lelecon Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 αν ναι προτείνεται μου καμια μάρκα που μπορώ να πάρω από περίπτερο φτηνές και ακριβές . επίσης ξέρω ότι τον καπνό από τα πουράκια δεν τον κατεβάζεις κάτω . δηλαδή τον τραβάω στο στόμα και τον βγάζω απλά ? αυτό δεν είναι ιδιαιτερα κακό για την γλώσσα ? τα θέλω για να κάνω μια στο τόσο . για ιδιαίτερες στιγμές δηλαδή . ευχαριστώ .
N3k21 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 αν ναι προτείνεται μου καμια μάρκα που μπορώ να πάρω από περίπτερο φτηνές και ακριβές . επίσης ξέρω ότι τον καπνό από τα πουράκια δεν τον κατεβάζεις κάτω . δηλαδή τον τραβάω στο στόμα και τον βγάζω απλά ? αυτό δεν είναι ιδιαιτερα κακό για την γλώσσα ? τα θέλω για να κάνω μια στο τόσο . για ιδιαίτερες στιγμές δηλαδή . ευχαριστώ . Δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο υγιεινά. Αυτό με το μη κατέβασμα του καπνού ακούω πολλούς να το λένε, δεν το καταλαβαίνω όμως. Δηλαδή άμα δε "σκάσει" η νικοτίνα μέσα σου, τι το θες το "είδος καπνιστού"; Όσο για τα περί γλώσσας, μου μυρίζει ουρμπανιά. Δηλαδή αν κατεβάζεις τον καπνό κανονικά, δεν έρχεται σε επαφή με τη γλώσσα και τα υπόλοιπα μέρη της στοματικής κοιλότητας; Από εκεί και πέρα κυκλοφορούν διάφορα πακετάκια με ενδιαφέρουσες γεύσεις. Προσωπικά με είχαν βολέψει κάποια "Candlelight", τα οποία πωλούνται και χύμα, ανάλογα τον τύπο και το μέγεθος κοστίζουν από 50 λεπτά έως και 2 ευρώ το τεμάχιο. Όπως και να 'χει, δες εδώ. Καλό θα ήταν πάντως να ενημερώσεις κάποιο moderator ώστε να συνενώσει τα θέματα, μιας και αφορούν το ίδιο πράγμα. 1
lelecon Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 αν τον καπνό δεν τον κατεβάζω υπάρχει πρόβλημα με την γλώσσα ? εγώ ξέρω ότι τον καπνό από τα πουράκια δεν τον κατεβάζεις γιατί δεν κάνει καλο σε ζαλίζει κάτι τέτοιο
gigisoni Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μια χαρά απορροφάται η νικοτίνη μέσω του σάλιου και γίνεται εξίσου εθιστικό με το τσιγάρο. Αν δεν το κατεβάζεις, δεν πάει να πει ότι αποφεύγεις τις ασθένειες που προκαλεί το κάπνισμα. Πχ γλιτώνεις από καρκίνο πνεύμονος, την βρίσκεις από καρκίνο στοματικής κοιλότητας. Κάνε καμιά αναζήτηση, αυτή τουλάχιστον δεν βλάπτει. 1
N3k21 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 εγώ ξέρω ότι τον καπνό από τα πουράκια δεν τον κατεβάζεις γιατί δεν κάνει καλο σε ζαλίζει κάτι τέτοιο Και το τσιγάρο σε ζαλίζει τις πρώτες φορές ή -συχνά- αν έχεις αρκετές ώρες να καπνίσεις. Τα ίδια σκατά βάζεις στο σώμα σου, είτε με πούρο, είτε με τσιγάρο, είτε με τσιμπούκι. Αν είσαι καπνιστής πάντως, δε θα σε ζαλίσει περισσότερο ο καπνός του πούρου. Σίγουρα είναι βαρύτερο το χαρμάνι, ενώ πιθανότατα και μεγαλύτερη η περιεκτικότητα του καπνού σε νικοτίνη. Από εκεί και πέρα η μόνη ενόχληση που μπορεί να νιώσεις, είναι το "κάψιμο", καθώς κατεβάζεις τον καπνό. Αλλά κι αυτό μόνο αν δεν είσαι "full time" καπνιστής ή αν έχεις συνηθίσει ελαφριά τσιγάρα.
madsc Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Καταρχήν για να συννενοούμαστε. Στο κάπνισμα δεν υπάρχει περισσότερο και λιγότερο υγιεινό. Ότι καπνίζεται είναι επιβλαβές για την υγεία. Είτε καταπίνεις τον καπνό είτε όχι, ζημιά θα κάνει. Αυτό που παίζει ρόλο στο πόσο, είναι η συνολική ποσότητα νικοτίνης και πίσσας που λαμβάνει ο οργανισμός. Αν π.χ. με 10 καρέλια ultra slim super light τη μέρα, παίρνεις την ίδια ποσότητα με το 1 x πούρο που δεν κατεβάζεις τον καπνό, το ίδιο και το αυτό είναι. Αν πρέπει να καπνίζεις, κάπνιζε λιγότερο σε συνολική περιεκτικότητα. /sc 2
Timonkaipumpa Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Καταρχήν για να συννενοούμαστε. Στο κάπνισμα δεν υπάρχει περισσότερο και λιγότερο υγιεινό. Ότι καπνίζεται είναι επιβλαβές για την υγεία. Είτε καταπίνεις τον καπνό είτε όχι, ζημιά θα κάνει. Τσου! Οι γιατροί λένε πως ποσότητα νικοτίνης έως 3 "τσιγάρα" την ημέρα ΧΩΡΙΣ να κατεβάζεις τον καπνό κάνουν καλό εάν έχεις δυσκολία στην πέψη/χώνεψη. Το πρόβλημα είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο να τηρηθεί αυτό το όριο. Η νικοτίνη μπορεί να ληφθεί και από το στόμα. Για αυτό δεν είναι ανάγκη να κατεβάζεις τον καπνό στα πνευμόνια. Τα πούρα και η πίπα είναι πιο υγιεινά γιατί δεν έχουν τις ουσίες από την καύση του χαρτιού. Το πρόβλημα όμως που παρουσιάζουν είναι οι παθήσεις της στοματικής κοιλότητας (και των χειλιών θαρρώ, μόνο για την πίπα όμως) μετά από χρόνια χρήση. 1
Gtr34 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Τι γιατροί είναι αυτοί που δίνουν τέτοιες συμβουλές;
N3k21 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Τι γιατροί είναι αυτοί που δίνουν τέτοιες συμβουλές; Έχω ακούσει κι εγώ κάτι παρόμοιο. Η νικοτίνη σε μικρές ποσότητες λειτουργεί ως διεγερτικό, συμβάλλοντας -σε συγκεκριμένες περιπτώσεις- στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος (π.χ. σε δυσκοίλιους). Προς θεού, δε λέω σε καμία περίπτωση πως το κάπνισμα αποτελεί υγιεινή συνήθεια, ούτε φυσικά πως η ελεγχόμενη χρήση νικοτίνης για ιατρικούς σκοπούς, συγκρίνεται με το κατέβασμα 40 τσιγάρων την ημέρα. Δες π.χ. εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο.
Chris_85 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Τσου! Οι γιατροί λένε πως ποσότητα νικοτίνης έως 3 "τσιγάρα" την ημέρα ΧΩΡΙΣ να κατεβάζεις τον καπνό κάνουν καλό εάν έχεις δυσκολία στην πέψη/χώνεψη. Το πρόβλημα είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο να τηρηθεί αυτό το όριο. Η νικοτίνη μπορεί να ληφθεί και από το στόμα. Για αυτό δεν είναι ανάγκη να κατεβάζεις τον καπνό στα πνευμόνια. Τα πούρα και η πίπα είναι πιο υγιεινά γιατί δεν έχουν τις ουσίες από την καύση του χαρτιού. Το πρόβλημα όμως που παρουσιάζουν είναι οι παθήσεις της στοματικής κοιλότητας (και των χειλιών θαρρώ, μόνο για την πίπα όμως) μετά από χρόνια χρήση. Παραπληροφορεις! Φυσικα και δεν ισχυουν οσα γραφεις!
pournaras Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μην μπερδευετε τη νικοτινη με την πισσα... 1
Tony_Stark_21 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Τα πούρα και η πίπα είναι πιο υγιεινά Δεν έρχεσαι να το πεις και στη γυναίκα μου αυτό; 5
doctorkostis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μην ξεχνατε και τα προιοντα της καυσης εκτος πισσας και νικοτινης. Στον καπνο του τσιγαρου υπαρχουν δεκαδες ως εκατονταδες δυνητικα καρκινογονες ουσιες. Το μονο που εχει παρατηρηθει για το πεπτικο (επειδη αναφερθηκε) ειναι στους αρρωστους με ελκωδη κολιτιδα (φλεγμονωδης νοσος του εντερου) που σταματουν το καπνισμα, επιδεινωνονται σε μικρο-μετριο βαθμο τα συμπτωματα τους. Τιποτε αλλο. Οκ, το οτι οι σχιζοφρενεις καπνιζουν σα φουγαρα επειδη ακουνε λιγοτερες φωνες, ειναι επισης αληθεια και εχει σχεση με τους νικοτινικους υποδοχεις, αλλα νομιζω ειναι ασχετο με την κουβεντα. 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μην ξεχνατε και τα προιοντα της καυσης εκτος πισσας και νικοτινης. Στον καπνο του τσιγαρου υπαρχουν δεκαδες ως εκατονταδες δυνητικα καρκινογονες ουσιες. Το μονο που εχει παρατηρηθει για το πεπτικο (επειδη αναφερθηκε) ειναι στους αρρωστους με ελκωδη κολιτιδα (φλεγμονωδης νοσος του εντερου) που σταματουν το καπνισμα, επιδεινωνονται σε μικρο-μετριο βαθμο τα συμπτωματα τους. Τιποτε αλλο. Οκ, το οτι οι σχιζοφρενεις καπνιζουν σα φουγαρα επειδη ακουνε λιγοτερες φωνες, ειναι επισης αληθεια και εχει σχεση με τους νικοτινικους υποδοχεις, αλλα νομιζω ειναι ασχετο με την κουβεντα. Επίσης, μπορείς να επιβεβαιώσεις ή όχι ότι η νικοτίνη επιταχύνει τις εντερικές λειτουργίες; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα