pnick Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Εννοείται. Εγώ έχω μόνο joystick με μανέτα για το throttle, αλλά πάνω μπορείς να βάλεις ποδοπέταλα για το rudder, κονσόλα βασικών οργάνων κ.ά. Απλά ξεκίνησα το θέμα από το hardware. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisga Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Κατάλαβα... αμα και με τον i7 υπάρχουν σενάρια που πέφτει κάτω απο 30 fps ζητω που καηκαμε κατά τον Μάιο έλεγα να φτιάξω το μηχανηματάκι όπου και απολύομαι απο τα στράτα, οπότε μέχρι τότε θα δουμε πως έχει η κατασταση πάντως απο ότι φαίνεται υπάρχει ακομα πολυ ψωμί... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Κοίτα, το FSX είναι γνωστό CPU hog . Τα όρια του καθόρίζονται από την πεπαλαιωμένη κωδικοποίησή του. Τα 25 frames ποτέ δεν ήταν πρόβλημα για τους φίλους του FSX. Μπορώ βέβαια σε κάθε περίπτωση να ρίξω κάποιο slider ή τα φίλτρα του Antialiasing και να είμαι πολύ παραπάνω. Απλά, με ρωτήσανε τί χρειάζεται για maximum γραφικά. Θεωρητικά, αν έκανα overclicking στα 4,8GHz δεν θα φοβόμουνα κανένα σενάριο, αλλά δεν μπορώ λόγω μητρικής αφενός, και αφετέρου δεν το θεωρώ σκόπιμο για το 5% των περιπτωσεων να τσιτώσω εκτός ορίων τον επεξεργαστή μου. Εϊμαι πολύ ικανοποιημένος με το 95% που τρέχει βούτυρο με full add-ons (REX, UTX Europe, FTX Global κλπ) και τα πιο βαριά αεροπλάνα, όπως το PMDG 737. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisga Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Το fsx το είχα πρωτοπάρει το 2006 όπου και βγηκε, τότε που ασχολούμουν με το fs μόνο σαν arcade με ένα λαπτοπακι με Intel t4200 @2ghz, 2gb ram, και την 7600 gt το έτρεχα μια χαρά για τις ποταπές τότε αναγκες μου μετά μπήκα στον κόσμο του online και των addons και φυσικά το μηχάνημα σερνοταν, και στράφηκα στο fs9, αγορα desktop και τα σχετικα έκτοτε μια στο τόσο, έμπαινα και εβλεπα πως ανταποκρίνεται το fsx στα εκάστοτε high end μηχανήματα, και πάντα θυμάμαι ότι όλοι το τρέχανε στο 90-95% δηλαδη πολυ καλα σήμερα, μετά απο 8 χρονια κυκλοφορίας, και τα τωρινά high end συστήματα πάλι στο 90-95% βλεπω ότι το τρεχουν, βεβαια ίσως τώρα να υπάρχουν και πιο απαιτητικά addons όπως και το pmdg 777 που ποσταρα στη προηγούμενη σελιδα η αλήθεια ειναι ότι περίμενα μετά απο τόσο καιρό να υπάρχουν μηχανήματα που να το τρέχουν νεράκι, και όχι αυτα των 1000+ ευρώ, αλλα απο εκεί φαίνεται πόσο κακογραμμενο πρόγραμμα ειναι το fsx, όταν το xplane με καλύτερα γραφικά τρέχει σε μηχανήματα με χαμηλότερα specs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 παιδιά για το θεο μόνο μη κανετε το λάθος και βάλετε windows 8... Τελευταία φορά που επαιξα πριν μερικά χρόνια (πριν αρχίσει και γονατίζει το πρωην λαπτοπ μου) στα 7αρια (32bit) ημουν μια χαρα... Πήρα φορητό τώρα με την ελπίδα να παίζω που και που και με το που παω να το ξεκινησω σε Free flight κρασαρει και τελος ενώ δε βλέπει με τιποτα και την ΑΤΙ καρτα γραφικών... μου φαίνεται στην πρώτη ευκαιρία θα ξαναγυρίσω σε 7 64 bit ελπίζοντας οτι δουλευει... υ.γ. αν εχετε κάποια προταση για βοηθεια στο να παιξω στο φορητό της υπογραφής μου ευπρόσδεκτη ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Έχεις δίκαιο, αλλά σου είπα και πιο πάνω "Τα όρια του καθόρίζονται από την πεπαλαιωμένη κωδικοποίησή του". Δεν είναι ίδια η απόδοση των τωρινών συστημάτων αν σκεφτείς τι έχει φτιαχτεί για το FSX από πλευράς add-ons. Άπειρα και βαρειά όλα. Άρα τα σημερινά συστήματα είναι στο 90-95% όπως λές αλλά με διπλάσια σε μέγεθος και ποιότητα add-ons από τότε. Βγαίνανε τότε τα πρώτα jet με μέγεθος 50-100ΜΒ και τα θεωρούσαμε τεράστια. Και βλέπεις σήμερα το PMDG 737-800 στα 800ΜΒ!!! Και όταν κάνεις εγκατάσταση, πιάνει πάνω από 1 GB... Σημειωτέον, ο i7 3770k στα 4,8 ghz έχει περίπου ίδια απόδοση με τον i7 4770k στα 4,4 με 4,5ghz.και στα ίδια χρήματα (300€ και οι δύο). Θα είχα ήδη τον 4770κ, αλλά την πάτησα λόγω μητρικής γιατί το socket το είχα με τον προηγούμενο επεξεργαστή και δεν το άλλαξα τότε. Χαζομάρα μου. Τέλος πάντων, δεν πηράζει... Όσον αφορά το X-Plane, έχεις και πάλι δίκαιο. Εϊναι πρόγραμμα που ρουφάει ό,τι έχει να του δώσει το σύστημα χωρίς περιορισμούς. Καλύτερα γραφικά έχει, ναι, αλλά όπως βλέπεις δεν το προτιμούν οι φίλοι της εξομοίωσης. Και αυτό για έναν και μόνο λόγο. Δεν έχει φοτορεαλιστικά γραφικά, αλλά τα περισσότερα είναι Auto generated. ;Όταν π.χ. πετάς πάνω από το Παρίσι, δεν βλέπεις ακριβώς το Παρίσι, αλλά μια πόλη στο μέγεθός του και με τυχαία auto-generated κτήρια. Και στην εξομοίωση παίζει μεγάλο ρόλο ο ρεαλισμός του περιβάλλοντος. Όταν το X-Plane βάλει photo-realistic environment θα είμαι από τους πρώτους που θα το προτιμήσουν. Μέχρι τότε... FSX. παιδιά για το θεο μόνο μη κανετε το λάθος και βάλετε windows 8... Τελευταία φορά που επαιξα πριν μερικά χρόνια (πριν αρχίσει και γονατίζει το πρωην λαπτοπ μου) στα 7αρια (32bit) ημουν μια χαρα... Πήρα φορητό τώρα με την ελπίδα να παίζω που και που και με το που παω να το ξεκινησω σε Free flight κρασαρει και τελος ενώ δε βλέπει με τιποτα και την ΑΤΙ καρτα γραφικών... μου φαίνεται στην πρώτη ευκαιρία θα ξαναγυρίσω σε 7 64 bit ελπίζοντας οτι δουλευει... υ.γ. αν εχετε κάποια προταση για βοηθεια στο να παιξω στο φορητό της υπογραφής μου ευπρόσδεκτη ! Το είχα αναφέρει και σε άλλο θέμα για τα Windows. Εννοείται, τα Win 7 64-bit είναι must για το FSX. Για το φορητό σου χρειάζεσαι οπωσδήποτε παραπάνω μνήμη. Με 2 gb δεν υπάρχει περίπτωση να τρέξει. Το κρασάρισμα είναι μάλλον ΟΟΜ. Δες λίγο τα events στην Διαχείριση. Δες τι μπορείς να βάλεις από μνήμη επάνω στο φορητό σου. 4 gb είναι το ελάχιστο και 8 το ιδανικό. Κατά τα άλλα θα μπορέσεις να τρέξεις το FSX και με αυτήν την κάρτα που έχει πάνω, αλλά όλα vanilla. Λύσε το θέμα της μνήμης πρώτα και μπορώ να σου πώ κάποια κολπάκια για να τρέχεις πιό άνετα χωρίς θέματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Το είχα αναφέρει και σε άλλο θέμα για τα Windows. Εννοείται, τα Win 7 64-bit είναι must για το FSX. Για το φορητό σου χρειάζεσαι οπωσδήποτε παραπάνω μνήμη. Με 2 gb δεν υπάρχει περίπτωση να τρέξει. Το κρασάρισμα είναι μάλλον ΟΟΜ. Δες λίγο τα events στην Διαχείριση. Δες τι μπορείς να βάλεις από μνήμη επάνω στο φορητό σου. 4 gb είναι το ελάχιστο και 8 το ιδανικό. Κατά τα άλλα θα μπορέσεις να τρέξεις το FSX και με αυτήν την κάρτα που έχει πάνω, αλλά όλα vanilla. Λύσε το θέμα της μνήμης πρώτα και μπορώ να σου πώ κάποια κολπάκια για να τρέχεις πιό άνετα χωρίς θέματα. Το ΗP Probook 4540s i5-3230M / 8 Gb / 750 GB / ATI 7650M 2 Gb εχω... στο προηγούμενο σκέψου ομως οτι επαιζα με 2... οταν λες ΟΟΜ τι εννοεις; για πες καμια ιδεα γιατι ειναι αμαρτια να μη μπορώ να το χρησιμοποιήσω λόγω των 8.1... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Γράψε λάθος. Κοιτούσα στην δεύτερη σειρα της υπογραφής σου... Από μνήμη είσαι κομπλέ. OOM=Out of Memory. Ξέχνα το, δεν σε αφορά. Δες λιγάκι τί είχα προτείνει εδώ http://www.insomnia.gr/topic/456210-νεο-pc-για-flight-simulator-x-addons/page-5 Με τα windows 8 υπάρχει θέμα υπερβολικής ασφάλειας (windows security) ειδικά κατά την ώρα της εγκατάστασης. Προσπάθησε να κάνεις clean installation (καθάρισε ό,τι σχετικό με το FSX υπάρχει στο σύστημά σου) απενεργοποιώντας τα User Access Controls. Βάλε και στα SP1 και SP2 κάνοντας reboot πριν από κάθε εγκατάσταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Γράψε λάθος. Κοιτούσα στην δεύτερη σειρα της υπογραφής σου... Από μνήμη είσαι κομπλέ. OOM=Out of Memory. Ξέχνα το, δεν σε αφορά. Δες λιγάκι τί είχα προτείνει εδώ http://www.insomnia.gr/topic/456210-νεο-pc-για-flight-simulator-x-addons/page-5 Με τα windows 8 υπάρχει θέμα υπερβολικής ασφάλειας (windows security) ειδικά κατά την ώρα της εγκατάστασης. Προσπάθησε να κάνεις clean installation (καθάρισε ό,τι σχετικό με το FSX υπάρχει στο σύστημά σου) απενεργοποιώντας τα User Access Controls. Βάλε και στα SP1 και SP2 κάνοντας reboot πριν από κάθε εγκατάσταση. τωρα ειναι το μυνημα με την προταση σου και θα το δοκιμάσω σημερα κιολας! θεμα ασφαλειας δε παιζει μιας και απο το πρώτο boot απενεργοποιώ τη βλακεια το uac 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Πρόσφατα ανακάλυψα κάποια άρθρα ένος Σκανδιναβού λάτρη της εξομοίωσης, του Lars (SAAB340) ο οποίος έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στην αποκωδικοποίηση της συμπεριφοράς και της απόδοσης του hardware στο FSX. Καταρρίπτει και κάποια πράγματα που μέχρι τώρα τα θεωρούσαμε δεδομένα: 1. Το Hyper Threading χρησιμοποιείται από το FSX αλλά όχι για να ανεβάσει την ταχύτητά του. Ανεβάζει πολύ την ταχύτητα φόρτωσης και επεξεργασίας των textures and terrain, εις βάρος των fps. Γι' αυτό μέχρι τώρα όλοι λέγανε ΟΧΙ Hyper Threading. Λόγω πτώσεως των frames. 2. Περισσότεροι πυρήνες ωφελούν, αλλά πάλι όχι τα frames, αλλά το texture and terrain loading λόγω διασποράς των fibers. 3. H RAM μνήμη παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της απόδοσης του FSX. Μέχρι τώρα θεωρούσαμε ότι λίγα προσφέρει. 4. Το FSX τελικά ωφελείται πολύ (κι όχι λίγο) από το τρέξιμο μέσα από ssd, αλλά πρέπει να τρέχει μέσα από τον ssd του OS (Windows 7 όπως έχουμε ξαναπεί). Άρα αλλάζω κι εγώ τα περί διπλού ssd. Καλύτερα ένας μεγάλος (από 240gb και πάνω) παρά δύο μικροί. Βάζω links στα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα του. Όποιος ασχολείται με το θέμα πολύ θα ωφεληθεί. Περί CPU και Hyper Threading http://forum.avsim.net/topic/321806-how-fsx-works-and-how-performance-is-affected-by-different-hardware-explained/ Περί HDD και SSD http://forum.avsim.net/topic/377105-texture-loading-ssd-vs-hdd/ και εδώ http://forum.avsim.net/topic/383881-how-different-hdds-and-ssds-performs-with-fsx/ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 pnick , ξέρεις απο που μπορώ να κατεβάσω το αεροπλάνο: C-130 Hercules? και πως θα το περάσω μετά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Κοίτα, το συγκεκριμένο δεν το έχω. Αλλά η καλύτερη έκδοσή του από ό,τι ξέρω είναι από την Captain Sim που είναι payware. Έχει μέσα και ελληνικό livery. Για freeware κοίτα αυτό http://flyawaysimulation.com/downloads/files/2579/fsx-royal-air-force-c-130-hercules/ και αυτό http://www.fsdownload.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2217. Μη περιμένεις την ακρίβεια του Captain Sim, αλλά μπορείς να κάνεις το κέφι σου αρκετά ικανοποιητικά. Αν ψάξεις λιγάκι με google θα βρείς και ελληνικά liveries αρκετά καλά. Για την εγκατάσταση υπάρχουν συνήθως δύο τρόποι. Ή θα υπάρχει κάποιο exe αρχείο που τρέχεις, ή ένα folder με τα δεδομένα του αεροσκάφους που απλά το κάνεις paste μέσα στο FSX>SimObjects>Airplanes. Θα δείς τις οδηγίες που συνοδεύουν το συγκεκριμένο add-on. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 ok ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doc1355 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα και μπράβο για το thread,περιμένω και το άλλο στο Games Section ώστε να οργανωθούμε λίγο για add-ons κτλ.. Ασχολούμαι πολύ καιρό με το FSX και τώρα τελευταία έχω ένα θέμα.. Παρατηρώ ότι στο πιο πρόσφατο install του παιχνιδιού ενώ το παιχνίδι πάει κομπλέ όπως πάντα,το Tailwheel lock δεν μου δουλεύει. Είτε όταν είναι default τα keys είτε όταν βάζω δικό μου (και στο πληκτρολόγιο και στο joystick) απλά δεν δουλεύει! Έχει δει κανείς παρόμοιο θέμα; Βαριέμαι να ξακανάω install από την αρχή γιατί έχω περάσει πολλά αεροσκάφη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα και μπράβο για το thread,περιμένω και το άλλο στο Games Section ώστε να οργανωθούμε λίγο για add-ons κτλ.. Ασχολούμαι πολύ καιρό με το FSX και τώρα τελευταία έχω ένα θέμα.. Παρατηρώ ότι στο πιο πρόσφατο install του παιχνιδιού ενώ το παιχνίδι πάει κομπλέ όπως πάντα,το Tailwheel lock δεν μου δουλεύει. Είτε όταν είναι default τα keys είτε όταν βάζω δικό μου (και στο πληκτρολόγιο και στο joystick) απλά δεν δουλεύει! Έχει δει κανείς παρόμοιο θέμα; Βαριέμαι να ξακανάω install από την αρχή γιατί έχω περάσει πολλά αεροσκάφη Μου έτυχε και εμένα αλλά με ένα συγκεκριμένο αεροσκάφος, το DHC-6. Κοίτα, όταν αρχίζουν και μπαίνουν πολλά add-ons, και μάλιστα σε τόσο παλιό πρόγραμμα, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος των conflicts μεταξύ διαφόρων μερών που κοιτάνε τα ίδια αρχεία. Bug είναι αυτό που αναφέρεις, αλλά το θέμα είναι ότι για να βρείς ποιο add-on σου έκανε την ζημιά πρέπει κάθε φορά που εγκαθιστάς κάτι να το ελέγχεις εξονυχιστικά και να διαβάζεις το σχετικό feedback που υπάρχει για troubleshooting στα εξειδικευμένα sites. Το τελευταίο πάθημα-μάθημα για μένα ήταν με τα add-ons της ORBX. Ειδικά το Global ήταν για το σύστημά μου σαν βαρύδι και δεν μπορούσα να καταλάβω τόσο καιρό τι με "τράβαγε" προς τα κάτω στην απόδοση. Τελικά βρήκα feedback για το θέμα από τον Kosta και είδα ότι πολύς κόσμος είχε πρόβλημα. Προ ημερών λοιπόν έκανα μια clean installation και τώρα είμαι ΟΚ. Άλλη φορά την είχα πάθει από το EZdok γιατί στραβοεγκαταστάθηκε και μου έκανε συνέχεια κρασαρίσματα. Καλό είναι, λοιπόν, όταν φτάσει κανείς με επιτυχία σε κάποιο σημείο να κάνει μια κόπια του FSX σε άλλο σημείο αποθήκευσης, έτσι ώστε αν τύχει κάτι στραβό, όπως αυτό που λές, να μπορεί να επιστρέψει σε παλιότερη κατάσταση του προγράμματος, χωρίς να πρέπει να τα κάνει όλα από την αρχή. Για το Software guide, το σκεφτόμουν κάποια στιγμή να το ξεκινήσω, αλλά δεν έχω πολύ χρόνο. Ελπίζω κάτι να κάνω προσεχώς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα