Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πάρω μία νέα μπαταρία για ένα λάπτοπ. Το θέμα είναι ότι ενώ η μπαταρία του λάπτοπ λέει ότι είναι 11,1V όσες έχω βρει είναι 10,8V. Επίσης παίζουν ρόλο πόσα cells θα είναι; Ή μόνο τα mAh;

Δημοσ.

Θέλω να πάρω μία νέα μπαταρία για ένα λάπτοπ. Το θέμα είναι ότι ενώ η μπαταρία του λάπτοπ λέει ότι είναι 11,1V όσες έχω βρει είναι 10,8V. Επίσης παίζουν ρόλο πόσα cells θα είναι; Ή μόνο τα mAh;

οσο πιο πολλα cells τοσο πιο πολλα mah .παρεα πανε αυτα τα 2.αλλοι λενε τα cells που ειναι πιο ευκολο αλλοι λενε τα Mah.αλλοι τις λενε high capacity και διπλα οτι πχ ειναι 6 cells αντιγια 3.

Δημοσ.

Καλό είναι αν προχωρήσεις σε αγορά αυθεντικής ή σε αγορά μπαταρίας compatible μόνο από το Δήσιο (κατασκευές με στοιχεία Panasonic).

Έτσι είσαι σίγουρος ότι το battery capacity δε θα είναι capassity.

Δημοσ.

Είτε από το Δήσιο πάρεις είτε από το ηλεκτρολογίο να κοιτάξεις Α να είναι επώνυμη, όχι made in PRC (νομίζουν μας ξεγέλασαν :devil:  )

και Β να τη δοκιμάσεις πρώτα και μετά να την πάρεις, έχουν αυτοί μηχάνημα που μετράει τις μπαταρίες.

Αυθεντική θα βρεις από την αντιπροσωπεία, που λογικά θα είναι απλά φασόν, δεν ποιος κατασκευάζει την μπαταρία σου και ζήτα ακριβώς την ίδια.

Δημοσ.

Είτε από το Δήσιο πάρεις είτε από το ηλεκτρολογίο να κοιτάξεις Α να είναι επώνυμη, όχι made in PRC (νομίζουν μας ξεγέλασαν :devil:  )

και Β να τη δοκιμάσεις πρώτα και μετά να την πάρεις, έχουν αυτοί μηχάνημα που μετράει τις μπαταρίες.

Αυθεντική θα βρεις από την αντιπροσωπεία, που λογικά θα είναι απλά φασόν, δεν ποιος κατασκευάζει την μπαταρία σου και ζήτα ακριβώς την ίδια.

1) Όλες σχεδόν οι μπαταρίες φορητών κατασκευάζονται στην Κίνα, επώνυμες και μή, οπότε είσαι λάθος και δε χρειάζεται να μπερδεύεις τον κόσμο.

2) Αυτό που μετράει είναι ο battery controller και τα cells.

3) Κι εγώ είμαι υπέρ της αυθεντικής μπαταρίας, υπάρχουν όμως πολλές περπτώσεις που έχει τύχει ορισμένες παρτίδες να βγούν σκάρτες (βλέπε μπαταρίες με SONY cells κυρίως).

4) Ο Δήσιος όπως προανέφερα, κατασκευάζει μπαταρίες για λογαριασμό του με cells Panasonic. Αν είχες έστω κάποια ιδέα τί εστί Panasonic cells, δε θα έγραφες τα παραπάνω.

5) Κανένα μα κανένα κατάστημα ή πωλητής δε θα δεχτεί να δοκιμάσει πρώτα τη μπαταρία. Δε χρειάζεται για δεύτερη φορά να μπερδεύεις τον κόσμο. Η μπαταρία θεωρείται αναλώσιμο στοιχείο, καλύπτεται από μια στοιχειώδη εγγύηση 3, 6, ή 12 μηνών η οποία καλύπτει αστοχία υλικού και όχι υπερβολική χρήση ή χρήση αυτής υπό μή προβλεπόμενες συνθήκες από τον κατασκευαστή.

6) Έχει τύχει μπαταρίες ιμιτασιόν με ίδιες κυψέλες με αυτές με της αυθεντικής, να είναι πιο σάπιες κι από καρπούζι 2ετίας. Επομένως ας μή γενικεύουμε χωρίς να ξέρουμε.

7) Ένας άλλος παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο είναι η ημερομηνία κατασκευής μιας μπαταρίας. αυτό γιατί υπάρχει το φαινόμενο του aging στα ιόντα του λιθίου.

Αυτά.

Good Luck στην εύρεση μπαταρίας.

Δημοσ.

όταν λες να δω ποιος την κατασκευάζει; εάν πάω για αυθεντική δλδ πάω στην acer κατευθείαν;

απλα αν μπορεις κοιτα για αυθεντικη απο ebay.ειναι σιγουρα πιο φτηνες απο οτι στην ελλαδα.τωρα απο εκει και περα σε μη original προοσεχε γενικοτερα.ναι μεν θα βρεις High capacity σε τιμη πιο φτηνη απο την κανονικη capacity αυθεντικης αλλα δεν σημαινει οτι θα σου κρατησει τον ιδιο καιρο.οπως μην σε ξεγελανε οταν βλεπεις τιμες του στυλ 10 ευρω κτλ.για να ειναι τοσο φτηνες μην περιμενεις να ειναι τρελης ποιοτητας.σιγουρα υπαρχουν και καλες πουδεν ειναι αυθεντικες βεβαια.απο εκει και περα παιζο ρολο και η διαφορα τιμης.αν πχ λεμε τωρα εχει 60 ευρω η κανονικη η αυθεντικη και εχει 20 η μη αυθεντικη φαντασου οτι με τα ιδια λεφτα αγοραζεις 3 μπαταριες.οποτε και 1 χρονο να αντεξει η μια θα εχεις για 3 χρονια μπαταρια.εννοειται οτι δεν τις παιρνεις και τις 3 μαζι.απο εκει και περα οτι και να παρεις απλα προσεχε την για να μην την σκισεις γρηγορα.εγω πχ εχω δυο μπαταριες.την παλια που την εχω μονιμα πανω για οταν το βαζω στο ρευμα.*(δεν κραταει ουτε 5 λεπτα)και την καινουρια που την χρησιμοποιω μονο οταν θελω να ειναι on battery.οποτε της κανω ενα γεμισμα ανα 10 μερες περιπου

επισης το 7 που λεει ο Plpapadopoulos παιζει ρολο απλα δενεειναι παντα ευκολο να το τσεκαρεις ειδικα απο αγορες απο εξωτερικο απο καταστηματα κτλ.

Δημοσ.

Δεν με νοιάζει τι θέλει και δεν θέλει το κατάστημα αν δεν μου δείξουν ότι λειτουργεί δεν αγοράζω τίποτα

made in china έχει επικρατήσει και σαν έκφραση για τα χαμηλής ποιότητας

εσύ να παίρνεις τα noname του Δέσιου, δάσιου πως τον λένε. 

Δημοσ.

Δεν με νοιάζει τι θέλει και δεν θέλει το κατάστημα αν δεν μου δείξουν ότι λειτουργεί δεν αγοράζω τίποτα

made in china έχει επικρατήσει και σαν έκφραση για τα χαμηλής ποιότητας

εσύ να παίρνεις τα noname του Δέσιου, δάσιου πως τον λένε. 

οτι λειτουργει η μπαταρια δεν λεει οτι αυτοματως ειναι και στην τελεια κατασταση.

β.το καταστημα θα σου πει παρτην πηγαινε σπιτι γεμισε την και αν εχεις προβλημα ισχυει η εγγυηση.

γ.δεν θα δεις πολλες μπαταριες ειδικα για  για λαπτοπ που να μην ειναι made in china .ακομα και οι καλες μπαταριες εκει φτιαχνονται συνηθως..απλα υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες.μιλαμε παντα για λαπτοπ οχι για μπαταριες για αμαξια ,Ups κτλ.η μπορει να ειναι made in china αλλα καποια αλλη περαιτερω να το πω επεξεργασια(κυκλωματα κτλ) να εχουν γινει σε αλλο μερος.οχι τοσο για μπαταριες λαπτοπ αλλα για αλλα πραγματα.

και επισης ο δησιος θεωρειται απο τα καλα καταστηματα .και εχει μεγαλη γκαμα.εχει και αυθεντικες σε καποια προιοντα.πχ μπαταριες για Ups.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...