Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα.

Είμαι εδώ και 4 χρόνια συνδρομητής της HOL και πριν από λίγες μέρες έκανα αίτηση στην CYTA για VDSL, καθώς η HOL δεν προσφέρει VDSL στην πόλη μου την Φλώρινα. Ο εδώ αντιπρόσωπος της CYTA με ενημέρωσε πως πριν προχωρήσουμε στην αίτηση, θα πρέπει να ελέγξουν οι τεχνικοί της εταιρίας τη γραμμή μου και τί δυνατότητες έχει. Μετά τον έλεγχο λοιπόν, μου είπε πως είμαι οριακά στο 35/3 και δεν έχω δυνατότητα για 50/10. Στην 24άρα της HOL "κλείδωνα" στα 16,9/0,92. Σημειωτέον, το upload είναι αυτό που με ενδιαφέρει.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως ο αντιπρόσωπος της CYTA βρίσκεται παραδίπλα από την οικοδομή μου και ο ίδιος έχει δυνατότητα για μαρς 50/10. Το ίδιο και οι οικοδομές δεξιά, αριστερά και απέναντί μου αλλά και πιο μακριά στην ίδια οδό, σε οικοδομές με 450 μέτρα απόσταση από το κέντρο του ΟΤΕ, ενώ εγώ είμαι στα 250 μέτρα μακριά. Κάποιες άλλες λεπτομέρειες είναι πως το ΚΑΦΑΟ βρίσκεται 20 μέτρα από την οικοδομή μου (πιο κάτω, στα 270 μέτρα απόσταση από τον ΟΤΕ, δεν ξέρω εάν παίρνω από το ΚΑΦΑΟ ή από το κέντρο τη γραμμή μου) και πως στην οικοδομή μου υπάρχει μόνο μία ενεργή σύνδεση ΟΤΕ, χωρίς παροχή ίντερνετ, και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε σε παρόχους. Η γραμμή μου είχε ενεργοποιηθεί προ 5ετίας στον ΟΤΕ και όχι μέσω της HOL.

Κάτι "παίζει" με τη γραμμή μου, καθώς δε γίνεται οι γύρω μου να έχουν 50/10 και εγώ να μην έχω τέτοια δυνατότητα. Έγραψα παρόμοιο μήνυμα στην υποστήριξη της CYTA σε διπλανό φόρουμ αλλά δεν περιμένω πολλά πράγματα από εκεί. Εάν μπορεί κάποιος να μου προτείνει τι μπορώ να κάνω για βγάλω μια άκρη με το τι συμβαίνει ή τις ενδεχόμενες ενέργειες μήπως και λυθεί αυτό το θέμα, θα ήταν καλό. Πριν 5 μέρες έκανα την αίτηση στην CYTA και μπορώ να την ακυρώσω αν προκύψει κάτι καλό από τις απόψεις σας.

Δημοσ.

το Upload θα το πετυχεις ετσι και αλλιως το πιο πιθανο ακομα και να μην πετυχεις στο down.επισης γραψε μας ακριβως τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου

ο ελεγχος που εκανε η cyta Θα ειναι απο κανα site Να ειδαναπσταση κτλ οποτε βλακειες κοβω να λενε και να μπορεις κανονικα να βαλεις 50.αλλωστε αν εισαι στα 17 με Hol που δινει 11 margin τοτε λογικα τα περνας τα 30 Mbit.

επισης η καλωδιωση στο vdsl ειναι λιγο διαφορετικη απο το adsl.ξεχνας τα παραλληλα πριζακια.ολα τα τηλεφωνα πρεπει να συνδεονται με το splitter που θα ειναι και το vdsl>δεν μπορεις να τα βαλεις παραλληλα με φιλτρακια.ειναι λαθος και κοβει ταχυτητα.στο adsl παιζει.στο vdsl χανεις ταχυτητα.

Δημοσ.

Όταν λες χαρακτηριστικά της γραμμής, αυτό το πινακάκι εννοείς; Εάν ναι, ορίστε.

85bm.jpg

Όσο για τα υπόλοιπα που λες, τα φιλτράκια και τα σπλιτεράκια είναι τα τελευταία.

Παρεμπιπτόντως, μπήκα χθες στις ιστοσελίδες των Forthnet, Wind, OTE και CYTA για έλεγχο διαθεσιμότητας VDSL.

Οι τρείς πρώτες μου έδιναν και γεωγραφικά και με βάση τον αριθμό τηλεφώνου 50άρα. Η CYTA τίποτα.

Πετάχτηκα και στον ΟΤΕ σήμερα και μου είπαν πως η γραμμή σηκώνει μετά βίας 30άρα.

Αδυνατώ να κατανοήσω τι στο καλό συμβαίνει...

Δημοσ.

5 attenuation σηκωνεις 50 αρα.παιζεις 17 Mbit με 11 snr που εχει η Hol>αν δεν βαριεσαι παρε τηλ την Hol και πες τους να σε βαλουν σε 9 margin και θα πας κοντα στα 19 mbit.(μεχρι να παιξει vdsl).

αν ειχες adsl forthnet Με 6 margin θα ειχες κανα 21mbit

Δημοσ.

5 attenuation σηκωνεις 50 αρα.

Δηλαδή τη γραμμή τη βλέπεις εντάξει για το 50/10 που θέλω;

Γιατί τότε μου λένε από κοντά και ο ΟΤΕ και η CYTA πως μετά βίας 30/2,5 ο ένας και οριακά 35/3 η άλλη;

Αν μπορείς κιόλας να με συμβουλέψεις τι να πω αύριο το πρωί που θα πάω στον αντιπρόσωπο της CYTA.

Σ΄ ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δηλαδή τη γραμμή τη βλέπεις εντάξει για το 50/10 που θέλω;

Γιατί τότε μου λένε από κοντά και ο ΟΤΕ και η CYTA πως μετά βίας 30/2,5 ο ένας και οριακά 35/3 η άλλη;

Αν μπορείς κιόλας να με συμβουλέψεις τι να πω αύριο το πρωί που θα πάω στον αντιπρόσωπο της CYTA.

Σ΄ ευχαριστώ.

100 τις 100 δεν μπορει να σου πει ποτε κανενας αλλα με βαση τα χαρακτηριστικα της γραμμης και παντα με σωστη καλωδιωση θα πρεπει να παιξεις πλυ καλα.πεστου τα χαρακτηριστικα της γραμμης.17 Mbit Με 11 margin απλα τα σπαει.αν δεν του λενε κατι τοτε ας αλλαξει δουλεια:P

Δημοσ.

παντως αν θες ζητα και 9 margin>μην σου πει αυτος της cyta οτι τα 17 ειναι λιγα διοτι εχεις 17 με 11 margin¨>ειναι πολυ βασικο αυτο

Δημοσ.

Poulinos, έχω νεότερα.

Μίλησα με 3 διαφορετικούς τεχνικούς της HOL και 2 της CYTA, παίρνοντας τηλέφωνο μέρα παρά μέρα και κρατώντας τα ονόματά τους έτσι ώστε να μην πέσω στον ίδιο.

Στην ερώτησή μου εάν με βάση τα στατιστικά της γραμμής μου μπορώ να έχω 50άρα VDSL, οι της HOL ήταν κατηγορηματικοί και είπαν πως αν η HOL διέθετε υποδομή VDSL στην Φλώρινα, θα είχα "καρφωτή" γραμμή.

Οι της CYTA ήταν πιό επιφυλακτικοί αλλά παραδέχτηκαν πως με αυτά τα στατιστικά, δεν βλέπουν να υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Στην ερώτηση για το λόγο που ο ΟΤΕ και η CYTA μου μιλάνε για περιορισμένη γραμμή, οι της HOL, μιά και είχαν τα στατιστικά μπροστά τους, μου εξήγησαν πως τα Near End Indicator Errors που φαίνονται ήδη φανερώνουν πως υπάρχει θέμα με την ποιότητα καλωδίωσης, προφανώς λόγω χαλκού, όμως αυτά τα errors δεν είναι αρκετά για να επηρεάσουν μια ενδεχόμενη 50άρα σύνδεση.

Οι της CYTA, αφού πρώτα επέδειξαν...μετριοπάθεια, αναφέροντας πως "έχουμε ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών και ο δικός μας τεχνικός έλεγχος είναι ανώτερος των άλλων εταιριών, ακόμα και στις γραμμές του ΟΤΕ", μου είπαν πως όταν κουμπωθεί η γραμμή μου στο δίκτυό τους θα είναι σε θέση να δουν και να "πειράξουν" ανάλογα τα στατιστικά της γραμμής μου και ως εκ τούτου να μου απαντήσουν με σιγουριά.

Το σχετικά ανησυχητικό που μου είπαν και οι 5 είναι πως επειδή ο ΟΤΕ εγκρίνει τη φορητότητα, και όχι οι εταιρίες μεταξύ τους, υπάρχει ένα 20%-30% ενδεχόμενο να μου υποβαθμίσει ο ΟΤΕ σκόπιμα τη γραμμή έτσι ώστε να με αναγκάσει πλαγιοτρόπως να πάω σ' αυτόν. Και μάλιστα ανέφεραν πως τον τελευταίο καιρό γίνεται όλο και πιό συχνά αυτό.

Η εμπειρία και οι γνώσεις σου τί λένε πάνω σ' αυτά;

Υ.Γ. Την ώρα που έγραφα το μήνυμα, ήρθε SMS από την CYTA: Εκτιμώμενη ημερομηνία ενεργοποίησης 07/02/2014.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Poulinos, σήμερα συνδέθηκα στο 35/3 της CYTA.

Υπενθυμίζω τα στατιστικά γραμμής μέσω της HOL και παραθέτω τα καινούργια μέσω της CYTA.

Μεγάλη η απόκλιση μεταξύ τους και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.

Line Attenuation Upstream: HOL 5.2 CYTA 14.1

Downstream: HOL 4.5 CYTA 14

Noise Margin Upstream: HOL 12.5 CYTA 28.6

Downstream: HOL 11 CYTA 12.4

Υπενθυμίζω επίσης πως η απόστασή μου από τον ΟΤΕ είναι 250 μέτρα και με μιά πρόχειρη αναζήτηση που έκανα στο διαδίκτυο, το 4.5 που δίνει η HOL είναι ακριβές ως προς την απόσταση, ενώ το 14 της CYTA δείχνει απόσταση 1 χλμ, το οποίο είναι σαφώς λάθος.

Οι τεχνικοί της CYTA στις ερωτήσεις μου περί αυτού, απαντούσαν αλλ' αντ' άλλων.

Υποψιάζομαι πως με έχουν συνδέσει σε μακρινό κόμβο και δεν το λένε.

Όσον αφορά την ταχύτητα, η CYTA και το μόντεμ λένε 34.9 και 3.1 ενώ οι μετρήσεις στο speedtest έδειξαν 27.5 και 3.03.

Μάξιμουμ γραμμής έδωσαν 47.6 και 13.5.

Κάνε έναν κόπο και πες μου λίγο σε παρακαλώ.

Ή όποιος άλλος έχει γνώσεις επί των αριθμών.

• Super Moderators
Δημοσ.

το attenuation όταν γυρνάς σε vdsl αυξάνεται, πχ αν γυρίσω το router μου σε adsl mode το attenuation πέφτει στα 2db από τα 7-8db που έχω σε vdsl...

επίσης κάποια routers δεν το διαβάζουν σωστά, χωρίς αυτό βέβαια να επηρεάζει την ταχύτητα συγχρονισμού, απλά την απεικόνισή του...

speedtest με ποιον server συγκριμένα?

Δημοσ.

το attenuation όταν γυρνάς σε vdsl αυξάνεται, πχ αν γυρίσω το router μου σε adsl mode το attenuation πέφτει στα 2db από τα 7-8db που έχω σε vdsl...επίσης κάποια routers δεν το διαβάζουν σωστά, χωρίς αυτό βέβαια να επηρεάζει την ταχύτητα συγχρονισμού, απλά την απεικόνισή του...speedtest με ποιον server συγκριμένα?

Το ρούτερ της CYTA είναι το ADB 4202N και ΔΕΝ έχει ενδείξεις γραμμής.

Τηλεφωνικά μου τα είπαν.

Όσον αφορά το speedtest.net, έκανα και με τους τρεις διαθέσιμους server.

Το μικρότερο ήταν 25.8 και 2.91 και το μεγαλύτερο 27.5 και 3.03.

• Super Moderators
Δημοσ.

τηλέφωνικά θα είδαν stats του router σου και πάλι κι ας μην μπορείς να τα δεις εσύ :P

για το speedtest το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι χάνεται throughput από overheads/errors...

για testαρε την γραμμή με direct download πχ από ftp servers του NTUA...

Δημοσ.

Έκανα τη μετατροπή από 35/3 σε 50/10 πριν 3 μέρες και όπως μου είχαν πεί στο τηλέφωνο, δήλωσα άμεσα πρόβλημα συγχρονισμού.

Κλείστηκε και ραντεβού με τον τεχνικό της CYTA, ήρθε σήμερα έκανε έλεγχο με ένα μαραφέτι τη γραμμή στο σπίτι και μετά τη γραμμή της πολυκατοικίας. 47/10 η γραμμή της πολυκατοικίας, 42/10 η γραμμή μου. Άλλαξε και το μπριζάκι.

Από εκείνη τη στιγμή έως και τώρα κάνω διάφορα τεστ ταχύτητας. Torrent, ftp, file hosting.

Όλα τα τεστ μέσω speedtest κυμαίνονται όπως στα παρακάτω πινακάκια.

3306358234.png3306005475.png

Τα upload και ping παραμένουν στα ίδια επίπεδα, το download ποικίλλει.

για testαρε την γραμμή με direct download πχ από ftp servers του NTUA...

Μέσω NTUA και ΟΤΕΝΕΤ ο μέσος όρος κατεβάσματος ήταν 1,7 και 1,4 αντίστοιχα, σε αρκετές απόπειρες λήψης.

Για δευτερόλεπτα έπιανα έως 2,2 στο NTUA ενώ στο ΟΤΕΝΕΤ δεν πήγε ποτέ πάνω από 2.

Και οι δοκιμές στο upload ήταν απογοητευτικές.

Torrent, μάξιμουμ 350kbps.

CuteFtp, μάξιμουμ 4,5mb σε 3 αρχεία ταυτόχρονα, μάξιμουμ 3,1mb σε ένα μόνο του.

Σε όλες τις δοκιμές file hosting σε rapidgator, uploaded, easybytez το μάξιμουμ ήταν 340kbps.

Δεν είναι φυσιολογικό αυτό.

Τα καλώδια είναι όλα FTP Cat 5e και δεν ξέρω εάν παίζει αυτό ρόλο, ο υπολογιστής παίρνει από το 1000άρι switch της TP-LINK, δεν τον έχω συνδέσει απευθείας με το μόντεμ.

Πριν τους πάρω λοιπόν τηλέφωνο να το ξαναγυρίσουν σε 35/3, μια και το 50/10 αποδεικνύεται όνειρο θερινής νυκτός, οποιαδήποτε παρατήρηση και πρόταση δεκτή.

• Super Moderators
Δημοσ.

είναι λες κι έχει περιορισμό στα single connection downloads...

torrents πιάνεις ταχύτητες της προκοπής?

από την Cyta τι λένε για τις χαμηλές ταχύτητες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...