Προς το περιεχόμενο

Εύρεση κατόχου rMBP

Brisingr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα συνφορουμίτες,

Θα ακουστεί αρκετά περίεργο αυτό που ψάχνω, αλλά μετά από επίσκεψη σε ότι κατάστημα ξέρω στην Πάτρα δεν κατάφερα να βρω κανένα rMBP που να είναι ανοιγμένο ή που να διατίθεται το μαγαζί να μου το ανοίξει ώστε να το δώ.

Συνεπώς, αν υπάρχει κάποιος κάτοχος retina macbook (είτε 2012 είτε 2013) στην Πάτρα που ενδιαφέρεται να συζητήσουμε λίγο και έτσι να βοηθήσει ένα προβληματισμένο υποψήφιο αγοραστή, θα μου έκανε μια τεράστια χάρη.

Θέλω απλά να δώ λίγο το βάρος, το form factor και φυσικά την οθόνη ενός rMBP από κοντά για να δω αν κάνει για τις ανάγκες μου.

Κερνάω καφεδάκι στο αγαπημένο σας καφέ :)

Επεξ/σία από Brisingr
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα!Σπυδαζω Αιγιο και εχω ενα 15 late 2013 αν σε βγαλει ο δρομος σου μπορεις να το δεις απο κοντα και να ρωτησεις οτι θελεις!

Sent from my iPad using Insomnia

Σε ευχαριστώ πολύ για τη προσφορά φίλε μου, αν τα καταφέρω θα σε επισκεπτώ.

Αν βρεθεί και κάποιος φίλος με 13άρι, θα χρωστάω άπειρα ευχαριστώ σε αυτό το forum για όλες τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει :D

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλά γιατί δεν ανεβαίνεις Αθήνα ? Ευκαιρία για μία βόλτα..Εκει θα βρεις οχι ενα ,10 να δεις και να συγκρινεις...πηγαινε στο golden hall σε ενα istorm να τα δεις ολα απο κοντα ! μια βολτα ειναι...αν δεν σε βολευει εχει απειρα βιντεο στο youtube..αν εχεις αμφιβολιες για το μεγεθος οθονης,αδικα αγχωνεσαι..μεγεθος βαρος σχεδιασμος ολα καταπληκτικά...το 13αρι ειναι γαματο.οτι καλυτερο κυκλοφορει και παταει κατω ολα τα λαπτοπ..
το 15αρι αν το δεις εμενα μαρεσει επισης,αλλα το μεγεθος ειναι επαγγελματικου λαπτοπ,ειναι λιγο πιο βαρυ,και η τιμη σε απωθει ! Αρα 13αρι μη το σκεφτεσαι

Γιατί δυστυχώς η Αθήνα είναι 3+3 ώρες με λεωφορείο και δεν έχω κάποιον γνωστό για να μείνω...

Όσο για την οθόνη, το λίγο πιο βαρύ δεν με νοιάζει, αφού ουσιαστικά μιλάμε για 2 κιλά ... Αυτό που με νοιάζει είναι ότι στο 13άρι, χωρούν λιγότερα πράγματα στην οθόνη, και ως άνθρωπος που σκοπεύει να περνά πολύ χρόνο πάνω στο pc (προγραμματισμός, διάβασμα και πάλι προγραμματισμός) , σκέφτομαι ότι μάλλον πρέπει να πάρω όσο πιο πολλά pixel βρώ.

Έτσι και αλλιώς, δεν θα κάνω την αγορά πριν τελειώσει η εξεταστική μου, οπότε...

Γιατί δυστυχώς η Αθήνα είναι 3+3 ώρες με λεωφορείο και δεν έχω κάποιον γνωστό για να μείνω...

Όσο για την οθόνη, το λίγο πιο βαρύ δεν με νοιάζει, αφού ουσιαστικά μιλάμε για 2 κιλά ... Αυτό που με νοιάζει είναι ότι στο 13άρι, χωρούν λιγότερα πράγματα στην οθόνη, και ως άνθρωπος που σκοπεύει να περνά πολύ χρόνο πάνω στο pc (προγραμματισμός, διάβασμα και πάλι προγραμματισμός) , σκέφτομαι ότι μάλλον πρέπει να πάρω όσο πιο πολλά pixel βρώ.

Έτσι και αλλιώς, δεν θα κάνω την αγορά πριν τελειώσει η εξεταστική μου, οπότε...

η αναλυση αναμεσα σε 13 και 15 ειναι πολυ κοντα, δεν νομιζω να εχεις θεμα. το προβλημα ειναι πως θα φαινονται μικροτερα

.

13.3

Retina display: 13.3-inch (diagonal) LED-backlit display with IPS technology; 2560-by-1600 resolution at 227 pixels per inch with support for millions of colors

15.4

Retina display: 15.4-inch (diagonal) LED-backlit display with IPS technology; 2880-by-1800 resolution at 220 pixels per inch with support for millions of colors

δεν νομιζω τελος πως θα δουλεψει κωδικα ευκολα στο 13 για πολλες ωρες. εγω πχ με 21' και  ζοριζομαι καμια φορα (βεβαια full hd).

Αν δεν σε ενδιαφέρει το κομμάτι video/photo editing, η μεγάλη ανάλυση του Retina θα σου φανεί χρήσιμη μόνο στο θέμα της καθαρότητας των κειμένων. Τις περισσότερες φορές στα Retina θα δουλεύεις με την επιλογή "best for retina". Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αυτά που "χωράνε" στην οθόνη ενός macbook Retina 15" είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που χωράνε στην οθόνη ενός Macbook Air 13". Στην ουσία δηλαδή θα δουλεύεις με 1440χ900 στο 15αρι Retina και 1280χ800 στο 13αρι, με την διαφορά ότι τα πάντα θα είναι απίστευτα πιο καθαρά σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο συμβατικό πάνελ ίδιας ανάλυσης.

Πάντως 1440x900 μου φαίνονται λίγα για coding. Εγώ προσωπικά έχω ένα macbook pro 17αρι (1920x1200) mid2010 και θα ήθελα πραγματικά να ακούσω τη γνώμη κάποιου που γράφει κώδικα σε 15άρι retina macbook pro.

Πάντως 1440x900 μου φαίνονται λίγα για coding. Εγώ προσωπικά έχω ένα macbook pro 17αρι (1920x1200) mid2010 και θα ήθελα πραγματικά να ακούσω τη γνώμη κάποιου που γράφει κώδικα σε 15άρι retina macbook pro.

Οι περισσοτεροι γνωστοι που εχω οταν κανουν coding (και οχι οταν απλα σερφαρουν στο ιντερνετ αραχτοι στην πολυθρονα/καναπε κλπ) καθονται αρκετα κοντα στην οθονη του rmbp και εχουν συνηθως αναλυση 1680x1050 ή 1920x1200.

Ακομα και οταν εχουν συνδεδεμενη εξωτερικη οθονη, αφηνουν το rmbp σε 1680x1050.

Εγώ να δεις..

Ουσιαστικά, το μόνο που θα ηθελα είναι να δω πως ανταποκρίνεται το rMBP στην 1680x1050, πόσα πχ παράθυρα χωράει δίπλα δίπλα,πόσες γραμμές μπορούμε να δούμε στον vim (ή οπουδήποτε :-D ) χωρίς να χρειαστεί scroll κλπ...

Αλλά πού, ούτε ένα video στο youtube δεν υπάρχει :mellow:

Εγώ να δεις..

Ουσιαστικά, το μόνο που θα ηθελα είναι να δω πως ανταποκρίνεται το rMBP στην 1680x1050, πόσα πχ παράθυρα χωράει δίπλα δίπλα,πόσες γραμμές μπορούμε να δούμε στον vim (ή οπουδήποτε :-D ) χωρίς να χρειαστεί scroll κλπ...

Αλλά πού, ούτε ένα video στο youtube δεν υπάρχει :mellow:

Δεν χρειαζεται να ειναι rMBP για να κρινεις αυτα που θελεις ("στην 1680x1050, πόσα πχ παράθυρα χωράει δίπλα δίπλα,πόσες γραμμές μπορούμε να δούμε στον vim (ή οπουδήποτε :-D ) χωρίς να χρειαστεί scroll κλπ..")

Βαλε οποιαδηποτε οθονη(πχ και εξωτερικη) σε αναλυση 1680x1050 και θα σου λυθουν ολες αυτες οι αποριες σου. 

• Like 1

Οι περισσοτεροι γνωστοι που εχω οταν κανουν coding (και οχι οταν απλα σερφαρουν στο ιντερνετ αραχτοι στην πολυθρονα/καναπε κλπ) καθονται αρκετα κοντα στην οθονη του rmbp και εχουν συνηθως αναλυση 1680x1050 ή 1920x1200.

Ακομα και οταν εχουν συνδεδεμενη εξωτερικη οθονη, αφηνουν το rmbp σε 1680x1050.

Όσες φορές δοκίμαζα να ανεβάσω ανάλυση στο Retina, το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιούσε απόλυτα. Η μόνη "native" επιλογή φαίνεται να είναι το best for retina. Όχι ότι δεν μπορείς να δουλέψεις και στις υπόλοιπες επιλογές αναλύσεων, απλά προσωπικά κάτι με χαλάει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...