Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και θα φτιάξεις μια ωραία ΒΛΑΚΕΙΑ ....  στην οποία θα πρέπει να ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ για να φτάσει αυτό που σου έδειξα !!!

Το να ξυλώσεις το σύστημα από μνήμη, κάρτα γραφικών, σκληρό,κ.λ.π. για να πάρεις μια ακριβότερη πλατφόρμα η οποία στην περίπτωσή σου όχι μόνο δεν προσφέρει περισσότερα αλλά δίνει λιγότερα είναι Η ΧΑΖΟΜΑΡΑ ....

Αν τώρα θες να ακούσεις τον ΧΑΖΟΤΡΟΛΗ από πάνω που διαλύει κάθε θέμα με ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ της Λ@ύτσας τι να σου πω .

Πρόβλημά σου.

Και μόνο που βλέπει το παιδί ποιοι είναι αυτοί που προσπαθούν να στηρίξουν της απόψεις τους με το να βρίζουν και να θίγουν χωρίς να τους είναι δυνατόν να της στηρίξουν με αποδείξεις είναι αρκετό για να καταλάβει πού θα κάνει βλακεία ποιοι χαλάνε τα τόπικ και ποιοι είναι τρολ.

Τώρα αν δώσει 20€ παραπάνω στον cpu i5-4440 ( ~165€) και πάρει 20€ ποιο φτηνή μητρική πως το βλέπεις για ποιο ακριβή πλατφόρμα ούτε εσύ δεν το κατάλαβες.

Μπορεί να δει από της μετρήσεις του anandtech ποιος επεξεργαστής θα τον καλύψει περισσότερο πάνω σε όλα τα πράγματα που θέλει να κάνει και όχι μόνο πάνω σε ένα.

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1) Ρε φιλε τακη. μην κανεις σαν τον αλλο. πειραματα θελει να κανει framesδι με virt. οχι τιποτα ψαγμενο.

4 ραμ φτανουν. ξερεις εσυ κανα νετ καφε με παραπανω? ολα 4 εχουν και πανε μια χαρα.. νταξει. για επαγγελματιες δε κανουν αλλα καταλαβαινεις που το παω

2) εγω με καρτα 6-7ετιας δεν νομιζω να ειχα κανενα θεμαστα στα games.

τωρα αν εσυ θελεις να δωσεις και κατι παραπανω για αερα απλα και μονο να λες οτι εχεις καλη καρτα γραφ. καλως

αν οχι και απλα να παιζεις τιποτα ονλαιν κανα απλο χωρις να μετρας frames τοτε παρε μια φτηνη να κανεις την δουλεια σου http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=37047&cat=5&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=3&step=3

3) απο εκει και μετα ειναι στο χερι σου.

θελεις budget pc? με 500 και κατι ψιλα κανεις την δουλεια σου κ με το παραπανω

θελεις να χωσεις κατι παραπανω? πανε στην προταση του τακη

πιο πανω? πανε στη προταση του elf..... oh wait!

Δημοσ.

Λοιπόν @Τάκη, επειδή λες πως κάνω βλακεία να εξηγήσω:

Σκοπεύω να αγοράσω 4gb σε ένα stick και αργότερα ΑΝ δεν φτάνει άλλα 4gb.

Δεν θα παίζω βαριά παιχνίδια οπότε ελπίζω να είναι οκ τα γραφικά. Το video editing etc μπορούν να περιμένουν μέχρι το πάσχα αν δεν είναι οκ έτσι.

Ο i5 που θέλω στα 212 περίπου απο οτι διάβασα είναι πολύ καλός με υπερκαλύπτει και όπως είπα θέλω να επενδύσω σε cpu +modo. Για αυτό παίρνω και κάτι καλύτερο.

Σκληρό δεν αγοράζω καλύτερο γτ δεν έχω δει ακόμη τι θα προσφέρει. Δεν θέλω παραπανω gb.

Επίσης δεν ακούζω τον χαζοτρόλλη όπως λες. Απόψεις ζητάω...

δεν χρησιμοποίησα bold ούτε >font size. Συζήτηση προσπαθώ να κάνω.

Δημοσ.

Λοιπόν @Τάκη, επειδή λες πως κάνω βλακεία να εξηγήσω:

Σκοπεύω να αγοράσω 4gb σε ένα stick και αργότερα ΑΝ δεν φτάνει άλλα 4gb.

Δεν θα παίζω βαριά παιχνίδια οπότε ελπίζω να είναι οκ τα γραφικά. Το video editing etc μπορούν να περιμένουν μέχρι το πάσχα αν δεν είναι οκ έτσι.

Ο i5 που θέλω στα 212 περίπου απο οτι διάβασα είναι πολύ καλός με υπερκαλύπτει και όπως είπα θέλω να επενδύσω σε cpu +modo. Για αυτό παίρνω και κάτι καλύτερο.

Σκληρό δεν αγοράζω καλύτερο γτ δεν έχω δει ακόμη τι θα προσφέρει. Δεν θέλω παραπανω gb.

Επίσης δεν ακούζω τον χαζοτρόλλη όπως λες. Απόψεις ζητάω...

δεν χρησιμοποίησα bold ούτε >font size. Συζήτηση προσπαθώ να κάνω.

SSD ειναι ενα must σε καθε υπολογιστη... Αν δεν εχεις χρηματα για εναν τοτε αρχισε να μαζευεις λεφτα. Με την πρωτη φορα που θα κανεις boot στα windows θα καταλαβεις οτι τόσα χρονια ζουσες στον μεσαίωνα. + ειναι must για VM.

Η καρτα γραφικων στους ιντελ ειναι μαπα...

Και μην κολας τοσο στους ιντελ. ο 8350 της amd ειναι το ιδιο καλος αν οχι καλητερος για virtual machines λογο τον παραπανω πύρινων.

Και για virtual machines 4gb ειναι καπος λιγα...

Καμια απο της επιλογες σου δεν ειναι καταστροφική αλλα για της αναγκες σου θα αναγκαστεις να δοσεις αλλα τοσα για ssd, ram kai GPU.

• Like 1
Δημοσ.

SSD σκοπεύω να αγοράσω ναι. Δεν έχω αυτή τη στιγμή αλλά ναι θα μαζέψω όσο μπορώ. Έτσι για την ιστορία ένα value for money ssd πιο ειναι; :/ Για την κάρτα γραφικών άκουσα καλά λόγια. Ωστόσο μπορεί να έχετε δίκιο να μην είναι καλή, προφανώς μια εξωτερική είναι καλύτερη. ΑΝ δεν μου κάνει για ένα μικρό διάστημα θα πάρω μια απο αυτε΄ς που πρότεινε ο τάκης ~120 ευρω... :| Τώρα τα 4gb ναι μπορεί να είναι λίγα αλλά θα αρχίσω με αυτά και σίγουρα θα τα επεκτείνω αργότερα. btw προτειμώ ταχύτητα και όχι πολλους πυρήνες, αυτό δλδ με βολευει περισσότερο στην χρήση μου, γιατό "κολλησα" με Intel και όχι AMD. Κατα πόσο εύκολο ειναι να μπλέξω με oc για ΑΜD δεν ξέρω, δεν το έχω κανει ποτε μου, ούτε θα πάρω τωρα άλλη ψύξη...

Δημοσ.

Κλασικά φορτώνεις μόνο το λειτουργικό σου εκεί; Η και τα αρχεία; Υπάρχει πρόβλημα;

λειτουργικο και προγραματα που χρησιμοποιήσεις πολυ. Firefox, photoshop, steam και 2-3 παιχνίδια που παίζεις αρκετα.

Δημοσ.

Α σχετικά με την κάρτα γραφικών, εγώ στο λαπτοπ έχω nvidia GT 9600. Η κάρτα γραφικών της cpu είναι καλύτερη χειρότερη η ίδια απο την Mobo: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.523149.

Επίσης για να κλείσει αυτό το πακέτο, ο συνδιασμός http://www.e-shop.gr/product?id=PER.523149 με http://www.e-shop.gr/product?id=PER.558409 είναι οκ; Ναι μπορεί να υπάρχουν  και καλύτεροι κτλ αλλά δεν θα κολλήσω σε 10 -20 ευρω ούτε είμαι επαγγελματίας. ζω 5 χρόνια με λαπτοπ και ειμαι καμένος πληροφορικάριος, μου έχουν "στερηθει" πολλές ιδέες και απλά θέλω να πειραματιστώ :)

Δημοσ.

Α σχετικά με την κάρτα γραφικών, εγώ στο λαπτοπ έχω nvidia GT 9600. Η κάρτα γραφικών της cpu είναι καλύτερη χειρότερη η ίδια απο την Mobo: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.523149.

Επίσης για να κλείσει αυτό το πακέτο, ο συνδιασμός http://www.e-shop.gr/product?id=PER.523149 με http://www.e-shop.gr/product?id=PER.558409 είναι οκ; Ναι μπορεί να υπάρχουν  και καλύτεροι κτλ αλλά δεν θα κολλήσω σε 10 -20 ευρω ούτε είμαι επαγγελματίας. ζω 5 χρόνια με λαπτοπ και ειμαι καμένος πληροφορικάριος, μου έχουν "στερηθει" πολλές ιδέες και απλά θέλω να πειραματιστώ :)

εξαρταται απο τη μνημη εχει η 9600. Λιγο καλύτερη ειναι του i5 θα ελεγα αλλα δεν ξερω στα σίγουρα. καλη μου φενεται η mb. περιμενε αν ειναι να σου πιει κανενα αλο παιδι αν υπαρχει κατι καλητερο η πιο οικονομικο.

Δημοσ.

Καλησπερα και απο μενα :D

ο 8350 της AMD ειναι πολυ αξιοπιστος ειδικα για εσενα που δεν θελεις extreme gaming , κυριως οι ΑΜD επεξεργαστες ειναι για multitasking σε αντιθεση με τους intel , αρα για το budget που διαθετεις ειναι πολυ καλυτερο να αγορασεις εναν 8320-8350

+oτι τα black editions τις ΑΜD ειναι ξεκλειδωτα και θα μπορεσεις να κανεις o/c εαν θελεις καποτε στο μελλον :)

Δημοσ.

κυριως οι ΑΜD επεξεργαστες ειναι για multitasking σε αντιθεση με τους intel ,

Όλοι οι Η/Υ μετά το '90 είναι για Multitasking,εδώ η amiga το 1985 έκαμνε multitasking

και όχι δεν είναι οι amd καλύτεροι για multitasking,σκέψου το λίγο, αν έχεις ένα πρόγραμμα που εκμεταλλεύεται πολλούς πυρήνες τότε θα εκμεταλλευτεί όσους περισσότερους θα βρει,αν τρέξεις ένα τέτοιο πρόγραμμα (ή amd έχεις ή intel έχεις) θα καλύψει όλους τους πυρήνες οπότε μετά πάπαλα multitasking,αν τρέξεις κάτι άλλο ( ή amd έχεις ή intel έχεις) θα πέσει η ταχύτητα και στα δυο προγράμματα,ο μόνος τρόπος να έχεις καλύτερο multitasking είναι να ξέρεις ποια προγράμματα δουλεύουν πόσους πυρήνες, ή να βρεις τρόπο να περιορίσεις τα προγράμματα ώστε να δουλεύουν μόνο σε μερικούς πυρήνες,για να τρέξεις ένα άλλο πρόγραμμα στους άλλους πυρήνες, το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο, αν περιορίσεις κάθε πρόγραμμα στους μισούς πυρήνες θα τρέξουν και τα δυο με τους μισούς πυρήνες δηλαδή στην μισή ταχύτητα(ή amd έχεις ή intel έχεις),με λίγα λόγια η μόνη διαφορά είναι στο πως τρέχουν προγράμματα χωρίς να χάσουν ταχύτητα, στον amd μπορείς να τρέξεις 8 single thread(ή 4 2thread ή όποιο συνδυασμό ) προγράμματα ταυτόχρονα με χαμηλότερη ταχύτητα το κάθε ένα από ότι θα είχαν σε έναν intel (βρες 8 προγράμματα που τα έχεις ανάγκη να τρέχουν ταυτόχρονα όλη την ώρα,που να ανεβάζουν και την cpu έστω στο 5% να έχει και ουσία) και στον intel μπορείς να τρέξεις μόνο τα μισά από ότι σε amd δηλαδή 4 πράγματα ταυτόχρονα χωρίς να χάσεις καθόλου ταχύτητα αλλά με μεγαλύτερη ταχύτητα το κάθε ένα από ότι θα έτρεχε σε amd( βρες έστω 4 προγράμματα που τα έχεις ανάγκη να τρέχουν ταυτόχρονα όλη την ώρα,που να ανεβάζουν και την cpu έστω στο 5% να έχει και ουσία,ακόμα και αυτό είναι δύσκολο).

Δηλαδή εξαρτάτε πάρα πολύ από της ανάγκες του καθενός το ποιος θα τον βολέψει καλύτερα αφού με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί το multitasking τους.

Ο μόνος επεξεργαστής που κάνει πραγματικό multitasking είναι αυτός που έχει hyperthreading αφού τρέχει πραγματικά 2 thread στον ίδιο πυρήνα.(αλλά όλα τα παραπάνω συνεχίζουν να ισχύουν και για αυτούς)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο μόνος επεξεργαστής που κάνει πραγματικό multitasking είναι αυτός που έχει hyperthreading αφού τρέχει πραγματικά 2 thread στον ίδιο πυρήνα.(αλλά όλα τα παραπάνω συνεχίζουν να ισχύουν και για αυτούς)

χαχαχαχα, μάθαμε και κάτι ακόμα σήμερα ..... χαχαχα

Το ότι για να κάνει multitasking ένας επεξεργαστής ΔΕΝ θέλει πραγματικούς πυρήνες  (πολλά cores) αλλά εικονικούς = Hyperthreading ....

6434e-Epic%20facepalm-b7.jpg

Τα μαλιά μου θα πέσουν ...

Να σε πάρει η Intel και η AMD στο τμήμα ανάπτυξης να κόψεις τα 6 πύρηνα I7 και τα 10 πύρηνα XEON .... τα 16-πύρηνα Opterons και τα 8-πύρηνα FX ...

χαχαχαχα

Ξέρεις καλύτερα από αυτούς ....

Κατέβασε το SYSTESTER και ζήτησε να τρέξει στον επεξεργαστή σου 1Thread για gauss legendre με 1M  ....

Δες χρόνο που θα κάνει .

Μετά ζήτησέ του να τρέξει  8 Thread για gauss legendre  με 1M .... 8x 1Thead.  Ξαναμέτρα χρόνο .

Πήγαινε μετά από τον διπύρηνό σου να τρέξεις το ίδιο σε έναν I7 3930  (6 core/ 12t) και  έλα πες μου το αποτέλεσμα της δεύτερης περίπτωσης !!!

Θα έχει κάνει τον τριπλάσιο χρόνο για 8 threads  ο διπύρηνος....  και θα έχεις και ένα ωραίτατο λαγκάρισμα στο σύστημα, την στιγμή που με τον 3930 δεν θα καταλάβεις τίποτα. O 3930 θα κάνει τον ίδιο χρόνο για 8 threads που θα έκανε και για 1 thread.

Από την μια μας λες πως οι περισσότερες εφαρμογές ΔΕΝ εκμεταλεύονται τους πολλούς πυρήνες .... Από την άλλη μας λες πως όλες οι εφαρμογές τρέχουν όλους τους πυρήνες, οπότε  το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο ... βέβαια με διαφορετική ταχύτητα στον πολυπύρηνο ....

Αποφάσισε επιτέλους . Πρώτα  απ`όλα όταν ορίζεις το multitasking βλέπεις πόσα threads μπορεί να δουλέψει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ένας επεξεργαστής !

Αλλος μπορεί έως 2 άλλος έως 4 και άλλος έως 8 !

Μετά πας στις υποπεριπτώσεις του τι γίνεται σε πολλαπλά multithread προγράμματα .... κ.λ.π.

Φυσικά εκεί μετράς και την συνολική επεξεργαστική ισχύ του επεξεργαστή . Υπάρχει όμως και ένα άλλο θέμα.

Οι πολυπύρηνοι έχουν και άλλο καλό, το οποίο έχει να κάνει με την έλλειψη  συμφόρησης στο front κατά την διάρκεια πολλαπλών εργασιών. Εκεί είναι το μεγάλο μυστικό για ένα τέτοιο σύστημα.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...