Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!
Πριν λίγες μέρες αγόρασα τα Yamaha HS7 και τα σύνδεσα στον υπολογιστή.
Το πρόβλημα είναι ότι ακούγετε συνέχεια ένας θόρυβος σαν όπως όταν δεν πιάνει καλά ο σταθμός στο ραδιόφωνο. (παράσιτα)
Και στα δύο ηχεία ακριβώς το ίδιο.
Ακούγονται πολύ έντονα ακόμα και οι κινήσεις του ποντικιού. 
Μειώνεται αισθητά (όχι τελείως), μόνο όταν ελαχιστοποιώ το παράθυρο του browser. huh.gif

Το PC είναι αυτό που βλέπετε στην υπογραφή μου.
Δοκίμασα να να συνδέσω και στην onboard κάρτα ήχου χωρίς καμία διαφορά. Ακριβώς ο ίδιος θόρυβος.

Σύνδεσα μόνο τροφοδοτικό και ηχεία (Χωρίς τίποτα περιφερειακό. Ούτε οθόνη, ούτε ποντίκι, πληκτρολόγιο κλπ) και πάλι τα ίδια! 

Τα καλώδια τα τσέκαρα και είναι εντάξει. (Δοκίμασα και με άλλα ίδια και παραμένει ο ίδιος θόρυβος)

Εν τω μεταξύ με κάτι άλλα καλώδια που έχω, (καινούρια) τα οποία όμως δεν είναι κατάλληλα για την συγκεκριμένη σύνδεση, και ο λόγος είναι ότι δεν διαχωρίζουν το stereo (και δεν ξέρω αν υπολειτουργούν γενικώς), δεν έχω θόρυβο!

Ξενέρωμα!

Έδωσα 400 ευρώ περίπου για να ακούω ποιοτικά και ακούω παράσιτα!
Τι να κάνω?

Δημοσ.

Μήπως έχεις κανένα μικρόφωνο συνδεδεμένο;

Επιπλέον μήπως περνάει δίπλα (και ακουμπά κιόλας) σε τίποτα καλώδια οθόνης - τροφοδοσίας κτλ κτλ (πρόσεξε και το wi-fi πιάνεται)

Υποθέτω ότι έχεις windows 7. Έλεγξε τον πίνακα ρυθμίσεων για τους ήχους σου και δες τις εισόδους και τις εξόδους σου. Τέλος δοκίμασε τα και σε κανένα άλλο laptop - pc - κινητό αφού υποθέτω πάλι ότι έχουνε εξωτερική τροφοδοσία.

Ποιο πολύ μου κάνει πρόβλημα με drivers αλλά ας αποκλείσουμε τον φυσικό παράγοντα πρώτα.

Δημοσ.

Τα σύνδεσα όπως είπα και χωρίς κανένα περιφερειακό. ούτε μικρόφωνα, ούτε κάμερες, ούτε οθόνη, ούτε τίποτα ασύρματο. Μόνο τροφοδοτικό και ηχεία.Και στην Asus Xonar και στην onboard κάρτα ήχου χωρίς καμία διαφορά. Ξεμπέρδεψα όσο γίνεται τα καλώδια γενικώς, απομάκρυνα τα ηχεία να μην είναι κοντά σε ρεύματα ή άλλα καλώδια... Τίποτα!

Δημοσ.

Δοκίμασε σε άλλη συσκευή τότε

Με το συγκεκριμένο PC είναι το πρόβλημα. Με το Laptop ή το κινητό δεν έχω πρόβλημα. Το οποίο PC όπως βλέπεις και στην υπογραφή μου το έφτιαξα με κόπο και με μόχθο :) 

Δημοσ.

Γεια σας!

Πριν λίγες μέρες αγόρασα τα Yamaha HS7 και τα σύνδεσα στον υπολογιστή.

Το πρόβλημα είναι ότι ακούγετε συνέχεια ένας θόρυβος σαν όπως όταν δεν πιάνει καλά ο σταθμός στο ραδιόφωνο. (παράσιτα)

Και στα δύο ηχεία ακριβώς το ίδιο.

Ακούγονται πολύ έντονα ακόμα και οι κινήσεις του ποντικιού. 

Μειώνεται αισθητά (όχι τελείως), μόνο όταν ελαχιστοποιώ το παράθυρο του browser. huh.gif

Το PC είναι αυτό που βλέπετε στην υπογραφή μου.

Δοκίμασα να να συνδέσω και στην onboard κάρτα ήχου χωρίς καμία διαφορά. Ακριβώς ο ίδιος θόρυβος.

Σύνδεσα μόνο τροφοδοτικό και ηχεία (Χωρίς τίποτα περιφερειακό. Ούτε οθόνη, ούτε ποντίκι, πληκτρολόγιο κλπ) και πάλι τα ίδια! 

Τα καλώδια τα τσέκαρα και είναι εντάξει. (Δοκίμασα και με άλλα ίδια και παραμένει ο ίδιος θόρυβος)

Εν τω μεταξύ με κάτι άλλα καλώδια που έχω, (καινούρια) τα οποία όμως δεν είναι κατάλληλα για την συγκεκριμένη σύνδεση, και ο λόγος είναι ότι δεν διαχωρίζουν το stereo (και δεν ξέρω αν υπολειτουργούν γενικώς), δεν έχω θόρυβο!

Ξενέρωμα!

Έδωσα 400 ευρώ περίπου για να ακούω ποιοτικά και ακούω παράσιτα!

Τι να κάνω?

Λάθος καλώδιο βάζεις δεν έχουν τίποτα τα ηχεία σου/pc/κάρτα ήχου.

Η κάρτα ήχου/onboard βγάζει  ένα καρφί στέρεο 3.55 mm,με 2 κανάλια ήχου, left και right, χρειάζεσαι ένα καλώδιο από καρφί stereo 3.55 mm, σε 2 μονοφωνικά καρφιά 6.3 mm , για να πάρει το κάθε αυτοενισχυόμενο ηχείο 1 κανάλι ήχου (mono).

Το καλώδιο να το πάρεις από κατάστημα ηλεκτρονικών (όχι ιντερνετ), να κρατάς και το manual των ηχείων, 1-1.5 μέτρα, όχι μεγαλύτερο.

Στο κάθε ηχείο θα έχεις ή Xlr ή καρφί, όχι και τα δύο μαζί…

Δημοσ.

οπως τα λεει ο φιλος Ziant ειναι.

κι αν δεν βρεις και τετοιο καλωδιο που περιγραφει[stereo mini jack(3.5mm) σε 2 mono jack(6.3mm)] , θα σου κανει δουλεια και ενα καλωδιο stereo mini jack(3.5mm) σε 2 rca,προσθετοντας και 2 ανταπτορακια rca θηλυκο σε jack αρσενικο.

ΥΓ.αν τυχον βεβαια θες να τοποθετησεις τα 2 σου ηχεια αρκετα μακρια το ενα απ' το αλλο(στις ακρες του δωματιου π.χ.),ισως κ να μη σε βολεψουν οι παραπανω προτασεις.μας λες κ σου ξαναπροτεινουμε.

καλημερα..

Δημοσ.

@SpirosLouis,η αληθεια ειναι οτι εχεις δικιο για αυτο που επισημαινεις.

απ'την αλλη,το αρχικο μηνυμα του makisko παραουσιαζει καποιες ασαφειες,πχ.

πρωτα λοιπον,πρεπει να τσεκαρει οτι παιζουν σωστα τα ηχεια κ τα καλωδια.ας δοκιμασει ενα απ' τα καλωδια που προταθηκαν:

1)stereo mini jack(3.5mm) σε 2 mono jack(6.3mm)

ή 2)stereo mini jack(3.5mm) σε 2 rca,προσθετοντας και 2 ανταπτορακια rca θηλυκο σε jack αρσενικο

κ ασ κουμπωσει το stereo mini jack σε οποιαδηποτε πηγη ηχου(mp3 player,μουσικη απο κινητο κλπ).

τοτε

-αν κ ετσι τα ηχεια βγαζουν βομβο,ισως να στειλει κ balanced σημα στα αυτοενισχυομενα(πχ stereo mini jack σε 2 xlr αρσενικα)

-αν ετσι τα ηχεια παιζουν πεντακαθαρα κ o βομβος προκυπτει οταν το stereo mini jack συνδεθει στην εξοδο τησ οποιας καρτας ηχου στο pc,τοτε ασ δοκιμασει αυτα που ειπωθηκαν για drivers,καλωδια ηχου μακρια απο καλωδια ρευματος κλπ.

Δημοσ.

-αν κ ετσι τα ηχεια βγαζουν βομβο,ισως να στειλει κ balanced σημα στα αυτοενισχυομενα(πχ stereo mini jack σε 2 xlr αρσενικα)

Δεν μπορεί να στείλει balance σήμα από balanced stereo jack, από pc, smartphone, φτηνή κάρτα ήχου κτλ.

Για να στείλει balance σήμα στα ηχεία, πρέπει η πηγή να είναι πχ μια κονσόλα, ακριβή κάρτα ήχου κτλ, που να βγάζει 2 ξεχωριστούς εξόδους, 1 για κάθε κανάλι ήχου balanced. Δηλαδή να φύγει με 2 ξεχωριστά balanced καλώδια από την πηγή ήχου, και να πάει με ένα balanced καλώδιο σε κάθε ηχείο.

Δημοσ.

Το καλώδιο είναι αυτό. http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/default.asp?static=421&product=133848

και δοκίμασα και ένα άλλο καλώδιο ίδιο άλλης μάρκας που δεν θυμάμαι το οποίο δεν άνοιγε. Δεν μπορούσα δηλαδή να απομακρύνω το ένα ηχείο από το άλλο.

Τα άλλα καλώδια που λέω στην αρχή είναι ένα jack το οποίο μπαίνει στην κάρτα ήχου και βγάζει δύο jack θηλυκά. (Αυτό είναι που δεν διαχωρίζει το stereo). Μετά δύο jack σε jack με μεγάλο αντάπτορα (TRS) στο τέλος για να μπει στο ηχείο.

Δημοσ.

Αυτό οπτικά είναι σωστό καλώδιο, το κακό είναι ότι είναι 3 μέτρα = θόρυβο = παράσιτα. Θέλεις το ίδιο καλώδιο όχι παραπάνω από ενάμιση μέτρο.

Κανονικά είναι για άλλη δουλειά αυτό το καλώδιο, δεν έχει σημασία ότι λέει νάκας, είναι πχ για να πας από κιθάρα σε κονσόλα. Τα ηχεία που αγόρασες είναι για να συνδεθούν από κονσόλα για μόνιτορ…

Τα άλλα καλώδια που λέω στην αρχή είναι ένα jack το οποίο μπαίνει στην κάρτα ήχου και βγάζει δύο jack θηλυκά. (Αυτό είναι που δεν διαχωρίζει το stereo). Μετά δύο jack σε jack με μεγάλο αντάπτορα (TRS) στο τέλος για να μπει στο ηχείο.

Αυτή η συνδεσμολογία είναι λάθος, από balanced στέρεο, πας σε 2 unbalanced mono, και από unbalanced mono πας σε balanced mono…

Αν θέλεις μεγάλο καλώδιο πας μόνο σε balanced, αλλά δεν κάνει η onboard κάρτα ήχου, όπως εξήγησα παραπάνω… Balanced = 2x σήμα, με μηδέν θόρυβο.

Ποια κάρτα ήχου έχεις ?

Δημοσ.

Σε έχασα λίγο φίλε Ziant. Η κάρτα ήχου είναι η Asus Xonar D1.

Πάντως εγώ το μόνο πλέον που βλέπω ότι μπορεί να φταίει είναι ότι ίσως να είναι μεγάλα τα καλώδια... Θέλω πριν καταλήξω σε εξωτερική usb κάρτα ήχου να δοκιμάσω και με μικρότερα καλώδια 1,5 με 2 μέτρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...