Προς το περιεχόμενο

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H 950 δε βγαινει με 4GB ετσι κι αλλιως.

Για την 960 ειναι θεμα κοστους. 

Τι καρτα εχεις και παιζεις τα παντα στα low?

Να ξεκαθαρίσω, η επιλογή κάρτας είναι για τον φίλο μου.. Απλώς, σκεφτόμουν να του προτείνω κάτι με περισσότερη Vram, για να μην έχει αυτό το πρόβλημα.. Εγώ έχω την Asus 760 2GB, δεν ειπα όλα, είπα την συντριπτική πλειοψηφία... Τα μόνα που max-άρω είναι το MGSV, GTA V, Mad Max... Witcher 3, Arkham, BO3, Syndicate, Siege (BETA) οι ρυθμισεις παιζουν... ένα mix..

Πάνε οι εποχές που τα 2GB ήταν απλώς αρκετά... Αυτό που διάβασα στο Reddit και θα συμφωνήσω είναι: Τώρα πια τα 2GB Vram είναι το παλιό 1GB, τα 4 τα παλιά 2 και o,τι πανω από 4+ είναι ακομη σε καλό επιπεδο..

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα πράγματα έχουν πάει σε πολύ άσχημα επίπεδα στο pc, για να maxάρεις τα περισσότερα παιχνίδια ( ειδικά και με 2gb vram πια δε πάμε πουθενά )  και να δεις τη μεγάλη διαφορά από τις κονσόλες θες 390/970 στην ελάχιστη και 980Τi με μπόλικη v ram. Σε αυτό ευθύνεται κι σε ένα μεγάλο ποσοστό η πειρατεία καθώς σιγά μη κάτσει η κάθε εταιρεία να προσφέρει ένα ποιοτικό medium αποτέλεσμα σε pc με πιο μέτριες κάρτες. Βέβαια το τελευταίο παράδειγμα εταιρείας που δούλεψε πολύ το θέμα αυτό είναι η DICE στo Battlefront όπου τρέχει νερό με γραφικάρες ακόμα και σε μέτρια συστήματα.

*Λίγες εταιρείες κάθονται να κάνουν σωστό optimization σε παιχνίδια ( Witcher 3 , Mad Max, Metal Gear  - γι αυτά που έχω παίξει λέω ) στο pc. 

Επεξ/σία από SpirosKerkyra
  • Like 2

Να ξεκαθαρίσω, η επιλογή κάρτας είναι για τον φίλο μου.. Απλώς, σκεφτόμουν να του προτείνω κάτι με περισσότερη Vram, για να μην έχει αυτό το πρόβλημα.. Εγώ έχω την Asus 760 2GB, δεν ειπα όλα, είπα την συντριπτική πλειοψηφία... Τα μόνα που max-άρω είναι το MGSV, GTA V, Mad Max... Witcher 3, Arkham, BO3, Syndicate, Siege (BETA) οι ρυθμισεις παιζουν... ένα mix..

Πάνε οι εποχές που τα 2GB ήταν απλώς αρκετά... Αυτό που διάβασα στο Reddit και θα συμφωνήσω είναι: Τώρα πια τα 2GB Vram είναι το παλιό 1GB, τα 4 τα παλιά 2 και o,τι πανω από 4+ είναι ακομη σε καλό επιπεδο..

Πιο πανω δεν ελεγες οτι δε σου φτανουν τα χρηματα για 960/380 με 4GB? 

ΕDIT: Οκ το διαβασα το ποστ, προφανως και 950 2GB >>> 750ti 4GB ή και 4000GB δεν εχει σημασια.

• Like 2

Τελικά για την 960 που σας έλεγα χθες...

Ευτυχώς, αποφάσισε ο φίλος ναλλάξει και τροφοδοτικό.

Θα βάλουμε αυτό μάλλον. Οπότε, λέω να του πω να πάει τελικά για μία 380. Άλλωστε, είναι στα ίδια χρήματα με την 960.

Λέω για υλοποίηση Sapphire, ώστε να παραγγείλει τροφοδοτικό και κάρτα από το ίδιο κατάστημα.

Edit: Βασικά, σε πραγματικές επιδόσεις, είναι σχεδόν όμοιες. Αξίζει η πιο ενεργοβόρα 380; Εγώ θα έλεγα τελικά όχι.

Τελικά για την 960 που σας έλεγα χθες...

Ευτυχώς, αποφάσισε ο φίλος ναλλάξει και τροφοδοτικό.

Θα βάλουμε αυτό μάλλον. Οπότε, λέω να του πω να πάει τελικά για μία 380. Άλλωστε, είναι στα ίδια χρήματα με την 960.

Λέω για υλοποίηση Sapphire, ώστε να παραγγείλει τροφοδοτικό και κάρτα από το ίδιο κατάστημα.

Edit: Βασικά, σε πραγματικές επιδόσεις, είναι σχεδόν όμοιες. Αξίζει η πιο ενεργοβόρα 380; Εγώ θα έλεγα τελικά όχι.

Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να αλλάξει πρώτα τροφοδοτικό.Η Sapphire 380 4gb είναι από τις καλύτερες επιλογές εκεί γύρω και είναι λίιιγο πιο δυνατή από αντίστοιχες 960.

• Like 1

Ευτυχώς, τον έπεισα και θα αλλάξει τροφοδοτικό. Κλείσαμε για το Super Flower, εκτός αν καταφέρει και βρει χρήματα για κάποιο άλλο, αν και πιστεύω με αυτό είναι μια χαρά καλυμμένος. Ειδικά σε σύγκριση με το Turbo-X που έχει τώρα.

Για κάρτα, θέλει 960. Δε του χαλάω χατίρι, αφού θαλλάξει τροφοδοτικό.  :-D

Και γω αυτή τη στιγμή είμαι με το κουμπί στο χέρι να παραγγείλω την 390. Α να δούμε, θα το πατήσω;  :lol:

* Case (Κουτί): Tt Armor + MX

* PSU (Τροφοδοτικό & Watt): CoolerMaster B700 v.2 (700W, 85+)

* Motherboard (Μητρική):Gigabyte Z97P - D3

* CPU (Κεντρικός επεξεργαστής):i5 4460 3,20 GHz

* RAM (Μνήμη συστήματος):8gb (2 x 4Gb Dual Channel) Crucial Ballistix Sport XT (1600 MHz, CL9)

* GPU (Κάρτα γραφικών): Ati 6870 1Gb

* Monitor/Resolution (Οθόνη/Ανάλυση):   Samsung 2232BW  / 1680 x 1050 at 60 Hz

* ΟS (Λειτουργικό σύστημα): Win 10 64bit

Call of duty, battlefield, assasins αυτά παίζω κατα καιρούς.

Αξίζει μια δεύετερη 6870 για crossfire? Με την  υπαρχουσα θα εχω καθολου fps σε αυτα τα παιχνιδια στη μεγιστη αναλυση;

Μήπως να πάω για άλλη;

Ευχαριστώ.

Ουτε για πλακα δεν αξιζει το Crossfire σε παλιες καρτες.Καλυτερα να εχεις μια καλη και δυνατη καρτα.

Σε συνδιασμο με το monitor που εχω χρειάζεται;

Σε συνδιασμο με το monitor που εχω χρειάζεται;

Σε νεα καρτα πρεπει να πας που καταναλωνει και λιγοτερο ή αν κοιτας σε μεταχειρισμενες καλυτερα σε μια της σειρας 7,πχ 7870-7950-7970.

* Case (Κουτί): Tt Armor + MX

* PSU (Τροφοδοτικό & Watt): CoolerMaster B700 v.2 (700W, 85+)

* Motherboard (Μητρική):Gigabyte Z97P - D3

* CPU (Κεντρικός επεξεργαστής):i5 4460 3,20 GHz

* RAM (Μνήμη συστήματος):8gb (2 x 4Gb Dual Channel) Crucial Ballistix Sport XT (1600 MHz, CL9)

* GPU (Κάρτα γραφικών): Ati 6870 1Gb

* Monitor/Resolution (Οθόνη/Ανάλυση):Samsung 2232BW / 1680 x 1050 at 60 Hz

* ΟS (Λειτουργικό σύστημα): Win 10 64bit

Call of duty, battlefield, assasins αυτά παίζω κατα καιρούς.

Αξίζει μια δεύετερη 6870 για crossfire? Με την υπαρχουσα θα εχω καθολου fps σε αυτα τα παιχνιδια στη μεγιστη αναλυση;

Μήπως να πάω για άλλη;

Ευχαριστώ.

Ακομα και μια R7 360 να πάρεις είναι πολύ καλύτερη απ την 6870 που έχεις.

Όσο για το cf που λες, και τζάμπα να στην έδιναν την επιπλέον 6870 θα ήταν μόνο για κατανάλωση ενέργειας.

Το 1gb μνήμης που θα έχεις ακόμα σαν cf δεν φτάνει για πουθενά.

Δώσε την 6870 και πάρε μια καινούρια έστω με 120-150€. Θα δεις μεγάλες διάφορες στα παιχνίδια, θα αξιοποιήσει και τον Ι5 ή καινούρια κάρτα, γιατί με αυτήν που έχεις τα ξινει κανονικά !!!!

• Like 1

Επειδή δεν πήρα ξεκάθαρη απάντηση plz θα ήθελα τα φώτα σας..

Case: HAF32

PSU: Enermax 625W+

Motherboard: DFI P45 PartyLan

CPU: E8400 ( Προσεχώς X5460/70)

RAM: 8GB ADATA (4X2GB)

GPU: EVGA GTX460 1GB

Monitor/Resolution: EIZO HD2441W

ΟS: WIN7

Σκεφτόμουν για την 750ti αλλά ο φίλος Ailuros και ο jgeorgiou ουσιαστικά με απέτρεψαν... για το παραπάνω λοιπόν μηχάνημα τι προτείνετε αν όχι την 750ti και βέβαια αν αξίζει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...