mesas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Παιδια καταπληκτικο θεμα για οσους εκει εξω ειναι απελπισμενοι με ολους τους αριθμους, specs και λοιπα νουμερακια στη προσπαθεια τους για αναβιθμιση της καρτας γραφικων. Μπραβο σας. Το συστημα μου ειναι ενα ελαφρως αναβαθμισμενο Dell Τ5400 Case (http://www.dell.com/us/dfb/p/precision-t5400/pd δειτε στο tech space tab ): * PSU (GM869 *875W* -μαμα-) * Motherboard (0RW203 *intel chipset 5400A* -μαμα-) * CPU (2x XEON E5420 @ 2.50 Ghz ): * RAM (4x 2gb FB-DDR2 ): * GPU (Nvidia Gforce 9600GT): * Monitor/Resolution (Οθονη Α: Dell G2210 1680x1050. Οθονη Β: LG W2753v 1920x1080): * ΟS (Windows 7 64bit) Εχω επισυναψει και την αναλυση καταστασης απο το cpu-z (Ακομα να βαλω το 2ο cpu) Τον υπολογιστη τον χρειαζομαι κυριως για γραφιστικες εφαρμογες και αρχιτεκτονικη εργασια.. Τρισδιαστατα μοντελα - Rhinoceros 3d, Maya, Sketchup, blender... Rendering - Vray.... Επεξεργασια και προεπισκοπιση εικονας - Photoshop, Illustrator, Corel, Acdsee... CAD - Autocad, Archicad, Microstation Δυστυχως δεν εχω ιδεα απο καρτες γραφικων και χρειαζομαι τα φωτα σας. Η καρτα που εχω εγκατεστημενη στο συστημα μου μπορω να πω πως ειναι αρκετα αδυνατη και πως θα χρειαστω καποια τουλαχιστον διπλασια σε ισχυ. Συνηθως χρησιμοποιω μονο μια απο τις δυο οθονες, ομως μερικες φορες χρειαζομαι και τις δυο για να δουλευω παραλληλα δυο εφαρμογες (πχ Rhinoceros 3d και Photoshop). Δεν ξερω αν γι'αυτο το λογο ισως χρειαστει να καταφυγω σε λυση crossfire. Επισης δεν θα με πειραζε εαν μπορουσα να παιξω και καποιο συγχρονο παιχνιδακι με καλη αναλυση (battlefield 4) Δεν θα με ενοχλουσε καθολου να βρω μεταχειρισμενες καρτες γραφικων για να μειωσω το κοστος , μιας και εψαξα αρκετα στις αγγελιες του insomnia. Οπως και ειπα πιο πανω δεν εχω ιδεα για την αποδοση και τη συμβατοτητα της καθε καρτας με το συστημα μου γι'αυτο χρειαζομαι τη βοηθεια σας Μιλοντας για κοστος αν μπορειτε και εχετε την καλοσυνη παρακαλω προτεινετε που δυο πακετα: Α: 70-100 ευρω. Μια αμεση και γρηγορη αναβαθμιση Β: 150-180 ευρω. Κατι που θα κανω οταν καταφερω να μαζεψω τα χρηματα Ποια λυση πιστευετε οτι θα αξιζει περισσοτερο. Λαβετε το υποψη οτι το συστημα μου δεν ειναι και πολυ καινουριο και δεν αξιζει καμια σοβαρη επενδυση Ευχαριστω εκ των προτερων για τον κοπο σας
Ziant Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Μια συνήθης περίπτωση είναι να αγοράζεις το pc τρεις φορές όταν ασχολείσαι με gaming, ένα low-end, ένα middle-end και ένα high-end. Αφού δεν ξέραμε και αγοράσαμε ένα low-end pc, αποφεύγουμε το middle-end και πάμε απευθείας σε high-end, εφόσον έχουμε ή μπορούμε να μαζέψουμε σιγά σιγά τα χρήματα. Αντικαθιστούμε ένα ένα κομμάτι , αφού έχουμε αποφασίσει το budget που θα διαθέσουμε, πρώτα βάζουμε τροφοδοτικό γιατί συνήθως δεν φτάνουν τα χρήματα αν το αγοράσουμε τελευταίο ή το αφήνουμε για αργότερα = ποτέ, κουτί θα αγοράσουμε τελευταίο εφόσον έχουμε αποφασίσει αν θα βάλουμε υδρόψυξη. @ Msventuza Για να μην την πατήσεις και αγοράσεις συνολικά 3 τροφοδοτικά, πάρε μια και καλή ένα καλό, πάρε κάρτα γραφικών 4gb, αφού έχεις σκοπό να βάλεις sli, άσχετα τι ανάλυση οθόνης έχεις τώρα, 770 sli > 780 ti = POWER, 28’’ 4k οθόνες θα κυκλοφορήσουν σε λίγους μήνες με 700 ευρώ, του χρόνου θα κάνουν 450 ευρώ, μετά την αγορά της δεύτερης 770, χτυπάς μια 4κ οθόνη και είσαι άρχοντας, δεν ασχολείσε με 1440p/1600p οθόνες, πας από 1080p σε 4κ. Επενδύεις στο μέλλον… 4670κ ~ 200 ευρώ, 4770 ~ 300 ευρώ, 500 τοπικ για να μην αγοράσει κανείς 4770, γιατι δεν χρειάζεται, πεταμένα λεφτά κτλ, θα παίξεις βαριά games, πας απευθείας σε 4770 και άσε τους άλλους να λένε τα δικά τους.
Ailuros Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δεν θα με ενοχλουσε καθολου να βρω μεταχειρισμενες καρτες γραφικων για να μειωσω το κοστος , μιας και εψαξα αρκετα στις αγγελιες του insomnia. Οπως και ειπα πιο πανω δεν εχω ιδεα για την αποδοση και τη συμβατοτητα της καθε καρτας με το συστημα μου γι'αυτο χρειαζομαι τη βοηθεια σας Μιλοντας για κοστος αν μπορειτε και εχετε την καλοσυνη παρακαλω προτεινετε που δυο πακετα: Α: 70-100 ευρω. Μια αμεση και γρηγορη αναβαθμιση Β: 150-180 ευρω. Κατι που θα κανω οταν καταφερω να μαζεψω τα χρηματα Ποια λυση πιστευετε οτι θα αξιζει περισσοτερο. Λαβετε το υποψη οτι το συστημα μου δεν ειναι και πολυ καινουριο και δεν αξιζει καμια σοβαρη επενδυση Ευχαριστω εκ των προτερων για τον κοπο σας Να πως ότι δεν έχει δίκιο ο προλαλήσας θα είναι ψέμματα. Θα σου πρότεινα μια και καλή κάτι τέτοιο: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31573&cat=5
mesas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Να πως ότι δεν έχει δίκιο ο προλαλήσας θα είναι ψέμματα. Θα σου πρότεινα μια και καλή κάτι τέτοιο: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31573&cat=5 Δεν νομιζω πως ο φιλος Ziant απευθυνοταν σε μενα. Ευχαριστω για τη πληροφορια σου παντω. Αν δεν σε πειραζει θα σε ρωτησω 2-3 πραγματα για να καταλαβω τι προτεινεις Γιατί ομως τη συγκεκριμενη καρτα; Αξίζει η επενδυση; Θα ειναι καλυτερα απ'το να παρω παρω δυο πιο φτηνες με crossfire; Ποσο καλυτερη ειναι απο τη gforce 9600gt που εχω;
Ailuros Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δεν νομιζω πως ο φιλος Ziant απευθυνοταν σε μενα. Ευχαριστω για τη πληροφορια σου παντω. Αν δεν σε πειραζει θα σε ρωτησω 2-3 πραγματα για να καταλαβω τι προτεινεις Γιατί ομως τη συγκεκριμενη καρτα; Αξίζει η επενδυση; Θα ειναι καλυτερα απ'το να παρω παρω δυο πιο φτηνες με crossfire; Ποσο καλυτερη ειναι απο τη gforce 9600gt που εχω; Ευχαρίστως; * Αμφιβάλλω οτιδήποτε mGPU (SLi/Crossfire) να σε οφελήσει πουθενά στις εφαρμογές που λες ότι χρησιμοποιείς κατά κόρο. * Η GTΧ660 με μια πρόχειρη εκτίμηση είναι περίπου 4x φορές πιό επαρκής από μια 9600GT. http://www.geforce.co.uk/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-660/performance Aν τώρα θέλεις μεγαλύτερη αύξηση επάρκειας θα πρέπει να πας και σε άλλα επίπεδα κόστους. 1
Zaknafein Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Όπως πολύ σωστά είπε ο Αίλουρος, δεν θα ωφεληθείς από 2 (ή περισσότερες) κάρτες γραφικών. Μία αρκεί, απλά θα πρέπει να ελέγξεις συμβατότητα με τις οθόνες σου, πχ οι περισσότερες κάρτες πλέον έχουν μόνο μια αναλογική έξοδο οπότε αν έχεις 2 οθόνες με d-sub υπάρχει θέμα. Θα πρέπει να δεις τα προγράμματα που τρέχεις αν υποστηρίζουν CUDA ή OpenCL για να κινηθείς σε nVidia / AMD αντίστοιχα. Για παιχνίδια η επιλογή Β έχει νόημα, για την δουλειά ίσως και όχι. Αλλάζουν τα δεδομένα με κάθε νέα έκδοση βέβαια, αλλά νομίζω ότι για CAD (και αισθητή βελτίωση χρόνων κτλ) θες επαγγελματικές κάρτες που ξεφεύγουν αρκετά . 1
mesas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Ευχαρίστως; * Αμφιβάλλω οτιδήποτε mGPU (SLi/Crossfire) να σε οφελήσει πουθενά στις εφαρμογές που λες ότι χρησιμοποιείς κατά κόρο. * Η GTΧ660 με μια πρόχειρη εκτίμηση είναι περίπου 4x φορές πιό επαρκής από μια 9600GT. Aν τώρα θέλεις μεγαλύτερη αύξηση επάρκειας θα πρέπει να πας και σε άλλα επίπεδα κόστους. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση και εκτιμω τη πειρα σου. Πιστευα οτι με SLi/Crossfire θα ειχα καλυτερο χειρισμο και ισχυ για να δουλευω παραλληλα και τις 2 οθονες. Δηλαδη ο μονος λογος να κανεις Li/Crossfire ειναι για αναβαθμιση; πχ εχω τωρα μια καρτα και μετα απο 2-3 χρονια περνω την ιδια για να διπλασιασω την αποδοση; Μηπως θα ηταν ευκολο να προτεινεις και ενα μοντελο μεταχειρισμενο στα πλαισια κοστους που εδωσα πριν; Όπως πολύ σωστά είπε ο Αίλουρος, δεν θα ωφεληθείς από 2 (ή περισσότερες) κάρτες γραφικών. Μία αρκεί, απλά θα πρέπει να ελέγξεις συμβατότητα με τις οθόνες σου, πχ οι περισσότερες κάρτες πλέον έχουν μόνο μια αναλογική έξοδο οπότε αν έχεις 2 οθόνες με d-sub υπάρχει θέμα. Θα πρέπει να δεις τα προγράμματα που τρέχεις αν υποστηρίζουν CUDA ή OpenCL για να κινηθείς σε nVidia / AMD αντίστοιχα. Για παιχνίδια η επιλογή Β έχει νόημα, για την δουλειά ίσως και όχι. Αλλάζουν τα δεδομένα με κάθε νέα έκδοση βέβαια, αλλά νομίζω ότι για CAD (και αισθητή βελτίωση χρόνων κτλ) θες επαγγελματικές κάρτες που ξεφεύγουν αρκετά . Ευχαριστω πολυ για το ξεκαθαρισμα. Ναι αυτο με τις επαγγελματικες καρτες το γνωριζω (δυστυχως). Στο λαπτοπ εχω μια quadro η οποια εβγαλε καλα τα λεφτα της. Δυστυχως ομως δεν εχω το οικονομικο περιθωριο για τη παρουσα περιπτωση
Millennium Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Μια μεταχειρισμένη GTX 5xx μάλλον θα ήταν καλύτερη στη περίπτωση σου πιστεύω.
Zaknafein Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Γενικά αν το θες πιο πολύ για τη δουλειά παρά για παιχνίδια, εγώ θα πήγαινα στην επιλογή Α και θα σκεφτόμουν σοβαρά την μελλοντική επένδυση σε Quadro/FirePro. Επίσης κυκλοφορούν τέτοιες και στις αγγελίες αραιά και πού, αλλά δεν το κατέχω το θέμα οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν οι τιμές είναι συμφέρουσες για να στο προτείνω. 1
Ailuros Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Όπως πολύ σωστά είπε ο Αίλουρος, δεν θα ωφεληθείς από 2 (ή περισσότερες) κάρτες γραφικών. Μία αρκεί, απλά θα πρέπει να ελέγξεις συμβατότητα με τις οθόνες σου, πχ οι περισσότερες κάρτες πλέον έχουν μόνο μια αναλογική έξοδο οπότε αν έχεις 2 οθόνες με d-sub υπάρχει θέμα. Θα πρέπει να δεις τα προγράμματα που τρέχεις αν υποστηρίζουν CUDA ή OpenCL για να κινηθείς σε nVidia / AMD αντίστοιχα. Για παιχνίδια η επιλογή Β έχει νόημα, για την δουλειά ίσως και όχι. Αλλάζουν τα δεδομένα με κάθε νέα έκδοση βέβαια, αλλά νομίζω ότι για CAD (και αισθητή βελτίωση χρόνων κτλ) θες επαγγελματικές κάρτες που ξεφεύγουν αρκετά . Oι Quadro έχουν άλλο επίπεδο λογισμικού και πολλές δυνατότητες ξεκλείδωτες αλλά για τρελλές τιμές. Η K6000 στοιχίζει 5000+ ευρώπουλα και οι 5000, 4000 κλπ είναι όλες Fermi (νομίζω ότι η 4000 είναι μια μισή GK100 και στοιχίζει χιλιάρικο. Αν ήταν να πάει τόσο ψηλά θα ήταν προτιμότερο να πάρει μια 780Τi με 6 κατοστάρικα + για να αυξήσει πολύ περισσότερα τα επίπεδα γεωμετρίας που θέλουν ορισμένες επαγγελματικές εφαρμογές, αλλά θα ήθελε και το υπόλοιπο σύστημα ανασκούμπωμα. Η 660 είναι μια στάλα κάτω από την μέση της οικογένειας Kepler και με 160+ ευρώπουλα του προσφέρει μια αξιοπρεπέστερη λύση σε σχέση με το τι έχει τώρα. Τώρα αν έχει αλλάξει κάτι στις επαγγελματικές εφαρμογές και υποστηρίζουν πλέον AFR τότε πάω πάσο, αλλά χλωμό το κόβω. Μια μεταχειρισμένη GTX 5xx μάλλον θα ήταν καλύτερη στη περίπτωση σου πιστεύω. Το σκέφτηκα και αυτό. Μην νομίζεις ότι θα βρει εύκολα μια 580 π.χ. τι προτέρημα φαντάζεσαι να έχει έναντι της 660; Στην 660 θα είναι καινούργια, θα καίει 100W λιγότερο για σχετικά μικρή διαφορά επιδόσεων και θα έχει και τουλάχιστον 2 χρόνια εγγύηση. 1
Zaknafein Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δεν το κατέχω το compute των GPU οπότε εσύ ξέρεις... Καλά η τελευταία γενιά πάντα είναι πανάκριβη, αυτό τουλάχιστον το ξέρω Για compute καμιά TITAN μτχ(500€) θα άξιζε έναντι 780ti; (Εγκυκλοπαιδική ερώτηση)
Ailuros Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Γενικά αν το θες πιο πολύ για τη δουλειά παρά για παιχνίδια, εγώ θα πήγαινα στην επιλογή Α και θα σκεφτόμουν σοβαρά την μελλοντική επένδυση σε Quadro/FirePro. Επίσης κυκλοφορούν τέτοιες και στις αγγελίες αραιά και πού, αλλά δεν το κατέχω το θέμα οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν οι τιμές είναι συμφέρουσες για να στο προτείνω. http://www.msystems.gr/index.php?category=1620&product=15968 Δες όμως για τι hw πρόκειται: http://www.nvidia.co.uk/object/quadro-desktop-gpu-specs-uk.html Δεν το κατέχω το compute των GPU οπότε εσύ ξέρεις... Καλά η τελευταία γενιά πάντα είναι πανάκριβη, αυτό τουλάχιστον το ξέρω Για compute καμιά TITAN μτχ(500€) θα άξιζε έναντι 780ti; (Εγκυκλοπαιδική ερώτηση) Eξαρτάται πάντα τι κάνεις. Αν κάποιος θέλει περισσότερο double precision θα σκάσει τα 9 κατοστάρικα για τον Τιτάνα και πάλι κερδισμένος θα βγει από ότι με μια πολύ ακριβότερη Tesla και πόσο μάλλον μια Quadro με ανάλογες DP επιδόσεις. 1
Millennium Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Το σκέφτηκα και αυτό. Μην νομίζεις ότι θα βρει εύκολα μια 580 π.χ. τι προτέρημα φαντάζεσαι να έχει έναντι της 660; Στην 660 θα είναι καινούργια, θα καίει 100W λιγότερο για σχετικά μικρή διαφορά επιδόσεων και θα έχει και τουλάχιστον 2 χρόνια εγγύηση. Καλά η κατανάλωση μπορεί και να μην τον ενδιαφέρει και να κερδίσει και από το ισχυρότερο compute.Για την εγγύηση συμφωνώ.
Ashmadia Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Μια συνήθης περίπτωση είναι να αγοράζεις το pc τρεις φορές όταν ασχολείσαι με gaming, ένα low-end, ένα middle-end και ένα high-end. Αφού δεν ξέραμε και αγοράσαμε ένα low-end pc, αποφεύγουμε το middle-end και πάμε απευθείας σε high-end, εφόσον έχουμε ή μπορούμε να μαζέψουμε σιγά σιγά τα χρήματα. Αντικαθιστούμε ένα ένα κομμάτι , αφού έχουμε αποφασίσει το budget που θα διαθέσουμε, πρώτα βάζουμε τροφοδοτικό γιατί συνήθως δεν φτάνουν τα χρήματα αν το αγοράσουμε τελευταίο ή το αφήνουμε για αργότερα = ποτέ, κουτί θα αγοράσουμε τελευταίο εφόσον έχουμε αποφασίσει αν θα βάλουμε υδρόψυξη. @ Msventuza Για να μην την πατήσεις και αγοράσεις συνολικά 3 τροφοδοτικά, πάρε μια και καλή ένα καλό, πάρε κάρτα γραφικών 4gb, αφού έχεις σκοπό να βάλεις sli, άσχετα τι ανάλυση οθόνης έχεις τώρα, 770 sli > 780 ti = POWER, 28’’ 4k οθόνες θα κυκλοφορήσουν σε λίγους μήνες με 700 ευρώ, του χρόνου θα κάνουν 450 ευρώ, μετά την αγορά της δεύτερης 770, χτυπάς μια 4κ οθόνη και είσαι άρχοντας, δεν ασχολείσε με 1440p/1600p οθόνες, πας από 1080p σε 4κ. Επενδύεις στο μέλλον… 4670κ ~ 200 ευρώ, 4770 ~ 300 ευρώ, 500 τοπικ για να μην αγοράσει κανείς 4770, γιατι δεν χρειάζεται, πεταμένα λεφτά κτλ, θα παίξεις βαριά games, πας απευθείας σε 4770 και άσε τους άλλους να λένε τα δικά τους. Ενα "βαρυ" game που σε κανει να αγοραζεις 4770 οσο οι αλλοι λενε τα δικα τους? 1
mesas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστω πολυ ολους σας για τη βοηθεια. Απ'οτι φαινεται εχω πολυ διαβασμα γιατι λιγα καταλαβαινω απο τις ορολογιες που επεσαν στο τραπεζι. Απο τις προτασεις σας βλεπω την 600 να υπερισχυει σαν επιλογη μου, λογω κοστους εναντι των επαγγλματικων και γιατι οποως ειπα πριν, δεν εχω και κανενα φοβερο συστημα για του αραδιασω 500 ή 1000 ευρω. (ουτε και εχω τετοιο πορτφολι, αρχιτεκτονικη+κριση=fail) Αν υπαρχουν αλλες προτασεις μεχρι και τα 180 Ευρω για μεταχειρισμενες ή μη καρτες ειναι παντα καλοδεχουμενες
Προτεινόμενες αναρτήσεις