Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τίποτα δεν κινδυνεύει όλα είναι ψαρωτικά… Λες και ότι ενημέρωση βγαίνει την πέρvανε στα ATM. Ότι ενημέρωση χρειάζεται την έχει και θα την έχει για όσο χρειαστεί…

• Like 5
Δημοσ.

αφού τερματίζουν την υποστήριξη γιατί δεν δίνουν δωρεάν των κώδικα των xp και το λειτουργικό

επιχείρηση είναι, όχι φιλανθρωπικό ίδρυμα.. Κέρδος θα έχει αμα σε σπρώξει να αγοράσεις νέο λειτουργικό, όχι αν σου χαρίσει το λειτουργικό και τον κώδικα του.

• Like 2
Δημοσ.

Απορώ πάντως. Από τα XP θα πανε στα win7 τα οποια ούτε και αυτά θα υποστηρίζονται σε λιγο καιρό μιας και βγαίνουν τα Win9. Τι να πω....

Δημοσ.

Απορώ πάντως. Από τα XP θα πανε στα win7 τα οποια ούτε και αυτά θα υποστηρίζονται σε λιγο καιρό μιας και βγαίνουν τα Win9. Τι να πω....

Αγαπητε φιλε, μια τραπεζα η μια μεγαλη εταιρια δεν ενδιαφερεται για το hype η την "προοδο" του aero η του metro. Θελει να κανει την δουλεια της. Πραγματικα για ποιο λογο να πληρωσει ακριβα μια αδεια χρησης για κατι που μπορει να κανει αριστα και ενα παλιο λειτουργικο; Πραγματικα δεν μπορεις να φανταστεις τι απλο πραγμα που ειναι το ΑΤΜ. Ισως το wordpad να ειναι πιο συνθετο σαν προγραμμα απο αυτο που τρεχουν.

Το αρθρο ειναι μονο για να σπρωξει τις πωλησεις της Microsoft, μηπως το διαβασει καποιος διευθυντης ασχετος, τρομαξει και αρχισει να σκεφτεται την αλλαγη.

Πως νομιζεις οτι χτιζονται αυτοκρατοριες (σε εταιριες και χωρες) με τιμιο τροπο η με μιζες και πληρωμενα αρθρα;

Εχω δει και εγω σκασμενη εγκατασταση, μαλιστα ειχα πετυχει με οθονη αφης, δεν ειχα ομως ctrl+alt+del για να το κανω επανεκινηση να δουλεψει το ρημαδι. Σαν απλη εγκατασταση εμοιαζε.

• Like 6
Δημοσ.

Έκτακτη ενημέρωση που αφορά την αναβάθμιση των αυτόματων μηχανημάτων (κυρίως της ελλαδας) :

Ανακοινώθηκε προμήθεια 2% ανά λογαριασμό που έχει κάρτα και πρόσβαση σε ΑΤΜ για την ομαλή αναβάθμιση σε win 7 και αγορά των απαραίτητων αδειών από τις τράπεζες

• Like 2
Δημοσ.

Θα διαβάσουμε κανένα άρθρο μετά από 6 μήνες, που θα λέει…

“Ραγδαία αύξηση των χρηστών που αναβάθμισαν από win xp σε win 8, υπολογίζεται ότι 50.000.000 χρήστες πήρα την δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψουν τα win xp, τα win 8 αποκτήσαν x% μερίδιο αγοράς, ο co-ceo των win 8 αναβαθμίστηκε σε co-ceo win 8 ΚΑΙ win 8.1 κτλ”

Οι 50.000.000 χρήστες, θα είναι 50.000.000 ATM… :)

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα πάντως η είδηση μου φαίνεται τόσο αστεία όσο και το πρόβλημα του 2000 που μου θύμισε απο τον προγραμματισμό στη 3η λυκείου!

Απο που και ως που όμως να βάλουν windows στα ΑΤΜ? Εγώ νόμιζα οτι είχαν καποιο δικό τους OS ή έστω linux οπως ειπαν ηδη αρκετοί...

Δημοσ.

Το θεμα δε νομιζω να ειναι τοσο πολυ τα xp που, οσο τα μηχανακια που τα τρεχουν,1 στα 3 που τραβαω λεφτα κοντευει να γινει πιο αργο απο το να πας στο ταμειο (λεμε τωρα).

Δημοσ.

Μπραβο σου,ελα τωρα να παρεις το κουλουρακι σου!

Συγγνώμη αλλά αυτό που λες δεν σε τιμά. Οταν λέμε κουλούρι κάτι άλλο εννοούμε :)

• Like 2
Δημοσ.

Το θεμα ειναι για πιο λογο ενα κλειστο συστημα που εχει μερικες βασικες λειτουργιες οπως ενα ATM να τρεχει ενα λειτουργικο οπως τα windows, θα μπορουσαν να χρησιμοποιουν καποιο κομμενο ραμμενο λειτουργικο για ATM μη προσβασιμο στο κοινο για μεγαλυτερη ασφαλεια.

• Like 1
Δημοσ.

Το θεμα ειναι για πιο λογο ενα κλειστο συστημα που εχει μερικες βασικες λειτουργιες οπως ενα ATM να τρεχει ενα λειτουργικο οπως τα windows, θα μπορουσαν να χρησιμοποιουν καποιο κομμενο ραμμενο λειτουργικο για ATM μη προσβασιμο στο κοινο για μεγαλυτερη ασφαλεια.

Η πρώτη σκέψη που μου έρχεται είναι γιατί έτσι δε χρειάζεται να πληρώσουν ξεχωριστά support για drivers των hardware κρυπτογραφικών συσκευών και καρτών δικτύων που χρησιμοποιούν.

Ωστόσο γιατί όχι unix-οειδή ή linux;

Άλλωστε τα main-frame των τραπεζών είναι unix.

Πάντως οι τράπεζες νομίζω είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία σε σχέση με την τεχνολογία και αρκετά παράξενη.

Αφενός έχουν έναν γιγαντιαίο φόρτο εργασίας που είναι ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνος (για αυτό όλα τα κεντρικά των τραπεζών είναι unix με εξειδικευμένο προσωπικό να τα χειρίζεται).

Αφετέρου όμως δεν είναι οργανισμός. Είναι επιχείρηση. Δε τη νοιάζει να πάει τα πράγματα μπροστά. Τη νοιάζει να έχει κέρδος. Και μόνο αυτό. Κέρδος.

Κάνει επενδύσεις στην τεχνολογία μόνο όταν είναι απολύτως αναγκασμένη (είτε για λόγους ανταγωνισμού είτε για λόγους ασφάλειας είτε εσωτερικής παραγωγικοτητας).

Για αυτό μπορείς να δεις συστήματα αρχαία σε windows 2000 να τρέχουν ακόμα σε μια τράπεζα και ταυτόχρονα να έχει επενδύσει άπειρα λεφτά στο να φτιάξει τρομερά εξελιγμένο e-banking, γιατί δε μπορεί να κάνει αλλιώς.

Νομίζω πως τεχνολογικά οι τράπεζες είναι μια υβριδική εως ανώμαλη κατάσταση και δε νομίζω ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον τραπεζικό κόσμο ως παράδειγμα για το τι γίνεται ή πρέπει να γίνεται στην τεχνολογία.

• Like 2
Δημοσ.

Μη προσβάσιμο ειναι.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πέφτετε από τα σύννεφα. Από όργανα μετρήσεων μέχρι ιατρικά μηχανήματα, οι κατασκευαστές εμπιστεύονταν και εμπιστεύονται τα windows.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...