Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευχαριστω. Θα προσπαθησω με τις διαφανειες αλλα επειδη δεν ξερω αν θα καταφερω να μετατρεψω μια εργασια απο docx σε LaTeX, θα ηθελα καποιος αν μπορει να αναλαβει αυτή την εργασια ...

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν και converters για αυτό που θέλεις:

http://docx2tex.codeplex.com/ - δωρεάν

http://www.grindeq.com/word2latex.htm - δοκιμαστικό

http://www.wordtolatex.com/ - δοκιμαστικό

Για ρίξε μία ματιά.

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου , θα τα δω αυριο αυτα τα προγράμματα γιατι θελουν Download.

Αλλα οποιος γνωριζει LaTeX και μπορει να αναλαβει αυτη την μετατροπη ενος κειμενου 6 σελιδων ας μου στειλει pm.

Δημοσ.

Είναι πάρα πολύ απλό να κάνεις ένα κείμενο σε LaTeX. Είναι κρίμα να μην το μάθεις γιατί θα βρεις ένα λογισμικό που σου κάνει πανέμορφα έγγραφα με πολύ απλό τρόπο ΕΑΝ το μάθεις. 

Είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΛΟ από οποιοδήποτε άλλο λογισμικό δημιουργίας εγγράφου αναφορικά με την ποιότητα των εγγράφων που δημιουργούνται. 

Από τα ligatures μέχρι το interword space variability. Δεν μπορεί να το συναγωνιστεί κανένα άλλο λογισμικό. 

Το drawback του είναι η σχετικά μεγάλη (ίσως η μεγαλύτερη) learning curve που έχει και η δυσκολία - πολυπλοκότητα στην διαχείριση και δημιουργία πινάκων από τον χρήστη. 

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Eπίσης, ένα κλασικό -πλέον- "rolling"(*) βιβλίο είναι αυτό. Επίσης, εκ των ουκ άνευ αναφορές (για τα πάντα: από editors, μέχρι διανομές και βιβλιογραφία) είναι αυτή και αυτή.

(*)  Mε την έννοια ότι μεταβάλλεται συνεχώς! :P

• Like 1
Δημοσ.

καλό θα είναι να λέμε βέβαια στον κόσμο να χρησιμοποιεί XeLaTeX... εμένα μου πήρε 1-2 μέρες μέχρι να καταλάβω οτι προσπαθούσα να γράψω κείμενο με "αρχαίο" τρόπο :P

Δημοσ.

καλό θα είναι να λέμε βέβαια στον κόσμο να χρησιμοποιεί XeLaTeX... εμένα μου πήρε 1-2 μέρες μέχρι να καταλάβω οτι προσπαθούσα να γράψω κείμενο με "αρχαίο" τρόπο :P

Αρχαίος μπορεί, αλλά το pdflatex είναι καλύτερο στο micro-typography και στο μόνο που υπερτερεί το Xe είναι ο χειρισμός των encodings και των fonts. 

Δημοσ.

Αρχαίος μπορεί, αλλά το pdflatex είναι καλύτερο στο micro-typography και στο μόνο που υπερτερεί το Xe είναι ο χειρισμός των encodings και των fonts. 

δεν αντιλέγω έτσι και αλλιώς προς το παρόν ελάχιστα έχω χρησιμοποιήσει και τα δύο, αλλά πως θα μπορούσε κάποιος να γράψει στα ελληνικά στο latex? και να πρέπει να γράφει συχνά μέσα και αγγλικούς όρους... ?

νομίζω μόνο απο αυτο το XeTeX ειναι μονόδρομος για εμάς.. εκτώς και αν μου διαφευγει κάτι

• Like 1
Δημοσ.

Όντως, έτσι είναι, αν και το XeLaTeX εξελίσσεται. Υποθέτω, κάποια στιγμή ένα από τα δύο, θα "απορροφήσει" το άλλο.

δεν αντιλέγω έτσι και αλλιώς προς το παρόν ελάχιστα έχω χρησιμοποιήσει και τα δύο, αλλά πως θα μπορούσε κάποιος να γράψει στα ελληνικά στο latex? και να πρέπει να γράφει συχνά μέσα και αγγλικούς όρους... ?

νομίζω μόνο απο αυτο το XeTeX ειναι μονόδρομος για εμάς.. εκτώς και αν μου διαφευγει κάτι

Ναι σου διαφεύγει. Εδώ και πολύ καιρό, υπάρχει το λεγόμενο πακέτο babel που σου επιτρέπει να γράφεις σε διάφορες γλώσσες -άσχετα από την όποια ιδιαιτερότητά τους. Αν ενδιαφέρεσαι και θες, ρίξε μια ματιά στους συνδέσμους που παρέθεσα λίγο πιό πάνω.

Δημοσ.

γράφεις εννοείς φτιάχνοντας ενα command και σε κάθε λέξη/φράση χρησιμοποιώντας το command αυτό για να αλλάξεις γλώσσα? γιατι αν ειναι έτσι, προσωπικά το θεωρώ τραγικό.

Δημοσ.

γράφεις εννοείς φτιάχνοντας ενα command και σε κάθε λέξη/φράση χρησιμοποιώντας το command αυτό για να αλλάξεις γλώσσα? γιατι αν ειναι έτσι, προσωπικά το θεωρώ τραγικό.

Καμία σχέση. Ειλικρινά, δες τον σύνδεσμο εδώ και θα καταλάβεις.

Δημοσ.

Όντως, έτσι είναι, αν και το XeLaTeX εξελίσσεται. Υποθέτω, κάποια στιγμή ένα από τα δύο, θα "απορροφήσει" το άλλο.

Ναι σου διαφεύγει. Εδώ και πολύ καιρό, υπάρχει το λεγόμενο πακέτο babel που σου επιτρέπει να γράφεις σε διάφορες γλώσσες -άσχετα από την όποια ιδιαιτερότητά τους. Αν ενδιαφέρεσαι και θες, ρίξε μια ματιά στους συνδέσμους που παρέθεσα λίγο πιό πάνω.

Προσωπικά θα πόνταρα στο Lua. :)

Δημοσ.

Προσωπικά θα πόνταρα στο Lua. :)

Ναι, το έχω άκουσει και από άλλους αυτό. Θα ήθελες να μου αναφέρεις λεπτομέρειες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...