Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια αντιμετωπιζω θεμα με την καρτα γραφικων αλλα θελω την βοηθεια σας γιατι ειναι η πρωτη φορα τοσσα χρονια που ασχολουμαι με τους υπολογιστες και δεν μπορω πραγματικα να κανω διαγνωση!

Λοιπον. Εχω την 8800GTX πανω στην ASUS P5K3 DELUXE WIFI EDITION μητρικη. Ανοιγω τον υπολογιστη και η καρτα γραφικων αρχιζει και σφυριζει! Στην αρχη νομιζα πως ηταn η μητρικη. Λεω να δεις τα bios κολλησαν. Βγαζω την μπαταρια των bios, την ξαναβαζω μετα απο λιγο, ανοιγω το pc και ολα κομπλε. Ωραια λεω. Την επομενη μερα τα ιδια. Κανω μια ετσι να δω και βλεπω πως ο ηχος δεν ερχεται απο την μητρικη αλλα απο την καρτα γραφικων! Δεν δειχνει τιποτα στην οθονη και το ανεμηστηρακι εχει σταματησει!

Ξαναξεκιναω το pc, αρχιζει να σφυριζει, κανω 2 στροφες το ανεμηστηρακι της καρτας γραφικων και αρχισε να γυριζει αλλα στην οθονη τπτ!

Ωραια. Παιρνω την καρτα γραφικων και την χωνω στο pc της γυναικας μου. Εδω εχουμε αλλα συμπτωματα.

Δεν σφυριζει, δειχνει γραφικα αλλα το ανεμηστηρακι δεν λειτουργει. Υποψην πως το δικο μου τροφοδοτικο ειναι 620W corsair και της γυναικας μου 450W corsair.

Και ρωταω εγω τωρα. Τι τρεχει ρε παιδια? Ωραια. Σφυριζει. Λογικο γιατι το ανεμηστηρακι δεν λειτουργει. Αλλα αφου με το καλημερα δεν γινεται να επιασε 150 βαθμους τοτε γιατι δεν δειχνει γραφικα στο δικο μου?

Γιατι στο pc της γυναικας μου εδειξε? Και γιατι στο δικο μου σφυριζει και γιατι στης γυναικας μου οχι? Εχει μηπως καποια προστασια η μητρικη μου που αν δεν λειτουργει το ανεμηστηρακι της καρτας γραφικων να μην την αφησει να ξεκινησει? Eπισεις τρεχω FreeBSD. Καμια φορα σεν σηκωνει xserver και μου βγαζει λαθος πως η καρτα γραφικων μου δεν παιρνει πολυ ρευμα. Μα πως γινεται με 620W? Δηλαδη 4 χρονια τωρα δεν ειχε αυτο το θεμα? Tωρα του ηρθε? Και τις γυναικας με 200W λιγοτερα γιατι τρεχει? Eν τελη τι φταιει? H καρτα γραφικων η το ανεμηστηρακι της καρτας γραφικων? Tελικα γιατι στο δικο μου pc δειχνει αλλα συμπτωματα και στης Αγγελικης αλλα?

Yποψην πως η καρτα γραφικων εχει καθαριστει εξωνυχηστικα και παντα βλεπω θερμοκρασιες που μεχρι χτες ηταν στους 60 βαθμους το πολυ!

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

εαν ηταν καμια αλλη καρτα και ειχε τα συμπτωματα που λες θα σου ελεγα να δοκιμασεις αρκετα πραγματα.

αλλα απο την στιγμη που ειναι σειρα 8 της nvidia τοτε......ψοφαει.και εαν δεν εχει ψοφησει τελειως,θα το κανει συντομα :P

• Like 1
Δημοσ.

Δεν εχω λεφτα για να παρω αλλη καρτα γραφικων αυτη την στιγμη. Αν μπορουσε καποιος να με βοηθησει να δω τι ακριβως φταιει, θα βοηθουσε πολυ! Και αν ειναι απλα το ανεμηστηρακι, να πεταξω ολοκληρη καρτα γραφικων για ενα fan?

Δημοσ.

Πρέπει να βρεις μια άλλη κάρτα γραφικών να την δοκιμάσεις στο δικό σου pc και στης γυναίκας σου, για να δεις αν υπάρχει κάπου πρόβλημα στο δικο σου pc.

Δημοσ.

Λογο λειτουργικου ειναι κομματακι δυσκολο. Πρεπει να φαω μια μερα μονο και μονο για να σεταρω την καρτα γραφικων της Αγγελικης στο δικο μου pc. Παντως ξεκινησα αρκετες φορες τον υπολογιστη μου χωρις καρτα γραφικων και δεν εκανε κανενα μπιπ ουτε τιποτα περιεργο. Ξεκινησε κανονικα απλα δεν ειχα γραφικα αφου δεν ειχα την καρτα γραφικων πανω.

Δημοσ.

η καρτα ειπες εχει καθαριστει.ωραια.την ανοιξες και την καθαρισες και αλλαξες παστα η την φυσιξες απλα? (αν και εαν ηταν μονο θεμα θερμοκρασιων επρεπε να σου δειχνει φυσικα).

εαν αλλαξες και παστα,ποια παστα ειχες βαλει?

εψαξες για τιποτα σκασμενους πυκνωτες επανω στην καρτα?

στο pc της Αγγελικης :P τα γραφικα ειναι οκ για οση ωρα δειχνει?

τραβα και εναν καθαρισμο τις επαφες της που κουμπωνει στην θυρα.

Δημοσ.

Την φυσηξα απλα γιατι δεν εχω παστα αλλα εβγαλα 5 ετων μαυρα χνουδια πισσα. Αλλα τσεκαρα τους πυκνωτες και ολοι ειναι ενταξει. Στις Αγγελικης το pc για να μπει επρεπε να βγαλλω το sata καλωδιο μιας και δεν χωρουσε αλλιως! Αλλα στο UEFI τουλαχιστων μπηκε κανονικοτατα και εδειχνε γραφικα. Το ανεμηστηρακι δεν λειτουργουσε αλλα δεν εκανε μπιπ η καρτα γραφικων.

Στης Αγγελικης εχει onboard γραφικα αλλα πως δειχνει γραφικα η οθονη αφου το καλωδιο της ηταν συνδεδεμενο με την δικια μου καρτα γραφικων? Επισεις εχω πει στο UEFI να εχει προτεραιοτητα η PCIE. Το δικο μου δεν εχει onboard γραφικα.

Δημοσ.

Tην GEFORCE 7950 GT? Δεν το εχω κανει γιατι εχω προβλημα με το λειτουργικο. Δεν ειναι καθολου απλο να αλλαξεις μια καρτα γραφικων σε ενα FreeBSD. Θα θελω εκ νεου σεταρισμα το μισο συστημα και θα μου παρει παρα πολλες ωρες troubleshooting για να την κανω να τρεξει. Γιαυτο και ειναι το μονο που δεν εχω δοκιμασει.

Δημοσ.

Στης Αγγελικης εχει onboard γραφικα αλλα πως δειχνει γραφικα η οθονη αφου το καλωδιο της ηταν συνδεδεμενο με την δικια μου καρτα γραφικων? Επισεις εχω πει στο UEFI να εχει προτεραιοτητα η PCIE. Το δικο μου δεν εχει onboard γραφικα.

Ασχετα αν έχεις και άλλο προβλημα στο δικο σου pc, πχ τροφοδοτικό/μητρική κτλ, η κάθε μητρική ακολουθεί άλλα βήματα/κριτήρια στον ελενχο που κάνει.

Βρες μια κάρτα γραφικών (με τα ιδια ρευματα) από κάποιο φίλο σου, να την δοκιμάσεις στο δικο σου pc για να δεις αν εχεις προβλημα.

Δημοσ.

Oταν πιανει την καρτα γραφικων μου και δουλευει, τσεκαρα τα παντα. Καθαρισα και εβαλα παστα στον επεξεργαστη. Καθαρισα το κουτι, τα ανεμηστηρακια, την ψυκτρα. Η cpu μου λεει 46 βαθμους (Θελω σε καποια φαση και αλλη ψυχτρα) στο συστημα και καπου στους 38 βαθμους στα bios.

Ειχα κανει περυσι το τελευταιο bios update μιας και απο τοτε δεν βλεπω αλλο να εχει βγει. Βλεπει κανονικα και τα 16 gb μνημης, τους δισκους. Το τροφοδοτικο μου δεν δειχνει να εχει παθει κατι Αλλα και να τα ειχε παιξει, αποκλειεται να μην εχει δυναμη να γυρισει το fan της καρτας γραφικων. Και καλα το δικο μου. Αλλα ουτε στης Αγγελικης που ειναι μιας βδομαδας τροφοδοτικο? Aκομα και 450W που ειναι της Αγγελικης, ειναι ολοκαινουργιο. Εχει δυναμη.

Γιαυτο λεω πως δεν βγαζω ακρη. Εσεις απο ολα αυτα τι συμπερασμα βγαζετε?

Φταιει το fan της καρτας γραφικων, η καρτα γραφικων? PSU και mobo δεν νομιζω να φταινε. Δεν το αποκλειω αλλα ειναι πολυ μικρες οι πιθανοτητες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...