apostolouk Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Γράφω για το συγκεκριμένο θέμα γιατί δεν μπορώ να βρω λύση από κανένα στο πρόβλημα μου. Τις προηγούμενες μέρες άλλαξα το adsl με vdsl toy ote και τα 2. Περίμενα λοιπόν να πετάει αντί αυτού βλέπω μια ταχύτητα 5 από 30 που μου έταξαν (πριν είχα 2). Ήρθαν 2 φόρες για βλάβη από τον ΟΤΕ μέτρησαν την γραμμή στο κουτί της οικοδομής 28, στην πρίζα στο σπίτι 18 (10 τρώει η καλωδίωση του σπιτιού πες) στον υπολογιστή και στο κινητό όμως έχω 5 (τα 13 που πηαγαν). οι ταχύτητες που αναφέρω είναι download το upload είναι 2. Ο ηλεκτρολόγος που ήρθε μου είπε να τραβήξω νέα γραμμή . Η προσωρινή γραμμή που έβαλα μου έδωσε ταχύτητα στον υπολογιστή 6. Μήπως ο router του OTE είναι μάπα (speedport). άρα ψάχνω να δω 1 αν πρέπει να περάσω νέο καλώδιο 1.1 αν περάσω καλώδιο από εκείνο το σημείο δεν έχω σήμα σε όλο το σπίτι θα πρέπει να βάλω repeater (VDSL) και αν ναι ποιον 2 αν πρέπει να πάρω router ποιος θα εξυπηρετούσε με πολύ καλό σήμα (VDSL ΠΑΝΤΑ) 3 μηπως μια εξωτερικη καρτα ασυρματου δικτυο στο laptop Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει γιατί άκρη δεν βγάζω Ευχαριστώ
NikosKallithea Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Καλα ειχες 2 και πηγες 5 δηλαδη αύξησες δηλαδη την ταχύτητα σου κατά ~110% Πιστεύω οτι και να κανει αυτη θα ειναι η ταχύτητα που θα εχεις, και δεν καταλαβαίνω γιατι πήγες σε vdsl. για μένα δεν θα επρεπε να εχεις καθόλου ίντερνετ εισαι πολυ μακριά απο το κέντρο. Ανέβασε τα στατιστικά του ρουτερ σου
apostolouk Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 η πλακα ειναι οτι μετραει τη γραμμη ο ΟΤΕ και δειχνει 28 στον υπολογιστη γιατι ειναι 5 δεν καταλαβενω
NikosKallithea Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Στο υπολογιστή 5, που το βλεπεις αυτο? Την ταχυτητα δεν την μετράμε στον υπολογιστή αλλα στον ρουτερ (που κλειδώνει ο ρουτερ σου)
fsbmaniac Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Ανεβασε μας τα στοιχεια ποιοτητας της γραμμης χαλκου σου... Δεν καταλαβαινουμε τι εννοεις 5...
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Γράφω για το συγκεκριμένο θέμα γιατί δεν μπορώ να βρω λύση από κανένα στο πρόβλημα μου. Τις προηγούμενες μέρες άλλαξα το adsl με vdsl toy ote και τα 2. Περίμενα λοιπόν να πετάει αντί αυτού βλέπω μια ταχύτητα 5 από 30 που μου έταξαν (πριν είχα 2). Ήρθαν 2 φόρες για βλάβη από τον ΟΤΕ μέτρησαν την γραμμή στο κουτί της οικοδομής 28, στην πρίζα στο σπίτι 18 (10 τρώει η καλωδίωση του σπιτιού πες) στον υπολογιστή και στο κινητό όμως έχω 5 (τα 13 που πηαγαν). οι ταχύτητες που αναφέρω είναι download το upload είναι 2. Ο ηλεκτρολόγος που ήρθε μου είπε να τραβήξω νέα γραμμή . Η προσωρινή γραμμή που έβαλα μου έδωσε ταχύτητα στον υπολογιστή 6. Μήπως ο router του OTE είναι μάπα (speedport). άρα ψάχνω να δω 1 αν πρέπει να περάσω νέο καλώδιο 1.1 αν περάσω καλώδιο από εκείνο το σημείο δεν έχω σήμα σε όλο το σπίτι θα πρέπει να βάλω repeater (VDSL) και αν ναι ποιον 2 αν πρέπει να πάρω router ποιος θα εξυπηρετούσε με πολύ καλό σήμα (VDSL ΠΑΝΤΑ) 3 μηπως μια εξωτερικη καρτα ασυρματου δικτυο στο laptop παμε ενα ενα α.το βασικο ειναι να δεις ποσο συγχρονιζεις κατω στον κατανεμητη που λες οτι ο οτε μετρησε 28 και να δεις ποσο συγχρονιζεις πανω.αν κατω εισαι 28 θα πρεπει πανω να φτασεις με σωστο καλωδιο αντε 27.επισης η καλωδιωση στο vdsl για μεσα στο σπιτι ειναι διαφορετικη απο το adsl. δεν μπορεις να εχεις παραλληλα πριζακια με τηλεφωνα και φιλτρα πανω.πρεπει το καλωδιο να παει στον σπλιττερ απο το σπλιττερ να παρει στο ρουτερ και απο το σπλιττερ μετα να γυρισει πισω στον τοιχο για να συνεχισει και να δωσει τηλεφωνο στα υπολοιπα δωματια. στα δωματια δεν θελει φιλτρο αφου θα παιρνουν απο το splitter.αν δεν το κανεις ετσι δεν θα παιξει ποτε σωστα. αφου καταφερεις να φτασεις σε σωστη ταχυτητα μεχρι πανω (θα δεις την ταχυτητα μεσα απο τον ρουτερ και οχι απο speedtest)μετα θα δοκιμασεις για να δεις για την ταχυτητα.το τεστ θα γινει με ethernet και οχι ασυρματα.αν δεν σε καλυπτει το σημα ειτε τραβας καλωδιο και βαζεις και δευτερο access point ειτε βαζεις Repeater ειτε βαζεις powerline.το βλεπουμε σε δευτερο χρονο. δεν υπαρχει vdsl repeater.ειναι wifi repeater.μοντελα υπαρχουν διαφορα.φτιαξε την ταχυτητα για αρχη και τα βλεπουμε αυτα.ισως χρειαστει το ρουτερ να μπει στο κεντρικο πριζακι ισως χρειαστει νεο καλωδιο αν το παλιο εχει προβλημα.θελει δοκιμη. η μια δοκιμη ειναι να δεις ποσο συγχρονιζεις στο κεντρικοπριζακι αλλα πρεπει να το ανοιξεις και να αποσυνδεσεις ολα τα αλλα ζευγαρια απο πισω.ετσι θα δεις αν φταιει η καθετη η οχι.και μετα πρεπει να φτιαχτει σωστα.δεν ξερω κατα ποσο πιανουν τα χερια σου. για καλυτερο ρουτερ αμα χρειαστει η καλυτερη λυση θα ηταν vigor 2760 αλλα ειναι ακριβο. καλυτερη καρτα δεν σημαινει οτι θα εχεις καλυτερο σημα.αν το ρουτερ ειναι μακρυα δεν θα αλλαξουν πολλα.εκει συμφερει να ριξεις καλωδιο ethernet και να βαλεις πιο περα ενα access point. access point ειναι οταν παιρνει με καλωδιο και δινει ασυρματα ενω repeater οταν παιρνει ασυρματα και δινει ασυρματα.καλυτερα παιζει εννοειται το πρωτο.αν εχεις καποιο παλιο adsl router το κανεις access point.και σε αυτο θα σε βοηθησουμε. Ανεβασε μας τα στοιχεια ποιοτητας της γραμμης χαλκου σου... Δεν καταλαβαινουμε τι εννοεις 5... 5 mbit κατεβαζει.τωρα αν συγχρονιζει 5 δεν το ξερουμε
apostolouk Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 για να δω αν καταλαβα καλα να ξεκινησω διορθονοντας τον router να βαλω το router στο πρωτο μπριζακη του σπιτιου με τον spliter απο που βλεπω την ταχυτητα στον router (speedport)? να μετρησω μετα την μετακομιση με ethernet αλλα το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να εχω καλωδια στη μεση και ετσι λειτουργv ασυρματα το καλωδιο που πιθανον θα τραβηξω θα ειναι απο τον πινακα του οτε στο σπιτι μαζι με το υπαρχον καλωδιο (υπαρχει προβλημα επισης οι εξυπνοι ηλεκτρολογοι του εργολαβου πρεπει να εκοψαν σε καποιο κουτι το κεντρικο καλωδιο και εδωσαν στο πισω δωματιο γιατι στο κεντρικο μπριζακι βλεπω ενα καλωδιο και αυτο σοβατισμενο οχι σε καναλι. ευχαριστω πολυ τα στοιχεια απο τον router ειναι Date/time 2014-01-21 01:08:48 System Uptime Day 2, 13:28:55 Transmission mode VDSL2 CRC Errors (Down/Up) 13272 / 39 FEC Errors (Down/Up) 624055 / 0 SNR (Down/Up) 8.8 / 9.3 dB Attenuation (Down/Up) 0.0 / 0.0 dB DSL downstream 23794 kBit/s, DSL upstream 2495 kBit/s, Firmware version 09071601.00.021A αν καταλαβα καλα μετραει 23794 download πως ομως το speedtest δινει ping 26 download 4,62 upload 2,18 http://www.speedtest.net/my-result/3246648958
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 ναι με τον ρουτερ να ξεκινησουμε να συγχρονιζει οσο πρεπει και μετα βλεπουμε για θεματα ταχυτητας κτλ.για αρχη βαλε το ρουτερ στο κεντρικο πριζακι με το splitter.αν εχεις ομως και αλλα πριζακια θα πρεπει να ανοιξεις το πριζακι και να αφησεις στο πριζακιμονο τα 2 καλωδια που ερχονται απο τον κατανεμητη.θα ειναι αυτα που θα εχουν ταση αρα και τηλεφωνο και θα συγχρονισουν σε σωστη ταχυτητα.αν βαλεις λαθος δεν θα εχεις τηλεφωνο και μπορει να συγχρονισει το ρουτερ με χαλια ταχυτητα.τα καλωδια τα αλλα που πανε στα δωματια θα πρεπει να τα ενωσεις και να κανεις επεκταση και το καλωδιο να βγει πισω απο το πριζακι και να παει στο σπλιττερ στο Phone.εναλλακτικα παιρνεις διπλο πριζακι ωστε στην μια να μπει το ιντερνετ και στο αλλο να γινει η επιστροφη απο το splitter.καπου μεσα στο ρουτερ στην Ip του πχ 192.168.1.1 θα υπαρχει ενα μενου που θα λεει ποσο συγχρνιζεις.πρεπει να δουμε 25-26 και οχι τιποτα 10-15.αν κατω ειχες 28 πανω θα πρεπει εστω ενα 25 αρι να το εχεις.αφου συγχρονισεις μεσα στο ρουτερ στην ταχυτητα που λεμε μετα βλεπουμε για δοκιμη με ethernet τι γινεται.μπορει με wireless να μην μπορεις να παρεις το Max.μπορει να μην παιρνεις το max επειδη δεν συγχρονιζεις σωστα.θα το δουμε μετα.οχι δεν υπαρχει θεμα αμα ειναι με το υπαρχον καλωδιο.επισης θεωρητικα πρεπει να υπαρχει και αναπληρωματικο ζευγαρι απο τον κατανεμητη μεχρι πανω.τωρα τι μπορει να εχουν κανει οι ηλεκτρολογοι δεν ξερω.σκοπος ειναι να βρεις που ειναι το κεντρικο πριζακι.αν το βρεις και τοαπομονοσεις θα πρεπει σε ολα τα αλλα πριζακια να μην εχεις ουτε συγχρονισμο ουτε τηλεφωνο ουτε ταση.και θα πρεπει στο κεντρικο να συγχρονιζεις σωστα.αμα εχεις παλι μικρη ταχυτητα μεσα στο ρουτερ παντα κατι παει λαθος.τωρα περα απο αυτα με βαση την γραμμη σου βλεπω οτι συγχρονιζεις αρκετα σωστα.οχι τελεια αλλα αρκετα σωστα.οποτε το θεμα μαλον ειναι στο wifi.δοκιμασε με καλωδιο να δεις ποσο εχεις στο speedtest αν και το speedtest δεν ειναι οτι καλυτερο για τεστ αλλα ας ξεκινησουμε απο αυτο πριν παμε να κατεβασουμε αρχεια απο ftp η καποιο γρηγορο site.επισης οταν κανεις τα τεστ δεν θα κανεις τιποτα αλλο στο ιντερνετ ουτε εσυ ουτε καποιος αλλος.
Italos20v Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Αν συνδέεσαι με WIFI να ξέρεις ότι εκεί είναι μάλλον το πρόβλημα σου καθώς έχω το ίδιο μαγικό ρούτερ συγχρονίζει στα 25mbps λειτουργεί κανονικότατα με καλώδιο, αλλά το wifi πιάνει 4-6mbps. Νομίζω πάντως ότι αν το βάλεις να εκπέμπει b&g μόνο δουλεύει καλύτερα. Bug-αρει και στα ονόματα των ports όπως είχαμε δει σε άλλο θέμα... Μαγευτικό router, διαμάντι!!!!
poulinos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Αν συνδέεσαι με WIFI να ξέρεις ότι εκεί είναι μάλλον το πρόβλημα σου καθώς έχω το ίδιο μαγικό ρούτερ συγχρονίζει στα 25mbps λειτουργεί κανονικότατα με καλώδιο, αλλά το wifi πιάνει 4-6mbps. Νομίζω πάντως ότι αν το βάλεις να εκπέμπει b&g μόνο δουλεύει καλύτερα. Bug-αρει και στα ονόματα των ports όπως είχαμε δει σε άλλο θέμα... Μαγευτικό router, διαμάντι!!!! και δεν ειναι το μονο ρουτερ που κανει τετοια.γενικοτερα ολα τα δωρεαν ρουτερ που δινουν η να πω καλυτερα ολα ΣΧΕΔΟΝ τα δωρεαν ρουτερ που δινουν ειναι λιγο πολυ σκουπιδια.ειδικα σε vdsl που ειναι πιο ακριβα προσπαθουν να βρουν κατι φτηνο οποτε η κινεζια παει συννεφο.απο τα δωρεαν μεν αλλα αρκετα καλα σε vdsl θεωρω τα technicolor 788.βγαινουν σε v1 και v2.το v2 οσο ξερω παιζει καλυτερα.βεβαια μπορει να το βαλει και σκετο g αφου να εχει καποιος συσκευη b μονο πρεπει να ειναι απο την εποχη του κολοκοτρωνη.επισης πολλες φορες φταινε και οι χρηστες που εχουν πολυ παλιους drivers στην ασυρματη καρτα οποτε δεν την εκμεταλευονται πληρως.και βεβαια θελει καλο testing απo ftp με filezilla η απο καποιο γρηγορο site με download manager και διαφορα τετοια για να δεις τι πραγματικα κατεβαζει και οχι μονο speedtest Που κανουν οι περισσοτεροι.επισης πολλες φορες μπορει να χρειαστει να γινει αλλαγη στο καναλι η στο chanell width απο 20 σε 20/40.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα