konstheoth Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 γεια σας. εχω ενα laptop, συγκεκριμενα ενα samsung np300 e5c s02gr και θελω να το κανω αναβαθμιση. σκεφτομουν να παω απο i5 σε i7 απλα αυτο που ειδα ειναι οτι η δικια μου cpu εχει TDP 35w ενω οι περισσοτεροι i7 που ειναι αξιολογοι εχουν παραπανω. αυτο ειναι θεμα? και πως λυνεται γνωριζει κανεις?
thelos257 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 γεια σας. εχω ενα laptop, συγκεκριμενα ενα samsung np300 e5c s02gr και θελω να το κανω αναβαθμιση. σκεφτομουν να παω απο i5 σε i7 απλα αυτο που ειδα ειναι οτι η δικια μου cpu εχει TDP 35w ενω οι περισσοτεροι i7 που ειναι αξιολογοι εχουν παραπανω. αυτο ειναι θεμα? και πως λυνεται γνωριζει κανεις? Δεν πιστευω οτι θα μπορεις να κανεις αναβαθμιση του επεξεραστη σου φιλε μου σε laptop γιατι ειναι ενσωματομενος με την μητρικη πλακετα (λογικα και οπως γνωριζω ως τεχνικος που ειμαι.)
Acepower Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Άλλ' αντ' άλλων... Πιο παραπλανητικό post δεν έχω ξαναδιαβάσει.Στα περισσότερα laptop μια χαρά αλλάζει ο επεξεργαστής και σε μερικά μάλιστα αλλάζει ακόμα και η κάρτα γραφικών. Εν πάση περιπτώσει αφού βεβαιωθείς ότι ο δικός σου επεξεργαστής πράγματι αλλάζει, η διαφορά στα watt οπωσδήποτε θα επιφέρει μια άλφα επιβάρυνση στο σύστημα ψύξης αλλά το κατά πόσον είναι ικανό το σύστημα να ανταπεξέλθει, δεν γίνεται να το γνωρίζεις εκ των προτέρων παρά μόνο όταν ο νέος επεξεργαστής έχει ήδη τοποθετηθεί... Συνήθως, πάντως, αντέχουν μια χαρά τα 10watt παραπάνω.
Jannis64 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 γεια σας. εχω ενα laptop, συγκεκριμενα ενα samsung np300 e5c s02gr και θελω να το κανω αναβαθμιση. σκεφτομουν να παω απο i5 σε i7 απλα αυτο που ειδα ειναι οτι η δικια μου cpu εχει TDP 35w ενω οι περισσοτεροι i7 που ειναι αξιολογοι εχουν παραπανω. αυτο ειναι θεμα? και πως λυνεται γνωριζει κανεις? Εάν το Laptop σου φοράει τον 3210Μ και γενικά κάποιον επεξεργαστή της σειράς Μ, τότε αλλάζει και το μόνο που θα πρέπει να προσεχτεί είναι να ταιριάζουν στο Socket. Εάν φοράει CPU σειράς U για παράδειγμα τον 3337U, τότε νομίζω πως είναι κολλημένος στη μητρική, οπότε δεν αλλάζει. Σχετικά με τη θερμική συμπεριφορά θα συμφωνήσω με τον Acepower. Πιστεύω πως αλλάζοντας CPU, το υπάρχον σύστημα ψύξης θα ανταπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις, αρκεί να είναι καθαρό (απαλλαγμένο από χνούδια και βρωμιές που φράζουν τις διόδους εισαγωγής και εξαγωγής αέρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα