Skylined Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Έχω δει αρκετά stand up, το συγκεκριμένο πρέπει να είναι το καλύτερο ή αν όχι τότε σίγουρα στα 5 καλύτερα μου. Υπερβολικά εφυής και άριστος χειριστής του λόγου ο Russell Brand (forget it αν δεν καταλαβαίνετε αγγλικά), αστείος, αυτοσαρκαστικός αλλά και με σπουδαία, πολύ σπουδαία νοήματα και φιλοσοφία - ένας από τους λόγους που μ'άρεσε τόσο πολύ - που δυστυχώς κάποιοι μπορεί να προσπεράσουν ως απλά αστεία και τίποτα παραπάνω. Σε όποιο επίπεδο και αν καταλαβαίνουμε το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Eνώ έχει κυκλοφορήσει DVD από πρόσφατο live στο Λονδίνο η περιοδεία του συνεχίζεται.
kostool13 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δεν ξέρω αν και κατά πόσο διαφοροποιεί το περιεχόμενο από show σε show, έχω δει τη γνωστή έκδοση που κυκλοφορεί. Εφόσον μιλάμε για την ίδια, διαφωνώ απόλυτα. Δεν συγκαταλέγεται ούτε καν στις καλύτερες στιγμές του ίδιου του russell brand. Τα ponderland είναι πολύ καλύτερα, για να μην πω ότι υπάρχουν ακόμη και ημίωρες συνεντεύξεις του που είναι πιο απολαυστικές από το συγκεκριμένο stand-up. H μισή διάρκεια του messiah complex αναλώνεται α)στο να "παίζει" με το κοινό και β)να προσπαθεί να εξηγήσει ότι το τσουτσούνι του δεν είναι όσο μικρό φαινόταν στη γνωστή δημόσια εμφάνισή του, ενώ τις προσωπικότητες (Jesus, Malcolm X κτλ) τις ακουμπάει επιφανειακά. Αυτό δε θα με πείραζε αν τουλάχιστο υπήρχε καλό χιούμορ, αλλά τελικά προσπαθεί να μοιράσει το χρόνο μεταξύ χιούμορ και βαθύτερου νοήματος και δεν κάνει καλά τίποτε από τα δύο. Αν κιόλας επεκτείνουμε τη σύγκριση και σε άλλους stand-up comedians, δεν υπάρχει καν συναγωνισμός. Υπάρχουν κλάσεις ανώτερα show από Louis CK, Bill Hicks, Dave Chappelle, ακόμα και τα πρώτα του Chris Rock.
porco_rosso21 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 είναι λίγο άδικο προς την Ανθρωπότητα να αναφέρεται το όνομα του Hicks σε ένα τόπικ για τον Russell (...) Brand
kostool13 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Συμφωνώ, αν και δεν είμαι από τους κλασικούς haters του Russell (θεωρώ ότι έχει καλές στιγμές). Απλά στο αρχικό post αναφέρθηκε ότι το Messiah Complex συγκαταλέγεται στα 5 καλύτερα stand-up shows, οπότε κατέφυγα σε ακραία παραδείγματα
porco_rosso21 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 το χειρότερο Stand up act του Dylan Moran, το να βγει ρε παιδι μου και να αρχισει να κλανει, αυτο και τιποτα αλλο, παλι θα ειναι μιλια μπροστα από οτιδηποτε του Brand δεν δηλωνω hater απλα ο τυπος ειναι για τα πανυγηρια
Skylined Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 δεν δηλωνω hater Νομίζω πως είναι σαφές ότι δε σου αρέσει καθόλου, το οποίο δεν έχει σχέση με το hate αναγκαστικά. Επιφυλάσσομαι να σχολιάσω σε λίγες μέρες, μια διευκρίνηση προς το παρόν ότι κατέταξα αυτό το live στα πέντε καλύτερα δικά μου, για τους δικούς μου λόγους. Π.χ. μου αρέσει πάρα πολύ το χιούμορ του και ενώ ο kostool13 το βρήκε άνοστο. Τα υπόλοιπα αργότερα.
Skylined Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 το χειρότερο Stand up act του Dylan Moran, το να βγει ρε παιδι μου και να αρχισει να κλανει, αυτο και τιποτα αλλο, παλι θα ειναι μιλια μπροστα από οτιδηποτε του Brand Προσπάθησα να δω το "like totally" και με πόνεσε το κεφάλι μετά από λίγο. Κουτσομπολιό, κυνισμός, κακία και βλακώδες χιούμορ. Είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει πάντως αλλά εγώ δεν τον αντέχω. Παρόμοια άποψη έχω για το χιούμορ του Ricky Gervais: πολύ καλός, στα golden globes τα έσπασε, αλλά κάποια στιγμή θέλω να πάψει το pointless evil sarcastic I dont give a fuck attitude γιατί δε με εκφράζει. Είδα δύο stand up και μετά είπα αρκετά. Το ίδιο έπαθα και με το Lee Evans, φοβερός, αλλά κάποια στιγμή συνειδητόποίησα ότι δε σταματάει να παραπονιέται. Θέλω κάτι ανάλαφρο χωρίς κακίες, καθαρό, ριζοσπαστικό, με κάποιο νόημα αν γίνεται. Κανένας Robin Williams δε με χαλάει, έχει τέτοια χαρακτηριστικά. H μισή διάρκεια του messiah complex αναλώνεται α)στο να "παίζει" με το κοινό και β)να προσπαθεί να εξηγήσει ότι το τσουτσούνι του δεν είναι όσο μικρό φαινόταν στη γνωστή δημόσια εμφάνισή του, ενώ τις προσωπικότητες (Jesus, Malcolm X κτλ) τις ακουμπάει επιφανειακά. Αυτό δε θα με πείραζε αν τουλάχιστο υπήρχε καλό χιούμορ, αλλά τελικά προσπαθεί να μοιράσει το χρόνο μεταξύ χιούμορ και βαθύτερου νοήματος και δεν κάνει καλά τίποτε από τα δύο.Υπάρχει stand up comedian που να μην "παίζει με το κοινό"; Τρομερός αυτοσαρκασμος με το τσουτσουνι του. Stand up comedy κάνει όχι διάλεξη στο αμφιθέατρο πώς ακριβώς να εμβαθύνει; Και στο χιούμορ τα σπάει και στο νόημα, όσο επιτρέπει το stand up comedy πάντα. Βρες μου άλλα stand up με νόημα πέρα απ' ότι σε κάνουν να χασκογελάς σαν τον Beavis και τον Buthead.Είναι το καλύτερό του stand up, έχει και καλές συνεντεύξεις και τα ponderland είναι ΟΚ. Θα επανέλθω σε μερικές ημέρες στο θέμα.
kostool13 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Υπάρχει stand up comedian που να μην "παίζει με το κοινό"; Φυσικά και υπάρχουν, λέγονται "καλοί stand-up comedians". Δεν μιλάμε για ημιερασιτέχνες comedians που εμφανίζονται κάθε βράδυ στο ίδιο μπαράκι, και αναγκαστικά παίζουν με το κοινό για να μην επαναλαμβάνονται... Μιλάμε για show με συγκεκριμένο περιεχόμενο, σε αμφιθέατρο με χιλιάδες ανθρώπους που έχουν πληρώσει το εισιτήριο αδρά. Οι καλοί stand-up comedians όχι απλά δεν παίζουν με το κοινό, αλλά με το που πεταχτεί και κανένας καραγκιόζης τον ξευτιλίζουν και τον σωπαίνουν στο δευτερόλεπτο ώς ένδειξη σεβασμού προς τους υπολοίπους. Το να αναλώνεις το 1/4 του show κόβοντας βόλτες μέσα στο κοινό παραπέμπει σε επιθεώρηση σε ελληνικό θέατρο.
Skylined Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Είδαμε το ίδιο σόου ή άλλο; 5 λεπτά στην αρχή μιλάει στο κοινό και, μάλιστα, αποστομώνει με τον πιο αστείο τρόπο κάποιον που πετάγεται κάπου στη μέση και τον διακόπτει. Φαντάζομαι το άλλο 1/4 του show για εσένα ήταν τα επίσης λίγα λεπτά που ξόδεψε στην ιστορία με το τσουτσούνι, επειδή το έχω το βίντεο αν θέλεις τα μετράω κιόλα. Και μάλιστα βρήκα και τα 2 σημεία πολύ αστεία. Ας σχολιάζουμε επί πραγματικής βάσης, είναι ΟΚ να έχουμε άλλα γούστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα