Προς το περιεχόμενο

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

βρικα παιδια στης αγγελιες με ενα χρονο εγγυηση στα 125 ευρω 

MSI GTX 760 GAMING OC EDITION και αυτη π εχω τωρα ειναι η sapphire 577o flex edition η συγκεκριμενη π βρικα κανει γ τα νεα παιχνιδια?

Αν σκεφτεις οτι αντιστοιχων επιδοσεων καρτες κοστιζουν 200+ευρω(R9 380 δηλαδη)αξιζει με τα 1000. Στα χρηματα αυτα αγοραζεις καινουργια μονο την 750ti που ειναι σαφως κατωτερη καρτα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα στη παρέα.

Θέλω να αναβαθμίσω την gpu μου.Με το σύστημα της υπογραφής μου ασχολούμαι κατά κύριο λόγο με Photoshop & Lightroom από παιχνίδια μόνο CsGo.Είμαι ανάμεσα σε 2 επιλογές
Link.png Site: GigabyteGTX750 Ti 2G BWindforce  & Link.png Site: Gigabyte GTX960 2GB Windforce και στις 2 περιπτώσεις σκέφτομαι και την έκδοση με τα 4GB και αν αξίζει.Φυσικά η 960 είναι πιο δυνατή αλλά ίσως χρειαστώ και αλλαγή τροφοδοτικού.Επίσης σκέφτομαι να πάρω την 750 Ti 2 ή 4GB και την διαφορά να την επενδύσω σε άλλα 8GB μνήμης.

Τι μου προτείνεται καλύτερα;
Ευχαριστώ. 

Το τροφοδοτικό σε καλύπτει και με την 960, άφοβα. Αρκεί να μην είναι ρουφήχτρα αυτός ο Phenom :P

Απο μένα, προχώρα στην 960, είναι σημαντική διαφορά σε επιδόσεις (κοντά στο 90-100%)

• Like 1

Καλησπέρα στη παρέα.

Θέλω να αναβαθμίσω την gpu μου.Με το σύστημα της υπογραφής μου ασχολούμαι κατά κύριο λόγο με Photoshop & Lightroom από παιχνίδια μόνο CsGo.Είμαι ανάμεσα σε 2 επιλογές

Link.png Site: GigabyteGTX750 Ti 2G BWindforce  & Link.png Site: Gigabyte GTX960 2GB Windforce και στις 2 περιπτώσεις σκέφτομαι και την έκδοση με τα 4GB και αν αξίζει.Φυσικά η 960 είναι πιο δυνατή αλλά ίσως χρειαστώ και αλλαγή τροφοδοτικού.Επίσης σκέφτομαι να πάρω την 750 Ti 2 ή 4GB και την διαφορά να την επενδύσω σε άλλα 8GB μνήμης.

Τι μου προτείνεται καλύτερα;

Ευχαριστώ. 

Απο 7770 σε 750 ti η διαφορά είναι μικρή οπότε το αφήνεις.Επίσης η 750ti 4 GB είναι ανέκδοτο,εδώ η 960 και σηζιτιέται αν μπορεί να αξιοποιήσει τα 4 Gb..

Anyway πήγενε για την 960.Την πιο φτηνή που θα βρείς.Αφού δεν παίζεις και παιχνίδια πολλά όπως λες.

• Like 1

Το Photoshop, Lightroom δε θα επωφεληθεί περισσότερο από CPU; Αν ναι, δε θα ήταν καλύτερα να κάνει upgrade σε κάποιον i5/FX83XX, βέβαια με αντίκτυπο στο κόστος; Και το CS:GO θα επωφεληθεί πολύ περισσότερο σε CPU upgrade.

Επειδή και εγώ είχα τον ίδιο επεξεργαστή με το παλικάρι, σε παιχνίδια όταν έκανα upgrade από GT640 σε HD7950, είδα μόνο μια μικρή διαφορά (μικρή σε σχέση σ'αυτά που μπορούσε να δώσει μια HD7950), μέχρι που πήρα έναν i5 και έδειξε τα δόντια της η κάρτα.

• Like 2

Το Photoshop, Lightroom δε θα επωφεληθεί περισσότερο από CPU; Αν ναι, δε θα ήταν καλύτερα να κάνει upgrade σε κάποιον i5/FX83XX, βέβαια με αντίκτυπο στο κόστος; Και το CS:GO θα επωφεληθεί πολύ περισσότερο σε CPU upgrade.

Επειδή και εγώ είχα τον ίδιο επεξεργαστή με το παλικάρι, σε παιχνίδια όταν έκανα upgrade από GT640 σε HD7950, είδα μόνο μια μικρή διαφορά (μικρή σε σχέση σ'αυτά που μπορούσε να δώσει μια HD7950), μέχρι που πήρα έναν i5 και έδειξε τα δόντια της η κάρτα.

Σωστός..!! πάντος νομίζω πως όταν λέει ασχολείται εννοεί σε ερασιτεχνικό επίπεδο,οπότε δεν θα τον σώσουν μερικά δευτερα σε renders.Το λέω μιας και γω ασχολούμαι με PH,After Effects & Premiere και παλαιότερα με το Sony Vegas πριν πάω στις adobe τα προγράμματα.Πάντα ερασιτεχνικά προφανός.Στο πρώτο pc που έχτισα είχα i3 4330 πήγα σε i5 4690 μετά σε i7 4790,πήγα την ραμ στα 16gb,έβαλα έναν 250ssd μόνο για τα renders και στο τέλος κατάλαβα πως έχασα το χρόνο μου και αρκετά χρήματα καθώς δεν είχα και κάνα deadline ώστε να πρέπει να βγει σε ορισμένο χρόνο κάποια δουλειά.Εκεί που θα έκανε 2 ώρες ένα βίντεο τώρα κάνει 1..κλαιν :P

Συμφωνώ αλλά εφόσον λέει ο κύριος λόγος PS και lightroom, και δεύτερη μοίρα συγκεκριμένα το csgo, όχι παιχνίδια γενικά, τότε πιο πολύ το CPU θα αξιοποιείσει, άσχετα με την ύπαρξη ή μη deadline,ειδικά αν παίζει σε low resolution που συνηθίζεται σ'αυτο το παιχνίδι. Που και σε 1080p να το παίζει,πρώτα πιστεύω θα τον κρατήσει πίσω το CPU παρα η 7770.

Γεια σε ολους! Θελω την βοηθεια σας να επιλεξω καρτα γραφικων. Και ειμαι αναμεσα σε R9 390 και GTX 970.. Θελω επισης να μαθω αν βγαζουν προσφορες τα διαφορα καταστηματα η οι εταιριες σε συγκεκριμενες μερες μεσα στον χρονο για να μην δωσω τωρα τα χρηματα και τον αλλο μηνα πανε 50 ευρω κατω π.χ.

Αυτο ειναι το συστημα μου αυτη την στιγμη:

i7 4790k
Asus hero maximus vii hero
Ram kingston 2x4gb
WD 1TB Black
Asus DRW-24F1ST
Corsair 300R
Evga supernova 850w g2
Asus R9 280 strix
Samsung Monitor 1920x1080
Cooler raijintek themis

Σωστός..!! πάντος νομίζω πως όταν λέει ασχολείται εννοεί σε ερασιτεχνικό επίπεδο,οπότε δεν θα τον σώσουν μερικά δευτερα σε renders.Το λέω μιας και γω ασχολούμαι με PH,After Effects & Premiere και παλαιότερα με το Sony Vegas πριν πάω στις adobe τα προγράμματα.Πάντα ερασιτεχνικά προφανός.Στο πρώτο pc που έχτισα είχα i3 4330 πήγα σε i5 4690 μετά σε i7 4790,πήγα την ραμ στα 16gb,έβαλα έναν 250ssd μόνο για τα renders και στο τέλος κατάλαβα πως έχασα το χρόνο μου και αρκετά χρήματα καθώς δεν είχα και κάνα deadline ώστε να πρέπει να βγει σε ορισμένο χρόνο κάποια δουλειά.Εκεί που θα έκανε 2 ώρες ένα βίντεο τώρα κάνει 1..κλαιν :P

Συμφωνώ αλλά εφόσον λέει ο κύριος λόγος PS και lightroom, και δεύτερη μοίρα συγκεκριμένα το csgo, όχι παιχνίδια γενικά, τότε πιο πολύ το CPU θα αξιοποιείσει, άσχετα με την ύπαρξη ή μη deadline,ειδικά αν παίζει σε low resolution που συνηθίζεται σ'αυτο το παιχνίδι. Που και σε 1080p να το παίζει,πρώτα πιστεύω θα τον κρατήσει πίσω το CPU παρα η 7770.

Αυτό θα κάνω τελικά θα κάνω ένα upgrade σε cpu fx8320 και την 960.

• Like 2

Αυτό θα κάνω τελικά θα κάνω ένα upgrade σε cpu fx8320 και την 960.

Ψάξτο λίγο παραπάνω για τον 8320, τώρα που το κοίταξα δε βλέπω διαφορές σε single-core σε σχέση με τον Phenom, οπότε θα μπορούσες, κατά τη γνώμη μου, να "δικαιολογήσεις" το upgrade μόνο αν πωλήσεις τον Phenom και βάλεις λίγα για τον 8320, και παρ' όλ' αυτά  δε ξέρω κατά πόσο η χρήση που θα κάνεις στο PS/Lightroom θα αξιοποιήσει τους πολλούς πυρήνες (νομίζω πάει ανάλογα τη δουλειά που κάνεις στο πρόγραμμα για να τους χρησιμοποιήσει).

Από κει και πέρα, οι Intel είναι ακριβοί, πόσο μάλλον όταν πρέπει να πάρεις και τη MOBO. Εγώ πάντως, είδα μεγάλη διαφορά στο CS:GO και Dota 2 (CPU παιχνίδια κυρίως), από 965BE+HD7950 σε i54670K+HD7950, δε ξέρω αν θα έβλεπα την ίδια στην περίπτωση που είχα πάει σε 8320.

Ίσως να ήταν καλύτερα να πας σε i5 και να μείνεις με την 7770, εφόσον δε βλέπω να είναι το πρόβλημα η GPU σου.

Αυτά που γράφω για το CS:GO, είναι στην περίπτωση που - όπως εγώ -, ζητάς 30000+ FPS, και δε σου αρκούν τα >60 ή ακόμη και τα >120 για να το θεωρείς playable! Μη παρεξηγηθώ γιατί με αυτά που λέω φαίνεται σα να λέω ότι ο Phenom δε κάνει για CS, πράγμα που δεν ισχύει για το 90% των ατόμων!

*Δε σκοπεύω να ανοίξω κάποιο πόλεμο μεταξύ AMD-Intel, ούτε είμαι fanboy ούτε τα παίρνω, προτείνω να ψάξεις στο διαδίκτυο τις διαφορές ενός i5 4xxx με τον 8320 στις εφαρμογές που θα χρησιμοποιήσεις και φυσικά να τα βάλεις κάτω και να δεις πόσο θα σου κοστίζει ο κόκκινος ή ο μπλε δρόμος, και να κρίνεις ποιο budget πιστεύεις ότι αξίζει να διαθέσεις*

• Like 1

Γεια σε ολους! Θελω την βοηθεια σας να επιλεξω καρτα γραφικων. Και ειμαι αναμεσα σε R9 390 και GTX 970.. Θελω επισης να μαθω αν βγαζουν προσφορες τα διαφορα καταστηματα η οι εταιριες σε συγκεκριμενες μερες μεσα στον χρονο για να μην δωσω τωρα τα χρηματα και τον αλλο μηνα πανε 50 ευρω κατω π.χ.

Αυτο ειναι το συστημα μου αυτη την στιγμη:

i7 4790k

Asus hero maximus vii hero

Ram kingston 2x4gb

WD 1TB Black

Asus DRW-24F1ST

Corsair 300R

Evga supernova 850w g2

Asus R9 280 strix

Samsung Monitor 1920x1080

Cooler raijintek themis

Kάνουν προσφορές.Ειδικά το eshop έχει τα crazy sundays και το newsletter που μπορείς να δεις τρομερές προσφορές όπως αυτό http://www.e-shop.gr/vga-evga-geforce-gtx970-ftw-acx-20-4gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.519151

απο 499 την EVGA GTX 970 μόνο στα 419....Προλάβετε κόσμε γιατί είναι μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων......ή της υπομονής μας με το eshop...... :P

Πέραν απο την πλάκα τώρα..390 είναι η επιλογή σου.Όμως και γω θα πω πως δεν υπάρχει λόγος αναβάθμησης.

• Like 1

Ψάξτο λίγο παραπάνω για τον 8320, τώρα που το κοίταξα δε βλέπω διαφορές σε single-core σε σχέση με τον Phenom, οπότε θα μπορούσες, κατά τη γνώμη μου, να "δικαιολογήσεις" το upgrade μόνο αν πωλήσεις τον Phenom και βάλεις λίγα για τον 8320, και παρ' όλ' αυτά  δε ξέρω κατά πόσο η χρήση που θα κάνεις στο PS/Lightroom θα αξιοποιήσει τους πολλούς πυρήνες (νομίζω πάει ανάλογα τη δουλειά που κάνεις στο πρόγραμμα για να τους χρησιμοποιήσει).

Από κει και πέρα, οι Intel είναι ακριβοί, πόσο μάλλον όταν πρέπει να πάρεις και τη MOBO. Εγώ πάντως, είδα μεγάλη διαφορά στο CS:GO και Dota 2 (CPU παιχνίδια κυρίως), από 965BE+HD7950 σε i54670K+HD7950, δε ξέρω αν θα έβλεπα την ίδια στην περίπτωση που είχα πάει σε 8320.

Ίσως να ήταν καλύτερα να πας σε i5 και να μείνεις με την 7770, εφόσον δε βλέπω να είναι το πρόβλημα η GPU σου.

Αυτά που γράφω για το CS:GO, είναι στην περίπτωση που - όπως εγώ -, ζητάς 30000+ FPS, και δε σου αρκούν τα >60 ή ακόμη και τα >120 για να το θεωρείς playable! Μη παρεξηγηθώ γιατί με αυτά που λέω φαίνεται σα να λέω ότι ο Phenom δε κάνει για CS, πράγμα που δεν ισχύει για το 90% των ατόμων!

*Δε σκοπεύω να ανοίξω κάποιο πόλεμο μεταξύ AMD-Intel, ούτε είμαι fanboy ούτε τα παίρνω, προτείνω να ψάξεις στο διαδίκτυο τις διαφορές ενός i5 4xxx με τον 8320 στις εφαρμογές που θα χρησιμοποιήσεις και φυσικά να τα βάλεις κάτω και να δεις πόσο θα σου κοστίζει ο κόκκινος ή ο μπλε δρόμος, και να κρίνεις ποιο budget πιστεύεις ότι αξίζει να διαθέσεις*

Μα ναι εννοείται αν πάω στον 8320 θα δώσω τον 965.Στη περίπτωση που αλλάξω πλατφόρμα σε intel ι5 4690k 252euro και άλλα 90-100euro για  mobo πάμε ψηλά.Δεν με ενδιαφέρουν τα πολλά fps εξάλλου 1024χ768 παίζω csgo.Απλά θα καθυστερήσει περισσότερο η αναβάθμιση.Η αλήθεια είναι οτι καιρό ψαχνόμουν να κάνω αυτή την αλλαγή λόγω και hackintosh.

Μα ναι εννοείται αν πάω στον 8320 θα δώσω τον 965.Στη περίπτωση που αλλάξω πλατφόρμα σε intel ι5 4690k 252euro και άλλα 90-100euro για  mobo πάμε ψηλά.Δεν με ενδιαφέρουν τα πολλά fps εξάλλου 1024χ768 παίζω csgo.Απλά θα καθυστερήσει περισσότερο η αναβάθμιση.Η αλήθεια είναι οτι καιρό ψαχνόμουν να κάνω αυτή την αλλαγή λόγω και hackintosh.

Δε πολυχρειάζεται να πας σε K επεξεργαστή, δε θα δεις διαφορές από clock σε clock (εκτός αν έχει χόμπι το OC). Πάντως ειδικά αν παίζεις σε low res, τότε είναι που η GPU δε θα κάνει "τίποτα".

Αν σκοπεύεις να πας σε Intel για να δεις και το hackintosh, τότε δε βρίσκω το λόγο να τρέχεις για αναβάθμιση τώρα, εκτός αν πουλήσεις πολύ καλά τον 965 και ουσιαστικά δώσεις "ψίχουλα" για τον 8320. Καλύτερα να το κρατήσεις όσο πάει το συστηματάκι, μιας και αν δε βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη τεράστιες διαφορές δε θα δεις, και να πας για μεγάλη αναβάθμιση όταν σε αφήνει η τσέπη σου, και να πάρεις και ένα σύστημα πλήρως βασισμένο γύρω από το OSX. (Κρίμα δεν είναι να πάρεις τώρα την 960 εφόσον φαντάζομαι πως μια χαρά σε κρατάει η 7770 μέχρι τώρα, και απλά σου έχει μπει το δαιμόνιο της αναβάθμισης, και όταν θα πας στη μεγάλη αναβάθμιση να έχει βγει μια GTX 1560 ή R15 692.5 σε παραπλήσιο κόστος; )

Για 'μένα καλύτερα να καθυστερήσει!

ο ι5 4460 με μια μητρική Η85 αξίζει γύρω στα 250ευρώ και ο 4690 (NON K) 50ευρώ  παραπάνω.(για εμένα ΔΕΝ τα αξίζει για gaming)

ένας AMD 8320 αν δεν κλοκαριστεί (έξτρα έξοδα για ψύξη και καλή μητρική) είναι ποιο αργός και από τον Ι3 4170 στα παιχνίδια οπότε για εμένα ΤΖΑΜΠΑ ΚΟΠΟΣ & ΕΞΟΔΑ. Οπότε στην δική σου περίπτωση το πρόβλημα είναι ο επεξεργαστής που είτε θα βάλεις οκταπύρηνο 8320 και θα τον οβερκλοκάρεις τουλάχιστον 40% για να πλησιάσεις την ταχύτητα του Ι5 είτε θα αγοράσεις κατευθείαν τον Ι5.

Επίσης θεωρώ την ΑΤΙ280 αρκετή για τις σημερινές ανάγκες (1080 gaming) αντιθέτως το φρένο είναι ο επεξεργαστής και εκεί πρέπει να επικεντρώσεις ΠΡΙΝ αγοράσεις καλύτερη κάρτα από την 280 και πάει χαμένη.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...