Members gsarig Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Members Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Όσο κι αν μας αρέσουν συγκεκριμένα τραγούδια, δεν ταιριάζουν πάντοτε σε κάθε περίσταση. Διαφορετική μουσική θα θέλαμε, για παράδειγμα, να ακούσουμε σε μια χαλαρή μας βόλτα και διαφορετική όταν κάνουμε γυμναστική ή λίγο πριν πέσουμε για ύπνο.Για το λόγο αυτό το Spotify εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργεί λίστες τραγουδιών ειδικά επιλεγμένες ώστε να ταιριάζουν με τις ασκήσεις, το πρόγραμμα του ύπνου και άλλες δραστηριότητές μας αξιοποιώντας αισθητήρες κίνησης και καταγράφοντας τους χτύπους της καρδιάς μας. Κι αν υπάρχουν ήδη αρκετές εφαρμογές που δημιουργούν αυτόματα λίστες αναπαραγωγής μουσικής, το Spotify θέλει να πάει την ιδέα ένα βήμα παραπέρα, ξεφεύγοντας από τον απλό εντοπισμό των μουσικών μας συνηθειών. Αντίθετα, αυτό που θέλει να πετύχει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, δεν είναι άλλο από το να ανιχνεύσει την εκάστοτε διάθεσή μας και τις δραστηριότητές μας προκειμένου να πάει την έννοια των προσωποποιημένων ειδοποιήσεων σε άλλο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, η ιδέα που εξερευνά η εταιρεία προβλέπει μια σειρά από αισθητήρες που είτε θα βρίσκονται στο σώμα του ακροατή είτε στο κινητό του τηλέφωνο και θα αναλαμβάνουν να μετρούν τους χτύπους της καρδιάς του. Αυτό σε συνδυασμό με άλλα δεδομένα όπως η θερμοκρασία και η κίνηση του σώματος θα βοηθά την εφαρμογή να επιλέξει την κατάλληλη μουσική για διαφορετικές περιστάσεις. Για την ώρα ο μηχανισμός που είναι υπεύθυνος για τις μουσικές προτάσεις του Spotify συνδυάζει αλγόριθμους, κοινωνικά δεδομένα, το ιστορικό των προηγούμενων ακροάσεων αλλά και ανθρώπινη επιμέλεια. Site: Guardian
andreasl Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Το ενδεχόμενο κάποιος να είναι στην τσίτα και να θέλει απαλή μουσική για να χαλαρώσει δεν έχει περάσει από το μυαλό τους μάλλον... Ωραία, αισθάνομαι μεγάλη ασφάλεια να εξάγονται σε πραγματικό χρόνο δεδομένα για τους χτύπους της καρδιάς μου και τη θερμοκρασία μου. Αν πέσουν στα χέρια κάποιου χάκερ-γιατρού ίσως διαγνώσει πιθανά προβλήματα που έχω.
torm23 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Φαντάζομαι οτι θα χρειάζεται κάποιο ειδικό αξεσουάρ π.χ. κάποιο "βραχιόλι" που να μετράει παλμούς και πίεση και να επικοινωνεί ασύρματα με κινητό τηλέφωνο ή άλλη συσκευή που θα στέλνει τα στοιχεία στο spotify. Τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες και αμφιβάλλω αν μπορούν να αποκτήσουν χωρίς επιπρόσθετα αξεσουάρ. Αν έχεις ανασφάλεια για πιθανή διαρροή αυτών των δεδομένων δε χρησιμοποιείς τέτοια αξεσουάρ και ξεμπέρδεψες. Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τη νέα υπηρεσία το κάνουν εις γνώση τους. Δεν βλέπω κάτι κακό εφόσον δε σε αναγκάζουν να τους δώσεις προσωπικά δεδομένα.
nhzt Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Γιατί όμως πρέπει να ακούμε πάντα μουσική , για να πουλάει το Spotify ; . Εγώ , αλλά απ ότι ξέρω και πολλοί άλλοι , θέλω να ακούω μουσική όταν την χρειάζομαι και όταν την θέλω . Το σενάριο που επεξεργάζεται η εν λόγω εταιρεία για αισθητήρες στο σώμα , ή στο κινητό ή με τους χτύπους της καρδιάς , εμένα με αφήνει αδιάφορο . Ας κάνει ότι θέλει , εγώ θα συνεχίσω να επιλέγω μόνος μου την μουσική που θέλω όποτε θέλω. Ξέρετε το τρυπάκι ότι και καλά "θα σου βρω εγώ την μουσική , ανάλογα με την διάθεσή σου" , κρύβει το "εγώ θα συνεργαστώ με καλλιτέχνες που δεν ξέρεις και θα τους βάζω να τους ακούσεις" (διαφήμηση δηλ.). Δείτε και αυτό 5
torm23 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Όσο δε με υποχρεώνει να φορέσω τους αισθητήρες για να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία της, με αφήνει αδιάφορο αυτή η καινοτομία. Αν μεθαύριο πει οτι για να σου παρέχει π.χ. τη δωρεάν υπηρεσία πρέπει να αποδεχθείς και αυτό το πράμα, τότε προφανώς και θα με πειράξει. Θέλω απλά να σου πω οτι εγώ προσωπικά δε θα ήθελα να συμμετέχω σε κάτι τέτοιο, αλλά μπορεί σε κάποιους άλλους να αρέσει και να θέλουν να το δοκιμάσουν. Όσο δεν υποχρεώνει κανέναν να το κάνει δε το βρίσκω αρνητικό.
Regulus Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Το μόνο που μου λείπει είναι να μαλώνω με την γυναίκα μου και ταυτόχρονα το spotify να αρχίσει τα μπίτια. Τσατάλια τα νεύρα θα πλακωθούμε στις φάπες. Βέβαια απ' την άλλη μπίτια και στο sex, θα πιάνει και τον ρυθμό με ανάλογα bpm, ε ρε γλέντια. :-D Πέρα απ' την πλάκα σαν πολλά δεν άρχισε να θέλει το spotify; Το παρελθόν έχει διδάξει ότι όσο μεγαλώνει μια εταιρεία τόσο άπληστη γίνεται. Σε λίγο θα θέλει να ακούμε μουσική και στον ύπνο μας. Προσωπικά αγοράζω την μουσική μου σε φυσική μορφή (ασχέτως αν μετά την μετατρέπω σε flac). Υπηρεσίες σαν το spotify χρησιμοποιώ μόνο για να βρίσκω μουσική.
kxs14 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δεν νομιζω να το βγαλουν στην δωρεάν εκδοση π χρησιμοποιώ οποτε ας κανουν ότι θέλουν Sent from my RM-914_eu_hungary_422
kastoriadis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Ωραία, αισθάνομαι μεγάλη ασφάλεια να εξάγονται σε πραγματικό χρόνο δεδομένα για τους χτύπους της καρδιάς μου και τη θερμοκρασία μου. Αν πέσουν στα χέρια κάποιου χάκερ-γιατρού ίσως διαγνώσει πιθανά προβλήματα που έχω. σωστός.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα