trujillo2008 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 κανενα θεμα , η διαφορα συμφωνα με τους πινακες των 2 εταιρειων ειναι 100W περισσοτερα για την 380
George1tsn Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Οτι και αν κανεις εαν αλλαξεις τροφοδοτικο πανε στα σιγουρα πραγματα. Δηλαδη μαρκες οπως Coolermaster, Corsair, Thermaltake κλπ μπορει να εχουν βαρυ ονομα σε πολλα πραγματα για PC αλλα για τροφοδοσια ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ! Μιλαω εκ πειρας, αν θες τροφοδοσια καλη θα παρεις ειτε XFX ή Silverstone ή Seasonic. Γενικα οτι ακολουθει σχεδια της Seasonic για τροφοδοσια ειναι δυνατο. Ξερω ας πουμε σιγουρα οτι μοντελα Corsair πανακριβα AX Series που θεωρουνται "καλα" εχουν μεσα παλια Seasonic σχεδια.... Οποτε οπως σου ειπα δες σε αυτες τις τρεις μαρκες! Εαν παρα αυτα συνεχισεις να παιζεις με τροφοδοτικο TurboX απομακρινε απο κοντα σκυλια, γατια, ηλικιομενους, εγκυες και μικρα παιδια Περα τι πλακα δεν εχω κατι προσωπικο με καμια εταιρια που κατασκευαζει τροφοδοτικα αλλα για τροφοδοσια σαν τροφοδοσια θες κατι να βασιστεις επανω του πρωτου γινει το PC σου βομβα ή οπως στη δικη μου περιπτωση με Coolermaster και Corsair σου καψει RAM,CPU,Mobo...PS: Αν στα καψει εγγυηση δεν μετραει και θα τσουξει...
trujillo2008 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Οτι και αν κανεις εαν αλλαξεις τροφοδοτικο πανε στα σιγουρα πραγματα. Δηλαδη μαρκες οπως Coolermaster, Corsair, Thermaltake κλπ μπορει να εχουν βαρυ ονομα σε πολλα πραγματα για PC αλλα για τροφοδοσια ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ! Μιλαω εκ πειρας, αν θες τροφοδοσια καλη θα παρεις ειτε XFX ή Silverstone ή Seasonic. Γενικα οτι ακολουθει σχεδια της Seasonic για τροφοδοσια ειναι δυνατο. Ξερω ας πουμε σιγουρα οτι μοντελα Corsair πανακριβα AX Series που θεωρουνται "καλα" εχουν μεσα παλια Seasonic σχεδια.... Οποτε οπως σου ειπα δες σε αυτες τις τρεις μαρκες! Εαν παρα αυτα συνεχισεις να παιζεις με τροφοδοτικο TurboX απομακρινε απο κοντα σκυλια, γατια, ηλικιομενους, εγκυες και μικρα παιδια Περα τι πλακα δεν εχω κατι προσωπικο με καμια εταιρια που κατασκευαζει τροφοδοτικα αλλα για τροφοδοσια σαν τροφοδοσια θες κατι να βασιστεις επανω του πρωτου γινει το PC σου βομβα ή οπως στη δικη μου περιπτωση με Coolermaster και Corsair σου καψει RAM,CPU,Mobo... PS: Αν στα καψει εγγυηση δεν μετραει και θα τσουξει... υπαρχει καποιο στοιχειο , καποιο link που να επιβεβαιωνει τα λεγομενα σου αυτα? 2
stavrosss Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 stavrosss η apu που έχεις σαν επεξεργαστής ΔΕΝ λέει και πολλά. ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ όριο να βάλεις την ATI 370 άντε βαριά-βαριά την NV960/2GB με το ζόρι. Εγώ ΔΕΝ θα έκανα έξοδα πολλά , θα έβαζα ΜΟΝΟ την 750ΤΙ/2GB , μια φθηνή υλοποίηση που δεν έχουν υποδοχή για ρεύμα και στο μέλλον θα έδινα το pc και θα συμπλήρωνα λεφτά να πάρω άλλο. Πρώτον, πόσα watt τροφοδοτικό θα ήθελα για αυτές τις 2 κάρτες? Και δεύτερον την 750 θα την σηκώσει σίγουρα το 350αρι που έχω? Ευχαριστώ.
Raiko Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Αν ειναι καλης μαρκας σιγουρα το σηκωνει να φανταστεις η 750 ti παιρνει ρευμα μονο απο το pci express. 1
stavrosss Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Αν ειναι καλης μαρκας σιγουρα το σηκωνει να φανταστεις η 750 ti παιρνει ρευμα μονο απο το pci express. To τροφοδοτικό μου είναι αυτο http://www.e-shop.gr/sharkoon-80-bronze-series-sha350m-350w-p-PER.804615
jgeorgiou Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 σταυρος έχεις καλό τροφοδοτικό οπότε έχεις 95% πιθανότητες επιτυχίας για την 750ΤΙ για ΑΤΙ370 ή nv960 δεν έχεις πιθανότητες γιατί καίνε διπλάσιο ρεύμα (περίπου) από την 750ΤΙ
George1tsn Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 υπαρχει καποιο στοιχειο , καποιο link που να επιβεβαιωνει τα λεγομενα σου αυτα? Προσωπικη εμπειρια οπως το εγραψα "εκ πειρας". Που λενε και εκει στο 'μερικα "it's a free crountry", δηλαδη εχω αποψη, τη διατυπωνω αφοβα και αν θες το ακολουθεις ή οχι, αυτο ειναι επιλογη σου. Αλλα περα απο αυτο, αν ψαξεις στο google υπαρχουν τεστ και reviews και PSU Tier List (καμια σχεση με το τι γραφooυν επανω Gold, Silver, Bronze). Γενικα και ειδκα στις μερες μας δεν θα πας να παρεις 1200W οταν στην ουσια δεν χρειαζεσαι ουτε 600 και τα λεφτα ειναι μετρημενα αυτους τους καιρους και δεν εχει νοημα. Θα παρεις κατι οπου οταν "τσιταρεις" το συστημα να ειναι το PSU στο 80% και λιγα λεω, δεν εχεις 24/7 τσιτα τα γκαζια. Χρονο με το χρονο οτι μα οτι και αν παρεις πεφτει η αποδοση του. Σκοπος ειναι να μην πεσει μεθαυριο και δεν ανοιγει το PC και οταν ειναι να πεσει να μην σου καψει το συμπαν. Οι μαρκες που ανεφερα σαν καλες περα οτι εχουν 5-7χρονια εγγυηση, εχουν αποδειχτει και απο reviews αλλα και στη χρηση σαν καλες και αξιοπιστες. Εγω προσωπικα δεν εμπιστευομαι κατι αλλο και το γραφω εδω σαν συμβουλη προς ολους. Τωρα αν θες Corsair ή Coolermaster ή οτιδηποτε μεγια σου και καλοταξιδο, δεν θα εκραγει μολις το βαλεις στο ρευμα αλλα σε 2-3 χρονια βαριας χρησης κανε το σταυρο σου αν παρει μπρος το συστημα (γιατι ειπαμε παιρνεις κατι για τα μετρα σου οχι 10νουμερα μεγαλυτερο, ενα 1800W PSU σε 600W PC και 24/7 100% να εισαι 10χρονια θα δουλευει γιατι παρολο που φθινει ειναι τοσο μεγαλο που ακομα και με μειωση αποδοσης ειναι ικανο για το 600W PC). Τα τροφοδοτικα με σχεδιασμο Seasonic εχουν Japanese Capacitors σε αντιθεση με αλλα που εχουν Chinese (XFX απο μεσα ειναι Seasonic, Silverstone ειναι θυγατρικη εταιρια της Seasonic και τα πολυ ακριβα Corsair AX Series εχουν παλια μοντελα Seasonic μεσα). Δεν θα τα βρεις ολα αυτα πουθενα γραμμενα απο τις εταιριες αλλα αν ψαχτεις και ρωτησεις "ψαγμενους" ή σχετικους ετσι θα σου πουν οτι ειναι. Φιλικα παντα, τα λεφτα δικα σου οτι θες εσυ αγοραζεις.
stavrosss Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 σταυρος έχεις καλό τροφοδοτικό οπότε έχεις 95% πιθανότητες επιτυχίας για την 750ΤΙ για ΑΤΙ370 ή nv960 δεν έχεις πιθανότητες γιατί καίνε διπλάσιο ρεύμα (περίπου) από την 750ΤΙ Επειδή το PC δεν πρόκειται να το αλλάξω στο άμεσο μέλλον θα δώ μεγάλη διαφορά σε σχέση με την 750ΤΙ διαλέγοντας κάποια από τις ΑΤΙ370 ή NV960? Και ποιά από τις δύο μου προτείνεις και πόσα watt τροφοδοτικό θα χρειαστώ?
jgeorgiou Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 πάντως αυτό με τα τροφοδοτικά είναι υπερβολικό έχω πέσει σε ιντερνετ καφε (δουλεύει 24x7) όπου έβαλε φθηνιάρικα 450w τροφοδοτικα (20 pc) με πραγματικά 350w σε i3 3240 και vga 650ti και μετά από 30+ μήνες άλλαξε μόνο 1 τροφοδοτικό χωρίς να πάθει ζημια σε pc. Στα υπόλοιπα 35 pc με "ακριβό" τροφοδοτικό μου είπε ότι "καιγεται" μέσο όρο 1 τροφοδοτικό ανα 10 στο έτος (κρατάει στατιστικά). ΥΓ η 370 συνήθως είναι από 0..10% ποιο γρήγορη (ανάλογα με το παιχνίδι) και η 960 30..40% ποιο γρήγορη για να πας σε κάποια από τις 2 (μην πας στην 370 που είναι απλά οριακά ποιο γρήγορη) θα χρειαστείς ποιοτικό 500αρι τροφοδοτικό για να είσαι σίγουρος. κατα την γνώμη μου έχεις 2 επιλογές α) πας με 150ευρώ σε μια απλή υλοποιήση 750ΤΙ/2GB (λογικότερη επιλογή) β) αγοράζεις με 300ευρώ ποιοτικό 80+ 500αρι τροφοδοτικό και 960/2GB με την δευτερη επιλογή πιάνεις και το "ταβάνι" του συστήματος σου γιατί από εκεί και πάνω η CPU σου θα τραβάει πίσω το σύστημα.
George1tsn Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 πάντως αυτό με τα τροφοδοτικά είναι υπερβολικά έχω πέσει σε ιντερνετ καφε (δουλεύει 24x7) όπου έβαλε φθηνιάρικα 450w τροφοδοτικα (20 pc) με πραγματικά 350w σε i3 3240 και vga 650ti και μετά από 30+ μήνες άλλαξε μόνο 1 τροφοδοτικό χωρίς να πάθει ζημια σε pc. Στα υπόλοιπα 35 pc με "ακριβό" τροφοδοτικό μου είπε ότι "καιγεται" μέσο όρο 1 τροφοδοτικό ανα 10 στο έτος. Οπως εγραψα δεν ειναι τσιτα τα γκαζια 24/7 το οτι δουλευει ενα PC με ενα τροφοδοτικο δεν σημαινει οτι το ξεζουμιζει επειδη ειναι standby ας πουμε. Εγω μιλαω για ξεζουμισμα gaming 100% ολη μερα ολη νυχτα Στο ιντερνετ καφε ηρθε ενας εβλεπε youtube και facebook, ηρθε αλλος επεξε ενα LoL. Δεν αποτελει βαση αξιοπιστιας το νετ καφε, εδω μιλαμε συγκεκριμενα για PC σπιτι σου να λιωνεις ολη μερα που λεει ο λογος (και να μην μετραει ευρω με την ωρα χρεωση). Επισης το οτι ειναι ακριβο δεν σημαινει οτι ειναι καλο οπως και το φτηνο το αναποδο. Για παραδειγμα αυτο ειναι φτηνιαρικο οπως λες αλλα δεν σημαινει οτι ειναι κακο, ισα ισα για το συγκεκριμενο εχω ακουσει καλα λογια: http://www.e-shop.gr/psu-xfx-ts-series-450w-p-PER.811434 1
sistah Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Ερωτηση: Ψαχνομαστε για καρτα γραφικων και κοιταμε για r9 380 γυρω στα 250χωρις να εχουμε καταληξει ακομα πουθενα μιας και δεν επειγει.Η προσφορα του eshop αξιζει ή κλαιν ?Η μονη διαφορα που βλεπω στα προχειρα specs σε σχεση με την απλη της gigabyte ειναι τα clocks της cpu 990MHz vs 970MHz.
stavrosss Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 πάντως αυτό με τα τροφοδοτικά είναι υπερβολικό έχω πέσει σε ιντερνετ καφε (δουλεύει 24x7) όπου έβαλε φθηνιάρικα 450w τροφοδοτικα (20 pc) με πραγματικά 350w σε i3 3240 και vga 650ti και μετά από 30+ μήνες άλλαξε μόνο 1 τροφοδοτικό χωρίς να πάθει ζημια σε pc. Στα υπόλοιπα 35 pc με "ακριβό" τροφοδοτικό μου είπε ότι "καιγεται" μέσο όρο 1 τροφοδοτικό ανα 10 στο έτος (κρατάει στατιστικά). ΥΓ η 370 συνήθως είναι από 0..10% ποιο γρήγορη (ανάλογα με το παιχνίδι) και η 960 30..40% ποιο γρήγορη για να πας σε κάποια από τις 2 (μην πας στην 370 που είναι απλά οριακά ποιο γρήγορη) θα χρειαστείς ποιοτικό 500αρι τροφοδοτικό για να είσαι σίγουρος. κατα την γνώμη μου έχεις 2 επιλογές α) πας με 150ευρώ σε μια απλή υλοποιήση 750ΤΙ/2GB (λογικότερη επιλογή) β) αγοράζεις με 300ευρώ ποιοτικό 80+ 500αρι τροφοδοτικό και 960/2GB με την δευτερη επιλογή πιάνεις και το "ταβάνι" του συστήματος σου γιατί από εκεί και πάνω η CPU σου θα τραβάει πίσω το σύστημα. Με αυτή τη κάρτα http://www.e-shop.gr/vga-asus-geforce-gtx960-gtx960-moc-2gd5-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.513715 και αυτό το τροφοδοτικό http://www.e-shop.gr/psu-corsair-vs-series-vs550-550w-p-PER.641160είμαι καλυμένος? 1
jgeorgiou Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 sistah η διαφορά στις επιδόσεις θα είναι αυτή η μικρή που φαντάζεσαι εγώ θα "ανησυχούσα" περισσότερο για το ποιο μαγαζί εμπιστεύομαι περισσότερο αν χρειαστώ εγγύηση stavrosss οι επιλογές σου είναι άριστες. Προσωπικά θα πήγαινα σε ποιο φθηνή 960 (πάντα με 3 χρόνια εγγύηση) και σε ποιο φθηνό τροφοδοτικό (πάντα 80+ και 500w η μεγαλύτερο) αλλά σε αυτά είναι λεπτομέριες , σημασία έχει ότι θα "ξεζουμίσεις-ταβανιάσεις" το σύστημα σου και πιστεύω ότι θα μείνεις ευχαριστημένος για πολύ καιρό. 1
sistah Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Ποιος χεστηκε για το e-shop, πιο γρηγορα κανω την δουλεια μου στελνοντας την εξω παρα εκει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις