες, την "μοστρα". 

Προσωπικα εχω και το Note 3, και το iPhone 5. Το Note με συναρπαζει, το γουσταρω και ωρες ωρες τρωω κολλημα και δεν το αφηνω απο τα χερια μου. Το iPhone απο την αλλη, το εχω για σταθερο. Αν επρεπε να κρατησω μονο το ενα, αυτο θα ηταν χωρις δευτερη σκεψη το iPhone. 

Δημοσ.

Εδώ η τιμή του! ;-)

ναι δεν ειπα οτι λες ψεματα,αλλο λεω εγω

τεσπα,ακρη δεν θα βγει...νομιζω καταγραφηκε η αποψη σου οτι εχεις θεματα γενικοτερα με την Apple

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο που λες ειναι εν μερη σωστο, αν το ελεγες πριν ενα-δυο-τρια χρονια πριν, πλεον δεν ησχυει κατι τετοιο, τουλαχιστον οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο οσο υποστηριζεις οτι γινεται. Επισης γινεται απο ατομα που δεν ξερουν απο τεχνολογια και απλα θελουν κατι με "ονομα". Απο την στιγμη ομως που το θεμα ειναι η "ικανοποιηση" και παλι δεν κολλαει το σχολειο, γιατι ακομα και στους ασχετους προσφερει μια ικανοποιηση που δεν την προσφερουν αλλες εταιρειες, την "μοστρα". 

Προσωπικα εχω και το Note 3, και το iPhone 5. Το Note με συναρπαζει, το γουσταρω και ωρες ωρες τρωω κολλημα και δεν το αφηνω απο τα χερια μου. Το iPhone απο την αλλη, το εχω για σταθερο. Αν επρεπε να κρατησω μονο το ενα, αυτο θα ηταν χωρις δευτερη σκεψη το iPhone. 

Δεν είπα ότι όσοι έχουν iPhone το αγοράζουν για το μήλο. Είπα ότι ανάμεσα τους υπάρχουν (και) αυτοί, όπως επίσης υπάρχουν (και οι) κολλημένοι με το android.  Από'κει και πέρα σαφώς κι αν σ'αρέσει και σε εξυπηρετεί το iPhone, θα κρατήσεις αυτό και μπράβο σου! Δεν έχω πρόβλημα με το τι κινητό χρησιμοποιεί ο καθένας - αν και πιο πάνω από μια επίθεση που δέχτηκα, βλέπω ότι ορισμένοι έχουν θεματάκια - περί κολλημάτων ο λόγος!

ναι δεν ειπα οτι λες ψεματα,αλλο λεω εγω

τεσπα,ακρη δεν θα βγει...νομιζω καταγραφηκε η αποψη σου οτι εχεις θεματα γενικοτερα με την Apple

Που ακριβώς "τρολλάρω" τότε? Στο ότι έγραψα ότι ο καθένας χρησιμοποιεί αυτό που του αρέσει? Στο ότι υπάρχουν και κινητά που κάνουν 800€? Στο ότι υπάρχουν οι κολλημένοι - άνευ μάρκας? Δηλαδή αν έγραφα "μ'αρέσει το iPhone και θεωρώ τα 800€ που στάζεις για να το πάρεις πολύ λίγα γι'αυτό που είναι και πως υποστηρίζεται απ'το καλύτερο λογισμικό ever", δε θα τρόλλαρα?

Εντάξει, ας σοβαρευτούμε λίγο, έτσι? Δε μπορούμε να'χουμε όλοι την ίδια άποψη, αλλά δεν έγραψα τίποτα και για κανέναν εδώ μέσα που του κάνει το συγκεκριμένο κινητό.

Επεξ/σία από ntg1980
  • Like 1
Δημοσ.

εξακολουθεις να μην καταλαβαινεις οτι η ερευνα και το αρθρο δεν εχουν καμια σχεση με την τιμη πωληση του iPhone και της καθε συσκευης...απο κει και περα τα υπολοιπα για μενα ειναι ανευ ουσιας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν αναφέρθηκα στη τιμή ως τιμή! Δεν είπα "α,ακριβά τα iPhone"!! Xειρίζομαι άψογα την Ελληνική γλώσσα πιστεύω. Αναφέρθηκα στη δυσαρέσκεια μου απέναντι στο iOS (κατ'επέκτασιν iPhone) και στο ότι βρίσκω δυσανάλογο το ποσό που πληρώνεις, γι'αυτό που παίρνεις! Από'κει και πέρα και 300€ να'κανε, θα παρέμενε να'ναι ένα λογισμικό ή κινητό που εμένα δε μου κάνει.
Kαι πιο κάτω γράφω "σε άλλους κάνει! ΕΜΕΝΑ δε μου κάνει" και συνεχίζετε να επιτίθεστε κάποιοι, λες και έγραψα "όλοι όσοι χρησιμοποιούν iPhone, έχουν ένα άχρηστο κινητό στο χέρι"!

Επεξ/σία από ntg1980
Δημοσ.

<p>Δεν αναφέρθηκα στη τιμή ως τιμή! Δεν είπα "α,ακριβά τα iPhone"!! Διαχειρίζομαι άψογα την Ελληνική γλώσσα πιστεύω. Αναφέρθηκα στη δυσαρέσκεια μου απέναντι στο iOS (κατ'επέκτασιν iPhone) και στο ότι βρίσκω δυσανάλογο το ποσό που πληρώνεις, γι'αυτό που παίρνεις! Από'κει και πέρα και 300€ να'κανε, θα παρέμενε να'ναι ένα λογισμικό ή κινητό που εμένα δε μου κάνει.<br> Kαι πιο κάτω γράφω "σε άλλους κάνει! ΕΜΕΝΑ δε μου κάνει" και συνεχίζετε να επιτίθεστε κάποιοι, λες και έγραψα "όλοι όσοι χρησιμοποιούν iPhone, έχουν ένα άχρηστο κινητό στο χέρι"!</p>

Απλα στο λεω, αν υπηρχε περιπτωση το iPhone να κοστιζε 300€ δεν θα εβλεπες αλλο κινητο στο δρομο.

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι τιμές εννοείται πως επηρεάζουν την ικανοποίηση ενός πελάτη μιας εταιρίας.

Πελάτης είναι και κάποιος ο οποίος πληρώνει την Apple για να έχει την μουσική του βιβλιοθήκη στο iTunes του Windows PC του.

Ο συγκεκριμένος πελάτης, όταν θα θελήσει να προμηθευτεί ένα iDevice με σκοπό να έχει μαζί του την μουσική που έχει στο iTunes και δει τις τιμές, έχει λόγο να νοιώθει απογοητευμένος αν οι τιμές είναι στο Θεό.

Η ικανοποίηση πελατών, εφόσον μιλάμε γενικά και όχι συγκεκριμένα (touchpoint) περιλαμβάνει σαφώς και τον παράγοντα της τιμής των προϊόντων.

Ωστόσο σε τέτοια surveys καλό θα ήταν να βλέπαμε και τις ερωτήσεις στις οποίες οι ερωτηθέντες βαθμολογούσαν.

Επίσης, ένα κάτοχος iPhone του οποίου η συσκευή θα παρουσιάσει πρόβλημα μετά τον χρόνο και δεν θα εξυπηρετηθεί λόγω του limited warranty της Apple, έχει κάθε λόγο να μην είναι ικανοποιημένος και να το αντιπαραθέσει με το κόστος απόκτησής του.

Ας μην είμαστε απόλυτοι.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως στις περισσότερες χώρες του κόσμου, την εξυπηρέτηση των Cellular devices, η Apple την έχει παραχωρήσει αποκλειστικά στους providers με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ικανοποίηση των πελατών της.

Επεξ/σία από nikoskon
  • Like 2
Δημοσ.

Νούμερα είναι, το πόσο μας αρέσουν και πόσο δε μας αρέσουν δεν έχει σημασία. Αυτά έβγαλε η έρευνα.

Για κάποιους που λένε 20 μέρες δεν είναι αρκετό το δείγμα κτλ (και όχι μόνο αυτοί). Καλό είναι να δουν λίγο το γράφημα σε βάθος χρόνου (και κυρίως τη sony ~ που δεν την πάω κιόλας αλλά μας την έφερε ευχάριστα).

Μικρές οι διαφορές στα τελικά/πρόσφατα αποτελέσματα τι 81.5 τι 81.2 τι 82. Αυτά παίζουν, το θέμα είναι σε βάθος χρόνου (και κυρίως από δω και πέρα ;) )

Δημοσ.

Δε μου κάνουν εντύπωση τ'αποτελέσματα. Εγώ προσωπικά δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από την Apple σήμερα - και μάλιστα έχω iPhone και το λέω. Θεωρώ την τιμολογιακή της πολιτική εντελώς δυσανάλογη μ'αυτό που σου προσφέρει.

Όπως καταλαβαίνεις, άλλη η ικανοποίηση πελατών από την εταιρεία κι άλλη η τιμολογιακή πολιτική. Όποιος δεν είναι ικανοποιημένος από την τιμολογιακή πολιτική, δεν γίνεται πελάτης της.

ελληνικά γραφει πως γίνετε να μην καταλαβαίνεις?

Δεν εννοεί ότι η τιμολογιακή πολιτική της έχει σχέση με την ικανοποίηση των πελατών.

Αλλα ακριβώς γιατί παίρνει λίγα σε σύγκριση με αυτά που πλήρωσε (τουλάχιστον κατά την άποψη του) δεν είναι ικανοποιημένος ως πελάτης και αυτό ΕΧΕΙ σχέση.

Παράδειγμα (για όσους συνεχίζουν να μην καταλαβαίνουν)

Εταιρία X παράγει το A μοντέλο και το B μοντέλο

Το A μοντέλο κοστίζει 500 ευρώ

Το B μοντέλο κοστίζει 100 ευρώ

Το A μοντέλο είναι 150% καλύτερο από το B αλλα παράλληλα 500% ακριβότερο από το B

Οι πελάτες δεν το ξέρουν αυτό εξαρχής όμως γιατί το A μοντέλο πλασάρεται γενικά και αυθαίρετα ως πολύ καλύτερο.

Το μαθαίνουν ΑΦΟΥ έχει γίνει η αγορά.

Αυτό έχει σαν συνέπεια ο πελάτης που αγόρασε το A μοντέλο να είναι λιγότερο ικανοποιημένος με την αγορά του από αυτόν που αγόρασε το B.

Επίσης ο πελάτης που έχει το B μοντέλο θα βαθμολογήσει καλύτερη την εμπειρία του σε κάποιο survey (πχ σχετικά με το customer support) και ας είναι ακριβώς ίδια με αυτή που έχει και ο A γιατί πολύ απλά ο B λέει εντάξει ότι έδωσα πήρα...

Ενώ από την άλλη ο πελάτης με το A κινητό καταριέται την ώρα και την στιγμή που έκανε αυτή την βλακεία.

και αυτό γιατί όταν δίνεις πολλά λεφτά περιμένεις να εισπάξεις ιδιαίτερη μεταχείριση από την όποια εταιρία.

Αν τους χρυσοπληρώνεις για να πάρεις κάτι που το βρίσκεις από αλλου με τα μισά λεφτά ας πούμε (όχι μονο από θέμα spec αλλα και από θέμα εγγύησης ποιότητας customer support πολιτικής της εταιρίας κτλ) εννοείται ότι θα ήσουν δυσαρεστημένος.

Όλα αυτά ανάγονται και σε πιο πολύπλοκους συνδυασμούς πχ εταιρία X και εταιρία Y η κάθε μια με ένα μοντέλο τα οποια έχουν τις διαφορες που είχαν και τα μοντέλα  στο παραπάνω παράδειγμα κτλ.

• Like 4
Δημοσ.

Γρατζουνιές Out of the box, 1 έτος εγγύηση (νομίζω έγινε 2 μετά απο πρόστιμα ΕΕ), δε σου δίνουν ΠΟΤΕ καινούργιο όταν είναι χαλασμένο (ακόμα και out of the box) αλλά refurbished...και άλλα τραγελαφικά που δείχνουν οτι ο cult leader Jobs τους οπαδούς τους αντιμετώπιζε...σα τους ιθαγενείς με τα καθρεπτάκια και τις χάντρες.

• Like 1
Δημοσ.

<p>Γρατζουνιές Out of the box, 1 έτος εγγύηση (νομίζω έγινε 2 μετά απο πρόστιμα ΕΕ), δε σου δίνουν ΠΟΤΕ καινούργιο όταν είναι χαλασμένο (ακόμα και out of the box) αλλά refurbished...και άλλα τραγελαφικά που δείχνουν οτι ο cult leader Jobs τους οπαδούς τους αντιμετώπιζε...σα τους ιθαγενείς με τα καθρεπτάκια και τις χάντρες.</p>

Δεν ξερω τι εμπειρια ειχες εσυ, σε εμενα παντως οταν ειχε προβλημα το ηχειο μου το αντικατεστησαν με ενα ολοκαινουριο.

Δημοσ.

Στην Ελλάδα παραδοσιακά από την εποχή της Rainbow και τώρα με την Infoquest το σέρβις ήταν και είναι απελπιστικό. Οι υπάλληλοι είναι αλαζονικοί και φυγόπονοι. 

Μου αρέσει που σου αυτόματα σου τηλεφωνεί ο υπολογιστής για να απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο εάν είσαι ικανοποιημένος. 

Όμως το hardware και software της Apple είναι αξεπέραστο σε ευχρηστία και αξιοπιστία.

Δυστυχώς με την κρίση, σιγά μη έρθει επίσημα η Apple. Θα βολεύονται οι εκάστοτε ελληναράδες αντιπρόσωποι στην καμπούρα της Apple. 

Δημοσ.

Μια ακόμα άχρηστη για εμάς είδηση απο τις ΗΠΑ, για μια δημοσκόπηση που αφορά τις ΗΠΑ.

Τζέρτζελο να γίνεται και να φαγωνόμαστε.

• Like 3
Δημοσ.

Απλα στο λεω, αν υπηρχε περιπτωση το iPhone να κοστιζε 300€ δεν θα εβλεπες αλλο κινητο στο δρομο.

Το στηρίζεις κάπου αυτό ή είναι τόσο αυθαίρετο όσο φαίνεται?

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...