funbreaker Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Πρόκειται για ένα μη συχνό πρόβλημα που όταν όμως συμβαίνει είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό και σε καθυστερεί αν χρειάζεσαι άμεσα το κινητό.ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣΤο κινητό νεκρώνει τελείως, δηλαδή μαύρη οθόνη και κανένα πλήκτρο δεν λειτουργεί, ούτε καν το κουμπί ενεργοποίησης.Αναγκαστικά βγάζω την μπαταρία, κάνω εκκίνηση και μετά είναι όλα καλά.ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΈχω παρατηρήσει πως κατά το 90% των περιπτώσεων μου συμβαίνει όταν είμαι για μάθημα σε μια συγκεκριμένη αίθουσα στην σχολή μου που είναι στο υπόγειο και η σύνδεση με το δίκτυο συνδέεται και αποσυνδέεται ανά διαστήματα. Μπορεί το πρόβλημα να εμφανιστεί μέχρι και 2-3 φορές όσο είμαι σε αυτή την αίθουσα με το κακό σήμα.Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να βρω τι δημιουργεί το πρόβλημα και να το διορθώσω?Φυσικά η αλλαγή ROM ή η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων δεν είναι κάτι που θέλω. Συσκευή: Motorola Atrix 4GΈκδοση Android: 2.3.6Custom Rom: Mrom
Captain Nemo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μήπως έχεις βάλει κάποια εφαρμογή τελευταία που να το προκαλέι και δοκίμασε ίσως να καθαρίσεις και την cache.
euxoulhs Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 και εγω συμφωνω με τον καπεταν νεμο,κανε ενα clean cache,δες μηπως καποια εφαρμογη κανει κανενα κοκομπλοκο, αν συνεχιζει,για μενα καντου μια επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων και ξαναδοκιμασε
funbreaker Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μήπως έχεις βάλει κάποια εφαρμογή τελευταία που να το προκαλέι και δοκίμασε ίσως να καθαρίσεις και την cache. 'Εχω εκατοντάδες εφαρμογές στο κινητό. Προφανώς πρόκειται για κάποια διένεξη αλλά το θέμα είναι να βρω με μια μεθοδολογία troubleshooting τι το προκαλέι. Την cache την έχω καθαρίσει όπως και το dalvik. και εγω συμφωνω με τον καπεταν νεμο,κανε ενα clean cache,δες μηπως καποια εφαρμογη κανει κανενα κοκομπλοκο, αν συνεχιζει,για μενα καντου μια επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων και ξαναδοκιμασε Επαναφορά δεν κάνω με τίποτα εκτός κι αν η κατάσταση χειροτερέψει και το τηλέφωνο γίνει μη λειτουργικό. (format στο pc και factory reset στο κινητό είναι απαγορευμένες για μένα, χάνεις τα πάντα, η δε επαναφορά με backup restore κατά 90% σε φέρνει στα ίδια) Αυτό που θέλω είναι να λύσω το πρόβλημα και επειδή δεν ξέρω πως, ρώτησα για καμιά ιδέα.
euxoulhs Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 το δεν επαναφερει τπτ πως το ξερεις;και γιατι να κανεις καποιο backup?αν εχεισ google play,εχει ιστορικο το τι ειχες install στην συσκευη και ετσι τις ξανακανεις..κοιτα απο το να καθεσαι και να χαλιεσαι και να ψαχνεις σε 1000 βελονες ποια ειναι η 1 η οποια δεν ταιριαζει καλυτερα κανει επαναφορα για μενα
funbreaker Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 το δεν επαναφερει τπτ πως το ξερεις;και γιατι να κανεις καποιο backup?αν εχεισ google play,εχει ιστορικο το τι ειχες install στην συσκευη και ετσι τις ξανακανεις..κοιτα απο το να καθεσαι και να χαλιεσαι και να ψαχνεις σε 1000 βελονες ποια ειναι η 1 η οποια δεν ταιριαζει καλυτερα κανει επαναφορα για μενα Σε περιπτώσεις άλλω προβλημάτων που έκανα factory reset & restore backup κατά 99% επαναφερόταν μαζί και το πρόβλημα. Το google app history δεν αρκεί γιατί χάνεις application data, sms, call logs κτλ. Χρειάζεται συνολικό backup. Οπότε στο παρόν thread ας επικεντρωθούμε σε προτάσεις προσδιορισμού της αιτίας του προβλήματος
kataramenos32 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Οσες φορες εχω κανει backup και restore με titanium παντως παντα ημουν μια χαρα
funbreaker Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Σε μένα πάντα ξαναεμφανιζόταν το bug.
funbreaker Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Καμιά ιδέα για να καταφέρω να βρω τι φταίει?
kataramenos32 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Αμα εχεις ορεξη να ψαχνεις μια μια τις εφαρμογες για να δεις ποια δημιουργει το προβλημα καντο. Προσωπικα θα πηγαινα σε hard reset σιγουρα
funbreaker Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Αμα εχεις ορεξη να ψαχνεις μια μια τις εφαρμογες για να δεις ποια δημιουργει το προβλημα καντο. Προσωπικα θα πηγαινα σε hard reset σιγουρα Ευχαριστώ για την απάντηση. Τελικά μπήκα σε αυτή την διαδικάσία και νομίζω πως εντόπισα μια εφαρμογή καταγραφής θέσης που ενεργοποιεί αυτόματα το wifi ανά διαστήματα και νομίζω πως δημιουργεί το φαινόμενο. Ελπίζω να φταίει όντως αυτή η εφαρμογή ώστε να απαλλαγώ από το πρόβλημα. Θα φανεί στις επόμενες μέρες. Το ζήτημα είναι πως έχω πάρα πολλές εφαρμογές και ήταν δύσκολο να εντοπίσω ποιά φταίει γι αυτό και ρώτησα αν υπήρχε κάποιος τρόπος (πχ με κάποιου είδους καταγραφή των ενεργειών της συσκευής) να εντόπιζα την αιτία του προβλήματος.
funbreaker Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δυστυχώς η απομάκρυνση της εν λόγω εφαρμογής δεν μου έλυσε τελικά το πρόβλημα. Ψάχνομαι και με άλλες τώρα.Υπάρχει κανένας τρόπος να παρακολουθήσω κάπως την συσκευή για να βρω πιο εύκολα τι φταίει?
dancer_69 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Μέσω του adb με το logcat. Χρειάζεσαι το adb.exe(ψάξε στο google θα το βρεις), και κάποια βασική γνώση της γραμμής εντολών(ουσιαστικά πως να μεταφερθείς στο φάκελο που βρίσκεται το adb). Για παράδειγμα αν βρίσκεται στο C:\android, οι εντολές είναι: dir android adb logcat Πρέπει να έχεις συνδεδεμένη τη συσκευή με το pc, και να το αφήσεις να τρέχει. Λογικά όταν θα κολλήσει θα σταματήσουν και τα μηνύματα του logcat. Κάπου εκεί στα τελευταία πιθανότατα θα έχει πληροφορίες για την εφαρμογή που ευθύνεται.
funbreaker Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Τελικά το πρόβλημα δημιουργούσε η εφαρμογή "Where was I" που μου ενεργοποιούσε το wifi ανά διαστήματα.Ευχαριστώ όσους βοήθησαν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα