Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελειωσα την αναβαθμηση του pc μου (intel i5 4570,GIGABYTE GA-B85-HD3 RETAIL,2 X 4GB Kingston hyper X) και εχω βαλει δυο δισκους που ειχα απο την προηγουμενη συνθεση εναν WD 1.5 Green 7200rpm που τον εχω μονο για αποθηκευση και εναν WD 80GB 7200rpm που ειναι μονο για το λειτουργικο.Η χρηση του ειναι απλα για ιντερνετ,παρακολουθηση ταινιων και σειρες,mame,indie games και ελαχιστα εως καθολου νεα παιχνιδια γιαυτο και προς το παρον χρησιμοποιω τα ενσωματωμενα intel HD 4600 και αργοτερα αν χρειαστη θα παρω καρτα γιατι δεν το επετρεπε και το μπατζετ.

Μετα απο ολα αυτα λοιπον και αφου πηγα να ξεκινησω να περναω προγραμματα κλπ που θελω να εχω με καρφωθηκαν στο μυαλο καποιες αποριες για τους σκληρους.

Αν αντι για τον 80αρη WD 7200rpm αγορασω αυτον http://www.e-shop.gr/product?id=PER.301994 η αυτον http://www.e-shop.gr/product?id=PER.303690 θα εχω καμια ουσιαστικη διαφορα με την χρηση στο pc που περιεγραψα παραπανω η δεν αξιζει να αλαξω τον 80αρη για εναν απο αυτους την στιγμη που εχω ηδη αλλους 5 εξωτερικους σκληρους για αποθηκευτικο χωρο;

Επισης χωρις να ξερω πολλες λεπτομερειες γνωριζω οτι ενας SSD δισκος ειναι καλητερος και πιο γρηγορος αλλα τι διαφορες γενικοτερα στην λειτουργια του pc προκαλει σε σχεση με εναν  HDD;

Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τυχον απαντησεις σας.

Δημοσ.

Αν είναι να αλλάξεις τον 80gb άλλαξε τον με καθαρό ssd,αυτά που δείχνεις έχουν ένα μικρό μόνο όφελος σε αρχεία που δουλεύεις συχνά.

Ένας ssd δεν χρειάζεται (σχεδόν) καθόλου χρόνο για να βρει και να διαβάσει το όποιο κομμάτι ενός αρχείου όσο μακριά και να είναι το ένα από το άλλο,τον παίρνεις δηλαδή για να βάλεις τα windows τα ποιο σημαντικά για εσένα προγράμματα και άντε και ένα δυο παιχνίδια που παίζεις εκείνη την περίοδο,έτσι αυτά θα φορτώνουν άμεσα και δεν θα έχεις καθυστερήσεις κάθε φορά που πρέπει να διαβαστεί κάποιο αρχείο.

Στο mame π.χ. είναι σχεδόν άχρηστο αφού θα μειώσει μόνο τον χρόνο με τον οποίο θα ξεκινήσει το παιχνίδι,σε κάποιο άλλο που διαβάζει/γράφει πολύ από τον δίσκο θα έχεις μεγάλο όφελος.   

Δημοσ.

Xιλια ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση σου οποτε αν καταλαβα καλα δεν αξιζει να παρω τον εναν απο τους αλλους δυο αν ειναι να μεινω σε HDD και να παρω εναν SSD για το λειτουργικο μονο αλλα και καποια προγραμματα.

Επειδη δεν γνωριζω απο SSD μηπως μπορεις να με προτηνεις μερικους οικονομικους αλλα πεσ μου και αν μπορεις και πως τους τοποθετουμε γιατι δεν εχω ιδεα αλλα και αν περναμε το λειτουργικο οπως και στους HDD

Δημοσ.

εναν SSD για το λειτουργικο μονο αλλα και καποια προγραμματα

Ναι πάρε έναν 64 ή 120 gb,ο 120 είναι λίγο ποιο ακριβός αλλά σαν gb προς € είναι ποιο φτηνός,και βάλε windows και αυτά που τρέχεις συχνά.

http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/?hl=%2Bssd+%2Btips+%2Btweaks

Μπορείς να δεις εδώ τα πάντα που πρέπει να ξέρεις για να περάσεις λειτουργικό.

Αν θες προτάσεις δες εδώ ή σε παρόμοια θέματα.

http://www.insomnia.gr/topic/498851-ssd-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-120-euro/

Δημοσ.

Οι ssd ειναι η (καλη) "μοδα" της εποχης της ταχυτητας στην οποια ζουμε...

Πχ Εγω χρειαζεται να ανοιγω 4-5 pdf, 2-3 excel και 2-3 origin ταυτοχρονα...και με τον hdd γινεται η δουλεια μου αλλα με τον ssd κερδιζω σε χρονο και ψυχικη ηρεμια (αφου δεν χρειαζεται να περιμενω ποτε θα αποφασισει να ανοιξει ολα αυτα τα αρχεια που εχω επιλεξει...) επισης υπαρχει τεραστια διαφορα και στους χρονους εκινησης-τερματισμου του υπολογιστη...

Που θελω να καταληξω...

Για εμενα ενας απλος χρηστης (ιντερνετ-ταινιες-απλες εργασιες office) θα πρεπει να το σκεφτεται και να το "ζυγιζει" μεσα του πριν προχωρησει στην αγορα ενος ssd...Τα λεφτα τους τα αξιζουν σιγουρα...δεν υπαρχει αμφιβολια...αλλα το να δωσεις 80ευρο για να ανοιγει το pc σε 15 δευτερολεπτα και οχι σε 2 λεπτα ή να ανοιγουν 15 διαφορετικα αρχεια σε 5 δευτερολεπτα και οχι σε 1 λεπτο εξαρταται καθαρα απο εσενα και το ποσο ανυπομονος εισαι οταν βρισκεσαι μπροστα απο την οθονη του υπολογιστη σου...

(Συγνωμη για την "φιλολογικη" τοποθετηση αλλα εχω επηρεαστει απο το θεμα με τα Nokia της Vodafone οπου "εξαφανιστηκαν" στα 350ευρο απο ανθρωπους οπου σε ενα χρονο θα "εξαφανισουν" καποιο αλλο "κινητο-ευκαιρια" και μετα θα μιλανε για οικονομικη κριση...)

Δημοσ.

Σωστά αυτά που λες αλλά εδώ το παιδί έχει 80gb δίσκο για λειτουργικό,ακόμα και sata να είναι θα έχει παλιά τεχνολογία και θα είναι αργός,που σημαίνει ότι μπορεί να του δίνει διακοπές στην κανονική του εργασία όταν γίνεται π.χ. κάποιο update στα windows antivirus κτλ.

Ναι σίγουρα,μικρό το κακό αλλά να έχεις i5 και 8gb και να σου κάνει κάτι τέτοια λόγου δίσκου αμαρτία είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Μη πας σε τόσο μικρό ssd κατά την γνώμη μου. Ένα 10 με 15% (6-10gb) πρέπει να τα αφήσεις κενά για να έχει o ssd τον απαιτούμενο αέρα του. Τα 50 (και λιγότερα) gb που θα σου μείνουν τι να πρωτοχωρέσουν; Μόνο λειτουργικό και κάποια βασικά προγράμματα να βάλεις γέμισε. Και αν γεμίσει πέφτει και η απόδοσή του και η ταχύτητά του.

Κάνε οικονομίες κατά την γνώμη μου και πήγαινε σε τουλάχιστον 120gb. Αυτός είναι σε προσφορά μέχρι την Κυριακή http://www.e-shop.gr/product?id=PER.320246. Κοίτα για τέτοιες ευκαιρίες.

Για μεταχειρισμένο είναι ένα ρίσκο. Αν το σκέφτεσαι κοίτα για ssd με πολύ μικρό διάστημα χρήσης, κάτω από 6 μήνες. Στο Insomnia κατά καιρούς εμφανίζονται καλές ευκαιρίες. Έχω πάρει κι εγώ έναν και μου βγήκε καλός.

Δημοσ.

Μη πας σε τόσο μικρό ssd κατά την γνώμη μου. Ένα 10 με 15% (6-10gb) πρέπει να τα αφήσεις κενά για να έχει o ssd τον απαιτούμενο αέρα του. Τα 50 (και λιγότερα) gb που θα σου μείνουν τι να πρωτοχωρέσουν; Μόνο λειτουργικό και κάποια βασικά προγράμματα να βάλεις γέμισε. Και αν γεμίσει πέφτει και η απόδοσή του και η ταχύτητά του.

Όταν βλέπεις δίσκους με παράξενα μεγέθη όπως π.χ. 60 αντί για 64gb είναι επειδή κρατάνε από μόνοι τους τον χώρο που χρειάζονται για αέρα,ακόμα και να μην έχουν αέρα αυτό που επιβαρύνεται είναι το garbage collection δηλαδή μόνο η ταχύτητα εγγραφής επηρεάζεται και μόνο έως έναν βαθμό,μιας και τον παίρνεις για της ταχύτητες ανάγνωσης δεν είναι και το τεράστιο πρόβλημα για να κρεμάσεις από εκεί την επιλογή του.

Δημοσ.

Δηλαδη για να καταλαβω απο αυτα που λετε παιδια ο kingston Που ανεφερα παραπανω ειναι επαρκης για τα Windows 7 ultimate και μονο εγκατασταση προγραμματων η οχι και καλητερα να μαζεψω τα παραπανω λεφτα και να παρω εναν 128GB;

Δημοσ.

Τα windows 7 είναι το πολύ 20gb βαριά βαριά ,αν τα προσέχεις και τα καθαρίζεις είναι και λιγότερα,τα 60gb είναι υπέρ αρκετά,αν κάνεις και τα πράγματα που λένε στο άρθρο θα τον έχεις μια ζωή μισό άδειο.

Δεν λέω, αν είχες λεφτά ο 120 αξίζει ποιο πολύ από άποψης €/gb αλλά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και με τα 60gb.   

Δημοσ.

Όταν βλέπεις δίσκους με παράξενα μεγέθη όπως π.χ. 60 αντί για 64gb είναι επειδή κρατάνε από μόνοι τους τον χώρο που χρειάζονται για αέρα,ακόμα και να μην έχουν αέρα αυτό που επιβαρύνεται είναι το garbage collection δηλαδή μόνο η ταχύτητα εγγραφής επηρεάζεται και μόνο έως έναν βαθμό,μιας και τον παίρνεις για της ταχύτητες ανάγνωσης δεν είναι και το τεράστιο πρόβλημα για να κρεμάσεις από εκεί την επιλογή του.

Σε όλους γίνεται αυτό. Κανένας ssd δεν δίνει καθαρό χώρο όσο λέει. Είναι πάγια τακτική να "ξεκόβεις" χώρο από καινούργιο ssd. To 10% είναι minimum. Εκτός αν έχει κανείς σκοπό να τον αλλάξει σχετικά σύντομα, γιατί επηρεάζεται και ο χρόνος ζωής του αν γεμίσει γρήγορα. Μη ξεχνάμε ότι σε μονάδες αποθήκευσης δεδομένων ουδέποτε "σβήνεται" τελείως ένα αρχείο. Και τα cache που λές δεν είναι το μόνο που επηρεάζεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...