Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι δεν ασχολούμαι επαγγελματικά. Πάντα όμως ήμουν λάτρης του ποιοτικού ήχου και είπα τώρα να πάω ένα βήμα ποιο πέρα από τα 2.1 ή 5.1 που είχα ως τώρα. Και αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα, ο ήχος που βγάζουν τα συγκεκριμένα ηχεία από άλλες πηγές π.χ κινητό, Laptop, ακόμα και από την έξοδο ακουστικών της τηλεόρασης που τα σύνδεσα, δεν συγκρίνεται με τίποτα με τον ήχο των ηχείων που είχα ως τώρα. 

Δημοσ.

αν εχει ηδη το καλωδιο απ τον νακα(stereo mini jack σε 2 unbalanced mono jack),ισως να αγορασει

2 DI box passive(καποια φτηνα,πχ http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?products_id=1424,με 16ευρω κ τα δυο)

{ή 1 stereo DI box passive,πχ http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?products_id=1433 ,στα 13,65ευρω}

κ 2 xlr male to female καλωδια(βρισκεις κ φτηνα,κανα 10ευρω κ τα δυο)

κ να εξαφανισει το προβλημα του hum στα ηχεια?

Ziant,τι λες?

Δημοσ.

Το πρόβλημα σου χωρίζεται σε 2 μέρη, το ένα είναι θέμα καλωδίου και το άλλο θέμα πηγής ήχου (pc,smartphone κτλ).

Ας υποθέσουμε ότι έχεις μόνο το καλώδιο (χωρίς να έχει πρόβλημα) από τον νάκα (1 μέτρο), στο θέμα πηγής ήχου, αν έχεις ένα smartphone (πλαστικό περίβλημα) και το κρατάς στο χέρι σου όρθιος (φόρας παπούτσια με πλαστική σόλα), έχει στέρεο υποδοχή για καρφί, δεν έχει μπόσικα όταν βάλεις το βύσμα (κουμπώνει καλά), βάλεις ένα στέρεο τραγούδι να παίζει, στα ηχεία σου (θα παίζουν στέρεο) δεν θα ακούς θόρυβο/φυσιμα κτλ (εφόσον υπάρχει σωστή γείωση στο σπίτι, στην μπρίζα δηλαδή που είναι τα αυτοενισχυόμενα ηχεία). Δηλαδή μειώνεις στο ελάχιστο τον θόρυβο, δεν εξαφανίζεται απλά δεν τον ακούς, για να τον ακούσεις πρέπει να δυναμώσεις τα ηχεία, χωρίς να παίζει μουσική από το smartphone.

Αν έχεις για πηγή ήχου ένα pc, έχεις θέματα με την γείωση, με drivers της onboard κάρτας ήχου, έχουν μπόσικα οι εισόδοι που βάζεις το καρφί κτλ. Δηλαδή από το pc δύσκολα θα αποφύγεις τον θόρυβο, άσχετα αν τον ακούς ή όχι. Με μια κάρτα ήχου λύνεις μερικώς το πρόβλημα, αλλά χρειάζεσαι ακριβή κάρτα ήχου για να το λύσεις οριστικά. Αλλά αφού ασχολείσαι ερασιτεχνικά δεν υπάρχει λόγος αγοράς τέτοιας κάρτας.

Τώρα πάμε στο θέμα καλωδίου, αυτό το καλώδιο από τον νάκα, αν κόψουμε (υποθετικά) με ένα μαχαίρι τα βύσματα, θα δούμε από την μια πλευρά (μικρό καρφί) 3 καλώδια, και από την άλλη έχουμε 4 καλώδια (2 για κάθε ηχείο/χοντρο βύσμα καρφί). Για να πάρουμε ήχο από στέρεο να τον κάνουμε left/right για να δώσουμε mono σήμα σε κάθε ηχείο, με το καλώδιο του νάκα χρησιμοποιούμε την γείωση. Γείωση = παράσιτα = φύσημα = θόρυβο κτλ. Δηλαδή με αυτό το καλώδιο ότι πρόβλημα γείωσης έχεις στο σπίτι/pc/μπρίζα κτλ  παιρνάει στα ηχεία, τα ηχεία σου είναι μόνιτορ = ακούς τα πάντα, και το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται.

Εσύ δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλο καλώδιο έκτος από του νάκα, γιατί δεν έχεις την κατάλληλη πηγή ήχου. Αν έχεις μια πηγή ήχου ή μετά την πηγή μια κονσόλα ή μια κάρτα ήχου κτλ που να σου βγάζει, 2 εξόδους (μια left , μια right) που να δέχεται balance καρφί, τότε με 2 Balanced καλώδια, ένα για κάθε ηχείο, εξαφανίζεις τον θόρυβο. Αυτό γίνεται γιατί δεν χρησιμοποιείς την γείωση του καλωδίου, και η διάταξη σε μοίρες των καλωδίων (που βρίσκονται εσωτερικά), εξαφανίζει τον θόρυβο, και διπλασιάζει την δύναμη του σήματος.

Από εκεί και έπειτα παίζουν ρόλο η ποιότητα των βυσμάτων/καλωδίου και φυσικά η τιμή τους…

Μετά πάμε στην μουσική που θα παίζει η πηγή, πρέπει να είναι καλογραμμένη κτλ που είναι άλλη ιστορία, γιατί είναι εύκολο να καταλάβεις την διάφορα.

Επίσης να ξέρεις ότι κάθε συσκευή παράγωγης ήχου, βγάζει διαφορετικά db στην έξοδο και αν δεν δυναμώσεις την ένταση από την συσκευή, έχεις φύσημα στα ηχεία. Υπάρχουν συσκευές που όσο και να τις δυναμώσεις δεν βγάζουν τα κατάλληλα db και έχεις διαρκώς φύσημα. Για να παίξει σωστά η συσκευή πρέπει με κάποια άλλη συσκευή πχ μίκτης/κονσολα να ενισχύσεις το σήμα και μετά να το δώσεις στα ηχεία.

Το ποιο φτηνό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ένα καλώδιο σαν του νάκα, το πολύ ενάμιση μέτρο, για να δεις αν λύσεις το πρόβλημα σου. Μακριά το καλώδιο από καλώδια ρεύματος, πολύμπριζα κτλ

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το έφτιαξα! Έγινε πατέντα! Το πρόβλημα ήταν η γείωση. Ξεβίδωσα ένα "ταφ" σούκο και έβγαλα τελείως το σιδεράκι της γείωσης. Σύνδεσα εκεί τα ηχεία και τώρα παίζουν καμπάνα! Βέβαια σε περίπτωση μλκίας με το ρεύμα δεν θέλω να σκεφτώ τι μπορεί να πάθουν... 

• Confused 1
Δημοσ.

Επικίνδυνο αυτό...και ακόμα ποιο επικίνδυνο ότι μπορεί να έχει θέμα η γείωση του σπιτιού.

Πάνε και σε κανένα hlektronika.gr να το συζητήσεις αυτό το πρόβλημα γιατί δεν είναι να παίζεις με τα 230...

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μίλησα με το Servise της Yamaha, και με άλλα δύο μαγαζιά με μουσικά όργανα σαν τον Νάκα και μου είπαν ότι δεν θα έχω κανένα πρόβλημα αν δεν είναι γειωμένα τα ηχεία. Οπότε τα αφήνω όπως είναι! 

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Πολύ επικίνδυνο αυτό καθώς κινδυνεύεις από ηλεκτροπληξία αν γίνει μια στραβή! Έσπασες το ground loop σε λάθος μεριά! Αντί να αφαιρέσεις τη γείωση από τα καλώδια ρεύματος, πρέπει να την αφαιρέσεις από τα καλώδια του ήχου. Κάνε 2 καλώδια twisted pair (2 core + shield) από RCA σε XLR όπως περιγράφονται στο σχήμα 17 στη σελίδα https://www.rane.com/note110.html

Πρόσεξε το πλέγμα θωράκισης να μην είναι συνδεδεμένο στην πλευρά του RCA και τυχόν υπολείμματα-ίνες να μην ακουμπάνε στο περίβλημα του RCA ή οπουδήποτε αλλού.

Εναλλακτικά πρέπει να βάλεις μετασχηματιστή απομόνωσης (ground loop isolator) μετά την κάρτα ήχου.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 3/2/2014 στις 4:27 ΠΜ, makisko είπε

Το έφτιαξα! Έγινε πατέντα! Το πρόβλημα ήταν η γείωση. Ξεβίδωσα ένα "ταφ" σούκο και έβγαλα τελείως το σιδεράκι της γείωσης. Σύνδεσα εκεί τα ηχεία και τώρα παίζουν καμπάνα! Βέβαια σε περίπτωση μλκίας με το ρεύμα δεν θέλω να σκεφτώ τι μπορεί να πάθουν... 

δεν το έλυσες το θεμα ξεκάθαρα εχεις διαρροή η το τροφοδοτικο φταει η μητρικη και στην χειροτερη περιπτοση το ιδιο το σπιτι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω και εγώ το ίδιο θέμα με δυο studio monitors συνδεδεμένα με 3.5mm jack στον σταθερό υπολογιστή (κινητό και λάπτοπ δεν κάνει παράσιτα ). Μιλώντας με ειδικούς της μουσικής αυτό είναι πολύ γνωστό πρόβλημα και φταίει το ρεύμα και τα hz του (κάτι τέτοιο τέλος πάντων ). Λύνεται με isolators και μόνο .

Ότι μου είπαν σας είπα και ότι μου είπαν έκανα και όλα καλά πια.

Επεξ/σία από insomiaistas
Δημοσ.
Στις 21/1/2014 στις 3:16 ΠΜ, makisko είπε

Γεια σας!
Πριν λίγες μέρες αγόρασα τα Yamaha HS7 και τα σύνδεσα στον υπολογιστή.
Το πρόβλημα είναι ότι ακούγετε συνέχεια ένας θόρυβος σαν όπως όταν δεν πιάνει καλά ο σταθμός στο ραδιόφωνο. (παράσιτα)
Και στα δύο ηχεία ακριβώς το ίδιο.
Ακούγονται πολύ έντονα ακόμα και οι κινήσεις του ποντικιού. 
Μειώνεται αισθητά (όχι τελείως), μόνο όταν ελαχιστοποιώ το παράθυρο του browser. huh.gif

Το PC είναι αυτό που βλέπετε στην υπογραφή μου.
Δοκίμασα να να συνδέσω και στην onboard κάρτα ήχου χωρίς καμία διαφορά. Ακριβώς ο ίδιος θόρυβος.

Σύνδεσα μόνο τροφοδοτικό και ηχεία (Χωρίς τίποτα περιφερειακό. Ούτε οθόνη, ούτε ποντίκι, πληκτρολόγιο κλπ) και πάλι τα ίδια! 

Τα καλώδια τα τσέκαρα και είναι εντάξει. (Δοκίμασα και με άλλα ίδια και παραμένει ο ίδιος θόρυβος)

Εν τω μεταξύ με κάτι άλλα καλώδια που έχω, (καινούρια) τα οποία όμως δεν είναι κατάλληλα για την συγκεκριμένη σύνδεση, και ο λόγος είναι ότι δεν διαχωρίζουν το stereo (και δεν ξέρω αν υπολειτουργούν γενικώς), δεν έχω θόρυβο!

Ξενέρωμα!

Έδωσα 400 ευρώ περίπου για να ακούω ποιοτικά και ακούω παράσιτα!
Τι να κάνω?

Παρε ενα DAC των 30 ευρω και κανε την συνδεση με οπτικη....τελος ο θορυβος! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...