Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή πρέπει σώνει και καλά να φταεί κάτι άλλο,

προφάνως και κάποιο πρόβλημα έχει η κάρτα γραφικών.

Αν τώρα δεν δουλεύει ο ανεμιστήρας η GPU πίανει τρομερες θερμοκρασιες και όχι μονο ειναι επικινδυνο να

γινεί κάρβουνο αλλά δοκιμαζοντας την και σε αλλο PC μπορει να κάνεις ζημια και στο αλλο PC....πχ στο Slot.

ασε που δοκιμαζοντας την συνεχεια χωρις ανεμιστηρα την στρεσαρεις αρκετα πραγμα που μικραινει το χρόνο ζωης της.

οποτε 3 λυσεις υπαρχουν.

1) παιρνεις καινουργια

2) αν γνωριζεις απο ηλεκτρονικα  την μετρας και αναλογα αλλαζεις τους πυκνωτες και διορθωνεις καποιο κυκλωμα η το κυκλωμα που τροφοδοτει τον ανεμιστηρα.

3) την πας σε εναν ηλεκτρονικο να σου κανει την παραπάνω δουλεια.

παρατηρησεις:

1) το οτι οπτικα οι πυκνωτές "φαινονται" οκ δεν σημαινει οτι ειναι κιολας. ενας πυκνωτης μπορει να μην ειναι καμμενος και να υπολειτουργει μεχρι να καει με αποτελεσμα αλλοκοτες συμπεριφορες.

2) Οι ενδείξεις που περνουμε απο τους αισθητηρες της μητρικης για θερμοκρασιες δεν ειναι πάντα σωστες για να θεωρουνται αξιόπιστες. Πολλες φορες καποιος αισθητηρας μπορει να μην δουλευει σωστα ή να ειναι πιο μακρια απο την GPU και να περνουμε παραπλανητικές ενδειξεις.

Εγω στην θέση σου θα δοκίμαζα την κάρτα γραφικων μονοοοοο με καποιο power unit να κάνω τεστ τα ανεμιστηρακια, δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοω να δω στην καρτα γραφικων αν ο ανεμιστηρας δουλευει δινοντας κατευθειαν ρευμα εκει και αν δουλευε θα επέρνα τα schematics της καρτας και θα αλλαζα ολους τους πυκνωτες απο το psu board της καρτας γραφικων.

και οπως ειπα και παραπανω αν δεν εχεις τις γνωσεις ηλεκτρονικου. να το πας σε εναν επαγγελματία να εχεις το κεφάλι σου σίγουρο.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Γνώμη μου είναι να μην δώσεις λεφτά για αυτή την κάρτα.Κοίτα αν μπορείς να κάνεις κάτι μόνος σου και αν δεν μπορείς πάρε μια καινούρια.Αν δεν διαθέτεις χρήματα για καινούρια παρε μια μεταχειρισμένη ή βρές κάποιο γνωστό να σου δανείσει καμια παλιά να κάνεις τη δουλειά σου μέχρι να πάρεις άλλη..

Δημοσ.

rude,το οτι δεν δουλευει ο ανεμιστηρας φανταζομαι ειναι μικρο το προβλημα απο την στιγμη που δεν δειχνει τιποτα η εικονα.ας δειξει η εικονα του,να μπει bios και ας μην δουλεψει ο ανεμιστηρας....

δεν ειπαμε παιξε παιχνιδι χωρις ανεμιστηρα.

να εντοπισουμε το προβλημα θελουμε.

Δημοσ.

rude,το οτι δεν δουλευει ο ανεμιστηρας φανταζομαι ειναι μικρο το προβλημα απο την στιγμη που δεν δειχνει τιποτα η εικονα.ας δειξει η εικονα του,να μπει bios και ας μην δουλεψει ο ανεμιστηρας....

δεν ειπαμε παιξε παιχνιδι χωρις ανεμιστηρα.

να εντοπισουμε το προβλημα θελουμε.

Δεν θα συμφωνησω... γιατι το οτι δεν δειχνει στην οθονη μπορει να εχει να κάνει με το οτι δεν δουλευει ο ανεμιστηρας,

(δεν αποκλειετε η μητρικη του να μην την κοβει γι αυτο το λόγο ) και αυτο σου δείχνει οτι κατι δεν δουλευει σωστα... γιατι λοιπον να ψαξεις αλλου;

και εφοσον πριν του ειχε βγαλει θεμα οτι η καρτα δεν παιρνει αρκετο ρευμα κατα 80% ειναι θεμα τροφοδοσιας στην κάρτα  και οτι το ανεμιστηρακι δεν δουλευε και μολις το γυρισε με το δαχτυλο ξεκίνησε να δουλευει αυτο "δειχνει" (τροφοδοσια ή ελαττωματικο ανεμιστηρα.προς το παρον τουλαχιστον)

εγω πιστευω 100% οτι εχει να κανει με capasitor στο κυκλωμα τροφοδοσιας στην καρτα γραφικων (εκτος αν ο φίλος ειναι τοσο ατυχος και τα 2 τροφοδοτικα δεν δινουν σωστο ρευμα)

και είμαι και 100% σιγουρος οτι εχει κανει και ζημια στο chip της GPU αν την είχε αρκετη ωρα να δουλεύει χωρις ανεμιστηρα.

(Το προβλημα το εχουμε βρει πιο είναι.....ειναι η καρτα γραφικων πλεον κανουμε troubleshooting τι φταει στην καρτα γραφικων κανω λάθος; αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με. Αν δεν μετρησεις  την κάρτα η τουλαχιστον τσεκαρεις τον ανεμιστηρα αν δουλευει με αυτονομο - ελενχομενο ρευμα πως θα το δοκιμασεις......; βαζοντας το σε 3-4 διαφορετικα PC )

αν κάνω λάθος....βαλε την καρτα γραφικων της γυναικας σου στο δικο σου PC να δεις να θα ποσταρει σε BIOS

Alternative

Λες να φταει το καλώδιο.......η το μονιτορ..... η το γραφειο..... h το κουμπι στο tower ,,,, α μια φορα ειχα βγαλει την μπαταρια και εκανα ρεσετ το BIOS και δουλεψε ....ας προσευχηθουμε ,,,, ολοι μαζι καποιο ολα αυτα  να δουλεψει.

και να αγνοησουμε οτι η καρτα δεν ψυχετε σωστα και οτι ο ανεμιστηρας κανει fail...... και οτι σε καθε δοκιμη η GPU για αυτο το λογο ποιανει 80-90 βαθμους (στους 100+ ειναι η εργοστασιακη τιμη του καψιματος.)

δεν ξερω.... απλα μου φενετε παραλογη η ολη προσεγγιση....

Δημοσ.

καλα ρε συ rude...ωραια η αναλυση σου αλλα συνηδητοποιησε τι λεμε.....

η καρτα εχει HEATSINK.....HEATSINK.

ας μην δουλευει ο κολοανεμιστηρας,μεχρι να ζεσταθει το τσιπακι επρεπε να εχει ηδη μπει windows.

Δημοσ.

Παιδια μεχρι τωρα κανω τεστ και η φαση ειναι παρανοια. Λοιπον. Πηρα την καρτα γραφικων της Αγγελικης και την εβαλα στο δικο μου pc και επαιξε κανονικα. Εβαλα την δικια μου στης Αγγελικης και επαιξε κανονικα. Ανοιξα την καρτα γραφικων μου και εβαλα παστα που μου εδωσε ενας φιλος μου απο τον υπολογιστη του.

Εβγαλα την μπαταρια τον bios και την ξαναεβαλα. Εβαλα πανω την καρτα γραφικων μου και τρεχει! Ουτε μπιπ ουτε τιποτα. Στα πρωτα 2 λεπτα κολλησε ο υπολογιστης. Το κανω reboot, ξαναμπαινω στο συστημα και μετα απο ενα λεπτο κανει reset απο μονος του!!!

ΑΛΛΑ ειδα το ανεμηστηρακι της καρτας γραφικων. Λαθος μου. Το ανεμηστηρακι τελικα τρεχει παντα. Απλα θελει μερικα δευτερολεπτα να ξεκινησει. Δεν ξεκιναει αμεσως. Τελικα εδω τωρα φταιει η μητρικη η το τροφοδοτικο? Τι τρεχει ρε παιδια εδω? Ποιος ευθυνεται για ολα αυτα? Εχασα τα αυγα και τα πασχαλια. GPU μου λεει 51 βαθμους απο το nvidia-settings!

Δημοσ.

ε τωρα θελεις να τα ακουσεις και εσυ :P

δεν μας νοιαζει η καρτα σου φιλαρακι δουλευει δεν δουλευει.εδω εχουμε σοβαρη συζητηση με τον rude.... :P :P :P

ποση παστα εβαλες?

• Like 2
Δημοσ.

καλα ρε συ rude...ωραια η αναλυση σου αλλα συνηδητοποιησε τι λεμε.....

η καρτα εχει HEATSINK.....HEATSINK.

ας μην δουλευει ο κολοανεμιστηρας,μεχρι να ζεσταθει το τσιπακι επρεπε να εχει ηδη μπει windows.

Ναι εχεις δικιο εχει heatsinκ και μαλιστα τεραστιο!!! οποτε για λιγο χρονο ναι δεν θα εχει θεμα.

απλα αν μπορει ο φιλος να τεσταρει και το τροφοδοτικο.

παρεπιπτοντως εκει που παιρνει power το ανεμιστηρακι πρεπει να ειναι και το κυκλωμα τροφοδοσιας.

το θέμα ειναι

1) αν η καρτα εχει θεμα τροφοδοσιας (πανω στην καρτα) και για αυτο δεν παιρνει το ανεμιστηρακι.

2) αν το θεμα τροφοδοσιας ειναι απο το τροφοδοτικο

3) αν απλα ειναι faulty το ανεμιστηρακι και κόβει την καρτα.

στο pc της γυναικας σου η καρτα δουλεψε κανονικα;

ε τωρα θελεις να τα ακουσεις και εσυ :P

δεν μας νοιαζει η καρτα σου φιλαρακι δουλευει δεν δουλευει.εδω εχουμε σοβαρη συζητηση με τον rude.... :P :P :P

ποση παστα εβαλες?

οκ τωρα ειδα τις απαντησεις. μια χαρα!!!!! στο 2 λετπο μετα σου κολλησε....

καποιο driver conflict...... ή το τροφοδοτικο σου.....εφοσον στην αγγελικη δουλευει μια χαρα......

το θεμα δεν ειναι η καρτα.

Υ.Γ. καλα 2 μετρα ανεμιστηρα..... και δεν το ειδες αν γυριζε;;;;;;;;;;

η μηπως στην αρχη δεν γυριζε και μετα απο τοσο lifting ξαναπηρε;

:ph34r: :ph34r: :ph34r:

Δημοσ.

Λοιπον παιδια το προβλημα βρεθηκε. Το καλωδιο που συνδεει την καρτα γραφικων με το τροφοδοτικο, δεν εχει κουμπωσει καλα στο τροφοδοτικο!!!!! 2 μερες τωρα ουτε error ουτε τπτ!!!! Γιαυτο και ολα αυτα τα στραβα!!! Η καρτα γραφικων παει ρολοι :)

Δημοσ.

εεεεε τωρα θα γινω κακος.

1ον πες αλλη φορα την Αγγελικη να φτιαχνει τον υπολογιστη και...

2ον περιμενουμε να ανοιξεις θεμα για το ποτε θα εχει ψοφησει τελειως.

(δεν φταιω αλλα ερχετε η ωρα της :P ).

Δημοσ.

Τουλάχιστον βρήκαμε οτι ηταν θέμα τροφοδοσιας.

αν σου εβγαζε καποιο error θα ηταν υπο την μορφη καπνου. ;)

οποτε καλα που δεν σου εβγαλε.

Εδω να απολογηθω στον Θάνο για το εντονο υφος μου....παραπάνω,

sorry Θανο αλλα δεν είχα υπολογισει στην αναλυση μου το

ανθρωπινο λάθος....(για να μην πω τπτ άλλο).

Όποτε τελος καλο ....ολα καλα... μια χαρα καθάρισες.

Δημοσ.

Παιδια ναι γιατι πρακτικα δεν ειχε βγει το καλωδιο απο το βισμα αλλα το βισμα ειχε βγει λιγο ποιο εξω και δεν πατουσε καλα στα πινακια εσωτερικα στο τροφοδοτικο. Δεν ηταν και πολυ ορατο. Αναγκαστηκα να λυσω το τροφοδοτικο και το ειδα απο μεσα πως εκανε επαφη στο πολυ τσακ. Γιαυτο με το παραμικρο κουνημα στο γραφειο το pc κολλουσε και η καρτα γραφικων σφυριζε. Ετυχε και αυτο 2-3 φορες. Δουλευε καλα και πηγα να ανοιξω το καπακι του υπολογιστη να τσεκαρω τα πραγματα και με το παραμικρο κουνημα αρχισε να σφυριζει.

Τωρα το μονο που θελω ειναι σε καποια φαση να αγορασω 1 αλλη ψυχτρα για να ριξω και λιγο την θερμοκρασια του επεξεργαστη και ειναι σενιος :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...