kostaspap Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Σκέφτομαι πολυ σοβαρά να αλλάξω απο ΟΤΕ double play 24 και να πάω σε CYTA αλλά με 8 Mbps.Η διαφορά στη τιμή είναι -50%.Επειδη τα 24 του Οτε δεν τα πιάνω ούτως ή άλλως πως θα δω στο περίπου τι παίζει με την τωρινή μου σύνδεση,έτσι ώστε να ξέρω περίπου τι διαφορά θα δω αν κατέβω στα 8 της CYTA?Eκανα ένα τεστ στη HOL και μου έβγαλε αυτα:Ταχύτητα Download:5212 kbps (651.5 KB/sec transfer rate) Ταχύτητα Upload:768 kbps (96 KB/sec transfer rateΑπό τη CYTA τι εντυπώσεις έχετε?
jkoukos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Μέσα στο μενού του modem που έχεις θα βρεις τα στοιχεία του συγχρονισμού σου. Συνήθως είναι σε κάποια σελίδα που αναφέρεται ως Status, αλλά ανάλογα ποιο ακριβώς μοντέλο έχεις διαφέρει.
Thodoris_ink Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Στο σπίτι έχουμε Cyta 4mbps για 16 € εδώ και 2 χρόνια +. Αυτά τα 2 χρόνια κάνουμε κανονικά τηλέφωνα κινητα σταθερά και ο λογαριασμός έρχεται 18 € έως 20 € περίπου. Όχι πολλά τηλέφωνα. ότι είναι αναγκαίο και απαραίτητο. η φλυαρία από κοντά..... η cyta είναι voip υπηρεσία. αν κοπεί το ρεύμα δεν έχεις τηλέφωνο. αν δεν έχεις internet δεν έχεις τηλέφωνο. οπότε εκείνες τις φορες που μπορεί να συμβεί αυτό έχεις το κινητό. Μπορώ να πω ότι με τη cyta είμαι ικανοποιημένος αρκετά. Αν το κάνεις για τα χρήματα φυσικά συμφέρει. Επίσης είδα για 24 mbps στη 4net με προπληρωμή 12 μήνες έχεις internet και ότι κλήσεις κάνεις τις χρεώνεσαι. έρχεται στα 15 € το μήνα.
geekas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για Cyta, δες σε Wind που απο ότι είδα παίζει και μια προσφορά http://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/statheri-internet/wind-double-play/
Avatar21 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Μια χαρά εταιρεία είναι. Επίσης δοκίμασε δεν θα χάσεις κάτι. Μία είναι η λύση. Forthnet, Wind, Hol μακριά και αγαπημένοι. Είχα την πρώτη και μετά από 2-3 χρόνια το χέσανε το θέμα ( το ίδιο συνέβαινε και σε όσους ξέρω ) την δέυτερη την είχαν γνωστοί μου και οκ δεν είναι τόσο χάλια αλλά και πάλι δεν λέει και την τρίτη ας μην το συζητήσουμε καλύτερα. Δίαλεξε, άκουσε γνώμες και πάρε. Όποια σου κάτσει καλύτερα.
poulinos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 γενικως για ολες τις εταιρειες θα ακουσεις + και - για την wind πιτα δικτυο για την cyta voip τηλεφωνο και παει λεγοντας.πχ ο φιλος απο πανω σου λεει οτι η forthnet του κανει θεματα και εγω εχω forthnet τοσα χρονια και ολα οκ.ολα ειναι σχετικα.στην cyta εμενα με χαλαει το voip οχι σαν ποιοτητα αλλα οτι αν θελησεις να βαλεις αλλο ρουτερ χανεις το τηλεφωνο.δεν μαρεσει να δεσμευομαι με ενα ρουτερ οτι θα χρησιμοποιω.
jkoukos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Αυτό με τη δέσμευση του router της Cyta λόγω τηλεφωνίας μπορεί να ξεπεραστεί. Μπορείς να το βάλεις σε Bridge mode (το κάνουν και αυτοί από μακρυά) ώστε να παίζει ως απλό modem και όλα τα υπόλοιπα να τ' αναλάβει ο δικός σου router. Στα επαγγελματικά προγράμματα υπάρχει δυνατότητα να συγχρονίσει η τηλεφωνία σε άλλη συσκευή (κυρίως PBX). Όσον αφορά ποιος πάροχος είναι καλύτερος, εγώ θεωρώ ότι όλοι είναι το ίδιο τουλάχιστον όσον αφορά τον συγχρονισμό. Η φυσική γραμμή (το ζεύγος) είναι το ίδιο σε όποιον και αν είσαι ή πας, άρα θα σε ακολουθήσουν τα καλά ή/και τα κακά. Εγώ που έχω καλή γραμμή δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα στη HOL που είμαι και σε προηγούμενο πάροχο. Κάποιος άλλος με χάλια γραμμή, το ίδιο θα έχει όπου κι αν πάει. Υπάρχει βέβαια μια μικρή πιθανότητα σε περίπτωση φορητότητας να γίνει και αλλαγή του φυσικού ζεύγους, μόνο που στην περίπτωση αυτή κανείς δεν είναι σίγουρος για την ποιότητα του συγχρονισμού.
poulinos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Αυτό με τη δέσμευση του router της Cyta λόγω τηλεφωνίας μπορεί να ξεπεραστεί. Μπορείς να το βάλεις σε Bridge mode (το κάνουν και αυτοί από μακρυά) ώστε να παίζει ως απλό modem και όλα τα υπόλοιπα να τ' αναλάβει ο δικός σου router. Στα επαγγελματικά προγράμματα υπάρχει δυνατότητα να συγχρονίσει η τηλεφωνία σε άλλη συσκευή (κυρίως PBX). Όσον αφορά ποιος πάροχος είναι καλύτερος, εγώ θεωρώ ότι όλοι είναι το ίδιο τουλάχιστον όσον αφορά τον συγχρονισμό. Η φυσική γραμμή (το ζεύγος) είναι το ίδιο σε όποιον και αν είσαι ή πας, άρα θα σε ακολουθήσουν τα καλά ή/και τα κακά. Εγώ που έχω καλή γραμμή δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα στη HOL που είμαι και σε προηγούμενο πάροχο. Κάποιος άλλος με χάλια γραμμή, το ίδιο θα έχει όπου κι αν πάει. Υπάρχει βέβαια μια μικρή πιθανότητα σε περίπτωση φορητότητας να γίνει και αλλαγή του φυσικού ζεύγους, μόνο που στην περίπτωση αυτή κανείς δεν είναι σίγουρος για την ποιότητα του συγχρονισμού. απλα για καποιους ειναι δυσκολο και ειναι εξτρα κοστος. τωρα απο παροχο σε παροχο η διαφορα θα ειναι ο εξοπλισμος εκτος αν παρεις ρουτερ τριτου κατασκευαστη οπως και το target snr.πχ η Hol που δινει 11 margin απο default ειναι λιγο τραγικο.το κακο που δεν ξερει και ο κοσμος που ειναι μεν σπανιο αλλα γινεται δεν ειναι το να σου αλλαξουν απερχομενο,κεντρικο οταν κανεις αιτηση φορητοτητας αλλα οτι σε καθε μεεταφορα σε αλλο παροχο αλλαζει το ζευκτικο ζευγαρι απο τον γενικο κατανεμητη του οτε μεχρι τις ρεγκλετες του παροχου και μπορει και εκει να σου κατσει ελαττωματικο/προβληματικο ζευγαρι.
jkoukos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 απλα για καποιους ειναι δυσκολο και ειναι εξτρα κοστος. τωρα απο παροχο σε παροχο η διαφορα θα ειναι ο εξοπλισμος εκτος αν παρεις ρουτερ τριτου κατασκευαστη οπως και το target snr.πχ η Hol που δινει 11 margin απο default ειναι λιγο τραγικο.το κακο που δεν ξερει και ο κοσμος που ειναι μεν σπανιο αλλα γινεται δεν ειναι το να σου αλλαξουν απερχομενο,κεντρικο οταν κανεις αιτηση φορητοτητας αλλα οτι σε καθε μεεταφορα σε αλλο παροχο αλλαζει το ζευκτικο ζευγαρι απο τον γενικο κατανεμητη του οτε μεχρι τις ρεγκλετες του παροχου και μπορει και εκει να σου κατσει ελαττωματικο/προβληματικο ζευγαρι. Αρκετοί που θέλουν να παίζουν με το SNR ή να έχουν περισσότερες δυνατότητες και επιλογές, έχουν δικό τους router και απλά χρησιμοποιούν τη συσκευή του παρόχου ως απλό modem. Όσον αφορά το ζευκτικό ζεύγος, έχεις δίκιο αλλά είναι πανεύκολο να βρεθεί η αιτία και να αποκατασταθεί η βλάβη και συνήθως είναι ένα από τα κυριότερα τα προβλήματα που διαπιστώνονται αμέσως με την φορητότητα και επιλύονται αυθημερόν. Αν είναι η εξωτερική γραμμή όμως, πολλές φορές δεν υπάρχει ελεύθερο ζεύγος για αλλαγή ή σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται αναμονή ικανού χρονικού διαστήματος έως ότου αποφασισθεί να γίνουν εργολαβικές εργασίες.
viktor3 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 στη cyta το voip είναι πρόβλημα και η hol έχει πολύ χαμηλούς συγχρονισμούς . Αυτό που βλέπω είναι ότι η forthnet έχει τις πιο καλές τιμές και το λέω αυτό γτ στη forthnet έχεις 12μηνη δέσμευση ενώ σε wind 24μηνη που είναι και πιο ακριβή .
jkoukos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 @kostaspap, δώσε μας στοιχεία της γραμμή που έχεις τώρα, όπως τα δείχνει ο router (συγχρονισμό, snr, attenuation) και στο περίπου απόσταση από το αστικό κέντρο και θα κάνουμε χονδρική εκτίμηση της κατάστασης.
fatals Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Εγώ πάντως με Wind 24άρα στην Καβάλα, πιάνω 20mbps. Αρκετά ευχαριστημένος..
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 TS, πες μας που μένεις για να σου πει κάποιος φίλος εντυπώσεις ως συνδρομητής cyta. Για τους λοιπούς που ξεκινάνε και λένε την ιστορία της ζωής τους, ο ts ρώτησε για τη cyta.Προφανώς έκανε έρευνα αγοράς και κατέληξε εκεί.
kostaspap Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δεν ήξερα ότι είναι voip το τηλέφωνο στη CYTA.Τωρα σκέφτομαι και forthnet μήπως το συνδυάσω με NOVA αργοτερα. Ta στοιχεία του Router : Downstream Upstream SNR Margin : 9.7 dB 9.5 dB Line Attenuation : 49.0 dB 23.1 dB Data Rate : 6142 kbps 968 kbps
jkoukos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Με 49dB attenuation θεωρητικά θα πρέπει να είσαι σε απόσταση ~3500 μέτρα από το αστικό κέντρο. Είναι αυτό αληθινό; Στην γειτονιά σου αν γνωρίζεις που κυμαίνεται ο συγχρονισμός σε άλλους; Με προβληματίζει γιατί θεωρητικά θα έπρεπε να έπιανες max ~5,5Mbps και εσύ έχεις 6,1Mbps, δηλαδή καλύτερο από το θεωρητικό άριστο. Για τον λόγο αυτό σε ρωτάω για την απόσταση, διότι πιθανόν να έχεις καλωδιακό πρόβλημα και οι ενδείξεις να είναι λάθος. Αν ωστόσο είναι αυτή η απόσταση, τότε έχεις άριστη γραμμή και πάνω-κάτω εκεί θα παίζεις όπου κι αν πας. Από εκεί και πέρα είναι θέμα οικονομικό. Με την voip τηλεφωνία τι προβληματισμό έχεις; Σε γενικές γραμμές την θεωρώ ανώτερη της pstn και ισάξια της isdn, με μόνο μειονέκτημα ότι απαιτείται λειτουργία router για να δουλεύει. Αλλά με ένα φθηνό ups λύνεται το πρόβλημα για ώρες, σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος. Μήπως το ίδιο δεν γίνεται και σε όσους χρησιμοποιούν ψηφιακές ή ασύρματες συσκευές ρεύματος στην κλασσική τηλεφωνία;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα