platom Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Καλημέρα σας! έχω σκοπό να αγοράσω μια οθόνη για υπολογιστή, αλλά με σκοπό να μπορώ να τη χρησιμοποιήσω και για προβολή ταινιών. Στον υπολογιστή δε με ενδιαφέρουν κάποιες μεγάλες δυνατότητες καθώς τον χρησιμοποιώ μόνο για Internet - Office και κάποια μικρά προγραμματάκια. Βέβαια λόγω περιορισμένου χώρου δεν μπορώ να βρίσκομαι σε απόσταση πολύ μεγαλύτερη των 80cm. Επίσης με ενδιαφέρει να βλέπω και καμιά ταινία. Βέβαια η απόσταση από την οθόνη στις ταινίες είναι 3,5m. Και αναρωτιέμαι, να αγοράσω μια καλύτερερη 24" του τύπου Site: DELL P2414H γιατί πιστεύω ότι είναι ιδανική για δουλειά γραφείου και ότι η 27" είναι υπερβολική; Από την άλλη όμως θα μου είναι πολύ δύσκολο να δω κάποια ταινία από τέτοια απόσταση.. Ή να αγοράσω κάποια του τύπου Site: LG-27EA63V η οποία θα με βολέψει να κάνω και τα δύο; Ή μήπως δε θα με βολέψει και απλά θα έχω ξοδέψει περίσσότερα χρήματα για κάτι αφενός μεν κατώτερο και αφετέρου δε θα με εξυπηρετεί ουσιαστικά πουθενά; Δε με ενδιαφέρει να είναι και TV budget 250 max Ενδιαφέρουσες θα ήταν ανάλογες εμπειρίες καθώς και προτάσεις για οθόνες.. Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.
jmirko15 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Φίλε μου, εγώ δεν κατάφερα να κάνω την δουλεία μου με την 27άρα.. Μου βγήκαν τα μάτια. Τελικά κατέληξα σε 2x23άρες. Θα σου πρότεινα την 24άρα DELL..
platom Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Χρησιμοποιείς 2x23 παράλληλα για δουλειά στο PC σου; Ή μία για κάθε χρήση; Αν χρησιμοποιείς 23" για ταινιες, σε βολεύει από απόσταση μεγαλύτερη από τα 3 μέτρα;
jmirko15 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Χρησιμοποιείς 2x23 παράλληλα για δουλειά στο PC σου; Ή μία για κάθε χρήση; Αν χρησιμοποιείς 23" για ταινιες, σε βολεύει από απόσταση μεγαλύτερη από τα 3 μέτρα; Για δουλειά τις χρησιμοποιώ αλλά θέλω να αλλάξω το σύστημα κάποια στιγμή και να βάλω και 3η. Η 27άρα που σου έλεγα, μου έμεινε και την χρησιμοποιώ αραιά και που για ταινίες. Την 23άρα την έχω για καμία σειρά αλλά σε απόσταση 1 1/2-2 μέτρα περίπου. Γιατί δεν πας σε κανένα κατάστημα να δεις live πως σου φαίνεται εσένα;
platom Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Έχεις δίκιο. Απλά το δοκίμασα και δεν είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις σε μαγαζί.. γιαυτό ρωτάω. Τέσπα. Για την DELL που πρότεινα τι έχεις να πεις; Έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια πάντως..
jmirko15 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Έχεις δίκιο. Απλά το δοκίμασα και δεν είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις σε μαγαζί.. γιαυτό ρωτάω. Τέσπα. Για την DELL που πρότεινα τι έχεις να πεις; Έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια πάντως.. DELL = Κορυφή για οθόνες PC.
platom Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Από αυτές τις δύο: http://www.skroutz.gr/s/3908645/Dell-P2414H.html http://www.skroutz.gr/s/2445108/Dell-S2440L.html?from=autocomplete&keyphrase=s2440l Ποιά προτείνεις;
jmirko15 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Αναλόγος τι σύνδεση χρειάζεσαι. Η μία είναι HDMI/VGA και η άλλη DVI/VGA.
platom Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Νομίζω ότι δεν είναι και τοσο σημαντικό αυτό, διότι καμία δεν έχει ηχεία.. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος..
jmirko15 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Νομίζω ότι δεν είναι και τοσο σημαντικό αυτό, διότι καμία δεν έχει ηχεία.. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.. Παίζει ρόλο για την εικόνα σου Δηλαδή πως θα συνδέσεις την κάρτα γραφικών σου/PC με την οθόνη σου.
Millennium Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Από τις 2 Dell εγώ προς την P θα έκλινα.
platom Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Παίζει ρόλο για την εικόνα σου Δηλαδή πως θα συνδέσεις την κάρτα γραφικών σου/PC με την οθόνη σου. Πάντως επειδή το έψαξα λίγο παραπάνω το HDMI με το DVI δεν έχουν καμία διαφορά σε σχέση με την ποιότητα Video που μεταφέρουν. Και τα δύο μεταφέρουν digital video. Σε αυτό που είναι καλύτερο το HDMI είναι ότι μεταφέρει και ήχο, κάτι που δεν κάνει το DVI. Επομένως αν η οθόνη σου δεν έχει ηχεία, δε σε πολυ-νοιάζει αυτό..
jmirko15 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Πάντως επειδή το έψαξα λίγο παραπάνω το HDMI με το DVI δεν έχουν καμία διαφορά σε σχέση με την ποιότητα Video που μεταφέρουν. Και τα δύο μεταφέρουν digital video. Σε αυτό που είναι καλύτερο το HDMI είναι ότι μεταφέρει και ήχο, κάτι που δεν κάνει το DVI. Επομένως αν η οθόνη σου δεν έχει ηχεία, δε σε πολυ-νοιάζει αυτό.. Η μόνη διαφορά που έχω προσέξει στην δουλειά είναι το sharpness των κειμένων. (μπορεί βέβαια να φταίνε οι ρυθμίσεις μου..)
Daizengar100 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Ανάμεσα σε αυτές τις δύο μην το σκέφτεσαι πάρε την Dell P2414h είναι νεότερο και καλύτερο μοντέλο με πολύ καλές κριτικές. Και εγώ σκέψου αυτήν θα πάρω σε κάνα μήνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα