Προς το περιεχόμενο

Αξίζει να εμπιστεύεται κανείς την LG;...

Artis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν πρόλαβαν να περάσουν καλά-καλά τα 3 χρόνια απ' την αγορά της LG 37LD450 και ...τέρμα. Άρα εκτός εγγύησης! :shock:

Απ' το service μου είπαν ότι το πρόβλημα είναι στην main card.

Κόστος 170 ευρώ. Ακόμη πληρώνω τις δόσεις της αγοράς...

Αποτάθηκα στην LG Electronics και αφού με παίδεψαν, μου είπαν ότι βρίσκουν το κόστος επισκευής, σε σχέση με την τιμή αγοράς (γύρω στα 400 ευρώ), πολύ λογικό. :eek:

Εγώ λογικό βρίσκω να σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά την αγορά συσκευών LG (έχω κι άλλα ράμματα για τη γούνα τους για άλλες συσκευές).

Θά 'θελα ν' ακούσω τη γνώμη και άλλων ομοιοπαθούντων.

Ευχαριστώ. :fear: 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνω και η εμπειρία εχει δείξει οτι οι mainboard (σχεδόν όλων των εταιρειών) και οχι μόνο της lg καίγονται από κακό ρεύμα.

Τι θα έκανα στη θέση σου; Θα την πήγαινα σε ενα ηλεκτρονικό της περιοχής (τον οποίο να εμπιστευομαι). Αν επισκευάζεται η πλακετα (π.χ. κάποιος πυκνωτής) θα σου βγει πολύ φθηνά. Αν είναι πλακέτα και την παραγγείλεις από internet θα σου κοστίσει πολύ λιγότερα.

• Like 1

Όπως σωστά λέει και ο arc, δοκίμασε και σε κάποιον ηλεκτρονικό στην γειτονιά σου, εκτός απ' το τμήμα service της LG, για να πάρεις μια δεύτερη γνώμη.

Εαν εννοεί ο τεχνικός ορθώς ως mainboard την πλακέτα που φιλοξενεί τα κυκλώματα εισόδων - εξόδων της tv και οχι κάποια t-con κτλ.

Τότε ο κωδικός της είναι ο EBU60803645. Την βρίσκεις από έξω απο 55€ εως 80€ ανάλογα.

Η αλλαγή της είναι εύκολη. Εξυπακούεται όμως οτι έγινε σωστή διάγνωση.

• Like 1

Κατ' αρχάς ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Για την απορία του "mxis" απαντώ ότι μου είναι αδιανόητο ότι πριν ακόμη την ξεχρεώσω να χρειαστεί να πληρώνω χωρίς να έχω συμβάλλει σ' αυτό εγώ (με δική μου δηλαδή υπαιτιότητα) ούτε κατ' ελάχιστο.

Για την πλακέτα κοίταξα στο Internet και βρήκα από 40 έως 80 ευρώ. Δεν θα τολμούσα όμως να την αντικαταστήσω μόνος μου γι αυτό και ψάχνω για ηλεκτρονικό γύρω στην περιοχή μου (Ν. Κόσμο, Ν. Σμύρνη...).

Το θέμα μου είναι ότι είναι ανεπίτρεπτο να παθαίνει καινούργια τηλεόραση τέτοια βλάβη τόσο σύντομα. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι τα προϊόντα της LG είναι ...για τα μπάζα!  

Και πάλι ευχαριστώ...          

Καταλαβαίνω τι θες να πεις, αλλά πλέον (την παλιά ποιότητα κατασκευής, την ξεχνάμε), 3 χρόνων τηλεόραση δεν θεωρείται "καινούργια".

• Like 1

Τρία χρόνια τηλεόραση δεν θεωρείται καινούργια, όταν την αγόραζες ήξερες την διαρκεια της εγγύησης ασε που και άλλες εταιρείες τα ίδια δινουν, βλάβες ειναι το ίδιο πιθανό να πάθουν και συσκευές αλλων εταιριών.

Τώρα το γτ κράζεις μόνο εσύ το ξέρεις.

Και εγώ το ξέρω!

Κράζει γιατί έμεινε χωρίς τηλεόραση ο άνθρωπος στα καλά καθούμενα. 

Θα μπορούσε βέβαια να τύχει σε μια οποιαδήποτε μάρκα.

@ts 

και οταν την φτιάξεις, αγόρασε και ενα σταθεροποιητή τάσης για τις ηλεκτρονικές σου συσκευές. 

Συμφωνώ. Η παλιά μου 32άρα crt Sony vega κλείνει αισίως τα 10 χρόνια το Μάρτιο και μια φτηνή 19άρα LCD LG τα 8 (αγοράστηκαν μαζί) και δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα παρά τις σχετικά συχνές διακοπές ρεύματος που έχουμε στο Φάληρο... οι δε μονές πρίζες-σταθεροποιητές παίζουν στα 10 ευρώ, είνια κρίμα να καταπονούνται τα κυκλώματα για τόσο μικρό κόστος...

Ευχαριστώ παιδιά για την συμβουλή. Θα πάρω σταθεροποιητή με την πρώτη ευκαιρία.

Τώρα είμαι στη φάση του πως θα μειώσω το κόστος επισκευής με την παραγγελία της main card απ' έξω και τεχνίτη ...από μέσα.

Μόνο που νομίζω οτι δε πρέπει να μπερδεύουμε τους σταθεροποιητες τάσης με τα πριζακια ασφαλείας των 10 ευρώ. Τα οποία ισχυρίζονται ότι προστατεύουν από υπερτασεις (και αν δηλαδή... εγώ προσωπικα δε το πιστεύω) ενώ ο σταθεροποιητης λειτουργεί εντελώς διαφορετικά.

• Like 1

Νομίζω ότι είσαι λίγο άδικος στο τίτλο.Και εγώ αγόρασα πρόσφατα μια samsung και κάηκε το πάνελ σε είκοσι μέρες.Επιπλέον σχημάτισα αρνητική εντύπωση για το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της.Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα την εμπιστευτώ ξανά.

Επιβεβαιώνεται και από το συγκεκριμένο περιστατικό η άποψή μου, όχι πολλά λεφτα πλέον σε TV με τη σκέψη ότι πρόκειται για επένδυση. Πάνε οι καιροί που οι CRT δούλευαν απροβλημάτιστα για 10-20 χρόνια. Οι τηλεοράσεις πια έχουν ορίζοντα 5ετίας...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...