Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Θέλω να βάλω δορυφορικά κανάλια(εννοείται και τα ελληνικά ψηφιακά) σε πολυκατοικία με 15 διαμερίσματα.

΄Στο ΄κτήριο είναι περασμένο ένα καλώδιο ανα δωμάτιο.
Αν αποκλείσω την εκδοχή του να βάλω δορυφορικούς δέκτες μέσα στα δωμάτια τι άλλες επιλογές έχω.
Και τι χρειάζεται???
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

όχι για συνδρομή.
Για σύστημα με κεραία και τα λοιπά..

Σορρυ που δεν το ανάφερα..
Εννοώ δορυφορικά ξένα κανάλια γιατί το κτήριο προορίζεται για τουρισμό.

Δημοσ.

Το διάβασα.....
Βασικά αυτό αφορά περισσότερο τεχνολογίες...εγώ δεν θα ασχοληθώ με την εγκατάσταση,θα μπει τεχνικός..

Απλά ρωτάω επειδή μου έχουν πει ένα καρο εκδοχές και έχω χάσει την μπάλα....

Άλλος μου λέει για τηλεοράσεις με ενσωματωμένο δορυφορικο δεκτη άλλος για σύστημα 5 καναλιών(μαλλον αναλογικών) και άλλος για ψηφιακό σύστημα με όλα τα κανάλια που υπάρχουν....
Απλά επειδή το κόστος διαφοροποιείται αισθητά ανάλογα την περίπτωση,γι αυτό ρωτάω να δω ποια είναι η πιο λογική λύση..

Δημοσ.

1. Υπάρχει ήδη εγκατάσταση για αναλογική-ψηφιακή λήψη;

2. Υπάρχουν ήδη οι τηλεοράσεις στα δωμάτια;

3. Το πιάτο, αν βάλεις δορυφορική λήψη, θα βλέπει σε ένα δορυφόρο ή περισσότερους;

Δημοσ.

Ακριβώς, πολλά μπορούν να γίνουν...

Για την περίπτωση πολλών καναλιών θα προτεινα ενα πιάτο αρκετά μεγάλο (1,60m για παράδειγμα) και στόχευση με πολλα lnb παράκεντρα πχ 28, 19 μοιρες. Εαν σε ενδιαφέρει και η digea βάζεις και για 3 μοιρες.

Εξυπακούεται για μια τετοια διανομή το setup θα υλοποιηθεί με πολυδιακοπτες. Μονό ετσι μπορεις να τόσες πολλές επιλογές σε τόσα δωμάτια.

Οι δέκτες θα ειναι τέτοιου τύπου ωστε να δέχονται και bis ωστε να μπορεις να ξεκλειδωσεις την digea.

TV με δορυφορικό δεκτή, θα μπλέξεις. Οι περισσότερες έχουν χαζό μενού επιλογής καναλιών - αγαπημένων, ενω δεν δέχεται καμιά bis..

Δημοσ.

1. Υπάρχει ήδη εγκατάσταση για αναλογική-ψηφιακή λήψη;

2. Υπάρχουν ήδη οι τηλεοράσεις στα δωμάτια;

3. Το πιάτο, αν βάλεις δορυφορική λήψη, θα βλέπει σε ένα δορυφόρο ή περισσότερους;

Ακριβώς, πολλά μπορούν να γίνουν...

Για την περίπτωση πολλών καναλιών θα προτεινα ενα πιάτο αρκετά μεγάλο (1,60m για παράδειγμα) και στόχευση με πολλα lnb παράκεντρα πχ 28, 19 μοιρες. Εαν σε ενδιαφέρει και η digea βάζεις και για 3 μοιρες.

Εξυπακούεται για μια τετοια διανομή το setup θα υλοποιηθεί με πολυδιακοπτες. Μονό ετσι μπορεις να τόσες πολλές επιλογές σε τόσα δωμάτια.

Οι δέκτες θα ειναι τέτοιου τύπου ωστε να δέχονται και bis ωστε να μπορεις να ξεκλειδωσεις την digea.

TV με δορυφορικό δεκτή, θα μπλέξεις. Οι περισσότερες έχουν χαζό μενού επιλογής καναλιών - αγαπημένων, ενω δεν δέχεται καμιά bis..

Παιδια σορρυ που δεν απάντησα τόσες μέρες αλλά δεν πρόλαβα...

Η καλωδίωση θα γίνει τώρα ,ένα καλώδιο για κάθε δωμάτιο..μέχρι τώρα υπήρχαν για όλο το κτήριο 3 καλώδια...

Τηλεοράσεις θα πάρω τώρα.

Για τους δορυφόρους δεν ξέρω...

Γενικά από ότι βλέπω συνήθως οι περισσότεροι έχουν κάποια συγκεκριμένα κανάλια συνήθως από 5 έως 10 τα οποία και αν θες τα αλάζεις ανάλογα με τι τουρίστες έχεις να κάνεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...