XMorsX Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Το σκεφτόμουν για την 960 καθώς είναι πιο κρύα λιγότερο ενεργοβόρα και νομίζω πιο ήσυχη, αλλά για κάποιον που αλλάζει κάρτες κάθε 4+ χρόνια δεν θα ήταν προτιμότερη για μελλοντικούς τίτλους κάποια από τις 2 που ανέφερα? ΥΓ ξέχασα να αναφέρω ότι η τωρινή οθόνη μου είναι 1080p , αλλά δεν την βλέπω να ζει και πολύ καιρό ακόμη (κοντά στην 8ετία samsung syncmaster 245Β) οπότε μελλοντικά θα ανεβεί η ανάλυση Η ουσια ειναι οτι μαζι με τον i7 860 η 960 θα δινει περισσοτερα fps. Δεν υπαρχει κατι παραπανω να σκεφτεις εδω. Αν σκοπευεις να αλλαξεις τον επεξεργαστη μεσα στους επομενους 6 μηνες με εναν συγχρονο i5 τοτε ναι, σκεψου και την 380 / 390. Τωρα ομως αγοραζεις καρτα για το τωρινο σου συστημα, και η 960 ειναι καλυτερη λυση. Αν τωρα σε 2-3 χρονια αλλαξεις οθονη, τοτε δινεις σε αγγελια την 960 και παιρνεις καινουριο συστημα. Ετσι τα χρηματα σου πιανουν τοπο, καθως δε θα δωσεις τωρα περισσοτερα απο οσα χρειαζεσαι, αλλα οταν τα δωσεις θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
guardianx71 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Σωστά, δεν σκέφτηκα ότι θα έχω bottleneck με την 390 . Αλλά μεταξύ 960 4GB και 380 4GB από την στιγμή που βρίσκω την Nitro 380 4GB στην ίδια τιμή με μία 960 2GB δεν είναι πιο συμφέρουσα και από την άποψη του σεναρίου μελλοντικής πώλησης? Πόσα περισσότερα fps θα δίνει η 960 στο σύστημα μου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XMorsX Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Σωστά, δεν σκέφτηκα ότι θα έχω bottleneck με την 390 . Αλλά μεταξύ 960 4GB και 380 4GB από την στιγμή που βρίσκω την Nitro 380 4GB στην ίδια τιμή με μία 960 2GB δεν είναι πιο συμφέρουσα και από την άποψη του σεναρίου μελλοντικής πώλησης? Πόσα περισσότερα fps θα δίνει η 960 στο σύστημα μου? Διαβασε τα παρακατω, να καταλαβεις οτι η διαφορα θα ειναι αρκετα σημαντικη. Με i3, η 750ti αποδιδει καλυτερα απο την 280. Στην αρχη δε το χωνευα ουτε εγω. http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=398858 http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-graphics-card-upgrade-guide-update-3 http://linustechtips.com/main/topic/264365-amd-gpus-can-be-massively-bottlenecked-by-low-end-cpuscod-aw-digital-foundry/ http://www.eurogamer.net/articles/2015-02-01-amd-gpu-cpu-performance-issue-gallery Μεταπωλητικη αξια ιδια θα εχουν, θα ειναι μικρη οπως και να εχει και δεν πρεπει να σε απασχολει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 * Case (Κουτί): http://www.evertek.com/viewpart.asp?auto=63934&cat=8 Χρειάζετε να αλλάξω κουτί μήπως ; Πολλοί μου είπαν ότι είναι χάλια το κουτί μου από την πρώτη μέρα αγοράς. αλλά το 2009 όταν έστησα το pc σαν φοιτητής προσπαθούσα να κερδίσω περισσότερα χρήματα για επεξεργαστή και κάρτα γραφικών. * PSU (Τροφοδοτικό & Watt): 850 watts coolermaster * Motherboard (Μητρική): gigabyte p55 us3L 1156 socket * CPU (Κεντρικός επεξεργαστής): i5 first generation 4 cores 2.6 ghz (τον αγόρασα μόλις κυκλοφόρησε Ελλάδα. Δεν μου έχει κολλήσει στο παραμικρό εδώ και σχεδόν 7 χρόνια) * RAM (Μνήμη συστήματος): 12 GB ( 2x2 gb corsair + 2x4 Gskill - both 1333mhz 1.5 volts) * GPU (Κάρτα γραφικών): ati radeon hd 5770 (όταν αγόρασα αυτή την κάρτα ήταν η αμέσως πιο δυνατή από την 5870 που ήταν κορυφή τότε) * Monitor/Resolution (Οθόνη/Ανάλυση): philips 21.5 inch - 1600x900 resolution (aspect ratio 16:9 widescreen) οχι και πολύ σπουδαία οθόνη σκευτομαι για αλλαγή στο μέλλον * ΟS (Λειτουργικό σύστημα): windows 10 enterprise Λοιπόν πρόσφατα αναβάθμισα το pc μου με ενα SSD samsung 850 και ακομα 8 gb RAM έφτασε η σειρά της κάρτας γραφικών. Κάποτε έπαιζα μανιακά παιχνίδια , τωρα και λόγο δουλειάς όχι και τόσο, αλλά αμα πω να παίξω θα κάτσω ώρες. To budget αν το πάρω τον επόμενο μήνα θα είναι 200-250 ευρώ. Αν κάτσω όμως 2 μήνες και φυλάξω μπορώ να το ανεβάσω στα 300-350. Θα πρέπει να μου πείται αν θα χρειαστώ νέο τροφοδοτικό, αν θα χωράει η κάρτα στο κουτί, αν ο επεξεργαστής μου και η μητρική θα έχει καπιο πρόβλημα με την καρτα. Τα παιχνίδια που παίζω είναι Far Cry, Skyrim, Fallout, Massive Effect, Bioshock etc Ευχαριστώ!!! Το κουτί είναι μέτριο.Θες και αλλαγή οθόνη.Ξεκίνα από κει και αφού αποφασίσεις τι θα πάρεις αποφασίζεις για κάρτα.Στα 200-240 που λες κοιτάς σε 380 ή 960 αλλά δες τι οθόνη θα πάρεις πρώτα. http://www.skroutz.gr/s/7290082/Gigabyte-Radeon-R9-380-4GB-GV-R938WF2-4GD.html http://www.skroutz.gr/s/6557824/Palit-GeForce-GTX960-4GB-Jetstream-NE5X960010G1J.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
guardianx71 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Διαβασε τα παρακατω, να καταλαβεις οτι η διαφορα θα ειναι αρκετα σημαντικη. Με i3, η 750ti αποδιδει καλυτερα απο την 280. Στην αρχη δε το χωνευα ουτε εγω. http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=398858 http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-graphics-card-upgrade-guide-update-3 http://linustechtips.com/main/topic/264365-amd-gpus-can-be-massively-bottlenecked-by-low-end-cpuscod-aw-digital-foundry/ http://www.eurogamer.net/articles/2015-02-01-amd-gpu-cpu-performance-issue-gallery Μεταπωλητικη αξια ιδια θα εχουν, θα ειναι μικρη οπως και να εχει και δεν πρεπει να σε απασχολει. WOW!!! Πραγματικά περίμενα 4-5 fps διαφορά αλλά να φτάνει σε τέτοια επίπεδα, σε καμία περίπτωση... Ποια υλοποίηση της 960 θα πρότεινες με γνώμονα τον θόρυβο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά. Λοιπόν , αν και το είχα εγκαταλείψει το άθλημα τελευταία, μιας και ήρθε το fallout 4 , ήρθε η ώρα να μας αποχαιρετήσει η ταπεινή μου 5770 και να μπει μία 380 ή 390. Το θέμα είναι ότι το τροφοδοτικό μου είναι το Site: ZALMANZM850-HP , το οποίο αν και θηρίο είναι παμπάλαιο. Απότι βλέπετε έχει 6 γραμμές +12v18Amp. Πως το βλέπεται , θα τις σηκώσει? Το υπόλοιπο σύστημα αποτελείτε από P55a-ud3, i7 860, 16 GB ram 1 samsung 850 pro και 4 δίσκους. Το pc δεν έχει γίνει ποτέ oc και το τροφοδοτικό δεν έχει ζοριστεί ποτέ Τι τίτλους παίζεις πιο πολύ; Από τροφοδοτικό δεν έχεις θέμα.Ίσως να σκεφτόσουν και για αλλαγή της παλιάς 1200p οθόνης σου.Το σύστημα σου έτσι όπως είναι σηκώνει αρκετά πράγματα.Και 390 μπορείς να κοιτάξεις.Η διαφορά κέρδους επιδόσεων από 960/380 σε 390 είναι τέτοια που υπερκαλύπτει το όποιο bottleneck σε κάποιους τίτλους.Θα είσαι gpu bound έτσι και αλλιώς σε πολλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
guardianx71 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Rpg τίτλους κυρίως. Σκοπεύω να ασχοληθώ σίγουρα με fallout, witcher , zestiria κτλ. Την οθόνη θα την αλλάξω κάποια στιγμή καθώς έχει αρχίσει και κάνει περιστασιακά ένα έντονο coil whine στην περιοχή της τροφοδοσίας και υποπτεύομαι ότι δεν θα ζήσει για πολύ ακόμη. Απλά έχω την αίσθηση ότι ακόμη στις οθόνες οι επιλογές είναι περιορισμένες , εκτός και αν ξηλωθείς αρκετά, οπότε λέω προς το παρόν να το τραβήξω όσο πάει. Και εγώ για 390 σκεφτόμουν , αλλά επειδή δεν σκοπεύω να αλλάξω cpu σύντομα (δεν μου έχει δώσει αφορμή μέχρι στιγμής να πω ότι δεν αντάχει πια , μιας και δεν παίζω και πολύ στο pc), όσα διάβασα για το overhead με ανησύχησαν. Η 970 έχουν ακόμη το γνωστό θέμα των 3.5GB? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Rpg τίτλους κυρίως. Σκοπεύω να ασχοληθώ σίγουρα με fallout, witcher , zestiria κτλ. Την οθόνη θα την αλλάξω κάποια στιγμή καθώς έχει αρχίσει και κάνει περιστασιακά ένα έντονο coil whine στην περιοχή της τροφοδοσίας και υποπτεύομαι ότι δεν θα ζήσει για πολύ ακόμη. Απλά έχω την αίσθηση ότι ακόμη στις οθόνες οι επιλογές είναι περιορισμένες , εκτός και αν ξηλωθείς αρκετά, οπότε λέω προς το παρόν να το τραβήξω όσο πάει. Και εγώ για 390 σκεφτόμουν , αλλά επειδή δεν σκοπεύω να αλλάξω cpu σύντομα (δεν μου έχει δώσει αφορμή μέχρι στιγμής να πω ότι δεν αντάχει πια , μιας και δεν παίζω και πολύ στο pc), όσα διάβασα για το overhead με ανησύχησαν. Η 970 έχουν ακόμη το γνωστό θέμα των 3.5GB? Αποφάσισε πρώτα καλύτερα για την οθόνη,δες τι θα κάνεις με αυτήν γιατί επηρεάζει τη κάρτα,τα χρήματα κλπ Μια 390 είναι πολύ δυνατότερη και θα σου μείνει περισσότερο καιρό αλλά δε ξέρω και τις απαιτήσεις σου.Είσαι και σε 1200p από οτι είδα.Για τον επεξεργαστή που λες,φίλος έχει τον 870 με 290 και παίζει με πολύ καλά fps.Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι προτιμότερο το raw performance κέρδος της δυνατότερης κάρτας.Ναι οι 970 έχουν τα 3.5gb. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
guardianx71 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Οθόνη και να αλλάξω θα πάω σε 1440p. Προτιμώ να πάρω την κάρτα τώρα γιατί αν είναι να περιμένω να δω για την οθόνη , με βλέπω να κοιτάζω τις pascal μετά...Τα τελευταία χρόνια δεν έπαιζα παρά κάνα guildwars2 ,οπότε απαιτήσεις δεν είχα πολλές. Για τώρα αν μπορώ να παίζω αυτά που ανέφερα σε high (και λίιιιγο παραπάνω) θα είμαι υπερικανοποιημένος. To witcher 3 βλέπω στο youtube βίντεο με τον ίδιο επεξεργαστή και 970 σε 1080p παίζει ultra settings με ~60 fps. Μήπως τελικά είναι καλύτερη επιλογή για το σύστημα μου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Οθόνη και να αλλάξω θα πάω σε 1440p. Προτιμώ να πάρω την κάρτα τώρα γιατί αν είναι να περιμένω να δω για την οθόνη , με βλέπω να κοιτάζω τις pascal μετά...Τα τελευταία χρόνια δεν έπαιζα παρά κάνα guildwars2 ,οπότε απαιτήσεις δεν είχα πολλές. Για τώρα αν μπορώ να παίζω αυτά που ανέφερα σε high (και λίιιιγο παραπάνω) θα είμαι υπερικανοποιημένος. To witcher 3 βλέπω στο youtube βίντεο με τον ίδιο επεξεργαστή σε 1080p παίζει ultra settings με ~60 fps. Μήπως τελικά είναι καλύτερη επιλογή για το σύστημα μου? Αν πας σε 1440p το επόμενο διάστημα και κρατήσεις τη κάρτα ένας λόγος παραπάνω να πας σε 390. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
guardianx71 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Τώρα βλέπω και βίντεο i7 860 vs i7 4770k @3,6 με 290 διαφορά στα ~5 fps max... αλλά δίνει περί τα 50 αντί για τα 60 που έβλεπα πριν με την 970...Πφφφφ.... χάθηκα πάλι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XMorsX Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Ανάλογα το παιχνίδι θα βλέπεις και διαφορετικά αποτελέσματα. Είναι γεγονός πάντως ότι οι κάρτες της amd επιρεαζονται αρνητικα περισσότερο από τους αδύναμους επεξεργαστές. Στη θέση σου θα επερνα μια 960 με 4gb των 230 ευρώ, και αν χαλάσει σύντομα ή οθόνη θα αγοραζα μια αλλη 1080p. Δεν είναι κακό να μην ανέβεις σε ανάλυση, τα 1440p κοστίζουν πολύ σε fps ακόμη και 970 / 390 να έχεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
farcry2 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 ποσα εκατοστα ειναι? Sapphire Radeon R7 370 2GB Nitro (11240-10-20G) | Skroutz.gr XFX Radeon R7 370 2GB (R7-370P-2SF5) | Skroutz.gr Gigabyte Radeon R7 370 2GB WindForce 2X (GV-R737WF2OC-2GD) | Skroutz.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Οι Giga και Saphire κάτω απο 20cm. H XFX λίγο παραπάνω. Αλλά ρε σοβαρά, "πόσα εκατοστά είναι?" 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
farcry2 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 ναι γιατι που το βρηκες το περιεργο? φαινονται για ποιο μεγαλες εισαι σιγουρος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις