kostaspap Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μαρουσι έιμαι παιδια.Δε ξέρω την αποσταση...Πώς θα τη βρω?
jkoukos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Πήγαινε εδώ ή εδώ και στο αποτέλεσμα διαθεσιμότητας θα σου βγάλει σε ποιο κέντρο ανήκεις, οπότε από το Google maps βρίσκεις στο περίπου την απόσταση.
kostaspap Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μαρούσι μου έβγαλε αλλα που είναι ακριβως το κέντρο του ΟΤΕ?Στο μέγαρο του?
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Αρκετοί που θέλουν να παίζουν με το SNR ή να έχουν περισσότερες δυνατότητες και επιλογές, έχουν δικό τους router και απλά χρησιμοποιούν τη συσκευή του παρόχου ως απλό modem. Όσον αφορά το ζευκτικό ζεύγος, έχεις δίκιο αλλά είναι πανεύκολο να βρεθεί η αιτία και να αποκατασταθεί η βλάβη και συνήθως είναι ένα από τα κυριότερα τα προβλήματα που διαπιστώνονται αμέσως με την φορητότητα και επιλύονται αυθημερόν. Αν είναι η εξωτερική γραμμή όμως, πολλές φορές δεν υπάρχει ελεύθερο ζεύγος για αλλαγή ή σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται αναμονή ικανού χρονικού διαστήματος έως ότου αποφασισθεί να γίνουν εργολαβικές εργασίες. το snr πως θα το ριξεις στο Modem διαμεσω του ρουτερ?ειναι πανευκολο πραγματι γιατι φαινεται απο την ταχυτητα συγχρονισμου αλλα εχω παει και 2 συνδυαστικα για να το λυσουν . την μια φορα απλα δεν παταγε καλα και κανεις δεν μπηκε στον κοπο να το ξαναπατησει καιτην δευτερη φορα υπηρχε θεμα στον κυπριωτη.δεν εκανε επαφη το λαμακι.επισης στην νεα κηφισια υπηρχαν για ενα διαστημα σε ενα καλωδιο πολλα προβληματικα ζευκτικα και ολα εβγαιναν συνδυαστικο γιατι απλα ο οτε αντι να μπει στον κοπο να μεετρησει να δει αν εχει κοπει το καλωδιο απλα ελεγε οχι σημα απο παροχο.anyway.αλλα ναι αν ειναι απεξω...τοτε αστα να πανε.εχω δει βλαβη σε πελατη να εχει κλεισει περιπου 15 φορες οτι εγινε αρση καλωδιακης.ευθυνη οτε.δεν το εχουν φτιαξει καμια φορα.δεν βγηκε ποτε εργολαβος. στη cyta το voip είναι πρόβλημα και η hol έχει πολύ χαμηλούς συγχρονισμούς . Αυτό που βλέπω είναι ότι η forthnet έχει τις πιο καλές τιμές και το λέω αυτό γτ στη forthnet έχεις 12μηνη δέσμευση ενώ σε wind 24μηνη που είναι και πιο ακριβή . στην Hol το θεμα Low sync ειναι λογω 11 margin.αν ζητησεις 9 margin θα εχεις συγχρονισμο ιδιο με τους περισσοτερους παροχους που δινουν 9 Margin και αυτοι.η forthnet εχει το καλο του 6 margIn ακομα και σε fast path Εγώ πάντως με Wind 24άρα στην Καβάλα, πιάνω 20mbps. Αρκετά ευχαριστημένος.. εισαι πολυ κοντα στο αστικο κεντρο για αυτο.εχω δει και ατομα να ειναι διπλα και να παιζουν 23998. TS, πες μας που μένεις για να σου πει κάποιος φίλος εντυπώσεις ως συνδρομητής cyta. Για τους λοιπούς που ξεκινάνε και λένε την ιστορία της ζωής τους, ο ts ρώτησε για τη cyta.Προφανώς έκανε έρευνα αγοράς και κατέληξε εκεί. και να εχει καποιος αλλος cyta ειναι σχετικο.μπορει ο αλλος να παιρνει απο αλλο καφαο να ειναι σε αλλο σημειο κτλ κτλ.το μονο που μπορει να πει καποιος που εχει Cyta ειναι αν εχει θεματα με πιτα dslam.κατα τα αλλα για το ποσο θα συγχρονισει κτλ ειναι ολα σχετικα ακομα και αν αυτος που θα στα πει μενει στην ιδια πολυκατοικια.πολλες φορες απο ζευγαρι σε ζευγαρι βλεπεις αρκετες διαφορες. αν τωρα παιρνει και απο αλλο καφαο ο αλλος τοτε αστα να πανε.ποτε δεν ξερεις αν δυο κοντινα καφαο ακολουθουν το ιδιο δρομολογιο καλωδιου ή το ενα για χ ψ λογο κανει το γυρω του κοσμου.η καφαο τα οποια παιζουν χαλια επειδη ειτε ειναι γεματα ειτε τα εχουν σκισει στις καλωδιακες.ειτε ειναι παλια και σακατεμενα με βιδες αντι για ρεγκλετες.επισης ο ts μπορει απλα να ειδε την τιμη και να ρωτησε για cyta χωρις να σημαινει υποχρεωτικα οτι θελει cyta.οπως θα δεις μετα αναθεωρει οταν μαθαινει οτι ειναι voip Δεν ήξερα ότι είναι voip το τηλέφωνο στη CYTA.Τωρα σκέφτομαι και forthnet μήπως το συνδυάσω με NOVA αργοτερα. Ta στοιχεία του Router : Downstream Upstream SNR Margin :9.7 dB 9.5 dB Line Attenuation :49.0 dB 23.1 dB Data Rate :6142 kbps 968 kbps να ειναι πραγματικο το 49 τοτε παιζεις πολυ καλα για αυτην τηναποσταση.το κακο ειναι οτι εισαι πολυ μακρια αν ισχυει οποτε αν εχεις disconnects τοτε θα πεφτει και το τηλ.αν εισαι πραγματι τοσο μακρυα δεν θα διακινδυνευα εγω προσωπικα με voip αν χρησιμοποιεις και το τηλεφωνο αρκετα.εχεις αλλο ρουτερ να βαλεις να δουμε αν και εκει σου λεει 49 attenuation?η αν ειναι πες μας που μενεις να δουμε αποσταση Με 49dB attenuation θεωρητικά θα πρέπει να είσαι σε απόσταση ~3500 μέτρα από το αστικό κέντρο. Είναι αυτό αληθινό; Στην γειτονιά σου αν γνωρίζεις που κυμαίνεται ο συγχρονισμός σε άλλους; Με προβληματίζει γιατί θεωρητικά θα έπρεπε να έπιανες max ~5,5Mbps και εσύ έχεις 6,1Mbps, δηλαδή καλύτερο από το θεωρητικό άριστο. Για τον λόγο αυτό σε ρωτάω για την απόσταση, διότι πιθανόν να έχεις καλωδιακό πρόβλημα και οι ενδείξεις να είναι λάθος. μπορει και απλα το ρουτερ να το εμφανιζει λαθος.σε πολλα ρουτερ το εχω δει αν και σε thomson που απο οτι καταλαβα εχει ο φιλος ειναι δυσκολο να βγαλει λαθος νουμερα.πρεπει μια γραμμη να ειναι τελειως διαλυμενη η να εχει γινει κατι πολυ χοντρο για να βγαζει λαθος το attenuation. αλλα και παλι δεν στεκει να εχει θεμα η γραμμη με βαση το ποσο συγχρονιζει. στο Up ειναι πολυ καλος για 9 margin. Μαρουσι έιμαι παιδια.Δε ξέρω την αποσταση...Πώς θα τη βρω? σου εγραψα στο επομενο Post.να εισαι μαρουσι και 49 attenuation λιγο δυσκολο.αναλογως σε ποιο σημειο εισαι.γιατι αν ειναι πολυδροσο που καποιο το πιανουν για μαρουσι τοτε παιρνεις απο χαλανδρι. Μαρούσι μου έβγαλε αλλα που είναι ακριβως το κέντρο του ΟΤΕ?Στο μέγαρο του? ο ενας οτε ειναι στο μεγαρο ο αλλος οτε ειναι αρκετα κοντα στον ηλεκτρικο.ειναι διπλα εκει που ηταν παλια η millenium bank.απεναντι αποτο ικα.αν θες και διευθυνση σου δινω.
jkoukos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μαρούσι μου έβγαλε αλλα που είναι ακριβως το κέντρο του ΟΤΕ?Στο μέγαρο του? Αν ο αριθμός τηλεφώνου είναι 80(2,5,6)XXXX, 612XXXX, 614(0~4,6~9)XXX, τότε ανήκεις στο Α/Κ Αμαρουσίου Χατζηαντωνίου 9.
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 το μεγαρο δινει γενικοτερα σε λιγο κοσμο.ειναι σχετικα μικρο αστικο κεντρο.δινει εκει τριγυρω να το πω ετσι απλα.ενω του αμαρουσιου ειναι πιο μεγαλο αστικο κεντρο και δινει και πευκη.
jkoukos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 το snr πως θα το ριξεις στο Modem διαμεσω του ρουτερ? Δεν έγραψα για bridge mode. Μπορεί να είναι απλό modem με ΡΡΡ και κλειστά NAT, Firewall, DHCP, τα οποία θα τ' αναλάβει ο άλλος router που δεν θα κάνει PPP.
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δεν έγραψα για bridge mode. Μπορεί να είναι απλό modem με ΡΡΡ και κλειστά NAT, Firewall, DHCP, τα οποία θα τ' αναλάβει ο άλλος router που δεν θα κάνει PPP. οκ απλα εγω καταλαβα λαθος το αρχικο σου ποστ.σημειωσε λαθος.εγραψες δυο πραγματα σεμια προταση και μπερδευτηκα.
kostaspap Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Αμα μου δίνει το κέντρο στη Χατζηαντωνίου η αποσταση είναι 2,4 Km. Αμα μου δίνει το μέγαρο ,ειναι 2.0 km. Ποιο πιθανό το βλέπω να πάω σε forthnet με 24,90 ,μήπως το συνδυάσω με nova αργότερα.
apeiro Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Αμα μου δίνει το κέντρο στη Χατζηαντωνίου η αποσταση είναι 2,4 Km. Αμα μου δίνει το μέγαρο ,ειναι 2.0 km. Ποιο πιθανό το βλέπω να πάω σε forthnet με 24,90 ,μήπως το συνδυάσω με nova αργότερα. καλύτερα τότε να βάλεις το nov 3play τότε που με άλλα 5 ευρώ που θα έχεις και τα δορυφορικά κανάλια και θα μπορείς να βλέπεις και τηλεόραση .
jkoukos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Υπόψη ότι στο Μαρούσι ο ΟΤΕ εκτελεί αναβάθμιση των υπαίθριων καμπίνων με νέου τύπου, ώστε να δώσει VDSL. Εκτιμάται ότι γύρω στον Απρίλιο-Μάϊο θα ξεκινήσει η διάθεση της νέας υπηρεσίας. Δεν ξέρω τι πρόγραμμα έχεις, πόσο πληρώνεις και πόσο μπορείς οικονομικά ν' ανέβεις κατηγορία, αλλά βλέπω τις τιμές του VDSL και είναι αρκετά δελεαστικές. Παίρνοντας ως βάση το πρόγραμμα 24Mbps + απεριόριστα σταθερά (~35€), με μια προσαύξηση +6€ θα έχεις 30Mbps και με +9€ 50Mbps, με τις ταχύτητες αυτές να είναι πραγματικές. Και φυσικά θα έχεις επιλογές και από άλλους παρόχους (βασικά Wind & ΗΟL γιατί μέχρι σήμερα μόνο αυτοί, πέραν του ΟΤΕ, δίνουν VDSL από καμπίνα).
poulinos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Αμα μου δίνει το κέντρο στη Χατζηαντωνίου η αποσταση είναι 2,4 Km. Αμα μου δίνει το μέγαρο ,ειναι 2.0 km. Ποιο πιθανό το βλέπω να πάω σε forthnet με 24,90 ,μήπως το συνδυάσω με nova αργότερα. προς τα που βρισκεσαι?? Υπόψη ότι στο Μαρούσι ο ΟΤΕ εκτελεί αναβάθμιση των υπαίθριων καμπίνων με νέου τύπου, ώστε να δώσει VDSL. Εκτιμάται ότι γύρω στον Απρίλιο-Μάϊο θα ξεκινήσει η διάθεση της νέας υπηρεσίας. Δεν ξέρω τι πρόγραμμα έχεις, πόσο πληρώνεις και πόσο μπορείς οικονομικά ν' ανέβεις κατηγορία, αλλά βλέπω τις τιμές του VDSL και είναι αρκετά δελεαστικές. Παίρνοντας ως βάση το πρόγραμμα 24Mbps + απεριόριστα σταθερά (~35€), με μια προσαύξηση +6€ θα έχεις 30Mbps και με +9€ 50Mbps, με τις ταχύτητες αυτές να είναι πραγματικές. Και φυσικά θα έχεις επιλογές και από άλλους παρόχους (βασικά Wind & ΗΟL γιατί μέχρι σήμερα μόνο αυτοί, πέραν του ΟΤΕ, δίνουν VDSL από καμπίνα). νομιζω οτι οι αναβαθμισεις ειναι για το α/κ μαρουσι και οχι για το μεγαρο. επισης ηδη εχουν αλλαχτει παρα πολλα καφαο σε Kv στο μαρουσι.υπηρχε και πολυ μεγαλος ογκος βλαβων κιολας οταν ξηλωνας τα καφαο.
jkoukos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Ο αριθμός τηλεφώνου με ποια από τα παρακάτω ταιριάζει; Αν είναι της μορφής 80(2,5,6)XXXX, 612XXXX, 614(0~4,6~9)XXX, τότε ανήκεις στο Α/Κ Αμαρουσίου. Αν είναι της μορφής 6180XXX, 617(8,9)XXX, 619(5000~9999), 6103XXX, 610(4280~9999), 6194ΧΧΧΧ, 619(0,2,3)XXX, τότε ανήκεις στο Α/Κ διοικητικού μεγάρου..
jkoukos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Ναι φυσικά, νομίζω αυτό εξυπακούεται αφού η αριθμοδότηση του ΟΤΕ είναι συγκεκριμένη ανά κέντρο παλαιόθεν. Βέβαια μας τα έχει μπλέξει λίγο η φορητότητα, αλλά με ένα απλό τηλεφώνημα στον πάροχο λύνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα