adtakhs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Epic thread με μαργαριτάρια. Ναι ακβιβώς !!! Είναι για γέλια ....
TheELF Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 χαχαχαχα, μάθαμε και κάτι ακόμα σήμερα ..... χαχαχα Το ότι για να κάνει multitasking ένας επεξεργαστής ΔΕΝ θέλει πραγματικούς πυρήνες (πολλά cores) αλλά εικονικούς = Hyperthreading .... Όλοι οι Η/Υ μετά το '90 είναι για Multitasking,εδώ η amiga το 1985 έκαμνε multitasking Μάθε να διαβάζεις τουλάχιστον. Κατέβασε το SYSTESTER και ζήτησε να τρέξει στον επεξεργαστή σου 1Thread για gauss legendre με 1M .... Δες χρόνο που θα κάνει . Μετά ζήτησέ του να τρέξει 8 Thread για gauss legendre με 1M .... 8x 1Thead. Ξαναμέτρα χρόνο Το να τρέξεις ένα πρόγραμμα σε πολλούς πυρήνες δεν είναι Multitasking αλλά λέγετε parallel computing,multitasking είναι να τρέχεις διαφορετικά μεταξύ τους προγράμματα ,αυτό για το οποίο μιλάς εσύ είναι η multithreaded ταχύτητα του κάθε επεξεργαστή για την οποία δεν είπα κουβέντα,ούτε της έννοιες δεν ξέρετε. Αφού το έπιασες και εσύ, αν τρέξει μόνο στον ένα πυρήνα θα έχει μικρότερη ταχύτητα,αν το τρέξεις το systester με 8thread σε 8cores μπορείς να τρέξεις κάτι ταυτόχρονα και να μην χάσει ταχύτητα κανένα από τα δύο;;; Όχι δεν μπορείς! Αν το τρέξεις όπως λες σε έναν πυρήνα(2 ,4,6) θα έχει μικρότερη ταχύτητα όπως και ότι θα τρέξεις στους εναπομείναντες σε σχέση με το να το έτρεχες σε όλους τους πυρήνες. Διάβασε ξανά το τι έγραψα και χώνεψε το.
adtakhs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μάθε να διαβάζεις τουλάχιστον. Αφού το έπιασες και εσύ, αν τρέξει μόνο στον ένα πυρήνα θα έχει μικρότερη ταχύτητα,αν το τρέξεις το systester με 8thread σε 8cores μπορείς να τρέξεις κάτι ταυτόχρονα και να μην χάσει ταχύτητα κανένα από τα δύο;;; Όχι δεν μπορείς! Αν το τρέξεις όπως λες σε έναν πυρήνα(2 ,4,6) θα έχει μικρότερη ταχύτητα όπως και ότι θα τρέξεις στους εναπομείναντες σε σχέση με το να το έτρεχες σε όλους τους πυρήνες. Διάβασε ξανά το τι έγραψα και χώνεψε το. Τρεχω 8 systester το κάθε ένα σε ένα πυρήνα και ΔΕΝ έχω πτώση απόδοσης την στιγμή που εσύ τρέχεις 2 μόνο χωρίς πτώση απόδοσης και μετά ξεκινά η κατρακύλα !!! Επίσης όσο περισσότερα systester ανοίγω τόσο μεγαλύτερο το πρόβλημα για το front του διπύρηνου που θα γίνεται πόλεμος για το ποιος θα πάρει σειρά για εκτέλεση και αρχίζουν τα μπουκάλια.....!!!!! Τι δεν καταλαβαίνεις λοιπόν ? Οτι το 8 με το 2 έχουν διαφορά ? Μάθε να διαβάζεις τουλάχιστον. Το να τρέξεις ένα πρόγραμμα σε πολλούς πυρήνες δεν είναι Multitasking αλλά λέγετε parallel computing,multitasking είναι να τρέχεις διαφορετικά μεταξύ τους προγράμματα ,αυτό για το οποίο μιλάς εσύ είναι η multithreaded ταχύτητα του κάθε επεξεργαστή για την οποία δεν είπα κουβέντα,ούτε της έννοιες δεν ξέρετε. To systester δημιουργεί ξεχωριστούς κλώνους όπου κάθε ένας τρέχει σε ένα core (αν βρει διαθέσιμο) . Είναι μια εφαρμογή που μπορεί να σου δείξει multitasking και όχι multithreading. Το αποτέλεσμα σε χρόνο είναι έως να ολοκληρωθούν όλοι. Φτιάχτηκε για να δείχνει την δυνατότητα των πολυπύρηνων σε σχέση με τα μονοπύρηνα πριν κάποια χρόνια σε pi, Τουλάχιστον αυτό ξέρω πως κάνει . Αλλά ακόμα και να μην το κάνει αυτό . άνοιξε 8X Systester ή 8 x οτιδήποτε. Με αυτό μπορείς να δεις την συμπεριφορά του HT σε σχέση με πραγματικούς πυρήνες , συμπεριφορά memory controller κ.λ.π.
TheELF Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Τρεχω 8 systester το κάθε ένα σε ένα πυρήνα και ΔΕΝ έχω πτώση απόδοσης την στιγμή που εσύ τρέχεις 2 μόνο χωρίς πτώση απόδοσης και μετά ξεκινά η κατρακύλα !!! Αν είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις αυτά που λέω αντί να κάνεις ranting μπορεί να το είχες καταλάβει ότι το ίδιο λέω και εγώ. στον amd μπορείς να τρέξεις 8 single thread(ή 4 2thread ή όποιο συνδυασμό ) προγράμματα ταυτόχρονα με χαμηλότερη ταχύτητα το κάθε ένα από ότι θα είχαν σε έναν intel edit(λόγου single thread ταχύτητας) ... και στον intel μπορείς να τρέξεις μόνο τα μισά από ότι σε amd δηλαδή 4 πράγματα ταυτόχρονα χωρίς να χάσεις καθόλου ταχύτητα αλλά με μεγαλύτερη ταχύτητα το κάθε ένα από ότι θα έτρεχε σε amd To systester δημιουργεί ξεχωριστούς κλώνους όπου κάθε ένας τρέχει σε ένα core (αν βρει διαθέσιμο) . Είναι μια εφαρμογή που μπορεί να σου δείξει multitasking και όχι multithreading. Εγώ είπα κάτι άλλο;;; Ξεχωριστά το κάθε ένα θα βγάλει το 1/8 της ταχύτητας;;;8/8 στο σύνολο;;; Αν τρέξεις 8 διαφορετικά προγράμματα ταυτόχρονα θα τρέξει το κάθε ένα στο 1/8 της ταχύτητας του συνολικού cpu ναι ή όχι;;;; 83χχ=8 thread το κάθε ένα με 1/8 της συνολικής ταχύτητας ι5 =4Thread το κάθε ένα με 1/4 της συνολικής ταχύτητας ι7 =8 thread το κάθε ένα με 1/4 της συνολικής ταχύτητας (με διάφορους περιορισμούς βέβαια,δείτε το λινκ)
adtakhs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Σε multitasking αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η συνολική απόδοση !!!! και ακόμα περισσότερο η ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ του συστήματος ! Και φυσικά έστω ότι έχεις έναν τετραπύρηνο με 40% μεγαλύτερη απόδοση σε κάθε πυρήνα από έναν 8-πύρηνο! Τότε Ο 8 πύρηνος θα δώσει απόδοση 100% (του κάθε πυρήνα ) X8 = 800 % Ο 4 -πύρηνος θα δώσει απόδοση 140% X4 = 560% ========================================================== Συμπερασματικά ο 4 πύρηνος θα είναι κατά 30%+ περίπου πιο αργός στο σύνολο τον εργασιών ή αν θες να το πεις διαφορετικά ο 8-πύρηνος θα είναι 40-45% πιο γρήγορος από τον τετραπύρηνο στην εκτέλεση των εργασιών αυτών!!! Βάλε επίσης πως ο 4-πύρηνος θα υποφέρει από μπουκάλιασμα σε extreme multitasking λόγω του front . Τα πράγματα τα μετράμε ΣΥΝΟΛΙΚΑ όταν λέμε πως οι επεξεργαστές δουλεύουν multitasking !!! Την διαφορά του I3 με τον I7 σε multitasking ΔΕΝ θα την μετρήσω σε λειτουργία με 2 THREADS .... Αλλά στην λειτουργία με τα μέγιστα που αντέχει ο κάθε ένας ! Μην αρχίσω να βάζω μέσα και τα μεγέθη της CACHE κ.λ.π. που παίζουν ρόλο σε τέτοια σενάρια χρήσης γιατί θα μεγαλώσει κιάλο η διαφορά .... ι7 =8 thread το κάθε ένα με 1/4 της συνολικής ταχύτητας (με διάφορους περιορισμούς βέβαια,δείτε το λινκ) Το HΤing δίνει ένα 10% πρακτικά. Στην ουσία εκμεταλεύεται τους πόρους που δεν χρησιμοποιούνται από το 1 thread που παίζει στο core και τους δίνει στο 2ο ... Το 1/4 που το βρήκες ? Δεν γίνεται αυτό .... γιατί δεν είναι φυσικός πυρήνας αλλά εικονικός ... Δεν διπλασιάζονται οι πόροι του πυρήνα , δεν παίρνει κανένα μαγικό φίλτρο το cpu , απλά χρησιμοποιούνται οι μη κλεισμένοι από το πρώτο thread πόροι .. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2014 από adtakhs 3
Donalhioy Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Λοιπόν @Τάκη, επειδή λες πως κάνω βλακεία να εξηγήσω: Σκοπεύω να αγοράσω 4gb σε ένα stick και αργότερα ΑΝ δεν φτάνει άλλα 4gb. Δεν θα παίζω βαριά παιχνίδια οπότε ελπίζω να είναι οκ τα γραφικά. Το video editing etc μπορούν να περιμένουν μέχρι το πάσχα αν δεν είναι οκ έτσι. Ο i5 που θέλω στα 212 περίπου απο οτι διάβασα είναι πολύ καλός με υπερκαλύπτει και όπως είπα θέλω να επενδύσω σε cpu +modo. Για αυτό παίρνω και κάτι καλύτερο. Σκληρό δεν αγοράζω καλύτερο γτ δεν έχω δει ακόμη τι θα προσφέρει. Δεν θέλω παραπανω gb. Επίσης δεν ακούζω τον χαζοτρόλλη όπως λες. Απόψεις ζητάω... δεν χρησιμοποίησα bold ούτε >font size. Συζήτηση προσπαθώ να κάνω. 1) Ποιος Ι5 ειναι στα 212?? εννοεις τον 4670κ? Γιατι οπως καταλαβαινεις δεν εχει σχεση αυτο που ειπες στην αρχη "Θέλω οτι πιο οικονομικό αλλά να καλλύπτεει τις ανάγκες μου." 2) Επειδη λεφτα σου ειναι και μπορεις αμα λαχει να τα αγορασεις και φουντουνια.. Αν σου εκατσε στο ματι ιντελ, παρε ιντελ.. απλα τωρα ουτε budget ξερει κανενας ποσο τελικα εχεις.. ουτε αν θα κανεις oc... ουτε τιποτα.. επειδη 212E μονο σε 4670κ παει το μυαλο μου, cpu που κλοκαρεται.. τοτε mobo: https://www.skroutz.gr/s/3459870/MSI-Z87-G43.html ram: https://www.skroutz.gr/s/3116277/Crucial-Ballistix-Tactical-4GB-DDR3-1866MHz-BLT4G3D1869DT1TX0CEU.html gpu: https://www.skroutz.gr/s/4214088/Gigabyte-Radeon-HD7770-2GB-OC-Rev-2-0.html psu: https://www.skroutz.gr/s/2746875/Corsair-CX-Series-Modular-CX600M-600Watt-80-PLUS-Bronze.html?keyphrase=cx600m+600w προαιρετικα ssd: https://www.skroutz.gr/s/3731583/Samsung-840-Series-Evo-120GB.html?from=drop 86,46 θα σου βγει 622,70 με cpu, mobo,psu απο digital ram απο top systems και τα υπολοιπα απο visionstudio
TheELF Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Σε multitasking αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η συνολική απόδοση !!!! και ακόμα περισσότερο η ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ του συστήματος ! Και φυσικά έστω ότι έχεις έναν τετραπύρηνο με 40% μεγαλύτερη απόδοση σε κάθε πυρήνα από έναν 8-πύρηνο! Τότε Ο 8 πύρηνος θα δώσει απόδοση 100% (του κάθε πυρήνα ) X8 = 800 % Ο 4 -πύρηνος θα δώσει απόδοση 140% X4 = 560% Ναι ρε αδερφέ,αυτά που λες εσύ στέκουν αλλά δεν έχουν (άμεση) σχέση με το Multitasking, αυτό που λες εσύ είναι το multithreaded που βλέπουμε και σε πολλά review/bench κτλ και είναι όπως λες και εσύ η συνολική απόδοση. Κάνε έναν κόπο να κάνεις ένα search στον νετ να διαβάσεις τι εννοεί όλος ο κόσμος με τον όρο multitasking. Αν κάποιος π.χ. έχει δυο singlethread προγράμματα που θέλει να τα τρέξει,άσχετα αν έχει 4 ή 6 ή 8 πυρήνες, θα τον ενδιαφέρει πόσο γρήγορα θα τρέξουν αυτά τα δύο και όχι το τη ταχύτητα ΘΑ μπορούσε να πιάσει συνολικά αν τρέχαν όλοι οι πυρήνες του. Σύμφωνα με το παράδειγμά σου στον τετρπύρηνο θα τρέξουν με 2Χ140=240% στον οχταπύρηνο θα τρέξουν με 2χ100=200% ή δυο διπύρηνα στον τετρπύρηνο θα τρέξουν με 2χ2Χ140=480% στον οχταπύρηνο θα τρέξουν με 2χ2χ100=400% ή ένα τετραπύρηνο στον τετρπύρηνο θα τρέξει με 4Χ140=560% στον οχταπύρηνο θα τρέξει με 4χ100=400% Που είναι και ο λόγος που κάποιες φορές βγαίνουν cpu με λιγότερους πυρήνες πάνω από άλλους με περισσότερους πυρήνες σε Benchmark που δεν τα πιστεύετε. Από εκεί και πέρα ναι,σε πάνω από τετραπύρηνο πιάνει αυτό που λες και ο amd 8core θα έχει μεγαλύτερη απόδοση. Πρέπει να ξέρει δηλαδή κάποιος τι θέλει αλλά και πως τρέχουν τα προγράμματά που τον ενδιαφέρουν για να δει ποιος από τους δυο θα του βολέψει καλύτερα. Το να λέμε τυφλά ότι αυτός με την συνολική απόδοση είναι και ο καλύτερος απλά είναι λάθος,εξαρτάτε τι θέλει ο κάθε ένας.
adtakhs Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Από εκεί και πέρα ναι,σε πάνω από τετραπύρηνο πιάνει αυτό που λες και ο amd 8core θα έχει μεγαλύτερη απόδοση. Η ισχύ ενός επεξεργαστή σε MULTITASKING ορίζεται ως ΤΟ μέγιστο που μπορεί να σηκώσει !!! Τα προγράμματα που θα τρέξεις ταυτόχρονα ΔΕΝ σημαίνει πως παίζουν (το κάθε ένα) σε SINGLE THREAD .... Μπορεί να έχεις 4 ή 5 εφαρμογές ξεχωριστές ταυτόχρονα που να τρέχουν και Multithread !!! Και επαναλαμβάνω !!! Όταν μιλάμε για MULTITASKING συγκρίνοντας 2 επεξεργαστές κοιτάμε στο ΜΕΓΙΣΤΟ των εφαρμογών που μπορεί να τρέξουν ! Αν πάρεις το I7 3930 και τρέξεις 12 single thread εφαρμογές θα δεις πως τις σηκώνει ! Αν πας να τρέξεις στον I3 τις ίδιες , θα φασε τα μούτρα σου ! Αυτό δείχνει πως ο I7 3930 κάνει καλύτερο MULTITASKING από τον I3 !!! Είναι δεδομένα τα πράγματα. Δεν μπαίνεις σε υποπεριπτώσεις των υποπεριπτώσεων , για να δεις τι γίνεται γιατί οι περιπτώσεις είναι εκατοντάδες .... Αλλες φορές θα τρέχεις 2 -4-6-8 single thread εφαρμογές ! Αλλες φορές θα τρέχεις 2-3-4 multithread εφαρμογές οι οποίες μπορούν να εκμεταλευτούν έως 2 ή 3 ή 4 πυρήνες η κάθε μια ! Αλλες φορές θα τρέχεις 2-3-4-8 multithread εφαρμογές όπου η κάθε μια θα μπορεί να τρέξει στο μέγιστο των πυρήνων .... Αν κάτσουμε να δούμε τι εφαρμογή είναι η κάθε μια , πωςε συμπεριφέρεται στον εκάστοτε επεξεργαστή, πως συμπεριφέρεται στην εκάστοτε αρχιτεκτονική, την κάτσαμε την βάρκα ! Εγώ όταν κάνω multitasking πολλές φορές ΘΕΤΩ συγκεκριμένους πυρήνες για κάθε εφαρμογή από τον taskmanager των win , και δεν αφήνω τα win να παίξουν ελεύθερα. Αυτό το κάνω όταν θέλω μια εφαμογή να έχει προτεραιότητα , σε σχέση με όλες τις άλλες σε κομμάτι του cpu μου ! Και ένα παράδειγμα με multitasking στο οποίο εμπεριέχονται και multithread εφαρμογές ! http://www.youtube.com/watch?v=6EKyJRQU4Ek ✖ 2 compression in WMV 1920x1080 - 30p - 10 Mbits/s with Sony Vegas =multithread εφαρμογή x2 ✖ Gameplay Need for Speed Most Wanted (2012) = Multithread εφαρμογή ✖ 9 Videos: 8 Blu-Ray MKV 1080P + 1 MP4 1080P with VLC ✖ Capture desktop with Mirillis Action! (CPU usage 10%) Όταν λοιπόν θέλω να κάνω multitasking και βρίσκω αυτό το ξεκλείδωτο chipάκι στην ξεφτήλα τιμή των 135€ το οποίο μου αφήνει και χρήμα για μια καλή κάρτα γραφικών για openCL/ GAMING (έχω βάλει στην πρότασή μου RADEON 270X 2GB DDR5) , δεν κοιτάζω την υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης ..... αλλά κοιτάζω την δύναμη που αποκομίζω από αυτό και την πληρότητα του συνόλου .! Ολο το σύστημά μου το οποίο φαίνεται στην υπογραφή μου έχει στηθεί για ακριβώς αυτό τον σκοπό. Αν ήταν να το αλλάξω, το μοναδικό πράγμα που θα κοιτούσα σαν αναβάθμιση θα ήταν α) I7 με 6-CORE / 12 THREADS β) AMD OPTERON 16 CORE . Τίποτε άλλο. 1
TheELF Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Όταν λοιπόν θέλω να κάνω multitasking και βρίσκω αυτό το ξεκλείδωτο chipάκι στην ξεφτήλα τιμή των 135€ το οποίο μου αφήνει και χρήμα για μια καλή κάρτα γραφικών για openCL/ GAMING , δεν κοιτάζω την υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης ..... αλλά κοιτάζω την δύναμη που αποκομίζω από αυτό και την πληρότητα του συνόλου .! Συγνώμη κιόλα αλλά αυτό ακριβός κάνεις.. Αυτά που αναφέρεις μόνο φυσιολογική χρήση δεν είναι,κάποιος θα τα κάνει μόνο για χαβαλέ να δει πόσο καλά ή όχι θα τα πάει η cpu του. Εξάλλου μας δείχνεις εδώ τουλάχιστον 12 thread + όσα τρέχει το NFS, ότι και να πεις δεν θα τρέξουν τα προγράμματα με την ίδια ταχύτητα που θα τρέχανε αν τα έτρεχες ξεχωριστά αλλά πολύ πολύ ποιο αργά,το ότι το λειτουργικό δίνει focus(περισσότερη δύναμη) στην όποια εφαρμογή έχεις ενεργή για να μην φαίνεται τόσο το κόλλημα δεν λέει τίποτα, συμβαίνει με όλους τους cpu το ίδιο. ✖ 2 compression in WMV 1920x1080 - 30p - 10 Mbits/s with Sony Vegas =multithread εφαρμογή✖ Gameplay Need for Speed Most Wanted (2012) = Multithread εφαρμογή ✖ 9 Videos: 8 Blu-Ray MKV 1080P + 1 MP4 1080P with VLC ✖ Capture desktop with Mirillis Action! (CPU usage 10%) Όπως λες και εσύ «αλλά κοιτάζω την δύναμη που αποκομίζω από αυτό και την πληρότητα του συνόλου .! » αν θέλει κάποιος ποιο πολύ ταχύτητα σε λιγότερα προγράμματα δηλαδή, τι τον νοιάζει ποιος στο σύνολο είναι ποιος δυνατός;;
adtakhs Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Συγνώμη κιόλα αλλά αυτό ακριβός κάνεις.. Αυτά που αναφέρεις μόνο φυσιολογική χρήση δεν είναι,κάποιος θα τα κάνει μόνο για χαβαλέ να δει πόσο καλά ή όχι θα τα πάει η cpu του. Εξάλλου μας δείχνεις εδώ τουλάχιστον 12 thread + όσα τρέχει το NFS, ότι και να πεις δεν θα τρέξουν τα προγράμματα με την ίδια ταχύτητα που θα τρέχανε αν τα έτρεχες ξεχωριστά αλλά πολύ πολύ ποιο αργά,το ότι το λειτουργικό δίνει focus(περισσότερη δύναμη) στην όποια εφαρμογή έχεις ενεργή για να μην φαίνεται τόσο το κόλλημα δεν λέει τίποτα, συμβαίνει με όλους τους cpu το ίδιο. Όπως λες και εσύ «αλλά κοιτάζω την δύναμη που αποκομίζω από αυτό και την πληρότητα του συνόλου .! » αν θέλει κάποιος ποιο πολύ ταχύτητα σε λιγότερα προγράμματα δηλαδή, τι τον νοιάζει ποιος στο σύνολο είναι ποιος δυνατός;; Το βίντεο δείχνει μια ακραία κατάσταση multitasking ! Ακόμα όμως και 1 SONY VEGAS να έτρεχε παρέα με το need for speed πάλι όλους τους πυρήνες θα χρησιμοποιούσε ! Το θέμα είναι το multitasking . Multitasking = Πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα !!! Διαφορετικά δεν μιλάμε για multitasking αλλά για παπαριές .... Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η απροβλημάτιστη λειτουργια χωρίς λαγκαρίσματα του πολυπύρηνου ! Μεγάλο πλεονέκτημα αυτό. Θεωρώ πως αυτό το σημείο είναι το σημαντικότερο σε τέτοιες καταστάσεις . Τέλος όταν μιλάμε για multitasking και θέλουμε να μιλήσουμε για ΑΠΟΔΟΣΗ του CHIP , κοιτάμε την απόδοση στο ΣΥΝΟΛΟ των εφαρμογών που τρέχουμε ταυτόχρονα ! Δεν κοιτάμε την κάθε μια ξεχωριστά. Από την στιγμή που το chip προσφέρει μεγαλύτερη συνολική επεξεργαστική ισχύ από ένα άλλο θα εκτελέσει το σύνολο των εφαρμογών ταχύτερα ! Το είπες και εσύ εξάλλου . Από εκεί και πέρα ναι,σε πάνω από τετραπύρηνο πιάνει αυτό που λες και ο amd 8core θα έχει μεγαλύτερη απόδοση. Οι εφαρμογές που τρέχω προσωπικά στο pc μου κατά την διάρκεια του multitasking εκμεταλεύονται το 100% του chip !
TheELF Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Ακόμα όμως και 1 SONY VEGAS να έτρεχε παρέα με το need for speed πάλι όλους τους πυρήνες θα χρησιμοποιούσε ! Το θέμα είναι το multitasking . Moultitasking = Πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα !!! Ναι και θα πήγαινε γρήγορα το NFS γιατί θα είχε focus και το vegas αντί για μια ώρα για μια συγκεκριμένη εργασία θα έκαμνε 1,5-2 ώρες. Μπορείς αν θέλεις να δεις και τα βίντεο εδώ του μέλους animalplanet και να δεις πόσα δεύτερα χάνει στης συμπιέσεις ο fx σε σχέση με τον i7 μιας και εσύ λες ότι είναι στα ίδια,για να καταλάβεις ότι απλά να τρέχεις ταυτόχρονα πολλά πράγματα δεν λέει τίποτα. http://www.insomnia.gr/topic/513861-οι-καλύτεροι-επεξεργαστές-για-games/?p=52911600
adtakhs Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Ναι και θα πήγαινε γρήγορα το NFS γιατί θα είχε focus και το vegas αντί για μια ώρα για μια συγκεκριμένη εργασία θα έκαμνε 1,5-2 ώρες. Στο βίντεο που σου έδειξα , δεν έχει θέσει καμιά προτεραιότητα στις εφαρμογές . Σου λέω τι κάνω εγώ όταν οι εφαρμογές που τρέχω είναι ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ από τους πυρήνες της CPU ώστε να αποφύγω τυχών θέματα. Αυτό είναι δικός μου τρόπος εργασίας και γίνεται συνήθως όταν παίζω κάποιο game με ταυτόχρονα πολλές εργασίες να τρέχουν παράλληλα . Από εκεί και πέρα τι θες να μου δείξεις? Τον I7 ? Μα I7 δεν μπορείς να πάρεις με budget 550€ .... Ασε που στο ένα video παίζει μια ταπεινή 5850 και στο άλλο μια διπύρηνη 7990 των 1000€ .... και εσύ ψάχνεις τα FPS ? XAXA Ο τύπος έχεις δει τι λέει από κάτω.... Τα πάντα στον 8350 παίζουν πιο smooth ενώ για multitasking θα έπαιρνε 8350 μιας και είναι λίγο καλύτερος !!! Αυτό λέει . Εσύ επιμένεις στον I5 ? 1
TheELF Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 (δεν μίλησα για fps διάβαζε ποιο προσεκτικά) Δεν ξέρω γιατί αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια. Ναι ο amd 83xx έχει μεγαλύτερη συνολική δύναμη,αν την χρειάζεσαι τον αγοράζεις. Ναι ο amd 83xx μπορεί να τρέξει μέχρι και 8 thread με 100 ,αν το έχεις ανάγκη αυτό τον προτιμάς. Από εκεί και πέρα σε γενικές γραμμές μέχρι και 4 thread κερδίζει ο i5, από 5thread(5,6 για την ακρίβεια) και πάνω κερδίζει ο amd,σύμφωνα με ότι νομίζει ο κάθε ένας ότι θα δουλέψει παραπάνω ας διαλέξει και την ανάλογη cpu. δυο single ή ένα dual στον τετρπύρηνο θα τρέξουν με 2Χ140=280% στον οχταπύρηνο θα τρέξουν με 2χ100=200% ή δυο 2thread ή ένα 4thread στον τετρπύρηνο θα τρέξουν με 2χ2Χ140=560% στον οχταπύρηνο θα τρέξουν με 2χ2χ100=400%
N1KOSSS Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Χαίρετε, θέλω να αγοράσω ένα μηχάνημα γύρω στα 550 ευρώ. Δεν ασχολούμαι με παιχνίδια εκτός απο κανα LOL που και που. Εμ, κυρίως προγραμματίζω σε βαριά περιβάλλοντα για το λαπτοπ μου όπως netbeans κτλ και σκοπεύω να κάνω κάποια πειράματα με virtualization. Θέλω οτι πιο οικονομικό αλλά να καλλύπτεει τις ανάγκες μου. -mobo (καλή για επέκταση σε λίγο καιρό) -CPU (ένας καλός ι5) -ψύξη CPU (πιθανώς θα πάω για oc) - RAM 2gb - HDD (ότι πιο φτηνο segate-wd always) -τροφοδοτικό (απλά να τα σηκώνει ολα...) - grahics (...μέτρια) ελπίζω να μην ξέχασα τπτ, ευχαριστώ πολύ για κάθε ψάξιμο Να σαι καλα! Χα χα χα χα. Τώρα θα λέει το παιδί που έμπλεξα ! Καλύτερα να διάλεγα κοσμοσκσφος με επιλογές πυρινοκινητου προωθητήρα ή προωθητήρα παλμοεπαγωγικων ιόντων σε συνδυασμό με ηλιακούς συλλέκτες !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα