Προς το περιεχόμενο

χρήση του NetFasteR IAD (PSTN) σαν access point

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από poulinos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ρουτερ του γείτονα το πιάνω με φορητό στην ταράτσα, αλλά δε ξέρω αν θα τα καταφέρω με τις ρυθμίσεις στο ρουτερ του, ούτε στο repeater.

Προσανατολίζομαι στη λύση του 3g router και έχω τις εξής ερωτήσεις αν είναι εύκολο.

-Το καλώδιο δικτύου από τον 3g router θα κουμπώσει στο sunny webbox έτσι;

-Tο teltonika έχει δύσκολο σετάρισμα;

-Αυτό εδώ ( http://www.e-techshop.com/solarspeed-low-cost-3g-router-with-integrated-modem-and-sim-card-slot.html ) πως το αξιολογείς ;

-Οι κάρτες sim που τοποθετούμε στα 3g router είναι διαφορετικές σε σχέση μ' αυτές που βάζουμε στα κινητά μας;

-Στην εταιρεία κινητής που θα ρωτήσω(προφανώς θα ρωτήσω για τη πιο φθηνή σύνδεση ιντερνετ μιας και ο όγκος των δεδομένων μεταγωγής θα είναι πολύ μικρός) πως θα το ζητήσω; σαν mobile broadband ή mobile internet;

με repeater θα το πιασεις λογικα.δεν πειραζεις το ρουτερ αλλα μονο τo repeater σεταρεις.

τωρα για το 3g.

α.ναι

β.οχι .πολυ απλο μενου για καποιον που εχει ξαναδει interface απο ρουτερ.προσεχε τα apn και τι υπηρεσια θα ζητησεις απο τν παροχο οπως σου εγραψα πιο πανω αλλιως θα λες γιατι δεν παιζει το Port forward.

γ.για τα λεφτα που εχει εμενα δεν μαρεσει.δεν το εχω κανει Use αλλα μοιαζει two fake μπροστα σε teltonika το οποιο δινει 2 εξωτερικες κεραιες για wifi και 2 για το 3g.

δ.οχι .απλα το προγραμμα που χεις μετραει.

ε.same thing.απλα τους λες giga και σου λενε προγραμμα.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

-Υπάρχει η δυνατότητα να βάλώ στο teltonika που μου είπες κάρτα vodafone cu όπως αυτή που βάζουμε στο κινητό; H επειδή προορίζεται για πάρκο θέλει συμβόλαιο(ή δεν επιτρέπει σε τέτοια κάρτα να κάνεις τις ρυθμίσεις που έλεγες πιο πάνω;).

- Το teltonika rut500 προτείνεις;

Σ' ευχαριστώ πολύ που με βοηθάς!

Δημοσ.

-Υπάρχει η δυνατότητα να βάλώ στο teltonika που μου είπες κάρτα vodafone cu όπως αυτή που βάζουμε στο κινητό; H επειδή προορίζεται για πάρκο θέλει συμβόλαιο(ή δεν επιτρέπει σε τέτοια κάρτα να κάνεις τις ρυθμίσεις που έλεγες πιο πάνω ;).

- Το teltonika rut500 προτείνεις;

Σ' ευχαριστώ πολύ που με βοηθάς!

ναι μπορεις να βαλεις οτι καρτα θες απλα το βασικο ειναι μετα η χρεωση.

ναι το Rut500 ειναι το πιο καινουριο απο το 104 που ειχα δοκιμασει.ιδιο πραγμα απλα δινει 802.11n το rut 500 κτλ κτλ.

Δημοσ.

α.γινεται αναλογως απο που παιρνεις ιντερνετ.αν εισαι σε εστια και σου δινουν μονο μια ip ανα port του switch θες router και οχι adsl router που το εκανες access point εκτος αν εχεις κανα fritz η αν το ρουτερ σου εχει wan.

Για αυτήν την περίπτωση πώς μπορώ να ξεχωρίσω αν είναι router και όχι adsl router? Το netfaster iad που αναφέρει ο mourtias είναι? Και γω τέτοιο έχω και προσπαθώ να το ενώσω με το internet της εστίας αλλά δεν....

Ευχαριστώ

Δημοσ.

DSL Router είναι η συσκευή που δουλεύει ταυτόχρονα ως DSL Modem και Router. Πάνω του συνδέεται το τηλεφωνικό καλώδιο και γίνεται ο συγχρονισμός του DSL από τον εκάστοτε πάροχο.

Σκέτο Router είναι η συσκευή που έχει θύρα WAN (RJ45) και όχι για τηλεφωνικό καλώδιο. Αυτό δεν δουλεύει ως modem και πρέπει να συνδεθεί με άλλο DSL Modem (που θα συγχρονίσει με τον πάροχο).

Βέβαια υπάρχουν μερικά DSL Routers που κάποια θύρα τους μπορεί να ρυθμιστεί ως WAN, οπότε στην περίπτωση αυτή δουλεύουν ως σκέτο router.

Δημοσ.

Αν αντί για 3grouter προτιμήσω για λόγους κόστους τη λύση του repeater(ο γείτονας δεν έχει πρόβλημα, μου δίνει τον κωδικό του) για τη σύνδεση με το sunny webbox της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης ποιό προτείνετε;

Tι ρυθμίσεις θα χρειαστούν;

Δημοσ.

Εγώ προτείνω εξωτερικό Access Point ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα λόγω καιρικών συνθηκών.

Θα έλεγα το Ubiquiti PicoStation 2 ή ακόμη καλύτερα το Ubiquiti PicoStation 2 MiMo HP.

Το δεύτερο διότι αν στο μέλλον αλλάξει το modem/router του γείτονα σε 11n, πρώτον θα επωφεληθείς από την μεγαλύτερη ταχύτητα και δεύτερον δεν θα του δημιουργείς πτώση ταχύτητας στις άλλες ασύρματες συσκευές.

Θα το βάλεις να δουλεύει σε Client Router Mode, σύμφωνα με τις οδηγίες εδώ.

Δημοσ.

Κατάλαβα τις ρυθμίσεις στο access point αν και δε το χω δοκιμάσει ακόμα(δε το χω πάρει ακόμα).Στο adsl router πρεπει να γινει Port forward;Πως θα γίνει για να δει το sunny webbox;

Δημοσ.

Στο AirOS (το λειτουργικό) του Picostation, υπάρχει δυνατότητα ορισμού σύνδεσης μέσω HTTP, HTTPS, SSH και Telnet και με επιλογή ποιας θύρας ανά περίπτωση.

Έχει δυνατότητα χρήσης κάποιας υπηρεσίας Dynamic DNS και αν στο Sunny Webbox υπάρχει επιλογή διαφορετικής θύρας από τις standard 80 ή 8080, δεν χρειάζεται port forward.

Διαφορετικά ή αν θέλει ιδιαίτερο χειρισμό θα χρειασθεί.

Πως συνδέεσαι μέχρι τώρα;

Δημοσ.

Δεν συνδέομαι γιατί δε το χω εγκαταστήσει λόγω έλλειψης internet. Γι' αυτό ψάχνω τον πιο κατάλληλο και -αξιόπιστο πάνω απ΄όλα  τρόπο(αν είναι και πιο φθηνός έχει καλώς) για να λύσω το πρόβλημα είτε με 3grouter, repeater είτε access point.

Παρακολούθησα το βίντεο (

- από το 5:30 και μετά)  που αφορά την εγκατάσταση του webbox όταν συνδέεται σε ρουτερ. Ενώ καταλαβαίνω πως θα γίνει η ρύθμιση του webbox αν κουμπώσει κατευθείαν στο ρουτερ το καλώδιο , δε μπορώ να καταλάβω πως θα αλλάξουν οι ρυθμίσεις αν χρησιμοποιηθεί repeater ή access point σαν ενδιάμεσο.
Δημοσ.

To βίντεο αναφέρεται στο Sunny WebBox Bluetooth που όπως είδα έχει δυνατότητα να του αλλάξεις την θύρα HTTP.

Επίσης είδα και το βίντεο για το Sunny WebBox RS-485, που έχει 3 διαφορετικές θύρες HTTP (ίδιες) και άλλη μία (502) για άλλη χρήση.

Και στα 2 προτοποθετημένη είναι η 80. Εσύ βάζεις κάποια άλλη π.χ. 8765. Για την θύρα αυτή θα πρέπει να δημιουργηθεί κατάλληλος κανόνας port forward στο αρχικό router του γείτονα.

Φτιάχνεις έναν λογαριασμό σε κάποια υπηρεσία DDNS και την ρυθμίζεις στο Picoststion, π.χ. My_Farm.dyndns.org.

Για πρόσβαση από το Internet αρκεί να πληκτρολογήσεις http://My_Farm.dyndns.org:8765'>http://My_Farm.dyndns.org:8765

Όλες οι δικτυακές συσκευές για πρόσβαση στο μενού τους χρησιμοποιούν κυρίως την 80 (και δευτερευόντως την 8080).

Αν από το Internet πληκτρολογήσεις http://My_Farm.dyndns.org (χωρίς την θύρα), λαμβάνει υπόψη την 80 και θα σε πάει κατευθείαν στο μενού του αρχικού router που δίνει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Για τον λόγο αυτό, αλλάζουμε την προτοποθετημένη, ώστε να μην υπάρχει διένεξη κατά την πρόσβαση στις συσκευές μας, που κάθε μία πρέπει να έχει διαφορετική θύρα και με κατάλληλο κανόνα port forward.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τελικά για μεγαλύτερη ευκολία(δεν είμαι και ειδικός στα δίκτυα)χρησιμοποίησα με το sunny webbox ένα 3grouter (το teltonika rut 500) και το εγκατέστησα (ήταν απλό) ώστε να παίρνω τα δεδομένα εύκολα από το σπίτι μέσω sunny portal. Έβαλα στο teltonika μια κάρτα για ιντερνετ δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και λειτούργησε.

Ωστόσο 1 φορά το μήνα μου δημιουργεί ένα πρόβλημα. Σταματά η επικοινωνία με το sunny webbox(θεωρώ ότι οφείλεται στο router).

Την πρώτη φορά έλαβα το μήνυμα :

24/4/2014 1:59:15 πμ Προειδοποίηση

Βλάβη επικοινωνίας Η επικοινωνία του Sunny WebBox 'WebBox-20 936'....έχει διακοπεί.....

Πήγα στο πίνακα κατέβασα και ανέβασα το διακόπτη που δίνει ρεύμα στα sunny webbox και teltonika και λύθηκε.

Τη δεύτερη φορά έλαβα το μήνυμα :

22/5/2014 1:29:37 μμ Προειδοποίηση

Μετάδοση δεδομένων διακόπηκε

Για κάποιο περίεργο λόγο χωρίς να κάνω τίποτα η επικοινωνία αποκαταστάθηκε.

Την τρίτη φορά (χθές) πάλι τα ίδια και έλαβα το μήνυμα :

26/6/2014 8:59:59 πμ Προειδοποίηση Βλάβη επικοινωνίας Η επικοινωνία του Sunny WebBox 'WebBox-20 936 ..... έχει διακοπεί

Πήγα παλι στον πίνακα επανεκκίνηση μέσω του διακόπτη και η επικοινωνία αποκαταστάθηκε.

Θεωρώ ότι κάτι δε πάει καλά με το router . Επίσης με παραξενεύει το γεγονός ότι συμβαίνει μια φορά το μήνα στις ίδιες(περίπου) ημερομηνίες που αλλάζει ο μήνας για τον όγκο των δεδομένων της εταιρίας κινητής(τυχαίο? δε ξέρω). Για οποιαδήποτε βοήθεια θα ήμουν ευγνώμων.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω την εξής πρόκληση! Σε ένα δίκτυο πανεπιστημίου, στο γραφείο από στην πρίζα παίρνω internet από ένα βύσμα RJ45. Λόγω αγοράς Macbook air που δεν έχει θύρα ethernet χρειάζομαι ένα access point. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το παλιό Netfaster IAD που έχω ή το ZTE ZXHN H108L για αυτή τη δουλεία?

Δημοσ.

Up!

Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω την εξής πρόκληση! Σε ένα δίκτυο πανεπιστημίου, στο γραφείο από στην πρίζα παίρνω internet από ένα βύσμα RJ45. Λόγω αγοράς Macbook air που δεν έχει θύρα ethernet χρειάζομαι ένα access point. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το παλιό Netfaster IAD που έχω ή το ZTE ZXHN H108L για αυτή τη δουλεία?

Up!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...