Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, με την 390X. Άμα μπορείς να κάνεις την σχετική υπέρβαση οικονομικά, δε θα βγεις χαμένος από αυτήν την κάρτα, ακόμα και αν δεν έχεις πολύ μεγάλη οθόνη. Προσωπικά, σε 1200p πχ. είδα ότι κάρτες μία κατηγορία παρακάτω πχ. 380, ΔΕΝ σήκωναν τα settings που θέλω (σε νέα games επιλογής μου) σταθερά και > 60 fps. Ε, με την 390Χ εξαλείφθηκε τελείως αυτό το θέμα.

Άσε που υπάρχει και το VSR να δίνει άλλη διάσταση στο θέμα resolution/iq...

Και υπάρχει και περίσσεια ισχύος για καιρό ακόμα + ήδη, προκαταρκτικές μετρήσεις τη δείχνουν μπροστά και σε DX12...

MSI προτίμησα, γιατί έχει χτίσει πολύ καλό όνομα και καταλαβαίνεις ποιότητα και μόνο κρατώντας το hardware στα χέρια σου - που να το κουμπώσεις, κιόλας...

Πολύ καλές επιλογές θεωρώ (γενικά, πράσινη-κόκκινη) : EVGA>Gainward>MSI>Sapphire>XFX

Θα έμενα (για vga, τουλάχιστον) μακρυά από : Gigabyte<Powercolor (ή όπως τη λένε τώρα...)<Asus<Palit

Ωραιος Occultist! Θα περιμενω μεχρι τα Χριστουγεννα να δω τις διακυμανσεις των τιμων και τοτε θα επιλεξω. Budget για την Msi 390x υπαρχει, αν πεσει λιγο θα την παρω γιατι θεωρω οτι στα 490 ειναι ακριβουτσικη αυτη τη στιγμη. Ειναι και πιο futureproof τα 8gb.

• Απαντ. 13,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

γεια χαρα παιδια, ειμαι σε φαση αναβαθμησης του σταθερου και εχω επιλεξει τα παρακατω κομματια εκτος gpu που σ'αυτο θα ηθελα μια βοηθεια:

*CASE thermaltake va8000bws armor  "το εχω ηδη"

PSU  corsair rm 750w ή  evga supernova g2 750w??

Motherboard asus m5a99fx pro r.2

CPU amd fx 8350

RAM 2x8gb kingston hyperx fury 1866mhz

GPU ??

Monitor/Resolution 720p

ΟS (windows 8)

τροφοδοτικο μαλλον το κορσαιρ θα παρω,

για gpu  ειμαι αναμεσα σε r7 370, r9 270x ή αν εχετε κατι καλυτερο υποψην σε αυτα τα χρηματα ή ποια απο τις δυο να επιλεξω.

πολυ ανισο το build σου φιλε μου...τα τροφοδοτικα ειναι τερατα για αυτο που πας να χτισεις και η αναλυση της οθονης ξεπερασμενη εδω και πολλα χρονια...αλλαξε οθονη παρε μικτροτερο τροφοδοτικο τυπου thermaltake 630 SE η coolermaster g650 και ψαξε κ οθονη.

Για καρτα καλυτερα την 270x

• Like 3
Δημοσ.

@gregvibe

Ανάμεσα σε 270Χ και 370 θα πήγαινα σε 270Χ αν ηταν στην ιδια τιμή αν και απο οτι βλέπω στο σκρουτζ εχουν μια διαφορά γυρω στα 25 ευρώ. Καλύτερα κοιτα για gtx 950. Η ακόμα καλύτερα πάρε ενα φθηνότερο τροφοδοτικό οπως σου είπε και ο Αξεξανδρος και πανε σε r9 380.

Δημοσ.

Παιδια επελεξα 750αρι PSU γιατι υπαρχει πιθανοτητα δευτερης καρτας και θελω να ειμαι καλυμενος.. Απο οθονη ειμαι με μια παλια προς το παρον, ομως ερχονται χριστουγεννα κ εχω βαλει πλανο για τοτε!

Δημοσ.

Παιδια επελεξα 750αρι PSU γιατι υπαρχει πιθανοτητα δευτερης καρτας και θελω να ειμαι καλυμενος.. Απο οθονη ειμαι με μια παλια προς το παρον, ομως ερχονται χριστουγεννα κ εχω βαλει πλανο για τοτε!

Δεν αξίζει να κάνεις sli / crossfire σε καρτες οπως r7 370 / r9 270X / gtx 950. Αν οι απαιτήσεις σου δεν καλύπτονται απο μια r9 380 ή gtx 960 τότε πάνε σε r9 390 ή gtx 970. Επίσης μπορείς να πάρεις τροφοδοτικο 750W και με λιγότερα χρήματα απο αυτά που κοιτάς γλιτόνοντας 30-35 ευρώ τα οποία μπορείς να τα δώσεις στην καρτα γραφικών αν είναι απαραίτητο.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, με την 390X. Άμα μπορείς να κάνεις την σχετική υπέρβαση οικονομικά, δε θα βγεις χαμένος από αυτήν την κάρτα, ακόμα και αν δεν έχεις πολύ μεγάλη οθόνη. Προσωπικά, σε 1200p πχ. είδα ότι κάρτες μία κατηγορία παρακάτω πχ. 380, ΔΕΝ σήκωναν τα settings που θέλω (σε νέα games επιλογής μου) σταθερά και > 60 fps. Ε, με την 390Χ εξαλείφθηκε τελείως αυτό το θέμα.

Άσε που υπάρχει και το VSR να δίνει άλλη διάσταση στο θέμα resolution/iq...

Και υπάρχει και περίσσεια ισχύος για καιρό ακόμα + ήδη, προκαταρκτικές μετρήσεις τη δείχνουν μπροστά και σε DX12...

MSI προτίμησα, γιατί έχει χτίσει πολύ καλό όνομα και καταλαβαίνεις ποιότητα και μόνο κρατώντας το hardware στα χέρια σου - που να το κουμπώσεις, κιόλας...

Πολύ καλές επιλογές θεωρώ (γενικά, πράσινη-κόκκινη) : EVGA>Gainward>MSI>Sapphire>XFX

Θα έμενα (για vga, τουλάχιστον) μακρυά από : Gigabyte<Powercolor (ή όπως τη λένε τώρα...)<Asus<Palit

Θεωρώ πως και με μία R9 390 που κλοκάρει σχετικά άνετα μέχρι τα 1120 ο πυρήνας (κυρίως της MSI) φτάνει την 390x σε επιδόσεις. Δεν αξίζει η διαφορά των 100ε από την 390 στην 390x για 5-6fps που μπορείς να τα πάρεις o/c στην 390.

Δημοσ.

πολυ ανισο το build σου φιλε μου...τα τροφοδοτικα ειναι τερατα για αυτο που πας να χτισεις και η αναλυση της οθονης ξεπερασμενη εδω και πολλα χρονια...αλλαξε οθονη παρε μικτροτερο τροφοδοτικο τυπου thermaltake 630 SE η coolermaster g650 και ψαξε κ οθονη.

Για καρτα καλυτερα την 270x

+1  

Εγώ θα ξεκίναγα από οθόνη.

r9 380 με 2 ή 4 gb?

το budget είναι στενό.

η οθόνη 1440x900.

ο επεξεργαστής i7 3770 με 8gb ram.

τροφοδοτικό xfx 550w.

τίτλοι παιχνιδιών.. όλοι οι καινούργιοι με μια μεγαλύτερη συμπάθεια στο gta. 

αξίζουν τα 35 € παραπάνω που κοστίζει η έκδοση με τα 4gb?

* ίσως αγοραστεί οθόνη fhd τα χριστούγεννα

Άλλαξε το "ίσως" με "θα" για να χει νόημα η όποια αλλαγή αλλά και το στήσιμο του build.Τι budget μπορείς να διαθέσεις; Tι παιχνίδια παίζεις περισσότερο και με τι απαιτήσεις; Πριν να αγοράσεις κάρτα έχε υπόψην σου και σε τι είδους οθόνη θα πας.

Δημοσ.

Παιδιά έχετε δίκιο, όμως μέχρι να πάρω μια καλή οθόνη θα ειμαι με την τωρινή κ επίσης το μπατζετ δε την καλύπτει.. Όσο για τη gpu κατεληξα στην πρόταση σας r9 380 και τροφοδοτικό θα πέσω στα 650w

Δημοσ.

Τόση φασαρία για ένα ledάκι μέσα σε ένα κουτί που δε θα το βλέπει κανένας... :unsure:

Το κουτί έχει παράθυρο όμως όλο το πλαινό και είναι τα περισσότερα άσπρα μέσα.Αλλά είναι οκ το μπλέ που έχει,αλλά αν είχα κόκκινο ξέρω γω.Άλωστε δεν έκανα κάποια φασαρία,μια ερώτηση έκανα με την ελπίδα κάποιος να ξέρει κάτι παραπάνω και μία απάντηση δώθηκε.Γίνεσι υπερβολικός λέγοντας για φασαρία φίλε μου.

Δημοσ.

Σχήμα λόγου ήταν. Επιστροφή στο θέμα γιατί η διακόσμηση δεν έχει άμεση σχέση με τις αναβαθμίσεις καρτών γραφικών, με την καλή έννοια :)

• Like 1
Δημοσ.

r9 380 με 2 ή 4 gb?

το budget είναι στενό.

η οθόνη 1440x900.

ο επεξεργαστής i7 3770 με 8gb ram.

τροφοδοτικό xfx 550w.

τίτλοι παιχνιδιών.. όλοι οι καινούργιοι με μια μεγαλύτερη συμπάθεια στο gta. 

αξίζουν τα 35 € παραπάνω που κοστίζει η έκδοση με τα 4gb?

* ίσως αγοραστεί οθόνη fhd τα χριστούγεννα

Έχοντας μια 380 4 Gb και μια 280Χ δεν νομίζω να έχω συναντίσει πολλά παιχνίδια με απαιτήσεις πάνω απο 2 γίγα.GTA είναι ένα απο αυτά και Skyrim(με custom textures) πάνε άνετα πάνω απο 2 αλλά όσο ανεβάζεις settings ανεβαίνουν οι απαιτήσεις σε vram αλλά ταυτόχρονα πέφτουν τα fps.Εγώ προσωπικά έχω φτάσει στο συμπέρασμα πως για να εχεις αξιόλογα fps 45-60 τότε πρέπει να κάνεις μερικές υποχορίσεις σε μερικά settings.Για να μην τα πολυλέω αν ένα παιχνίδι έχει τεράστιες απαιτήσεις σε vram τότε πολύ πιθανό όταν χρειαστούν παραπάνω απο 2gb vram τα fps σου νε είναι χαμηλά.Οπότε για κάρτα αυτής της κατηγορίας νομίζω στα περισσότερα σημερινά παιχνίδια τα 2 είναι υπεραρκετά.

Σχήμα λόγου ήταν. Επιστροφή στο θέμα γιατί η διακόσμηση δεν έχει άμεση σχέση με τις αναβαθμίσεις καρτών γραφικών, με την καλή έννοια :)

:P κομπλέ τότε,απλά εφόσον είναι πάνω στην κάρτα είναι κάπως σχετικό.Εξάλου δεν ξέρω που αλλού να ρωτήσω.Εαν μπορείς να με κατατοπίσεις θα σου είμαι ευγνώμων γιατί έχω φάει όλη την ημέρα με αυτό το χαζό θεματάκι.

Δημοσ.

Το κουτί έχει παράθυρο όμως όλο το πλαινό και είναι τα περισσότερα άσπρα μέσα.Αλλά είναι οκ το μπλέ που έχει,αλλά αν είχα κόκκινο ξέρω γω.Άλωστε δεν έκανα κάποια φασαρία,μια ερώτηση έκανα με την ελπίδα κάποιος να ξέρει κάτι παραπάνω και μία απάντηση δώθηκε.Γίνεσι υπερβολικός λέγοντας για φασαρία φίλε μου.

Γενικά, έγινε της μόδας το led στις VGA (τουλάχιστον, σε αυτές που κοστίζουν πάνω από 200 Ευρώ)...

Δεν είμαι και ο ειδικός στα led, αλλά από vga, ρυθμιζόμενο led μόνο σε MSI έχω δει.

Οι υπόλοιπες έχουν σταθερό led, νομίζω.

Νταξ - άμα από κάπου φαίνεται στο κουτί, υποθέτω πως παίζει ένα ρόλο για την αισθητική του, αλλά δεν είναι ότι έχω δει και vga led να "ασχημαίνει" κάποιο κουτί...Τόσο πολύ σε χαλάει το μπλε;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...