Προς το περιεχόμενο

ASUS TRANSFORMER BOOK T100TA @eshop 419€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To S210 το είχα απορρίψει, δεν μπορώ να θυμηθώ το λόγο.

Το HP 4330s φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Είναι σημαντικά καλύτερο παρόλο που είναι διετίας+ κατα τη γνώμη σου;

Το HP 4330s το έχω, για τα σημερινά λευτά του άν και λίγο "παλιό" είναι πάρα πολύ καλό...Θα του προσθέσω και 8 GB μνήμης & ίσως και ένα SSD (αν και ο 320 GB δίσκος του είναι 7200 rpm )

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι ειναι αυτο που σου χαλασε την εμπειρια σαν tablet?

Αν ειναι το metro ui,θα ηταν καλυτερο να κοιταζες για κατι αλλο,android ή ipad!Το metro εχει οτι χρειαζεται για tablet χρηση και γενικα καλυτερα gestures για να βοηθουν την touchscreen χρηση.

Για το desktop,απλα δεν υπαρχει αλλο λογισμικο(desktop) που να ειναι τοσο friendly σε touchscreen επιπεδο,οποταν δεν υπαρχει μετρο συγκρινση σ'αυτο!

Αν θες να το απολαυσεις καλυτερα,αρχισε να μαθαινεις να εκμεταλευεσαι το desktop  και σε touch mode,αλλα και να αποδεχτεις το metro ως το κυριο ui για tablet χρηση.Αλλιως θα καταλυξεις να το χρησιμοποιεις σαν λαπτοπ και θα ειναι κριμα,γιατι θα εχεις πεταξει τα λεφτα σου σε ενα μηχανιμα που απλα ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ για σενα!

Τα Windows tablets ΔΕΝ ειναι android/ios και δε σου υποσχονται οτι θα εχεις την ιδια εμπειρια με αυτα.Εχουν δικη τους φιλοσοφια και δικο τους τροπο χειρισμο και αλληπεδραση κυριως ως tablets.Δεν κανει για αλλους.αλλα μονο γι'αυτους που τους αρεσει και θελουν κατι διαφορετικο με αυτα που εχουν μαθει σε android/ipad!Αυτος ειναι και ο λογος που εδω δε τα προτεινουμε στον καθε ενα που θελει καποιο tablet!

Σκεψου σοβαρα αν θα το κρατησεις ή οχι,γιατι καλυτερα παρα να χασεις το tablet κομματι,να το δωσεις και να παρεις ενα android/ipad και να το απολαυσεις σαν tablet!

Εχω android tablets (Nexus 7) και android κινητό (Nexus 5). Με κανένα δεν δυσκολεύτηκα να το χρησιμοποιήσω και να το σετάρω κατά πως με βολεύει. Στο Metro έψαχνα για 20 λεπτά για το πως θα κάνω customise τα newsfeeds για Ευρώπη (λόγω αγοράς απο Ταϊβάν) και δεν τα κατάφερα. Οι εφαρμογές που ανοίγουν δεν κλείνουν. Ψάχνωντας βρήκα ότι πρέπει να γυρίσεις σε desktop mode και να τις σκοτώσεις με task manager ή με Alt+F4. Γενικά θέλει πολύ δουλειά για να μάθεις να ζεις με το Metro την οποία δεν είμαι διαθετιμένος να δαπανήσω.

Από την άλλη σαν ένα πολύ μικρό laptop για Office on the go είναι φανταστική μια και είναι κανονικός υπολογιστής οπότε αξίζει για την φορητότητα και τις δυνατότητες που έχει. Το βράδυ πάντως στο κρεβάτι προτιμώ το Nexus 7 λόγω μικρότερου βάρους, μεγαλύτερης ανάλυσης οθόνης και για τα περισσότερα χαζοπαιχνίδια που έχει...

Δημοσ.

Οι εφαρμογες που ανοιγουν κλεινουν πολύ ευκολα.......απλα και μονο "σερνοντας" από πανω προς τα κατω το παραθυρο της εφαρμογης.....τοσο απλα!!! ουτε task manager ουτε με Alt+F4, επισης για παιχνίδια εάν ψαχτείς λιγο θα δεις ότι εχει πααααρα πολύ καλα παιχνίδια που μπορεις να "απολαυσεις" εξισου και στο Τ-100, πχ όλα της GAMELOFT βγαινουν και για το tablet Μας, επισης όλα τα vitrua Κατι, (villagers, city, airport κτλ) το ιδιο....

Eιχα android tablet (asus), ειχα Και ipad όμως το Τ-100 δεν το αλλαζω πια ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ!!!! 

• Like 2
Δημοσ.

spinemm εσύ τι επέλεξες για storage;

+ αν ήταν να σχολιάσεις τα αρνητικά του Τ100ΤΑ, ποια είναι αυτά;

Η οθόνη πχ είναι όσο off λένε στα χρώματα, ή υπερβάλουν;

Δημοσ.

Μάλλον θα προτιμήσω you.gr, δίνει 2 χρόνια εγγύηση (έτσι είπε τηλεφωνικά τουλάχιστον).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω android tablets (Nexus 7) και android κινητό (Nexus 5). Με κανένα δεν δυσκολεύτηκα να το χρησιμοποιήσω και να το σετάρω κατά πως με βολεύει. Στο Metro έψαχνα για 20 λεπτά για το πως θα κάνω customise τα newsfeeds για Ευρώπη (λόγω αγοράς απο Ταϊβάν) και δεν τα κατάφερα. Οι εφαρμογές που ανοίγουν δεν κλείνουν. Ψάχνωντας βρήκα ότι πρέπει να γυρίσεις σε desktop mode και να τις σκοτώσεις με task manager ή με Alt+F4. Γενικά θέλει πολύ δουλειά για να μάθεις να ζεις με το Metro την οποία δεν είμαι διαθετιμένος να δαπανήσω.

Από την άλλη σαν ένα πολύ μικρό laptop για Office on the go είναι φανταστική μια και είναι κανονικός υπολογιστής οπότε αξίζει για την φορητότητα και τις δυνατότητες που έχει. Το βράδυ πάντως στο κρεβάτι προτιμώ το Nexus 7 λόγω μικρότερου βάρους, μεγαλύτερης ανάλυσης οθόνης και για τα περισσότερα χαζοπαιχνίδια που έχει...

To προβλημα ειναι οτι εχεις συνηθησει να συμπεριφερεσαι στα windows tablets,σαν να ειναι tablets με android/ios και οχι σαν windows συσκευη με διαφορετικη φιλοσοφια και διαχειρηση!

Αλλαξε το location σε Ελλαδα και αυτοματα ολο το λογισμικο θα γινει σαν να το αγορασες απο ελλαδα!Το ιδιο ισχυει για οποιαδηποτε χωρα θες!

Οι εφαρμογες κλεινουν με 3 διαφορετικους τροπους και οχι μονο με ενα και ο τροπος που διαλεξες δειχνει ποσο αγνια εχεις απο το πως λειτουργει το metro ui,γιατι πρεπει να εισαι πολυ ασχετος ή μαζοχας για να κλεινεις τις εφαρμογες με το task manager(με το alt+f4 σε touch mode δε θα το συζητησω καν!!!).Δες κανενα tutorial ειτε απο το utube ειτε,απο την εφαρμογη που σου εχει το ιδιο το λογισμικο που εξηγα πως λειτουργει το metro ui. 

Αν το πηρες μονο για laptop,οκ,αλλα αν το πηρες και για τα δυο,τοτε χανεις το μισο κοματι που σου προσφερει!

Βασικα το οτι δεν ξερεις να το χρησιμοποιεις δε σημαινει οτι δεν ειναι καλο για tablet,ουτε οτι ολοι οσοι εχουμε ενα τετοιο tablet δεν ξερουμε ή δεν ενδιαφεροομαστε να το μαθουμε να το χρησιμοποιουμε σαν tablets!

Ειναι δικο σου προβλημα και δικη σου αδυναμια και οχι του λογισμικου!

Υ.Γ.Και επειδη καταλαβα,οτι γουσταρεις λιγακι τα keyboard shortcuts,για ριξε μια ματια σ'αυτη την εφαρμογη!

Επεξ/σία από ektor7
  • Like 1
Δημοσ.

απο ποιο μαγαζι φιλε το πήρες ? θα βαλεις και τιποτα extra ?

Το πήρα από το grab-it τελικά (δεν έχω ξαναγοράσει από εκεί αλλά η online και τηλεφωνική εξυπηρέτησή τους ήταν απίστευτα άμεση) για να το έχω Σάββατο μεσημέρι.

Θα περιμένω να το δουλέψω λίγο αλλά μάλλον θα χρειαστώ μία microSD 64GB. Έχω ένα λιλιπούτειο flashάκι sandisk cruzer fit 16gb που θα βάλω στο πληκτρολόγιο και μπορεί να κουβαλάω μαζί έναν HDD 2.5", θα δώ.

Επόμενη αγορά μάλλον θα είναι wireless 3G router για να μην μου τρώει τη θύρα USB το τωρινό μου στικάκι.

Δημοσ.

Αν το πηρες μονο για laptop,οκ,αλλα αν το πηρες και για τα δυο,τοτε χανεις το μισο κοματι που σου προσφερει!

Βασικα το οτι δεν ξερεις να το χρησιμοποιεις δε σημαινει οτι δεν ειναι καλο για tablet,ουτε οτι ολοι οσοι εχουμε ενα τετοιο tablet δεν ξερουμε ή δεν ενδιαφεροομαστε να το μαθουμε να το χρησιμοποιουμε σαν tablets!

Ειναι δικο σου προβλημα και δικη σου αδυναμια και οχι του λογισμικου!

Επειδή έχουμε ξεφύγει λίγο από το θέμα που είναι η προσφορά ας το κόψουμε εδω. Όπως είπα το πήρα σαν υπερφορητό laptop σε πολύ χαμηλή τιμή αντί για κάποιο απλησίαστο ultrabook.

Σαν laptop είναι εξαιρετικά τίμιο, γρήγορο, με καλή οθόνη, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και έρχεται μαζί με Office.

Σαν tablet δεν με βόλεψε λόγω και μεγέθους, βάρους, οθόνης και προτιμώ το Nexus 7 με το οποίο είμαι και εξοικειωμένος με το λειτουργικό και τις εφαρμογές του. To ModernUI (όπως λέει τώρα η Microsoft το Metro) δεν με κέρδισε με την πρώτη και δεν είμαι και διατεθιμένος να χάσω χρόνο για να το μάθω μια και δεν έχω και κανένα κίνητρο.

Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι είμαι χαζός αλλά ούτε και ότι δεν κάνει ή ταιριάζει σε κανένα άλλο. Τα γούστα είναι υποκειμενικά και μοναδικά στο καθένα μας.

Αυτό που επισήμανα είναι ότι αν και κάποιος έχει δει την προσφορά και δεν του αρέσει το tablet interface της Microsoft όπως εμένα, μπορεί να το χρησιμοποιήσει σαν κανονικό υπερφορητό Windows laptop οπότε μπορεί να το ζυγίσει στα υπέρ της αγορά του.

• Like 1
Δημοσ.

Atakas, καλοδούλευτο, είναι φοβερό μηχανάκι! Παιδιά για τις εφαρμογές και το κλείσιμό τους, έχει διαφορά αν κρατάς για λίγο την εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης μέχρι να περιστραφεί, τότε νομίζω ότι κλείνει εντελώς, έτσι δεν είναι?

Δημοσ.

spinemm εσύ τι επέλεξες για storage;

+ αν ήταν να σχολιάσεις τα αρνητικά του Τ100ΤΑ, ποια είναι αυτά;

Η οθόνη πχ είναι όσο off λένε στα χρώματα, ή υπερβάλουν;

Εχω το 32αρι (αυτό βρηκα στα ΜΜ), μια 32αρα (Transcend) ακομα + εναν εξωτερικο 1ΤΒ (Transcend) +2 USB 16αρια (γιατι δεν βρηκα 32αρι) συγκεκριμενα αυτά -->http://www.public.gr/product/perifereiaka/usb-flash-disk/adata-dashdrive-durable-ud310-red-16gb-usb-20-kokkino/prod4252201pp/

Το μονο αρνητικο που βρισκω είναι ότι στο 32αρι σου μενει πολύ λιγος διαθεσιμος χωρος στον σκληρο μετα από τις διαφορες εγκαταστασεις και τα updates, οποτε θα πρεπει να "καταφυγεις" σε άλλες λυσεις όπως αυτές πχ που εχω δοκιμασει εγω. Από εκει και περα εάν ειχα επιλογή θα αγοραζα το 64αρι εάν υπήρχε εδώ Ελλαδα.

Άλλο αρνητικο ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ότι βρισκω, εάν θες όμως για Android και για IPAD εχω αρκετα!!!!

Και μονο το ότι μπορω και :

- βαζω ότι εφαρμογή, θελω και μπορω να επεξεργάζομαι ότι θελω χωρις να καταφευγω σε "αλλες" λυσεις για να το κανω,

- βλεπω οτιδήποτε θελω και το ακουω στη ΣΩΣΤΗ ΕΝΤΑΣΗ,

- βαζω παιχνιδια, από αυτά που παιζω στο Laptop μου χωρις να το "σκέφτομαι" εάν θα παιξουν ή εαν θα καταφερω να βρω κατι που μπορει να μοιαζει με αυτά που θελω, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΒΕΒΑΙΑ τα ΙΔΙΑ,

- παιζω On ΤhE Go ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ emulator θελω χωρις να σκέφτομαι το εάν θα "παιξει" και τι αλχημεια πρεπει να κανω για να ξεκινησει..... 

- οι browsers "δουλευουν" οπως πρεπει και όχι όπως "προσπαθουν" να τους "κανουν να δουλεψουν"........

για ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ για ααααααααλλα τοσα το θεωρω ΑΡΙΣΤΟ για την τιμη του!!!!

Την οθονη την βρισκω ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ και τα χρωματα πολύ "πραγματικα". Τωρα εάν ο "άλλος" προσπαθει να βγαλει Off Μια οθονη απλα και μονο επειδή δεν "ανεβαζει" την ενταση της και την κρινει από το default του μηχανήματος τοτε τι να πω.....ετσι οντως δεν είναι καλη!!!!!!!!

Δημοσ.

Ευχαριστώ zio10.

Spinemm έτσι όπως τα λες με βλέπω σίγουρα για 64GB microSD άμεσα. Ανυπομονώ να το παραλάβω και να το δω στην πράξη.

Emulator εννοείς για παιχνίδια PS ή android / iOS ;

Δημοσ.

64αρα πιστευω ότι είναι ότι πρεπει!!!

Emulator εννοω για ΜΑΜΕ, C=64, Amiga, Ninty, οσο για PS τον δοκιμασα αλλα επειδή ούτως ή αλλως αγοραζω αυτά που θελω στο PS VITA Μου δεν τον "χρησιμοποιω" παρολα αυτά "παιζει" ΑΨΟΓΑ!!! Επισης με ένα χειριστηριο από Χ360 (τουλάχιστον αυτό δοκιμασα εγω) και τον adaptorα που κυκλοφορει η ΜS παιζεις χωρις να χρειαζεται να "μπερδευεις" τα χερια σου με τα πληκτρα.....

Για Android, εχω βρει τον windroy τον οποιο όμως δεν εχω δοκιμασει, γιατι απλα δεν μου χρειαζεται!!! :) :)

ΙΟs δεν ξερω κατι γιατι δεν εχω δοκιμασει κανεναν.

Atakas, καλοδούλευτο, είναι φοβερό μηχανάκι! Παιδιά για τις εφαρμογές και το κλείσιμό τους, έχει διαφορά αν κρατάς για λίγο την εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης μέχρι να περιστραφεί, τότε νομίζω ότι κλείνει εντελώς, έτσι δεν είναι?

Eτσι!!! αν και εχω διαβασει ότι και με το να την "τραβηξεις" προς τα κατω απλα, κλεινει, παρολαυτα εγω περιμενω μεχρι την περιστροφή.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...