Προς το περιεχόμενο

χρήση του NetFasteR IAD (PSTN) σαν access point

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από poulinos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επισης καποιοι το βλεπουν μεσα απο τον ρουτερ ή κανουν και Ping.βεβαια οπως ειπε  ο Jkoukos τιποτα δεν ειναι σιγουρο.αυτος ειναι και ο λογος που σου ειπα να πας προς το τελος του ευρους του δικτυου

αν καποιος εχει την ιδια Ip με τον ρουτερ τοτε θα του βγαλει μυνημα για duplicate ip

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

απλα ενημερωσε καποιον εκει να ξερει οτι υπαρχει πλεον και το ρουτερ αυτο με την ταδε ip μεσα στο δικτυο.εκτος αν το προσεχεις εσυ το δικτυο οποτε οκ.

Δημοσ.

Παιδιά το access point μου δουλεύει κανονικά και στο άλλο δίκτυο μου.Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Δημοσ.

Όπως έγραψε και ο @poulinos, με τις ρυθμίσεις που σου έδωσε ήταν σίγουρο ότι θα δουλέψει (πάνω-κάτω έτσι ρυθμίζονται όλα σχεδόν τα modem/router).

Το θέμα είναι να βρεις ελεύθερη διεύθυνση ώστε να μην υπάρχει διένεξη με άλλη συσκευή στο δίκτυο.

Δημοσ.

Παιδιά το access point μου δουλεύει κανονικά και στο άλλο δίκτυο μου.Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

αψογος.δεν ειναι κατι δυσκολο αρκει να βρισκεις που κλεινει ο dhcp και που αλλαζει η Ip.

Όπως έγραψε και ο @poulinos, με τις ρυθμίσεις που σου έδωσε ήταν σίγουρο ότι θα δουλέψει (πάνω-κάτω έτσι ρυθμίζονται όλα σχεδόν τα modem/router).

Το θέμα είναι να βρεις ελεύθερη διεύθυνση ώστε να μην υπάρχει διένεξη με άλλη συσκευή στο δίκτυο.

με εξαιρεση το fritz:D:D.το μαθαμε και αυτο thaxns το you.και το thomson /technicolor μπορει να το κανει αλλα θελει cli οποτε βολευει η πατροπαραδοτη μεθοδος.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

απλα ενημερωσε καποιον εκει να ξερει οτι υπαρχει πλεον και το ρουτερ αυτο με την ταδε ip μεσα στο δικτυο.εκτος αν το προσεχεις εσυ το δικτυο οποτε οκ.

παιδια καλησπερα . εχθες εμαθα οτι μπορει να λειτουργησει ενα δευτερο ρουτερ σαν access point . εγω εχω σαν κυριο ρουτερ ενα altec telecom i call με ip 192.168.1.1. Και προσπαθησα να κανω access point ενα netfaster iad ακολουθωντας τις οδηγιες που εδωσε ο πουλινος . δεν καταφαρα να κανω κατι . βεβαια μπορει να μην εχω καταλαβει πως ακριβως λειτουργει το συστημα ...εννοω δηλαδη το εξης : πρεπει το δευτερο ρουτερ ( ap) να ειναι συνδεδεμενο με κατι ενσυρματα ? πχ με το πρωτο ρουτερ ή με τηλεφωνικη πριζα ? παρακαλω βοηθηστε με

Δημοσ.

παιδια καλησπερα . εχθες εμαθα οτι μπορει να λειτουργησει ενα δευτερο ρουτερ σαν access point . εγω εχω σαν κυριο ρουτερ ενα altec telecom i call με ip 192.168.1.1. Και προσπαθησα να κανω access point ενα netfaster iad ακολουθωντας τις οδηγιες που εδωσε ο πουλινος . δεν καταφαρα να κανω κατι . βεβαια μπορει να μην εχω καταλαβει πως ακριβως λειτουργει το συστημα ...εννοω δηλαδη το εξης : πρεπει το δευτερο ρουτερ ( ap) να ειναι συνδεδεμενο με κατι ενσυρματα ? πχ με το πρωτο ρουτερ ή με τηλεφωνικη πριζα ? παρακαλω βοηθηστε με

θα ειναι μεταξυ τους με ethernet συνδεδεμενα.τηλεφωνικο καλωδιο μονο στο ενα adsl router.το αλλο που θα γινει access point δεν θελει τηλεφωνικο καλωδιο.

Και επισης και τα 2 ρουτερ θα ειναι στο ιδιο δικτυο με ip.αν το εενα πχ λεμε τωρα ειναι 192.168.1.1 το αλλο θα ειναι πχ 192.168.1.254.

Δημοσ.

δεν γινεται δηλαδη να μην συνδεδεμενα με ethernet μεταξυ τους ? δεν μπορουν να συνδεθουν μεταξυ τους ασυρματα ?

Δημοσ.

Μονο με wds αν το υποστηριζουν και τα δυο και οι πιθανοτητες να πετυχει σε διαφορετικης μαρκας ρουτερ ειναι με καθε θετικη σκεψη λιγοτερο απο 1 τις 100.ακομα και αναμεσα σε 2 thomson επαιζε μονο με wep και στις 2 φορες που το εκανα με ιδια ακριβως μοντελα την μια επαιζε οκ την δευτερη ειχα μεγαλο Packet loss.εκει καλυτερα παρε repeater.

Δημοσ.

Μονο με wds αν το υποστηριζουν και τα δυο και οι πιθανοτητες να πετυχει σε διαφορετικης μαρκας ρουτερ ειναι με καθε θετικη σκεψη λιγοτερο απο 1 τις 100.ακομα και αναμεσα σε 2 thomson επαιζε μονο με wep και στις 2 φορες που το εκανα με ιδια ακριβως μοντελα την μια επαιζε οκ την δευτερη ειχα μεγαλο Packet loss.εκει καλυτερα παρε repeater.

μαλιστα . ετσι δεν εχει νοημα για μενα τοτε . ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες

Δημοσ.

ενα repeater πχ tp link 701nd ειναι πολυ φτηνο για αυτο που το θες.απλα αν παιξεις Repeater χανεις λιγο σε ταχυτητα.αν παιξεις ενωνοντας τα με καλωδι δεν χανεις.τωρα αμα θες να δοκιμασεις με wds μπορεις να το κανεις.αλλα αμα δεν το ξερεις καλα το πραγμα δεν θα καταφερεις ουτε τα βασικα να κανεις.ειναι λιγο f..cked up situation.Οτι αλλο χρειαστεις πες μας.

Δημοσ.

Με αφορμή τις απαντήσεις στο παραπάνω θέμα, θα ήθελα να σας πω το δικό μου πρόβλημα.

Σε μία ταράτσα υπάρχει εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση. Στο παρελθόν είχε συμβεί κάποια ζημιά στην εγκατάσταση(τους καλοκαιρινούς μήνες) που κόστισε αρκετά. Γι' αυτό το λόγο κρίθηκε απαραίτητη η εγκατάσταση ενός συστήματος τηλεμετρίας μέσω μίας συσκευής(sunny webbox) που συνδέεται(μέσω bluetooth) με τον ινβέρτερ της εγκατάστασης και έπειτα μέσω καλωδίου ethernet σε router. Eτσι με το κατάλληλο λογισμικό μπορεί ο ιδιοκτήτης να παρακολουθήσει την ημερήσια παραγωγή(ή τυχόν βλάβη) από το σπίτι του που είναι σε άλλη πόλη.

To πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει στην ταράτσα σύνδεση στο internet. Έτσι υπάρχουν δύο λύσεις:

-Εγκατάσταση ενός 3g router(ποιό;-πολύ σημαντικό το θέμα αξιοπιστίας-μη χρειάζεται reset κάθε τόσο) ή

-Επειδή στον αμέσως κάτω όροφο υπάρχει wifi internet , αν υπάρχει κάποιος τρόπος (έπειτα από συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του) να εγκαταστήσω κάποια συσκευή στην ταράτσα που να κουμπώνει το καλώδιο του ethernet απο το sunny webbox και αυτή να επικοινωνεί μέσω wifi με το router του από κάτω.

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

Με αφορμή τις απαντήσεις στο παραπάνω θέμα, θα ήθελα να σας πω το δικό μου πρόβλημα.

Σε μία ταράτσα υπάρχει εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση. Στο παρελθόν είχε συμβεί κάποια ζημιά στην εγκατάσταση(τους καλοκαιρινούς μήνες) που κόστισε αρκετά. Γι' αυτό το λόγο κρίθηκε απαραίτητη η εγκατάσταση ενός συστήματος τηλεμετρίας μέσω μίας συσκευής(sunny webbox) που συνδέεται(μέσω bluetooth) με τον ινβέρτερ της εγκατάστασης και έπειτα μέσω καλωδίου ethernet σε router. Eτσι με το κατάλληλο λογισμικό μπορεί ο ιδιοκτήτης να παρακολουθήσει την ημερήσια παραγωγή(ή τυχόν βλάβη) από το σπίτι του που είναι σε άλλη πόλη.

To πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει στην ταράτσα σύνδεση στο internet. Έτσι υπάρχουν δύο λύσεις:

-Εγκατάσταση ενός 3g router(ποιό;-πολύ σημαντικό το θέμα αξιοπιστίας-μη χρειάζεται reset κάθε τόσο) ή

-Επειδή στον αμέσως κάτω όροφο υπάρχει wifi internet , αν υπάρχει κάποιος τρόπος (έπειτα από συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του) να εγκαταστήσω κάποια συσκευή στην ταράτσα που να κουμπώνει το καλώδιο του ethernet απο το sunny webbox και αυτή να επικοινωνεί μέσω wifi με το router του από κάτω.

Σας ευχαριστώ.

καλο 3g router αλλα ακριβο ειναι τα teltonika.ειχα σεταρει 2 τετοια για φωτοβολταικο παρκο.καλυτερα σημα απο Usb sticks κτλ αλλα με τιμη 200+.παιρνει sim καρτα.αλλιως θες ενα repeater το οποιο να παιζει client/bridge που στην ουσια θα πιανεει το ιντερνετ απο τον γειτονα και θα το δινει με καλωδιο στο sunny box.στο adsl router πρεπει να γινει Port forward για να βλεπεις απο μακρυα τον inverter>ετσι γινοταν και στο Teltonika.αν ο γειτονας εχει οτενετ πρεπει να κλεισει την αυξημενη ασφαλεια απο το My.otenet.gr και προσοχη στο firewall του ρουτερ.αν βαλεις 3g μην ξεχασεις να πεις οτι το θες για φωτοβολταικο παρκο η να πεις οτι θες να μπαινεεις Remote σε καμερες ωστε να σου δωσουν πραγματικη Ip και οχι να βγαινεις απο proxy αλλιως θα λες γιατι δεν βλεπω τον Inverter.στην ουσια ειναι αλλη υπηρεσια και εχει αλλο apn.η vodafone Νομιζω το ονομαζει vpn.βεβαια η καλυτερη λυση ειναι utp απο τον Inverter μεχρι το ρουτερ του γειτονα.υπαρχει και η λυση μια γραμμη adsl ενεργοποιημενη και να τραβηξεις Utp απο κατανεμητη μεχρι ταρατσα και να μπει το δικο σου adsl router σε στεγανο κουτι.για το repeater απλα υπαρχει περιπτωση αν ειναι αρκετα μακρια να μην πιανει αλλα αυτο δεν μπορεις να το ξερεις απο πριν ευκολα.αν πιανεις το ρουτε του γειτονα στην ταρατσα τοτε ειμαστε ψιλο καλα.

Δημοσ.

Το ρουτερ του γείτονα το πιάνω με φορητό στην ταράτσα, αλλά δε ξέρω αν θα τα καταφέρω με τις ρυθμίσεις στο ρουτερ του, ούτε στο repeater.

Προσανατολίζομαι στη λύση του 3g router και έχω τις εξής ερωτήσεις αν είναι εύκολο.

-Το καλώδιο δικτύου από τον 3g router θα κουμπώσει στο sunny webbox έτσι;

-Tο teltonika έχει δύσκολο σετάρισμα;

-Αυτό εδώ ( http://www.e-techshop.com/solarspeed-low-cost-3g-router-with-integrated-modem-and-sim-card-slot.html ) πως το αξιολογείς ;

-Οι κάρτες sim που τοποθετούμε στα 3g router είναι διαφορετικές σε σχέση μ' αυτές που βάζουμε στα κινητά μας;

-Στην εταιρεία κινητής που θα ρωτήσω(προφανώς θα ρωτήσω για τη πιο φθηνή σύνδεση ιντερνετ μιας και ο όγκος των δεδομένων μεταγωγής θα είναι πολύ μικρός) πως θα το ζητήσω; σαν mobile broadband ή mobile internet;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...