Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το pc δε μου τα λεει καθόλου καλά απο χτες. Αρχισε με μαύρη οθόνη και πάγωμα του pc που ξεκόλλαγε μόνο με reset. Θεώρησα ότι κάτι δεν πάει καλά με μία από τις κάρτες (σύνθεση στο τέλος του post). Το πρόβλημα παρουσιαζόταν και under load αλλά και 1-2 φορές ενώ απλά έκανα browsing.

Απόψε όμως είχε και συνέχεια. Απανωτά reboot και η οθόνη σβηστή. Δοκίμασα τις κάρτες 1-1 σε διαφορετικό slot κάθε φορά αλλά η οθόνη μένει σε standby. Δοκίμασα και άλλη οθόνη με το ίδιο αποτέλεσμα. Το. επίσης περίεργο είναι ότι πέρα από το cpu fan header τα υπόλοιπα τρία σταμάτησαν να δίνουν ρεύμα. Τα pci slots παίρνουν ρεύμα αφού τα ανεμιστηράκια γυρνάνε.

 

i7 920, MSI x58 pro, Mushkin blackline 12 GB, 2x Sapphire 280X OC (λίγων ημερών), Corsair HX 750W. Το crossfire απενεργοποιημένο και η δεύτερη κάρτα χρησιμοιείται μόνο για mining (undervolted και power limit -20).

 

Τελικά τι στο καλό μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

Βασικά κόψε το overclock στις κάρτες και δοκίμασε παλι , η αν εχεις καμια αλλη καρτούλα να τεστάρεις απλα να δεις αν ειναι απο τις κάρτες

Δημοσ.

Τα απότομα reboot και τα παγωματα είναι ρευματα δοκιμασε να βαλεις μια καρτα γραφικων πανω η ένα ποιο δυνατο τροφοδοτικο.

Η 2η περιπτωση είναι να βαλεις ένα dimmaki μνημης στο συγκεκριμενο slot που λεει ο κατασκευαστης, συνιστω με μια καρτα γραφικων και ένα dimaki μνημης να δεις αμα οντως είναι η μομπο η το τροφοδοτικο οι καρτες αμα ειχαν θεμα δεν θα σου ανοιγε καθολου η οθονη.

Δημοσ.

καλημερα! θα συμφωνισω κ εγω σε ολα με τους παραπανω φιλους! βαλε μια μνημη κ μια καρτα γραφικων μηπως μπερδευεται με το sli kai κανε ρισετ στο βιος της μητρικης! αν ολα πανε καλα τοτε κοιταξε σχετικα με το overclocking των καρτων!

Δημοσ.

Μετά από πολλές δοκιμές χτες και συνέχεια σήμερα σε άλλο pc to συμπέρασμα είναι ότι τα τίναξε η μητρική και μαζί και οι κάρτες. Η μητρική δυστυχώς εκτός εγγύησης οπότε πάμε για άλλα και οι καρτες RMA. Να διευκρίνίσω ότι όταν ανέφερα το OC για τις κάρτες εννούσα το εργοστασιακό overclock, δεν είχα δοκιμάσει καν να τις τρέξω πιο ψηλά.

Eίχα δοκιμάσει clear CMOS, boot με ενα dimm και τις κάρτες μία κάθε φορά σε διαφορετικό slot. Σήμερα δανείστηκα κάρτα φίλου και εξακολουθεί να μην παίρνει σήμα το μόνιτορ. Δοκίμασα το τροφοδοτικό και τις κάρτες σε pc φίλου αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια το τροφοδοτικό δείχνει να δουλεύει απροβλημάτιστα. Οι κάρτες τώρα, φτάνουν μέχρι το logo των windows αλλά μετά απλά μαυρίζει η οθόνη.  Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. 

Δημοσ.

Τις καρτες τις δοκιμασες με το τροφοδοτικο του φιλου η μονο με το δικό σου? 

Και με τα δύο. Όπως και μόνο το δικό μου τροφοδοτικό στο δικό του pc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...