iceblade Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Για όσου ασχολούνται με Python και θέλουν να χρησιμοποιήσουν κάποια features του functional programming (e.g. function composition, currying) υπάρχει και η βιβλιοθήκη toolz. Χρησιμοποιώ αρκετά το @compose decorator της. Η Python βέβαια έχει ήδη κάποια functional features (για το οποία to toolz προσφέρει ωραίο syntactic sugar), αλλά φυσικά δεν είναι functional γλώσσα (Practicality beats purity, όπως λέει και το Zen).
Maniakos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 τα πάντα ειναι ενδιαφέρον όταν ασχολήσε και ψάχνεις. Με την Clojure έχω ασχοληθεί ελάχιστα, είναι ωραία γλώσσα αλλά με ξενέρωσε που δεν είναι συμβατή με τις βιβλιοθήκες της Java ώστε να τις χρησιμοποιείς outside the box. Βέβαια όχι ότι ειμαι φαν της Java. Ε; Τι εννοείς ότι δεν είναι συμβατή; Πιο συμβατή δεν γίνεται. Παίζει πάνω από το JVM η Clojure και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι java lib επιθυμείς. Ηταν στραγικής σημασίας αυτό ώστε να μπορέσει να αποκτήσει popularity.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 τα πάντα ειναι ενδιαφέρον όταν ασχολήσε και ψάχνεις. Με την Clojure έχω ασχοληθεί ελάχιστα, είναι ωραία γλώσσα αλλά με ξενέρωσε που δεν είναι συμβατή με τις βιβλιοθήκες της Java ώστε να τις χρησιμοποιείς outside the box. Βέβαια όχι ότι ειμαι φαν της Java. Παίξε με Kotlin, είναι συμβατή μέχρι και με Java 6, την έχει φτιάξει η Jetbrains τί άλλο θέλεις!
ZAKKWYLDE Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 γιατί kotlin κι όχι scala; Μεγάλη κουβέντα. Θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς γιατί οποιαδήποτε εναλλακτική JVM γλώσσα αντί για Java 8 (που δεν είναι functional μεν αλλά σου δίνει lambdas και filter/map/reduce. Προσωπικά θεωρώ την Scala ανώτερη γλώσσα, και αν κάποιος είναι Ακαδημαϊκός δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει σε Kotlin. Απο την άλλη η Kotlin έχει 100% interoperability με Java 6, οπότε οι Android Devs θα τρέξουν σαν τρελοί. Επίσης δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσεις να παίξεις με Java Collections σε Scala (δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις βέβαια)...υπάρχουν προβληματάκια. H Kotlin φαίνεται να ενσωματένεται ευκολότερα (π.χ. σε Legacy applications). Η Kotlin είναι επίσης φτιαγμένη απο την Jetbrains(που φτιάχνει το Intellij) οπότε το Tooling support είναι άψογο. Δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσεις να γραψεις Scala με Intellij αλλά...έχει προβλήματα τα οποία αποσυντονίζουν τον developer. H Kotlin επίσημα υποστηρίζεται και απο την Pivotal/Spring Framework η οποία η ίδια έχει επιλέξει στο παρελθόν να μην υποστηρίζει Scala (και πάλι γράφεις αλλά με μεγάλες δυσκολίες). Οπότε αν είσαι κάποιος που γράφει IntelliJ/Android Studio και χρησιμοποιεί Spring, και θέλει να κάνει μετάβαση απο Java, είναι μια πολύ καλή πρόταση. Αν απο την άλλη ξέρει καλά Scala, μάλλον δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να πάει.
the other one Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 intellij idea έχω κι εγώ για scala αλλά δεν με έχει ενοχλήσει μέχρι στιγμής κάπου αλλά έτσι κι αλλιώς δεν έχω και μεγάλη εμπειρία με IDE και μεγάλα projects για να έχω απαιτήσεις. Αν έχεις στο νου σου κάποια καλύτερη εναλλακτική είμαι ανοιχτός. Σκέφτομαι όταν έχω χρόνο και έχω μάθει καλύτερα τη γλώσσα να το γυρίσω σε vim + σκέτο sbt βέβαια. Απ' όσο διαβάζω κυρίως η kotlin πλασάρεται ως java done right οπότε μάλλον κάπου εκεί στοχεύει. Εκεί που βλέπω πως υπάρχει υπεροχή γενικά είναι σε compile times αλλά λένε αυτό οφείλεται κυρίως στα λιγότερα features, όπως και σε learning curve.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δεν βλέπω τον λόγο να αλλάξεις. Είναι super η Scala, και έχει enterprise ready frameworks όπως Play. Εμένα με ενθουσιάζει περισσότερο που μπορείς πολύ εύκολα να χωσεις Kotlin σε Legacy project. Τώρα το πως πειθεις management /πελάτη να γίνει αυτό... άλλη ιστορία
Dracon.74 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Καλό απόγευμα. Θα ήθελα να ρωτήσω -όσους, όμως, έχουν την γνώση- σχετικά με την σύγκριση ανάμεσα στις γλώσσες: Haskell και Lisp ( ήτοι Scheme, Racket, Common Lisp). Να σημειώσω τα εξής: 1. Η Racket δεν εντάσσεται (πλέον) στην Scheme, μιας και έχει πάρει, πλέον, μια άλλη μορφή -συνεχίζει όμως να ανήκει στην οικογένεια της Lisp. 2. Aπό μαθηματική άποψη (αν και αυτό δεν είναι καθόλου αρκετό, εφ' όσον δεν συζητάμε αμιγώς ακαδημαϊκά) έχω την αίσθηση ότι η Lisp στηρίζεται στην θεωρία συνόλων (κάτι μή αυτονόητο, μιας και υπάρχουν διάφορα συστήματα π.χ Fraenkel-Zermelo, Von Neumann-Bernays-Goedel, κ.λπ.) ενώ η Haskell στην θεωρία κατηγοριών. Ρωτάω λοιπόν, κυρίως αυτούς που έχουν δουλέψει και με τις δύο (Haskell/Lisp) σχετικά με τις ομοιότητες, τις διαφορές και την ισχύ της κάθε μιας -κυρίως σε πρακτικό επίπεδο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Dracon.74 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Ξεκατίνιασμα. Ευχαριστώ για την επισήμανση, αν και δεν βοηθάει στην απάντηση του αρχικού ερωτήματός μου.
gon1332 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Βασικά είναι αυτό που είπε ο pmav. Δεν υπάρχει κάτι πολύ εποικοδομητικό στα μηνύματα. Απλά ξεκατίνιασμα. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2016 από gon1332
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα