Fulgore Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Καλημέρα θελω να κανω μια αναβαθμιση sτην καρτα γραφικων μου και θα ηθελα την παντα πολυτιμη βοθεια σας . Το συστημα μου είναι αποτελείτε από έναν ι7 4770 με 8giga ram και για βασικο δισκο εχω έναν ssd 850 evo & win 8.1 καρτα γραφικων εχω μια assus gtx 680 me 2 giga ram . θελω λοιπον να αλλαξω την καρτα και στην θεση της να παρω την msi MSI VGA GTX 980 Gaming 4GB τι λετε να προχωρησω στην αναβαθμιση θα δω διαφορες ως προς την αποδοση του συστηματος μου στα τελευταια και πιο απαιτητικα παιχνίδια όπως gtv 5 nba 2k16 assassin syndicate και κατι ακομη αν παρω την καινουργια θα μπορω να την κανω SLI με αυτή που εχω η αυτό δεν γινετε πρεπει για να γινουν SLI να εχουν τα ιδιo chipset? Ευχαριστω πολύ και περιμενω την βοηθεια σας.. Αν μιλαμε για 1080p οχι δεν αξιζει η 980 για αυτα που προσφερει και στην τιμη πωλησεις της. Για 1080p η καλυτερη απο πλευρας Nvidia αυτη την στιγμη ειναι η gtx 970. Αν παλι μιλαμε για αναλυση 1440p τοτε εκει μονοδρομος ειναι η 980ti για τα παραπανω παιχνιδια. Το Sli ξεχασε το για 2 λογους 1)Δεν στο υποστηριζει λογικα η μητρικη σου αφου οι H87 μητρικες,αλλα και οι φθηνες Z87 μητρικες δεν υποστηριζουν Sli(εκτως και αν εχεις ακριβοτερη μητρικη που το υποστηριζει). 2)Δεν αξιζει λογω προβληματων απο πλευρας Drivers και υποστηριξης καθως ακομα και σημερα εχει τα θεματακια του σε αρκετα παιχνιδια,ειδικα τον πρωτο καιρο κυκλοφοριας των παιχνιδιων(που υπαρχει αντικειμενικα και το μεγαλυτερο ενδιαφερον). 3)Ανεβαινουν οι απαιτησεις στο τροφοδοτικο,αν και με την σειρα maxwell ευτυχως αυτο εχει φτιαχτει. Η καλυτερη μεση λυση ειναι η R9 390 η οποια και σε 1080p αποδιδει αριστα για τα χρηματα της αλλα καλυπτει καλυτερα και σε περιπτωση μεταβασης απο 1080p σε 1440p.Ακομα και αν εχεις ηδη 1440p monitor,η R9 390 αποδιδει καλυτερα απο την 970 και σχεδον το ιδιο καλα με την πανακριβη Gtx 980. Το μονο κακο ειναι οτι ειναι πιο ενεργοβορα,σε περιπτωση που εχεις μικρο τροφοδοτικο(μιας και δεν το αναφερεις οπως ουτε την αναλυση). Συνοψιζοντας. Αν κοιτας μονο σε nvidia μερια εχεις τις εξης επιλογες. Gtx 970 για Ultra 1080p αλλα σε High settings σε 1440p ή Gtx 980ti για Very High/Ultra 1440p monitors. Καλησπέρα παιδιά! Είχα αποφασίσει να αγοράσω μια Gigabyte Gtx 750ti 4Gb λόγω της μεγάλης της μνήμης αλλά μου είπε ένας φίλος ότι είναι καλύτερα να πάρω μια Gtx960ti 2Gb που είναι πιο δυνατή και ούτως η άλλως η περισσότερη μνήμη δεν χρειάζεται καθώς παίζω σε ανάλυση 1080p. Την κάρτα την θέλω για τα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον μέχρι να πάρω καινούριο υπολογιστή γιατί αυτός που θα βάλω τώρα την κάρτα ειναι 6 χρόνων. Εσείς ποια από τις 2 μου προτείνετε ; Υπάρχει κάποια καλύτερη επιλογή; Case (Κουτί): thermaltake vj40001w2z v9 window black * PSU (Τροφοδοτικό & Watt): Corsair RM Series RM850 80Plus Gold (καινούριο τα πήρα πέρσι) * Motherboard (Μητρική): gigabyte ga-eg41mf-us2h (Μήπως επειδή η μητρική είναι παλιά ούτως η άλλως δεν θα αξιοποιήσει την καλύτερη ταχύτητα της 960;). * CPU (Κεντρικός επεξεργαστής):Intel Core 2 Quad Core Q9550 2.83 ghz * RAM (Μνήμη συστήματος): 4 Gb 2x KINGSTON KVR800D2N5/2G 2GB DDR2 PC6400 800MHZ * GPU (Κάρτα γραφικών):Sapphire Radeon Toxic HD4870 1G * Monitor/Resolution (Οθόνη/Ανάλυση):lg flatron w2261vp-pf / 1080p * ΟS (Λειτουργικό σύστημα):WIn 7 Καλησπερα. Καταρχας να πουμε 2 πραγματα. 1)ισχυει αυτο που σου ειπε ο φιλος σου για την Vram οτι ειναι αχρηστη για την αναλυση που εισαι. 2)Δεν υπαρχει 960ti(τουλαχιστον οχι ακομα και δεν γνωριζω αν εχει ανακοινωθει και τιποτα). Τωρα στο ζουμι της υποθεσης.Για την χρηση που θες την καρτα,και αφου κοιτας μονο απο Nvidia μερια με βαση τις τωρα τιμες πας σε 750ti 2gb πχ https://www.skroutz.gr/s/5040718/MSI-GeForce-GTX750-Ti-2GB-OC-V1-N750Ti-2GD5-OCV1.html αν κοιτας σε αυτα τα χρηματα. Οσο αφορα Gtx 950 και Gtx 960,με βαση τις τιμες Ελλαδας η 960 αξιζει περισσοτερο ενω η 950 αξιζει περισσοτερο απο εξωτερικο που ειναι και φθηνοτερη. Ανεξαρτητου της επιλογης σου σε καρτα γραφικων τα σιγουρα ειναι 2. 1)Να πας σε 8gb ram 2)Αγορασες υπερβολικα ακριβο τροφοδοτικο,το οποιο στην ουσια το πληρωσες απο τωρα ακριβα για να αξιοποιηθει περισσοτερο σε μελλοντικη χρηση. Καλο ειναι απο πλευρας οτι θα σου μεινει,αλλα θα μπορουσες να αγοραζες καποιο φθηνοτερο παλι αξιοπιστο,και την χρηματικη διαφορα να την εκανες σε μια νεα οθονη πχ . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AssassinBak Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Καλησπερα. Καταρχας να πουμε 2 πραγματα. 1)ισχυει αυτο που σου ειπε ο φιλος σου για την Vram οτι ειναι αχρηστη για την αναλυση που εισαι. 2)Δεν υπαρχει 960ti(τουλαχιστον οχι ακομα και δεν γνωριζω αν εχει ανακοινωθει και τιποτα). Τωρα στο ζουμι της υποθεσης.Για την χρηση που θες την καρτα,και αφου κοιτας μονο απο Nvidia μερια με βαση τις τωρα τιμες πας σε 750ti 2gb πχ https://www.skroutz.gr/s/5040718/MSI-GeForce-GTX750-Ti-2GB-OC-V1-N750Ti-2GD5-OCV1.html αν κοιτας σε αυτα τα χρηματα. Οσο αφορα Gtx 950 και Gtx 960,με βαση τις τιμες Ελλαδας η 960 αξιζει περισσοτερο ενω η 950 αξιζει περισσοτερο απο εξωτερικο που ειναι και φθηνοτερη. Ανεξαρτητου της επιλογης σου σε καρτα γραφικων τα σιγουρα ειναι 2. 1)Να πας σε 8gb ram 2)Αγορασες υπερβολικα ακριβο τροφοδοτικο,το οποιο στην ουσια το πληρωσες απο τωρα ακριβα για να αξιοποιηθει περισσοτερο σε μελλοντικη χρηση. Καλο ειναι απο πλευρας οτι θα σου μεινει,αλλα θα μπορουσες να αγοραζες καποιο φθηνοτερο παλι αξιοπιστο,και την χρηματικη διαφορα να την εκανες σε μια νεα οθονη πχ . Τελικά θα πάρω την R9 380 4GB ώστε να την κρατήσω και στον επόμενο pc για όσο τραβήξει. (Και ελπίζω να μην έχω θέμα με τον επεξεργαστή). Ram έχω ψάξει αλλά δεν μπορώ να βρω τις ίδιες που έχει ήδη μέσα. Μπορώ να βάλω δυο άλλης μάρκας ή θα έχω θέματα ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
life is music Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά το σύστημα που έχω είναι am3 socket με 8gb ram κ επεξεργαστή τον phenom ii x6 1090 σκέφτομαι ν πάρω την r9 380 sta 2gb θα έχω θέματα με τ pc; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά το σύστημα που έχω είναι am3 socket με 8gb ram κ επεξεργαστή τον phenom ii x6 1090 σκέφτομαι ν πάρω την r9 380 sta 2gb θα έχω θέματα με τ pc; Oχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Τρελλο πονοκεφαλο επαθα. εχω μια 7850 1gb και θελω να την αλλαξω με κατι λιγο καλυτερο περα απο τα παιχνιδια που παιζω ασχολουμαι πολυ με Photoshop, premiere,after effects,lightroom etc ολα αυτα χρησιμοποιουν OpenCL. και λεω μιας και θα την αλλαξω να παρω καποια που υποστηριζει το 2.0 (η 7850 εχει το 1.2 αν θυμαμαι καλα) οποτε κλινω προς καποια R7/R9 2-3gb ram budget 150 μεταχειρισμενη. καμια προταση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Τρελλο πονοκεφαλο επαθα. εχω μια 7850 1gb και θελω να την αλλαξω με κατι λιγο καλυτερο περα απο τα παιχνιδια που παιζω ασχολουμαι πολυ με Photoshop, premiere,after effects,lightroom etc ολα αυτα χρησιμοποιουν OpenCL. και λεω μιας και θα την αλλαξω να παρω καποια που υποστηριζει το 2.0 (η 7850 εχει το 1.2 αν θυμαμαι καλα) οποτε κλινω προς καποια R7/R9 2-3gb ram budget 150 μεταχειρισμενη. καμια προταση? R9 380/280x μην πας σε κατι χειροτερο απο αυτες με προτιμηση στην 280x που ειναι 3gb και λιγο δυνατοτερη(στην ουσια οι καρτες αυτες ειναι 7950 και 7970 αντιστοιχα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 ειναι opencl 2 η 1.2? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panwckatwc10 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 παιδια η gt 730 ddr5 καλη ειναι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 παιδια η gt 730 ddr5 καλη ειναι? Για απλή χρήση για οτιδήποτε εκτός gaming μια χαρά είναι να μη σου πω ότι είναι και υπερβολή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 * Case: HAF32 * PSU: Enermax 625W+ * Motherboard: DFI P45 PartyLan * CPU: E8400 ( Προσεχώς X5460/70) * RAM: 8GB ADATA (4X2GB) * GPU: EVGA GTX460 1GB * Monitor/Resolution: EIZO HD2441W * ΟS: WIN7 Αν αλλάξω την κάρτα σε π.χ. 750ti 2GB θα δω διαφορά; Παιχνίδια παίζω τύπου COD, GTA V, Batman Arkham Knight αλλά δεν έχω πλέον τρελές απαιτήσεις... απλά να μπορεί το παιχνίδι να παίξει. Βρίσκω 750ti με 75-80€.Εναλλακτικά τι προτείνετε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 * Case: HAF32 * PSU: Enermax 625W+ * Motherboard: DFI P45 PartyLan * CPU: E8400 ( Προσεχώς X5460/70) * RAM: 8GB ADATA (4X2GB) * GPU: EVGA GTX460 1GB * Monitor/Resolution: EIZO HD2441W * ΟS: WIN7 Αν αλλάξω την κάρτα σε π.χ. 750ti 2GB θα δω διαφορά; Παιχνίδια παίζω τύπου COD, GTA V, Batman Arkham Knight αλλά δεν έχω πλέον τρελές απαιτήσεις... απλά να μπορεί το παιχνίδι να παίξει. Βρίσκω 750ti με 75-80€. Εναλλακτικά τι προτείνετε; Δεν έχει και την τόσο μεγάλη διαφορά σε σχέση με την 460. Εναλλακτικά με 75-80 ευρώ που να κάνει αισθητή διαφορά; Χλωμό το κόβω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Ailuros βλέπω ότι με την 460 κολλάω σε RAM οπότε θεωρώ ότι ίσως η αλλαγή στα 2GB μου δώσει το λίγο παραπάνω ούτως ώστε ακόμη και σε low-medium γραφικά να παίζω χωρίς σημαντικά κολλήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos147 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 200-250€ για PC με 4770, η 960 είναι οκ; Καμία καλή υλοποίηση έχουμε; Μάλλον η έκδοση με 4GB. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι το PC έχει ένα Turbo-X 550W. Του δείχνουμε εμπιστοσύνη ή πάμε για άλλο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 theodoretsi όπως σου είπαν θα δεις βελτίωση αλλά μικρή στα παιχνίδια που θες. Ο συνδιασμός με την αναβάθμιση και στον επεξεργαστή ίσως σου φτάσει τις επιδόσεις στο επιθυμητό (όπως λες έχεις χαμηλες απαιτήσεις). Πάντως το μηχάνημα σου τα έχει τα χρονάκια του και καλύτερα θα ήταν να εξετάσεις το ενδεχόμενο να το πουλησεις και να πάρεις ένα σύγχρονο παρά να ρίχνεις λεφτά συνεχώς και να παίρνεις περιορισμένο όφελος. giorgos147 με την 960 θα παίξεις στο κινεζοτροφοδοτικό γιατί έχει λίγες ενεργειακές απαιτήσεις. Οι διαφορές στις επιδόσεις μεταξύ των 960/2 & 960/4 είναι απειροελάχιστες , πάρε στα 4GB μόνο αν την βρεις με μικρή διαφορά. Γενικότερα κρίμα είναι να έχεις ακριβο Ι7 με 960 και το τροφοδοτικό να είναι από τα χειρότερα της αγοράς. Κρίμα δεν είναι ? όποτε μπορέσεις άλλαξε το σε κάθε περίπτωση με κάποιο που να είναι 80+ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos147 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Οτι είναι κρίμα, ναι, είναι. Αλλά δεν πρόκειται για μενα, οποτε δε μπορω να κάνω κάτι. Καμια υλοποίηση για 960; Επίσης, 960 ή καλυτερα 280; Σε αυτά τα χρήματα (μέχρι 250), υπάρχει αλλη πρόταση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις