Προς το περιεχόμενο

i5 2500k Overclockocking & BSOD x124

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.Εδω και λιγες μερες προσπαθω να ανεβασω λιγο τον cpu. Ξεκινησα δοκιμαζοντας σε διαφορα multi ποσα volt δινει στο auto και μετα αρχισα να παιζω με καρφωτα ρευματα.Εφτασα 48x multi οπου με vcore 1.415 με το που ξεκινησα blend test με το prime μου εριξε αμεσως το bsod χ101. Ανεβαζω λοιπον το vcore 1.425 και ξεκιναω blend test με το prime και μετα απο περιπου 2 ωρες επεσε bsod x124.(Διαβασα στο ιντερνετ (overclock.net) οτι το x124 κατα την διαρκεια stressing full load δεν σημαινει απαραιτητα οτι θελει αυξηση το vcore αλλα θελει πειραγμα το VCCIO και το PLL).
Κατα την διαρκεια του στρεςς ειδα μια ταινια και μετα ακουσα λιγο μουσικη :-)

Το συστημα αποτελειται απο:
i5-2500k με NH-D14
Asus P8P67 Evo B3

Kingston 4x2GB 1333mhz

Gtx 670

Lc-Power 650W

qzby.jpg

5aoc.jpg

n6al.jpg

lo70.jpg

PLL-Enable

LLC-Ultra high

VRM-Manual-350

Phase control-Extreme

Duty Control-Extreme

EPU -power saving mode-Disable

CPU Spread Spectrum-Disable

C3,C6-Auto

C1E, EIST-Enable

Dram-1.65v 9-9-9-24 (default)

Στο 1.450 vcore ετρεξα prime για 10 ωρες χωρις κανενα προβλημα.Γινεται στα 1.425vcore πειραζοντας VCCIO και PLL να γινει stable?

Δεκτη καθε συμβουλη και παρατηρηση !

Δημοσ.

Δοκιμασε με τα C3, C6, C1E, EIST disable.

Τωρα τρεχω με ολα αυτα κλειστα :-)  Με αυτα disabled δεν υπαρχουν επιπτωσεις στο sata 3;;

Είτε στα 1.450 είτε στα 1.425 εάν μιλάμε για 24/7 χρήση δεν τον λυπάσαι;

Μεχρι τωρα αν και δεν εχω παρει καμια σιγουρη απαντηση για ασφαλες volt σε 24/7 χρηση,σκεφτομαι σε 24/7 να δουλευω εως 1.35

Δημοσ.

Σαρεσει να ζεις επικυνδινα ετσι?  670+oc cpu με Lc-power τροδοδοτικο.... bad idea.... very very bad idea!!

Οσο για το 1,45 vcore απλα το ξεκόλιασες το θέμα.... ποτέ για 24/7 με αέρα πανω απο 1,35

Δημοσ.

ο χριστος και η παναγια... !! 1.45??? εγω τον δικό μου στα 4.5ghz τον έτρεχα νομίζω 1.3 και παλι πολυ ηταν... τις εχω αποθηκευμενες τις ρυθμισεις αν χρειαζεται να το δω να σου πω για σιγουρα...

edit: 1.425v ετρεχα τον Q6600 στα 3.6ghz... :P

• Like 1
Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι το παρακανα.Απλα δεν ειδα κατι σιγουρο για ασφαλες 24/7 volt και πιο πολυ αρχισα να παιζω ωστε να κατανοησω τις επιλογες του bios και τα περι overclock :wacko: Φιλε Walker συμφωνω στο θεμα τροφοδοτικου και ειναι το πρωτο στην λιστα μαζι με τις μνημες για αλλαγη και ημουν σιγουρος οτι θα το πεις :-D Να παιξω δηλ εως 1.35v θα ειμαι σε καλα επιπεδα; Ευχαριστω πολυ και στους δυο!

Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι παίζεις με λάθος τρόπο, και εκτώς απο το οτι μπορεί να γίνει καμια ζημιά, αποπροσανατολίζεσαι κιόλας στο ποιο ειναι όντως το πρόβλημα..(πιο πολυ αναφέρομαι στο οτι το σημειο αναφορας σου ειναι το auto voltage της μητρικής, το οποίο ίσως ειναι μια τιμή πολύ παραπάνω απο αυτην που χρειάζεται όπως εχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν)

θα προσπαθήσω να βοηθήσω αν και απέχω απο το "αθλημα" εδω και κανα χρόνο... αποψη μου πάντως δεν χρειαζεσαι 10 ώρες prime για να δεις αν ειναι σταθερό, εγω το πολυ δέκα λεπτά τα δοκίμαζα και ποτε δεν είχα πρόβλημα με κανένα cpu. αλλα διάβαζα προσεκτικά όλες τις επιλογές του bios και προσπαθούσα να της κατανοήσω.

το ένα λινκ που εχει αρκετες πληροφορίες ειναι αυτο: 1) http://rog.asus.com/8292011/overclocking/p67-z68-bios-guide-basic-to-intermediate-overclocking/

(edit: με μια γρήγορη ματιά βλέπω πράγματα που διαφέρουν απο τις δικιές σου ρυθμίσεις όπως:

VCCIO Voltage Processors with weaker memory controllers may require a higher setting (up to 1.20V) to facilitate overclocking) - πιστεύω οτι εδώ ειναι το πρόβλημα σου, σε ένα πόστ βλέπω να ανφέρουν οτι:

1.65V ram ---> 1.15 VccIO (or more may be needed for overclocked memory)

Sandybridge can benefit from a small increase to PLL voltage when running higher CPU multiplier ratios (hence CPU core frequency). As always, caution is advised with regards to over-voltage on this rail – personally I don’t use any more than 1.85V and that too when processors are sub-zero cooled. Excessive PLL voltage can degrade or kill a processor quicker than overvoltage on any other voltage rail.

και 2) http://rog.asus.com/forum/showthread.php?2787-Maximus-IV-GENE-Z-BIOS-Guide-Overclocking&country=&status=

ειναι για άλλη μητρική το thread (αυτην που εχω εγώ), αλλα ίσως η συζήτηση στις επόμενες σελίδες γράφει μέσα λίγο πιο advanced πράγματα όσον αφορά το "extreme" overclocking..

επίσης το πιο σωστό overclocking γίνεται με το "offset mode" παρά με manual mode, αλλα αν το κάνεις σου βγάζω το καπέλο... εγω δεν είχα την υπομονή να καθήσω να το ρυθμίσω σωστά :P

επίσης πιστεύω οτι εφόσον μέχρι τα 4.5 πάει για πλάκα(με 1.3v και normal phase controls κτλπ), το να τον τρεχεις στα 4.8 δεν κερδίζεις και πολλά παραπάνω και δεν υπαρχει λόγος να πιέσεις μητρική και cpu..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...