tasanton Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Εγώ πάλι πιστεύω ότι πρέπει κανείς να ξεκινά από τις ανάγκες του: τι θέλει να κάνει με ένα τέτοιο μηχανάκι στην καθημερινότητά του. Αν θέλει τυπική χρήση tablet, ένα 8"-10" χωρίς πληκτρολόγιο τον καλύπτει άνετα. Όμως η κατάρα αλλά και ταυτόχρονα η κρυφή χάρη των Win8 είναι ο διπλός χαρακτήρας τους (app + desktop). Αν λοιπόν κάποιος θέλει υβριδική χρήση (tablet αλλά και ελαφριά εργασία), τότε το ASUS είναι ιδιαίτερα ελκυστικό σε αυτή την τιμή, με μόνο σοβαρό περιορισμό τη μνήμη. Αν πάλι θέλει κάτι πιο επαγγελματικό (ακόμα και ως αντικατάσταση του Laptop του), τότε νομίζω ότι τα 13" είναι μονόδρομος (π.χ. surface pro 2) με i5 και αρκετή μνήμη. Προσθέτεις βάρος βέβαια, αλλά καμία σχέση με τα κλασσικά laptop η ακόμα και τα ultrabook η όπως λέγονται. Κι εγώ θεωρώ ότι η περίοδος αυτή είναι μεταβατική και δίνω μεγάλα περιθώρια εξέλιξης στα Win8, όχι μόνο στους απλούς χρήστες αλλά και στους επαγγελματίες. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efo355 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Εφόσον μιλάμε για tablet χρήση... θα ηταν αυτοκτονικο για την Google και Apple να υιοθετήσουν ενα desktop oriented OS... οπως εκαναν τα Win8. Μα θα μου πει κανεις πως τα 8 ειναι touch.... αλλα ειναι μισοtouch.... μισοτελειωμενο OS. Εν μέρει βολευει γιατι μπορείς να έχεις και τους 2 κοσμους σε ένα μηχάνημα.... αλλα κάποιος που ενδιαφέρεται για mobility, για always on/always connected καταστάσεις.... τα win8 ειναι μια προβληματική κατάσταση. Οταν θα γίνουν fully touch oriented, ισως να έχουν και καποια καλύτερη τυχη. Τα 8αρια και 10αρια win8 μηχανάκια που πωλουνται, ειναι ενδιαφέροντα και σε ενδιαφέρουσα τιμή σε πολλές περιπτωσεις... πολλοι ομως κάνουν το λάθος και μπαινουν στην συγκριση βάζοντας μέσα και το windows desktop mode.... οπου βεβαια ειναι μια full ακυρο λογω heavily underpowered specs γι αυτο το σκοπο, και φυσικά λογω πολυ μικρης οθόνης για να μπορέσεις να κανεις ανθρώπινα το κάτι παραπάνω. Δεν θα μιλήσω για την ενδοια εφαρμογων στο Windows store... είναι ακομα νέα στην πιάτσα και με μεγαλο ανταγωνισμο. Γενικά θελει αρκετη σκέψη το usage senario για ενα win8 tablet, για να μην μεινει κανεις τελικα απογοητευμενος. Δεν θα συμφωνήσω. Τα win8 tablets σου δίνουν τα πάντα και από τους 2 κόσμους. Το θες σαν tablet έχεις metro apps, το θες σαν λαπτοπ έχεις full desktop εμπειρία. Φυσικά είναι νωρίς ακόμα για να περιμένουμε αντικατάσταση των λαπτοπ αλλά προς τα εκεί πάει η δουλειά. Οσο για την apple το πιστεύω ότι θα αναγκαστεί να αφήσει το ios και να πορευτεί με osx στο ipad, όχι σήμερα ούτε του χρόνου αλλά σε βάθος τριετίας. Επίσης οι κανούριοι atom bay trail δεν είναι τόσο underpowered όπως λες. Μιλάμε για cpu που όλοι οι reviewers εκθειάζουν. Εναν απλό χρήστη δεν νομίζω ότι θα τον προβληματίσει. Οσο για τις εφαρμογές εφόσον υπάρχει και το desktop mode δεν μπορεί να λείπει τίποτα. Και τι έγινε αν το μηχάνημα δεν έχει και την καλύτερη ας πούμε εφαρμογή για το youtube ; Και τι έγινε αν κάποια υπηρεσία δεν έχει βγάλει app για metro ; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
achilles_g_ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Eγώ σαν χρήστης θα πω ότι από τότε που πήρα το asus θα πω ότι τα android tablets με αφήνουν αδιάφορο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alextrela172 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Για εμένα και να μην υπήρχε καν store τα πλεονεκτήματα έναντι iOS/android ειναι απειρος περισσότερα απο τη στιγμή που εχω full λειτουργικο και τα πλεονεκτήματα που απορρέουν απο τη χρηση all around λειτουργικου. Απλα το store και το modern ui το θεωρω σαν απλα ενα + επιπλέον χαρακτηριστικο που ακομα και με τις έλλειψης του,την πλοιοψηφια των χρηστών θα τους καλυψει ανετα. Και σίγουρα τα επόμενα 1-2 χρόνια θα δουμε ακομα καλύτερες προτασεις απο άποψη hardware,συν μεγαλύτερη ωριμότητα του λειτουργικου. Είμαστε μόλις στο δεύτερο χρόνο αυτής της κατηγορίας προϊόντων. Για εμένα android/iOS ανήκουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και ουτε θα ασχοληθώ μελλοντικα μαζί τους καν σε tablet εννοώ(στα κινητα ειναι αλλη ιστορία) Μονο αν η Apple αναθεωρήσει και βγάλει τροποποιημένη έκδοση OS X για χρηση και αφής και active digitazer σε tablet form factor. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dr.zivagko Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Παρακολουθω με ιδιαιτερο ενδιαφέρον το θεμα.θα ηθελα να προσθεσω κ εγω την αποψη μου ως κατοχος nexus 7 2013 32gb(του αδερφου μου),ipad 3 32gb(της γυναικας μου)και asus transformer t100(δικο μου).τα δυο πρωτα τα ειχα λιωσει στην χρηση,εντυπωσιακα και τα δυο...μεχρι που πηρα το Τ100...Ναι,ειναι ακομα σε βρεφικο σταδιο το λειτουργικο,Ναι,κανεις καποιες παραχωρησεις στο θεμα του Touch,Ναι,δεν εχει τα Τοπ τεχνικα χαρακτηριστικα,αλλα Απο τοτε που το πηρα,εχω αφησει στην ακρη λαπτοπ,ipad,nexus...η πρωτη ΦΘΗΝΗ σχετικα πληρης υλοποιηση με ενα σχετικα ωριμοτερο λειτουργικο απτα win7. καταπληκτικη οθονη,αμεσα συγκρισιμη με ipad και nexus,επαρκη χαρακτηριστικα για καθημερινη χρηση,ΤΕΛΕΙΑ μπαταρια,Usb3,miniHdmi....κανονικο desktop mode οποτε το λαπτοπ παπαλα,touch friendly εφαρμογες οποτε ταμπλετς παπαλα... Προτιμαω να κανω τα παντα σε ενα μηχανημα και σχετικα ανετα,παρα να κανω τα μισα και τελεια...αυτη ειναι προσωπικη αποψη...η ιδανικη λυση ειναι ενα τελειο λαπτοπ και ενα τελειο ταμπλετ...αλλα τοτε μιλαμε για δυο συσκευες....εκτος αν αποφασισουν στο αμεσον μελλον microsoft και κατασκευαστες να σοβαρευτουν,να φτιαξουν λεπτα 11,6 με full high definition,μεγαλη διαρκεια μπαταριας,4-8gb Ram,128gb hdd τουλαχιστον,win9(2015?) και wacom digitizer με stylus,και την διαδοχη κατασταση των atom bay trail με αποδοση i5-i7...αν το επομενο Πασχα ολα αυτα κανουν μεχρι 600 ευρω,πειτε μου ενα λογο να παιρνει κανεις ταμπλετ των 799 ευρω για να παιζει flawless angry birds.... 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gandalf21 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 τι θα παιρνατε παιδια αυτο η το samsung 500t ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasanton Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 ASUS ασυζητητί λόγω τιμής. Το μόνο που προσωπικά θα σκεφτόμουν εκτός του ASUS (για αγορά από αμερική όμως στα ~650€) θα ήταν το μεγαλύτερο αδέρφι του (Transformer Book T300LA) η το Surface pro 2... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnnyman Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 εννοείται το Asus όχι μόνο λόγω τιμής αλλα και χαρακτηριστικών .πολυ ανωτερο σε ολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tomahawk Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Συγγνώμη για την ολίγον άκυρη ερώτηση αλλα τι θήκες βολεύουν για τέτοιες συσκευές; Βρήκα στο skroutz την Belkin F8N185EA και λέω να πάω να τη δω απο κοντά αν τη βρω κάπου διαθέσιμη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Παρακολουθω με ιδιαιτερο ενδιαφέρον το θεμα.θα ηθελα να προσθεσω κ εγω την αποψη μου ως κατοχος nexus 7 2013 32gb(του αδερφου μου),ipad 3 32gb(της γυναικας μου)και asus transformer t100(δικο μου).τα δυο πρωτα τα ειχα λιωσει στην χρηση,εντυπωσιακα και τα δυο...μεχρι που πηρα το Τ100...Ναι,ειναι ακομα σε βρεφικο σταδιο το λειτουργικο,Ναι,κανεις καποιες παραχωρησεις στο θεμα του Touch,Ναι,δεν εχει τα Τοπ τεχνικα χαρακτηριστικα,αλλα Απο τοτε που το πηρα,εχω αφησει στην ακρη λαπτοπ,ipad,nexus...η πρωτη ΦΘΗΝΗ σχετικα πληρης υλοποιηση με ενα σχετικα ωριμοτερο λειτουργικο απτα win7. καταπληκτικη οθονη,αμεσα συγκρισιμη με ipad και nexus,επαρκη χαρακτηριστικα για καθημερινη χρηση,ΤΕΛΕΙΑ μπαταρια,Usb3,miniHdmi....κανονικο desktop mode οποτε το λαπτοπ παπαλα,touch friendly εφαρμογες οποτε ταμπλετς παπαλα... Προτιμαω να κανω τα παντα σε ενα μηχανημα και σχετικα ανετα,παρα να κανω τα μισα και τελεια...αυτη ειναι προσωπικη αποψη...η ιδανικη λυση ειναι ενα τελειο λαπτοπ και ενα τελειο ταμπλετ...αλλα τοτε μιλαμε για δυο συσκευες....εκτος αν αποφασισουν στο αμεσον μελλον microsoft και κατασκευαστες να σοβαρευτουν,να φτιαξουν λεπτα 11,6 με full high definition,μεγαλη διαρκεια μπαταριας,4-8gb Ram,128gb hdd τουλαχιστον,win9(2015?) και wacom digitizer με stylus,και την διαδοχη κατασταση των atom bay trail με αποδοση i5-i7...αν το επομενο Πασχα ολα αυτα κανουν μεχρι 600 ευρω,πειτε μου ενα λογο να παιρνει κανεις ταμπλετ των 799 ευρω για να παιζει flawless angry birds.... Δε σχολιάζω συχνά αλλά συμφωνώ τόσο πολύ που δεν μπορούσα να μην σχολιάσω! Το μηχάνημα γι' αυτά που ζητάει και γι' αυτά που προσφέρει αντίστοιχα, νομίζω είναι εκτός συναγωνισμού..Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες κι από ότι φαίνεται αυτό θα γίνει. Άποψη μου είναι ότι σε λίγο καιρό θα μείνουν μόνο τα φτηνά android για "παιχνίδι" ας πούμε και τα Windows tablet για κάποιον που είναι πιο απαιτητικός χρήστης. Δε βρίσκω πραγματικά κανένα λόγο να δώσει κάποιος τα χρήματα που ζητάνε τα ακριβά android ή ακόμα περισσότερο το υπερεκτιμημένο ipad ενώ στην αγορά υπάρχουν (και θα υπάρξουν κι άλλες επιλογές στο μέλλον) μηχανήματα σαν το t100 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gandalf21 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 εχει βγει σε προσφορά το samsung 500t στα 400 gia αυτό και ρωτάω. οπότε πάιζουν στην ιδια τιμή ουσιαστικά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Tomahawk εγώ πήρα κάτι αντίστοιχο από τα jumbo στα 5€ και είναι μια χαρά..αν θες ρίξε μια ματιά αν δεν έχεις και πολλές απαιτήσεις. Σε συνδυασμό με μια μεμβράνη μπροστά και μία πίσω είμαι μια χαρά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efo355 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δε σχολιάζω συχνά αλλά συμφωνώ τόσο πολύ που δεν μπορούσα να μην σχολιάσω! Το μηχάνημα γι' αυτά που ζητάει και γι' αυτά που προσφέρει αντίστοιχα, νομίζω είναι εκτός συναγωνισμού..Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες κι από ότι φαίνεται αυτό θα γίνει. Άποψη μου είναι ότι σε λίγο καιρό θα μείνουν μόνο τα φτηνά android για "παιχνίδι" ας πούμε και τα Windows tablet για κάποιον που είναι πιο απαιτητικός χρήστης. Δε βρίσκω πραγματικά κανένα λόγο να δώσει κάποιος τα χρήματα που ζητάνε τα ακριβά android ή ακόμα περισσότερο το υπερεκτιμημένο ipad ενώ στην αγορά υπάρχουν (και θα υπάρξουν κι άλλες επιλογές στο μέλλον) μηχανήματα σαν το t100 Εδώ θα διαφωνήσω. Το ipad είναι το μόνο από τα arm tablets που αξίζει. Σίγουρα σε λίγο καιρό δεν θα αξίζει αλλά για την ώρα είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε tablet.Ολα αυτά φυσικά μέχρι να εδραιωθουν για τα καλά τα bay trail tablets στην αγορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Εδώ θα διαφωνήσω. Το ipad είναι το μόνο από τα arm tablets που αξίζει. Σίγουρα σε λίγο καιρό δεν θα αξίζει αλλά για την ώρα είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε tablet.Ολα αυτά φυσικά μέχρι να εδραιωθουν για τα καλά τα bay trail tablets στην αγορά. Σίγουρα όπως το βλέπει ο καθένας, για μένα τα 509€ που είναι επίσημη τιμή του δεν τα αξίζει με τίποτα αλλά οκ...μάλλον και η apple θα πάει σε πλήρες λειτουργικό σε tablet σχετικά σύντομα..άλλο που θα κάνει γύρω στα 1500€ και θα μας το παρουσιάσουν σαν κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dr.zivagko Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Μπορει απο καποιους να θεωρηθει υπερβολη,αλλα θεωρω το asus t100 ως το πλεον αθορυβο επαναστατικο προιον του 2013 με το κυριο χαρακτηριστικο του την αριστη σχεση χαρακτηριστικων/τιμης....ειδατε πουθενα να γινεται χαμος απο ουρες απο κοσμο για να το αγορασει?οχι...ειδατε πομπωδεις διαφημισεις να προβαλλονται συνεχεια σε tv και ιντερνετ?οχι...Κι ομως,τα forum τεχνολογιας εχουν κατακλισθει απο χιλιαδες ενθουσιασμενους χρηστες...κατ εμε αυτο ειναι το προιον της χρονιας κι οχι τα ipad air,ipad mini 2,samsung note 2014 κλπ...ειναι το προιον που θα οδηγησει τα windows tablet να μπουν σε καθε σπιτι...παιδια το μελλον ερχεται και σε αντιθεση με οτιδηποτε αλλο,θα αντικαταστησουν 2 πανακριβες συσκευες που ειχαμε μεχρι τωρα: ultrabooks και tablets...μολις ξεπεραστουν οι παιδικες ασθενειες του hardware και του μολις ενος ετους software(win8) δεν θα υπαρχει πλεον ανταγωνισμος....θυμηθειτε το πρωτο iPhone τι μαπα χαρακτηριστικα ειχε...καθε χρονο γινεται ενα βημα σιγα σιγα...περυσι win 8 και τα πρωτα-πανακριβα-υβριδικα....φετος t100 με μονο 360 ετρω...του χρονου αυξηση ποιοτητας και χαρακτηριστικων σε ιδιες χαμηλες τιμες...και ο επιλογος:win9 Δεν ειμαι fanboy,εχω δοκιμασει ολες τις συσκευες,αλλα παντα ηθελα λαπτοπ με win για τις σοβαρες δουλειες μου...τωρα πλεον οχι... 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα