RODIFIRE Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Γεια σαςδυο από τα όνειρα μου που ήθελα από πολύ μικρός και έχω πολύ μεράκι είναι 1 να φτιάξω δικά μου παιχνιδάκια 2 να φτιάξω δικά μου "anime" δεν έχω δυστυχώς πολύ χρόνο και πάντα ήθελα να ψάξω και να ξεκινήσω ότι χρειάζεται για να φτάσω κάποια στιγμή σε ένα επίπεδο ώστε να μπορώ να παίζω εγώ και οι δικοί μου τα δικά μου παιχνίδια (η anime)όποτε σήμερα μετά από κάτι μέρες συνεχόμενες σκέψεις (πόσο ωραίο θα ήταν να φτιάξω παιχνίδι μου)σκεφτικά να ρωτήσω όσους ξέρουν πως γίνεται να φτιάξω ένα παιχνίδι (κατά προτίμηση σε android) και που άλλου εκτός από εσάς να μου πείτεδεν ξέρω τι άλλο πρέπει να σας πω για να σας διευκολύνω στο τι ψάχνω άλλα πείτε μου που και τι πρέπει να ψαχτώ ώστε κάποια στιγμή να καταφέρω να κάνω ένα από τα δυο μου όνειρα (το θέμα είναι για παιχνίδια νομίζω) ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά
haris013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 δες το app inventor του mit και ξεκίνα για αρχή να πειραματίζεσαι με tutorials εκεί..
RODIFIRE Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 δεν πολύ κατάλαβα αυτό είναι κάποιο θέμα του site?η θα το βρω κάνοντας αναζήτηση στο google? Και θα μπω σε κάποιο site τους και θα έχει εκεί tutorials και όλα?
haris013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 δεν πολύ κατάλαβα αυτό είναι κάποιο θέμα του site? η θα το βρω κάνοντας αναζήτηση στο google? Και θα μπω σε κάποιο site τους και θα έχει εκεί tutorials και όλα? googlαρε app inventor tutorials και παράλληλα μπες εδώ http://appinventor.mit.edu/explore/ πας -> create και αρχίζεις τα πειράματα το app inventor είναι μια διαδυκτιακή πλατφόρμα που μπορείς να φτιάξεις δικά σου apps με εύκολο τρόπο όπως το scratch.. πειραματίσου έκει αρχικά.. όσο αφορά τον προγραμματισμό τι γνώσεις έχεις?
RODIFIRE Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Θα μπω αύριο να ασχοληθώ και θα ξανά στείλω κάθε απορία μου. Σχεδόν τίποτα δεν ξέρω απο προγραμματισμό αλλά ασχολούμαι με υπολογιστές χρόνια γιατι μαρέσει κ θ ήθελα ν μαθω τι μου προτίνεις?
Moderators Kercyn Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Θα μπω αύριο να ασχοληθώ και θα ξανά στείλω κάθε απορία μου. Σχεδόν τίποτα δεν ξέρω απο προγραμματισμό αλλά ασχολούμαι με υπολογιστές χρόνια γιατι μαρέσει κ θ ήθελα ν μαθω τι μου προτίνεις? Αρχικά, να μάθεις προγραμματισμό. Είναι σα να θες να γίνεις συγγραφέας χωρίς να ξέρεις την αλφαβήτα. Ασχολήσου πρώτα με Java, μάθε μερικά βασικά πράγματα για αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό και στη συνέχεια μπορείς να δεις και πώς δουλεύει το Android. Όχι ότι δε μπορείς να το κάνεις κι από τώρα, απλώς αν ξεκινήσεις κάτι χωρίς να έχεις τις σωστές βάσεις, όχι μόνο θα δυσκολευτείς πολύ περισσότερο, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα μάθεις πράγματα με το λάθος τρόπο. 1
haris013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Αρχικά, να μάθεις προγραμματισμό. Είναι σα να θες να γίνεις συγγραφέας χωρίς να ξέρεις την αλφαβήτα. Ασχολήσου πρώτα με Java, μάθε μερικά βασικά πράγματα για αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό και στη συνέχεια μπορείς να δεις και πώς δουλεύει το Android. Όχι ότι δε μπορείς να το κάνεις κι από τώρα, απλώς αν ξεκινήσεις κάτι χωρίς να έχεις τις σωστές βάσεις, όχι μόνο θα δυσκολευτείς πολύ περισσότερο, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα μάθεις πράγματα με το λάθος τρόπο.Πάνω σε αυτό ήθελα να τοποθετηθώ και εγώ αλλά με πρόλαβε ο συνφορουμιτης, ξεκίνα να διαβάζεις προγραμματισμό, να μπεις στην λογική,άρχισε να μαθαίνεις Java, έχεις πολύ διάβασμα μέχρι να καταφέρεις να φτιάξεις κάτι πολύ απλό χωρίς καν 3δ γραφικά... Παράλληλα όμως μπορείς να κάνεις απλά πράγματα με το app inventor ώστε να περνάς ευχάριστα το χρόνο σου υλοποιωντας βλακειουλες αλλά χωρίς γνώσεις προγραμματισμού δεν πας πουθενά δυστυχώς
ZAKKWYLDE Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Χρειάζεται να ξέρεις πολύ καλό προγραμματισμό, και να παίζεις τα μαθηματικά στα δάχτυλα. 1
RODIFIRE Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 ναι γιαυτο στο πρώτο μου post είπα ότι θέλω σιγά σιγά να φτάσω σε σημείο ώστε να παίζω τα δικά μου παιχνίδια και ότι δεν ξέρω από που χρειάζεται να ξεκινήσω ώστε να φτάσω σε αυτό το σημείορωτάω εσάς που ξέρετε να μου πείτε ποια είναι τα βασικά ποια πρέπει να μάθω σιγά σιγά και γενικά θα ήθελα να ασχοληθώ στο μέλλον και περισσότερο με προγραμματισμό επίσης δεν είχα σαν ιδέα ότι μέσα σε μια μέρα φτιάχνω τα παιχνίδια των ονείρων μου άλλα να μάθω ότι χρειαζόμαστε για να φτάσω στο σημείο αυτό.όποτε ξεκινάω με προγραμματισμό (καιρός ήταν γιατί ήθελα να δω πως είναι) από που όμως? και πως? ποιες γλώσσες πρέπει να μάθω σιγά σιγά? και αν υπήρχε στα ελληνικά ακόμα καλύτερατέλος θα πειραματιστώ λίγο και με το app inventor να μου φύγει η απορία πως γίνεται περίπου :Ρ
haris013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 ναι γιαυτο στο πρώτο μου post είπα ότι θέλω σιγά σιγά να φτάσω σε σημείο ώστε να παίζω τα δικά μου παιχνίδια και ότι δεν ξέρω από που χρειάζεται να ξεκινήσω ώστε να φτάσω σε αυτό το σημείο ρωτάω εσάς που ξέρετε να μου πείτε ποια είναι τα βασικά ποια πρέπει να μάθω σιγά σιγά και γενικά θα ήθελα να ασχοληθώ στο μέλλον και περισσότερο με προγραμματισμό επίσης δεν είχα σαν ιδέα ότι μέσα σε μια μέρα φτιάχνω τα παιχνίδια των ονείρων μου άλλα να μάθω ότι χρειαζόμαστε για να φτάσω στο σημείο αυτό. όποτε ξεκινάω με προγραμματισμό (καιρός ήταν γιατί ήθελα να δω πως είναι) από που όμως? και πως? ποιες γλώσσες πρέπει να μάθω σιγά σιγά? και αν υπήρχε στα ελληνικά ακόμα καλύτερα τέλος θα πειραματιστώ λίγο και με το app inventor να μου φύγει η απορία πως γίνεται περίπου :Ρ ξεκίνα με java,αυτή είναι η γλώσσα που σε ενδιαφέρει,στα ελληνικά δεν θα βρείς τίποτα που να έχει σχέση με τον προγραμματισμό(και να είναι αξιόλογο)
RODIFIRE Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 δεν κατάλαβα όμως με το ξεκινά που μου λέτε τι να κάνω?πως και από που να ξεκινήσω? πως τα αναζητούν αυτά τα πράγματα?αν εχετε η ξέρετε κάποιο έτοιμο οδηγό ακόμα καλύτερα (για οδηγό έλεγα σε ελληνικά αν υπάρχει άλλα αν δεν υπάρχει ελληνικά και στα αγγλικά τι να κάνουμε.)
dancer_69 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Google is your friend Για παράδειγμα βάζοντας στο google "εισαγωγή στη Java" σου βγάζει σχετικά αποτέλέσματα, πχ: http://www.androidseminar.com/epsiloniotasigmaalphagammaomegagamma942-sigmatauetanu-java.html Δεν ξέρω αν το παραπάνω είναι το ιδανικό ξεκίνημα, ψάχνοντας όμως θα βρεις πολλές αναφορές, tutorials, βιβλία, online μαθήματα όπως εδώ: http://www.learnjavaonline.org/
Timonkaipumpa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Θα μπω αύριο να ασχοληθώ και θα ξανά στείλω κάθε απορία μου. Σχεδόν τίποτα δεν ξέρω απο προγραμματισμό αλλά ασχολούμαι με υπολογιστές χρόνια γιατι μαρέσει κ θ ήθελα ν μαθω τι μου προτίνεις? Πάνω σε αυτό... Νομίζω πως έχει γίνει μία μεγάλη παρεξήγηση. Λόγω της ευκολίας που υπάρχει πλέον να κάνουν μερικοί το hobby τους, όπως ακρόαση μουσικής ή θέαση video, ως ένα αποτέλεσμα δουλειάς θαρρούν πως το ίδιο μπορεί να γίνει και με τα παιχνίδια Η/Υ. Έτσι, νομίζω πως, βλέπουμε όλο και πιο πολλά μηνύματα που στην ουσία λένε: "Δεν ξέρω προγραμματισμό αλλά είμαι gamer και θέλω να κάνω το δικό μου παιχνίδι". Το θέμα είναι πως αφενός στις παραπάνω δύο κατηγορίες hobby το αποτέλεσμα της ευκολίας είναι να έχει γεμίσει ο κόσμος μουσικά και οπτικά σκουπίδια και αφετέρου ενώ με τις παραπάνω δύο κατηγορίες μπορεί να υπάρξει μία δημιουργική ενασχόληση (π.χ. φιλοσοφική αναζήτηση την ώρα ακρόασης μουσικής) όταν παίζει κανείς ένα παιχνίδι το μόνο που κάνει είναι απλά να παίζει και τίποτα άλλο. Δεν δημιουργεί, δεν κάνει τίποτα. Απλά παίζει. Απορώ όμως με την λογική αυτών των ανθρώπων... Άντε, και με ένα μουσικό όργανο μπορείς κουτσά - στραβά να κάνεις κάτι να ακουστεί ωραίο μόνο στα δικά σου αυτιά. Με τι λογική όμως αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν πως είναι εφικτό να χρησιμοποιήσουν ένα μέσο για το οποίο δεν γνωρίζουν τίποτα απολύτως, ούτε καν την γλώσσα του, για να κάνουν κάτι ολοκληρωμένο; 2
Moderators Kercyn Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Για τους λόγους που εξηγεί ο Timonkaipumpa έχουν βγει τα τελευταία χρόνια διάφορα προγράμματα (RPGCreator κλπ...) που σου επιτρέπουν να φτιάξεις ένα παιχνίδι (συνήθως πλατφόρμα) χρησιμοποιώντας κάποια έτοιμα εργαλεία με 0 προγραμματιστικές γνώσεις. Το πρόβλημα είναι ότι είσαι απόλυτα περιορισμένος στην εφαρμογή αυτή και για οτιδήποτε έξτρα κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις κάποια scripting γλώσσα που σου παρέχει η εφαρμογή. Το τελικό αποτέλεμα δε θα το έλεγα "παιχνίδι" (ή τουλάχιστον θα διευκρίνιζα ότι το παιχνίδι αυτό αναπτύχθηκε στο ΧΥΖ πρόγραμμα), ούτε το δημιουργό του "game designer", όπως δε θα έλεγα τον εαυτό μου "μουσικό" αν έπαιρνα ένα πρόγραμμα για μουσική κι έβαζα μέσα έτοιμους ήχους μέχρι να μου ακούγεται ωραία. 1
georgemarios Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Πολλοί οι κλητοί ολίγοι οι εκλεκτοί Πολλοι θελουν να κανουν κατι, λιγοι θα καταφερουν (λογω ικανοτητας/επιμονης/συνθηκων) να κανουν κατι Ειναι natural selection ενα πραμα..... επειδη ακριβως ειναι πολλοι, ολο και καποιος θα μας φτιαξει κατι να γουσταρουμε Προχωρα φιλε, καλη διασκεδαση 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα