Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Μου εχει δώσει ενας φίλος το συγκεκριμένο μοντέλο της sony που ειναι στον τίτλο του θέματος , θέλω να του βάλω εναν ssd 120 η 250gb , η προτεραιότητα ειναι 250gb απλα αναρωτιέμαι αν υποστηρίζεται απο την motherboard επειδη ειναι σχετικα παλιο μοντέλο η χωρητικότητα των 250 αλλιως να παω στα 120 που πιστεύω δεν θα υπάρχει θέμα.

Αν εχει καποιος το συγκεκριμένο μοντέλο η αν ξέρει ας με διαφωτήσει γιατι σε πρώτη φάση δεν εχω βρει κατι.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Εσυ θα κοιταξεις να υποστηριζεται ο διαυλος..ο εργοστασιακος σκληρος του λαπτοπ ειναι με σατα 3 ?
επισης θα διαλεξεις 256gb,και λογω τιμης,και λογω χωρητικοτητας,και για να χωρεσουν τα windows,και και και.ειναι πολυ οι λογοι..αν θες τους αναλυουμε αν και δεν χρειαζεται..να ξερεις πως μικρο ssd βαζουμε μονο αν τον εχουμε για ξεκιναει απο εκει το λαπτοπ,και εχουμε 2ο δισκο πανω για τα υπολοιπα..απο οσο ξερω τα vaio  σταματησαν να παιρνουν 2 δισκους....παραλληλα να σου διευκρινισω οτι θα δουλευει κανονικα με ssd ,αλλα θυμίσου πως ειναι σα να βαζεισ ενα δισκο μετα απο φορματ..για να το διαμορφωσεις σωστά θελει ειδικη διαδικασια...δισκους επαναφορας εχεις κανει ?

Δημοσ.

Αυτος που εχει το laptop δεν τον εδιαφέρει απαραίτητα για 256 και με 120 μου ειπε οτι μια χαρά θα κανει την δουλειά του , ετσι και αλλιως το εχει για τα τελειώς απαραίτητα. Τωρα για το sata 3 για καποιο περίεργο λόγο δεν μπορω να βρω και πολλες πληροφορίες για το συγκεκριμένο laptop

Δημοσ.

Αυτος που εχει το laptop δεν τον εδιαφέρει απαραίτητα για 256 και με 120 μου ειπε οτι μια χαρά θα κανει την δουλειά του , ετσι και αλλιως το εχει για τα τελειώς απαραίτητα. Τωρα για το sata 3 για καποιο περίεργο λόγο δεν μπορω να βρω και πολλες πληροφορίες για το συγκεκριμένο laptop

ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΑ..ΑΝ ΟΧΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΟΝ ΚΟΝΕΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ,ΒΓΑΛΤΟ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΟ ΕΔΩ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ? ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ..ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ...ΝΑ ΣΚΑΛΙΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ VAIO CARE,TO ΑSSIST,ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ RECOVERY KIT ΣΕ DVD..ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΜΟΛΙΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ SSD..

Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμένα! Επί την ευκαιρία να ρωτήσω κι εγώ πάνω στο θέμα για να μην ανοίγω άλλο... Θέλω να βάλλω έναν ssd 128 msata στο msi ge60 2oe αυτό: http://www.msi.com/product/nb/GE60-2OE.html#overview που έχω πάρει πρόσφατα, αυτόν τον ssd: https://www.skroutz.gr/s/3032725/Plextor-M5M-128GB.html?from=account_favorites και θέλω τα φώτα σας στο τι πρέπει να κάνω και τι πρέπει να προσέξω...

Δημοσ.

Αναβάθμιση BIOS (ή τίποτε) και είσαι ΟΚ.

Βεβαιώσου ότι έχει mSATA slot μέσα.

Που βλέπω αν έχει mSATA slot μέσα;

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τελικά φίλε SPANK αντικατέστησες το δίσκο του sony vgn-tt11xn και αν ναι με ποιόν ssd και με τι αποτέλεσμα (άξιζε τον κόπο και τα χρήματα?)

Με ενδιαφέρει γιατί σκέφτομαι να προχωρήσω σε αναβάθμιση με τον παρακάτω δίσκο 

https://www.skroutz.gr/s/3731484/Kingston-SSDNow-KC380-120GB.html

αλλά δεν ξέρω αν θα δουλέψει και στο τέλος τέλος αν θα είναι μεγάλη η διαφορά στην απόδοση (ταχύτητα, αυτονομία, θερμοκρασία κλπ)

Ευχαριστώ!!

ΥΣ Παιδεύτηκα αρκετά για να ανοίξω το φορητό και να φτάσω στο σκληρό δίσκο καθότι δεν υπάρχει υλικό στο internet για το συγκεκριμένο μοντέλο. Όταν είδα ότι έχει 1.8'' hdd λίγο απογοητεύτηκα μιας και το κόστος είναι μεγαλύτερο και δεν είμαι σίγουρος για τη συμβατότητα (στην περίπτωση που δεν παίξει η χρησιμότητα του ssd δίσκου θα είναι να μπει με αντάπτορα σε κανένα άλλο μηχάνημα αλλά έχοντας πληρώσει πολλά χρήματα για λίγα GB συν τον αντάπτορα)

Δημοσ.

Έχει περάσει αρκετός καιρός και αν θυμάμαι καλα λόγω του κόστου του δίσκου που λές και του 1.8 δεν τον αλλάξαμε τελικα

Δημοσ.

Έχει περάσει αρκετός καιρός και αν θυμάμαι καλα λόγω του κόστου του δίσκου που λές και του 1.8 δεν τον αλλάξαμε τελικα

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Αν αποφασίσω τελικά να κάνω την αναβάθμιση θα γράψω τις εντυπώσεις μου στο forum.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά έκανα την αναβάθμιση:

Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές μιας και η διαφορά στην απόδοση είναι πολύ μεγάλη (άξιζε τα χρήματα και τον κόπο).

Αναφέρω για όποιον χρειάζεται την πληροφορία ότι έβαλα στο vaio vgn-tt11xn τον "KINGSTON SKC380S3/120G  1.8'' SSD MICRO SATA3" χωρίς να υπάρχει πρόβλημα ασυμβατότητας.

Ακόμη ένα Link για την αποσυναρμολόγηση (το ανακάλυψα εκ των υστέρων):

http://kunkoku.livedoor.biz/archives/51534770.html

(είναι στα Ιαπωνικά αλλά οι φωτογραφίες είναι το σημαντικό και για το κείμενο υπάρχει και το google translate)

Επίσης για τους κατόχους vaio tt :

http://forum.notebookreview.com/sony-owners-lounge-forum/344005-official-sony-vaio-tt-series-owners-thread-print.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...