Προς το περιεχόμενο

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όλες οι παραπάνω είναι καλές. Και η msi κορυφαία. Μιλάμε για διαφορά της τάξης 0,2% σε φπς κτλ. Σε θερμοκρασίες nitro msi είναι οι καλύτερες με ακριβώς ίδιες σε Μαξ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

είναι 2 νιτρο, μια με backplate και μια χωρίς.θα τσιμπήσω με backplate που είχε προτείνει και ο Ailouros, γιατί έχει λίγο μεγαλύτερο engine clock και είναι 57 ευρώ φθηνότερη.δεν βρίσκω το λόγο τα συν 57 ευρώ για την άλλη.

Δεν βρήκα πολλά bench αλλά σε αυτό η nitro είναι μπροστά απο msi gaming και asus strix και default και overclocked και απο τα νούμερα που είδα σε σύγκρηση και με τη παλιά μου 380 g1 της gigabyte βλέπω κάνει καλύτερο overclock και απο αυτή.

http://www.hardwareluxx.com/index.php/reviews/hardware/vgacards/35903-reviewed-asus-msi-and-sapphire-r9-380.html?start=3

Σκρούτζ βλέπω επίσης πως είναι και η πιο φτηνή στα 216.

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga/f/580484/4GB.html?keyphrase=380

ε μικρές οι διαφορές τους.αν καταλήξω σε 380 θα πάρω την νιτρο με το backplate.το σκέφτομαι λίγο ακόμα μήπως αξίζει να ανέβω κατηγορία σε 390 nitro ή 970gtx (δεν θέλω και άλλο psu με αυτή).ευχαριστώ για τις προτάσεις.

Καλησπερα. Σε λιγους μηνες θα αλλαξω καρτα γραφικων και θελω να ρωτησω για να δω αν το σχεδιαζω σωστα. Με τον παρακατω επεξεργαστη και μια καρτα γραφικων γυρω στα 300 ευρω, θα υπαρχει bottleneck? Δεν θελω με τιποτα να αλλαξω επεξεργαστη και μητρικη λογω χρηματων αλλα ουτε να προβω σε ημιμετρα. 

Cpu: Intel i7 920 2.67ghz

Mobo: Gigabyte GA-EX58-DS4

Ram: 11 gb DDR3 1333mhz

Τωρινη Gpu: Ati 6870 1gb

αν μιλήσουμε με τα σημερινά δεδομένα με μια κάρτα σαν τις NV970/4 , AMD390/8 που στοιχίζουν γύρω στα 320-350ευρώ ΝΑΙ , στα βαριά παιχνίδια θα έχεις bottelneck. O επεξεργαστής σου ταιριάζει ποιο πολύ με κάρτες γραφικών επιπέδου 220-240ευρώ (NV960/4 or AMD380/4).

το καλοκαίρι που θα βγεί η νέα γενιά η κατάσταση σου θα χειροτερέψει γιατί ΑΝ υποθέσουμε ότι η αντίστοιχη κάρτα των 230ευρώ είναι 30% ποιο γρήγορη από τις σημερινές ενδεχομένως να έχεις bottleneck  ακόμη και σε αυτή την περίπτωση.

Δυστηχώς η πρώτη γενιά Ι7 που βγήκε πριν 8χρόνια περίπου έχει τα ίδια κουσούρια με τους σημερινούς AMD ΑΜ3+ FX  αφού είναι στην πραγματικότητα αντίστοιχης απόδοσης οι πυρήνες του. Καλά τα πολλά άλογα στην θεωρία αλλά δεν είναι "κούρσας" και λαχανιάζουν στα σύγχρονα παιχνίδια. 

Καλησπέρα Insomniacs!!

Έχω αυτό το σύστημα..

Case Cougar Archon Midi

PSU Corsair 550W

Motherboard Asrock B150M PRO 4

CPU Intel i3 6100 3.7Gh

RAM 8Gb (2x4Gb) Kingston HyperX Fury CL14

GPU NOT:

Monitor/Resolution Samsung syncmaster 2243NW

ΟS Windows 7 64bit Pro

ήρθε η ώρα να του βάλω και μια κάρτα γραφικών πάνω ,στο μυαλό μου έχω την Gigabyte GTX 750 ti 2GB OC2.

Δεν θέλω να δώσω περισσότερα από 140-170max ευρω γιατί έχω & PS4.

Η χρήση της θα είνα για Strategy Games τελευταίας 2τιας και μελλοντικά.

Γι' αυτό θα ήθελα την βοήθεια/απόψεις/προτάσεις σας.

ν μιλήσουμε με τα σημερινά δεδομένα με μια κάρτα σαν τις NV970/4 , AMD390/8 που στοιχίζουν γύρω στα 320-350ευρώ ΝΑΙ , στα βαριά παιχνίδια θα έχεις bottelneck. O επεξεργαστής σου ταιριάζει ποιο πολύ με κάρτες γραφικών επιπέδου 220-240ευρώ (NV960/4 or AMD380/4).

το καλοκαίρι που θα βγεί η νέα γενιά η κατάσταση σου θα χειροτερέψει γιατί ΑΝ υποθέσουμε ότι η αντίστοιχη κάρτα των 230ευρώ είναι 30% ποιο γρήγορη από τις σημερινές ενδεχομένως να έχεις bottleneck  ακόμη και σε αυτή την περίπτωση.

Δυστηχώς η πρώτη γενιά Ι7 που βγήκε πριν 8χρόνια περίπου έχει τα ίδια κουσούρια με τους σημερινούς AMD ΑΜ3+ FX  αφού είναι στην πραγματικότητα αντίστοιχης απόδοσης οι πυρήνες του. Καλά τα πολλά άλογα στην θεωρία αλλά δεν είναι "κούρσας" και λαχανιάζουν στα σύγχρονα παιχνίδια. 

Θεωρεις οτι το bottleneck θα ειναι τοσο σοβαρο ωστε να περιοριζει κατα πολυ την αποδοση των παιχνιδιων; 

στα cpu bound games ναι , θα έχεις σοβαρό. (GTA V , WITCHER etc). Σε παιχνίδια που βασίζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην vga δεν θα έχεις , άλλωστε αυτά τα παιχνίδια παίζουν απροβλημάτιστα ακόμη και με έναν σύγχρονο Ι3.

o παλιός Ι7 που έχεις δυστυχώς έχει τρέχει σαν ένα Ι3 skylake στα παιχνίδια.

Αν μπορέσεις και ξεφορτωθείς όλο το μηχάνημα πάρε έναν Ι5 6500 που είναι πολύ γρηγορότερος από τον Ι7 που διαθέτεις. Λόγω του ονόματος του Ι7 , πουλιέται σε "λογική" τιμή και θα καλύψεις ένα μεγάλο κομμάτι του κόστους του νέου μηχανήματος. Οπότε η απάντηση σε αυτό που ρωτάς είναι , "πες μου τι παιχνίδια παίζεις να σου πω πόσο bottlenecκ θα έχεις"

δεν θα εχεις bottleneck https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/2ikz2j/zotac_gtx_970_basic_with_an_intel_i7_92027/....ακομα και με 980 δεν θα εχεις..... 

Αυτο καταλαβαινω και εγω αλλα προυποθεση να κανω overclock και να παει πανω απο 3.5ghz. Δεν εχω ασχοληθει με overclock και δεν ξερω...

στα cpu bound games ναι , θα έχεις σοβαρό. (GTA V , WITCHER etc). Σε παιχνίδια που βασίζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην vga δεν θα έχεις , άλλωστε αυτά τα παιχνίδια παίζουν απροβλημάτιστα ακόμη και με έναν σύγχρονο Ι3.

o παλιός Ι7 που έχεις δυστυχώς έχει τρέχει σαν ένα Ι3 skylake στα παιχνίδια.

Αν μπορέσεις και ξεφορτωθείς όλο το μηχάνημα πάρε έναν Ι5 6500 που είναι πολύ γρηγορότερος από τον Ι7 που διαθέτεις. Λόγω του ονόματος του Ι7 , πουλιέται σε "λογική" τιμή και θα καλύψεις ένα μεγάλο κομμάτι του κόστους του νέου μηχανήματος. Οπότε η απάντηση σε αυτό που ρωτάς είναι , "πες μου τι παιχνίδια παίζεις να σου πω πόσο bottlenecκ θα έχεις"

Gta V παιζω με αυτο το συστημα στα χαμηλοτερα γραφικα και εχω γυρω στα 55fps. Την παλευω καπως. Η Gpu νομιζω οτι περιοριζει περισσοτερο την αποδοση σε σχεση με τον επεξεργαστη οποτε με την λογικη οτι αναβαθμιζω την gpu θα εχω πολυ καλυτερα αποτελεσματα χωρις να μενει πισω ο επεξεργαστης. 

Δεν ξερω καν αν με συμφερει σε αυτη την περιοδο να πουλησω τον i7 μαζι με την μητρικη γυρω στα 80ευρω.

gavros10

μην τρελαίνεσαι , μπορείς να πάρεις την vga που γουστάρεις π.χ. το καλοκαίρι θα βγει η AMD 490/8 GDDR5X γύρω στα 350ευρώ

να λειτουργείς με bottleneck (αλλού πολύ αλλού λίγο ανάλογα με το παιχνίδι) εν γνώσει σου και όταν μπορέσεις αγοράζεις pc.

δεν είναι δα και έγκλημα να έχεις bottlenck όταν είναι "υπολογισμένη" απόφαση.

ΥΓ1

στα cpu bound παιχνίδια έχουν βάρος ας πούμε 30-40% cpu και το υπόλοιπο VGA

στα άλλα παιχνίδια έχουμε 10-20% cpu και το υπόλοιπο 80-90% VGA

οπότε πράγματι η vga παραμένει ο νο1 παράγοντας σε όλες τις περιπτώσεις.

ΥΓ2

ο επεξεργαστής μόνος του είναι φθηνός γιατί δεν υπάρχουν μητρικές σε λογικό κόστος αλλά νομίζω ότι ο επεξεργαστής μαζί με λειτουργική μητρική το ξεπερνάει το 100αρικο ή κάνω λάθος?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...