Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατι κομπλεξ ρε παιδια? Απλως θεωρησα οτι το νοτε 3 ειναι φαμμπλετ, και δεν μας ειπε κατι για μεγαλυτερη οθονη κτλ.

Τι ειναι το Phablet δλδ?Λιγο μεγαλυτερο κινητο :-)

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παίδες συγνώμη αλλά για μένα πάνω από 5 ίντσες δεν υφίστατε smartphone. Απλά είναι πολύ μεγάλο για μένα. Σαφώς και η άποψή μου είναι τελείως υποκειμενική αλλά δεν ενδιαφέρωμαι για τίποτα μεγαλύτερο σε smartphone. Έχω και 2 ταπλέτες 7άρα και 10άρα αλλά όπως και οτιδήποτε πάνω από 5ίντσες δεν είναι τόσο φορητά.

Δημοσ.

Παίδες συγνώμη αλλά για μένα πάνω από 5 ίντσες δεν υφίστατε smartphone. Απλά είναι πολύ μεγάλο για μένα. Σαφώς και η άποψή μου είναι τελείως υποκειμενική αλλά δεν ενδιαφέρωμαι για τίποτα μεγαλύτερο σε smartphone. Έχω και 2 ταπλέτες 7άρα και 10άρα αλλά όπως και οτιδήποτε πάνω από 5ίντσες δεν είναι τόσο φορητά.

Αν δε μπορεις καθολου 5+ παρε κατι τωρα γιατι οσο βγαινουν καινουρια ξεφευγουν σε ιντσες,εκτος και αν πηγαινεις σε iphone συνεχεια.

Αποστολή από το GT-N7100 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Μεχρι τις 5.2" του G2 ειναι μια χαρα σε μεγεθος και καθολου μεγαλο.Απο τις 5.5 και μετα δεν ειναι τοσο φορητα.Προσωπικα απο τις 4" πηγα στις 5.5" και χρειαστηκε 2-3 μερες το πολυ για να το συνηθισω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά το τσίμπησα από Ebay τελικά στα 505 ευρώ σύνολο μαζί με τα ταχυδρομικά από Γερμανία. Καινούριο και ξεκλείδωτο στο κουτί του. Τι στιγμή που το  απλό S4 έχει 425 ευρώ καλύτερη τιμή στα σκρουτζομάγαζα νομίζω πως είναι πολύ καλή αγορά. Επίσης η καλύτερη τιμή που μπορεί να βρει κάποιος το LG G2 16gb που φοράει το ίδιο τσιπσετ είναι 390 ευρώ αλλά δεν τίθετε θέμα σύγκρισης καθώς το G2 δεν έχει ούτε amoled ούτε επέκταση μνήμης ενώ το S4 βλέπει κάρτες micro SD έως και 64gb. Επειδή έκανα αρκετή έρευνα μέχρι να το πάρω και επειδή βλέπω ότι τουλάχιστον από τους αναγνώστες του Forum δεν το έχει κανείς θα ενημερώσω για μερικά πράγματα που ανακάλυψα.

1) Κατ αρχήν από ότι διάβασα τα S4 έχουνε κλείδωμα στις SIM της ηπείρου που το αγοράζεις (Region Lock). Τα S4 που αγοράζεις από Ασία θέλουν SIM από ασιατική χώρα για να δουλέψουν το ίδιο και τα ευρωπαϊκά ή αμερικάνικα. Δουλεύουν σε όλες τις περιοχές του κόσμου αλλά θέλουν SIM από την ήπειρο στην οποία διατέθηκαν. Οι αναφορές για το ξεκλείδωμα αυτού του περιορισμού που βρήκα ήταν ασαφείς για αυτό και τελικά αποφάσισα να αγοράσω από Ευρωπαίο πωλητή παρά το ότι στο Ebay βρήκα και το κορεάτικο S4 9506 με 32gb μνήμης, δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης (δεν λειτουργεί Ευρώπη) και μάλιστα λίγο φθηνότερο. Όποιος λοιπόν αποφασίσει να αγοράσει από Ασία ή Αμερική ας ξεκαθαρίσει πρώτα με τον πωλητή αν το S4 που πουλάει δουλεύει με ευρωπαϊκές SIM.

2) To S4 (και το 9505 και το 9506)  έχει θέμα με τις 64gb microSD. Υπάρχουν δεκάδες αναφορές χρηστών σε forums ότι τους κατέστρεψε την κάρτα! Τα δεδομένα τους χάνονται τελείως και δεν επανέρχονται ενώ η κάρτα δεν μπορεί να ξαναφορμαριστεί και είναι για πέταμα. Το πρόβλημα υπάρχει με όλων των brandnames τις 64gb micro SD κάρτες ακόμη και της Samsung!  Πραγματικά κάποιους τους λυπήθηκα! Ένας έχασε το video με τα πρώτα βήματα του μωρού του ένας άλλος το γάμο της κόρης του, γενικά υπάρχει πολύ αγανάκτηση για το θέμα και η Samy κάνει την πάπια. Ωστόσο υπάρχουν και πολλοί χρήστες που λένε πως δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ κανένα πρόβλημα με τις 64gb κάρτες τους.  Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις 32gb κάρτες ή μικρότερές τους.

Τέλη της άλλης εβδομάδας λογικά θα το έχω και μόλις μπορέσω θα σας ενημερώσω για την λειτουργία 4G και αν έχει ελληνικά.

Επεξ/σία από anax111
Δημοσ.

Παιδιά το τσίμπησα από Ebay τελικά στα 505 ευρώ σύνολο μαζί με τα ταχυδρομικά από Γερμανία. Καινούριο και ξεκλείδωτο στο κουτί του. Τι στιγμή που το  απλό S4 έχει 425 ευρώ καλύτερη τιμή στα σκρουτζομάγαζα νομίζω πως είναι πολύ καλή αγορά. Επίσης η καλύτερη τιμή που μπορεί να βρει κάποιος το LG G2 16gb που φοράει το ίδιο τσιπσετ είναι 390 ευρώ αλλά δεν τίθετε θέμα σύγκρισης καθώς το G2 δεν έχει ούτε amoled ούτε επέκταση μνήμης ενώ το S4 βλέπει κάρτες micro SD έως και 64gb. Επειδή έκανα αρκετή έρευνα μέχρι να το πάρω και επειδή βλέπω ότι τουλάχιστον από τους αναγνώστες του Forum δεν το έχει κανείς θα ενημερώσω για μερικά πράγματα που ανακάλυψα.

1) Κατ αρχήν από ότι διάβασα τα S4 έχουνε κλείδωμα στις SIM της ηπείρου που το αγοράζεις. Τα S4 που αγοράζεις από Ασία θέλουν SIM από ασιατική χώρα για να δουλέψουν το ίδιο και τα ευρωπαϊκά ή αμερικάνικα. Δουλεύουν σε όλες τις περιοχές του κόσμου αλλά θέλουν SIM από την ήπειρο στην οποία διατέθηκαν. Οι αναφορές για το ξεκλείδωμα αυτού του περιορισμού που βρήκα ήταν ασαφείς για αυτό και τελικά αποφάσισα να αγοράσω από Ευρωπαίο πωλητή παρά το ότι στο Ebay βρήκα και το κορεάτικο S4 9506 με 32gb μνήμης δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης (δεν λειτουργεί Ευρώπη) και μάλιστα λίγο φθηνότερο. Όποιος λοιπόν αποφασίσει να αγοράσει από Ασία ή Αμερική ας ξεκαθαρίσει πρώτα με τον πωλητή αν το S4 που πουλάει δουλεύει με ευρωπαϊκές SIM.

2) To S4 (και το 9505 και το 9506)  έχει θέμα με τις 64gb microSD. Υπάρχουν δεκάδες αναφορές χρηστών σε forums ότι τους κατέστρεψε την κάρτα! Τα δεδομένα τους χάνονται τελείως και δεν επανέρχονται ενώ η κάρτα δεν μπορεί να ξαναφορμαριστεί και είναι για πέταμα. Το πρόβλημα υπάρχει με όλων των brandnames τις 64gb micro SD κάρτες ακόμη και της Samsung!  Πραγματικά κάποιους τους λυπήθηκα! Ένας έχασε το video με τα πρώτα βήματα του μωρού του ένας άλλος το γάμο της κόρης του, γενικά υπάρχει πολύ αγανάκτηση για το θέμα και η Samy κάνει την πάπια. Ωστόσο υπάρχουν και πολλοί χρήστες που λένε πως δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ κανένα πρόβλημα με τις 64gb κάρτες τους.  Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις 32gb κάρτες ή μικρότερές τους.

Τέλη της άλλης εβδομάδας λογικά θα το έχω και μόλις μπορέσω θα σας ενημερώσω για την λειτουργία 4G και αν έχει ελληνικά.

Εχω εγώ το 9505 το οποίο το πήρα σχεδόν καινούριο από μια αγγελία (πολυ καλό το παιδί παρεπιπτώντως, σπάνια περίπτωση πωλητή), και το οποιο ήξερα από πριν ότι ΔΕΝ υποστηρίζεται το 4G και στάνταρ και στο δικό σου δεν πιστεύω ότι θα υποστηρίζεται γιατί αυτό έχω ακούσει για τα 8πυρηνα και Ελλάδα. Βέβαια δε μου λείπει, γιατί οι ταχύτητες 3G είναι πολύ καλές (και στο πεντάρι το 4G το είχα χρησιμοποιήσει ελάχιστα γιατί δεν υπήρχε λόγος αφενός και αφετέρου ρουφάει μπαταρία σα να είναι γάλα σοκολάτα). 

Για 64άρα κάρτα δεν ξέρω, έβαλα μια 16άρα και όλα κομπλέ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@iMarilina,

λυπάμαι που θα σε....φτιάξω αλλά το τηλέφωνό σου υποστηρίζει κανονικά το ελληνικό σήμα 4G. Και δια του λόγου το αληθές τα links από Cosmote και Vodafone:

http://www.cosmote.gr/cosmoportal/cosmote.portal?_nfpb=true&_pageLabel=HDV&sku=20286959&s=0

http://www.vodafone.gr/portal/client/eshop/handsetsList.action?fourGEnabled=true

Εάν δεν σου δουλεύει το 4G στο i9505 είναι καθαρά θέμα ρυθμίσεων της συσκευής ή ενεργοποίησης της υπηρεσίας από τον πάροχό σου.

Το i9506 όμως έχει διαφορετικό SoC και συγκεκριμένα το Snapdragon 800 για το οποίο έχω ακούσει διάφορα. Αρχικά είπαν ότι δεν υποστηρίζει τις ελληνικές μπάντες 4G αλλά τώρα που φέραν το LG G2 που φοράει το ίδιο τσίπσετ με το S4 i9506 λένε ότι δουλεύει το 4G. Έτσι θέλω να πιστεύω πως θα μου δουλέψει τελικά και το 4G έστω και με χειροκίνητες ρυθμίσεις.

Επεξ/σία από anax111
Δημοσ.

@iMarilina,

λυπάμαι που θα σε....φτιάξω αλλά το τηλέφωνό σου υποστηρίζει κανονικά το ελληνικό σήμα 4G. Και δια του λόγου το αληθές τα links από Cosmote και Vodafone:

http://www.cosmote.gr/cosmoportal/cosmote.portal?_nfpb=true&_pageLabel=HDV&sku=20286959&s=0

http://www.vodafone.gr/portal/client/eshop/handsetsList.action?fourGEnabled=true

Εάν δεν σου δουλεύει το 4G στο i9505 είναι καθαρά θέμα ρυθμίσεων της συσκευής ή ενεργοποίησης της υπηρεσίας από τον πάροχό σου.

Το i9506 όμως έχει διαφορετικό SoC και συγκεκριμένα το Snapdragon 800 για το οποίο έχω ακούσει διάφορα. Αρχικά είπαν ότι δεν υποστηρίζει τις ελληνικές μπάντες 4G αλλά τώρα που φέραν το LG G2 που φοράει το ίδιο τσίπσετ με το S4 i9506 λένε ότι δουλεύει το 4G. Έτσι θέλω να πιστεύω πως θα μου δουλέψει τελικά και το 4G έστω και με χειροκίνητες ρυθμίσεις.

Συγνώμη δικό μου λάθος που έγραψα 9505. Το 9500 έχω με τον Exynos OctaCore. Από ότι είχα διαβάσει δεν υποστηριζόταν (το ψαξα όπως είπα πριν το πάρω). Καλορίζικο εν πασει περιπτώσει είναι πολύ καλό εργαλείο χωρίς κολλήματα και σκαλώματα (πολύ λίγα θεματακια έως μηδέν θα λεγα).

Δημοσ.

Χμμμ! Έχεις το μοντέλο με τον Exynos Octacore! Όντως δεν υποστηρίζει 4G αυτό το μοντέλο. Λένε όμως ότι είναι ποιο ισχυρός επεξεργαστής ο Exynos από τον Snap 800.

Ποιες είναι οι εμπειρίες σου με αυτό; Και κυρίως, δουλεύει καλά το eye scrolling;

Δημοσ.

Χμμμ! Έχεις το μοντέλο με τον Exynos Octacore! Όντως δεν υποστηρίζει 4G αυτό το μοντέλο. Λένε όμως ότι είναι ποιο ισχυρός επεξεργαστής ο Exynos από τον Snap 800.

Ποιες είναι οι εμπειρίες σου με αυτό; Και κυρίως, δουλεύει καλά το eye scrolling;

να σου πω δεν το δοκίμασα γιατί μου φαίνεται σαχλαμαρίτσα χιχι....θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω. 

Πάντως δουλεύει γενικά σουπερ, δεν έχω κολλήματα, παρ'ολο που το έχω φορτώσει, και πραγματικά δε με πειραζει η έλλειψη 4G γιατί το 3g είναι πολύ γρήγορο. 

Δημοσ.

Δεν χάνεις και τίποτα που δεν έχεις 4g. Το 4G στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά άχρηστο αφού τα πακέτα δεδομένων είναι τόσο ακριβά που ουσιαστικά καταργούν οποιαδήποτε εφαρμογή του. Το 3g στις ταχύτητες πού έχει φτάσει αυτή τη στιγμή επαρκεί για οποιαδήποτε χρήση σε κινητό ή ταμπλέτα αν η συσκευή υποστηρίζει 20mbps download αλλά και εκεί το κόστος των δεδομένων δεν σε αφήνει να το χρησιμοποιήσεις όπως πρέπει. Για να δεις ένα ποδοσφαιρικό ημίχρονο σε καλή ανάλυση χρειάζεσε περίπου 1Gb δεδομένων. Όταν το "απεριόριστο" πακέτο σου δίνει 15gb το μήνα με 50 ευρώ και από εκεί και πέρα σου χρεώνουν 10€ τα 500mb (!!!) είναι τελείως ασύμφορο να το δουλέψεις. 

Οπότε το 4G ουσιαστικά στην Ελλάδα είναι μόνο για να πουλάς μούρη εκτός κι αν ταξιδεύεις συχνά στο εξωτερικό και έχεις σύνδεση με κάποιον μεγάλο ευρωπαϊκό πάροχο.  

Δημοσ.

Δεν χάνεις και τίποτα που δεν έχεις 4g. Το 4G στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά άχρηστο αφού τα πακέτα δεδομένων είναι τόσο ακριβά που ουσιαστικά καταργούν οποιαδήποτε εφαρμογή του. Το 3g στις ταχύτητες πού έχει φτάσει αυτή τη στιγμή επαρκεί για οποιαδήποτε χρήση σε κινητό ή ταμπλέτα αν η συσκευή υποστηρίζει 20mbps download αλλά και εκεί το κόστος των δεδομένων δεν σε αφήνει να το χρησιμοποιήσεις όπως πρέπει. Για να δεις ένα ποδοσφαιρικό ημίχρονο σε καλή ανάλυση χρειάζεσε περίπου 1Gb δεδομένων. Όταν το "απεριόριστο" πακέτο σου δίνει 15gb το μήνα με 50 ευρώ και από εκεί και πέρα σου χρεώνουν 10€ τα 500mb (!!!) είναι τελείως ασύμφορο να το δουλέψεις.

Οπότε το 4G ουσιαστικά στην Ελλάδα είναι μόνο για να πουλάς μούρη εκτός κι αν ταξιδεύεις συχνά στο εξωτερικό και έχεις σύνδεση με κάποιον μεγάλο ευρωπαϊκό πάροχο.

Δε συμφωνώ εντελώς, γιατί το να βάλεις να δεις αγώνα η να ακούς μουσική μέσω data είναι το λιγότερο ηλίθιο (ςυγχωρεστε με άλλα δεν αξίζει να πληρώνεις για τέτοια πραγματα). Κατά τ αλλά για απλή χρήση ίντερνετ, αποστολή φώτο, φειςμπουκ και ειδοποιήσεις εμαιλ κλπ κλπ (που όποτε είμαι έξω, δηλαδή τη μισή μέρα) είναι όλα πάντα ανοιχτά και χρησιμοποιω ασταμάτητα, το συμβόλαιο μου με το 1.5 γίγα είναι υπέρ αρκετό. Και πιστεύω με τις προσφορές πλέον συμφέρει καλύτερα κάποιο από τα πακέτα με χρόνο ομιλίας, μηνύματα και ίντερνετ παρά να βάλεις από πάνω έξτρα πακέτο. Αλλά εν πασει περιπτώσει, η αλήθεια είναι ότι και με το LTE στο πεντάρι η μόνη συγκλονιστική διαφορά που είδα ήταν στη μπαταρία αχαχαχα

Δημοσ.

Και εγώ που έχω το i9505 με 4g δεντο χρησιμοποιώ ποτέ.Η μπαταρία πέφτει αστραπιαία και τα mb το ίδιο.Μπορει να θές να δείς απόσπασμα απο ένα βίντεο στο youtube και αυτό μέχρι να δείς 30 δευτερόλεπτα σε έχει χρεώσει για όλο το βίντεο.Θα ήταν καλό μόνο αν είχαμε απεριόριστο mobile internet.

Δημοσ.

Και εγώ που έχω το i9505 με 4g δεντο χρησιμοποιώ ποτέ.Η μπαταρία πέφτει αστραπιαία και τα mb το ίδιο.Μπορει να θές να δείς απόσπασμα απο ένα βίντεο στο youtube και αυτό μέχρι να δείς 30 δευτερόλεπτα σε έχει χρεώσει για όλο το βίντεο.Θα ήταν καλό μόνο αν είχαμε απεριόριστο mobile internet.

στα ΜΒ δεν είδα τρομερή διαφορά όσες φορές χρησιμοποιησα το LTE στο iphone 5 παντως είναι η αλήθεια (όχι για βαριά πράγματα βέβαια όπως είπα παραπάνω). Ξέρω ότι έχει μια διαφορά αλλά για τα κλασσικά όχι τόσο. Αλλά δεν εχει και τρομερή διαφορά στην ταχύτητα ναι είναι αλήθεια.

Δημοσ.

Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω σχετικά με την χρήση των ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων. Από την στιγμή που η τεχνολογία σου δίνει μια άλφα δυνατότητα σου την δίνει για να την χρησιμοποιήσεις. Κατά την άποψή μου ειδικά οι μορφές σήματος πέραν του απλού UMTS αναπτύχθηκαν ειδικά για την online διακίνηση multimedia αρχείων. Αν ήταν μόνο για να βλέπουμε καμιά φωτογραφία στο email τότε μια χαρά μας κάνει και το απλό UMTS (η πρώτη μορφή σήματος 3g) με τα 380kbps down. Όταν όμως αναβαθμίζεις το δίκτυό σου για 20 και 50 mbps τότε ο μόνος λόγος είναι για να δώσεις την δυνατότητα online streaming videos. To παράλογο είναι ότι οι εταιρίες ξοδεύουν ένα σωρό λεφτά για την αναβάθμιση των κεραιών τους και με τις τιμές και τους περιορισμούς που βάζουν στα πακέτα τους διώχνουν τους ψαγμένους users όπως εμένα που θέλουμε το κάτι παραπάνω από την απλή ενημέρωση με email και το βιντεάκι της πλάκας στο youtube.

Εγώ θέλω να βλέπω live μέσα στο λεωφορείο ή το τρένο που ταξιδεύω ή ακόμα και στο καφέ που κάθομαι τα παιχνίδια του ισπανικού και αγγλικού πρωταθλήματος ή απευθείας ειδήσεις από το CNN χωρίς να επικρέμαται από πάνω μου η βονταφόνεια σπάθη της "πολιτικής ορθής χρήσης" (έτσι  ονομάζουνε τους περιορισμούς που βάζουνε στα δήθεν απεριόριστα πακέτα!) . Αν δεν γίνει αυτό τότε οι τόσες και τόσες αναβαθμίσεις των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας εξυπηρετούν μονάχα της εταιρίες και  όχι τους χρήστες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...