Προς το περιεχόμενο

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά, γνωρίζει κανείς αν η R9 290 μπορεί να συνεργαστεί στο έπακρο με τον FX 6300 ή δεν θα μπορεί η κάρτα να δουλέψει στο 100% της απόδοσης της;

Έχω και την επιλογή για Pentium G3258 / X4 860K αλλά νομίζω ότι δεν κάνουν αυτοί.

Δεν πήρες 280Χ και pentium εσύ τελικά?  :ph34r:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν πήρες 280Χ και pentium εσύ τελικά? :ph34r:

Μου έστειλαν και τις 2 κάρτες και μου άφησαν περιθώριο μέχρι αύριο που θα παραλάβω να πάρω αυτήν που μου κάνει.

Αλλά εγώ θέλω την 290 :/

Μου έστειλαν και τις 2 κάρτες και μου άφησαν περιθώριο μέχρι αύριο που θα παραλάβω να πάρω αυτήν που μου κάνει.

Αλλά εγώ θέλω την 290 :/

290 με αυτους τους επεξεργαστες απλα...Δεν!!!

Απο 8320 με overclock και i5 2400,2500,4440,4460 και πανω μονο.

• Like 1

Εγώ θα έπερνα την 290, ακόμη και αν δεν δούλευε στο 100%. Πάλι καλύτερες επιδόσεις θα έχεις από την 280Χ στα περισσότερα παιχνίδια, διότι εφόσον δε μιλάμε για MMO η massive rts, στα χαμηλά fps <60 δεν έχει πολύ σημασία τι επεξεργαστή έχεις.

Παράδειγμα τα benchmarks στο witcher 3, όπου ο fix 6350 βγάζει min fps κοντά στα 70.

http://www.techspot.com/review/1006-the-witcher-3-benchmarks/page5.html

• Like 3

Παράδειγμα τα benchmarks στο witcher 3, όπου ο fix 6350 βγάζει min fps κοντά στα 70.

http://www.techspot.com/review/1006-the-witcher-3-benchmarks/page5.html

Εδω μιλαει για την GTX 980, ειναι παρομοιες; 

Οι επιλογες ειναι αυτες με την 290, αν τελικα δεν κανουν πειτε το μου να παρω την 280Χ

G3258

X4 860K

FX 6300

Μου ειναι δυσκολο να ανεβω οικονομικα σε επεξεργαστη

Μέσα στην λίστα μου μπαίνει απο σήμερα και η Asus Strix 285 2gb η οποία βρίσκεται στα 255ε λόγω crazy sunday.

Θα την κάνω την κίνηση για μια απο τις 3-4 επιλογές αλλά αυτό που φοβάμαι απο σήμερα το πρωί που ψάχτηκα λίγο παραπάνω είναι η περίπτωση να μην τις αναγνωρίζει καν η μητρική μου(Gigabyte Ga-ma790XT) μιας και το τελευταίο bios update είναι απο το 2012. Στα σπεκς της πάντως έχει φυσικά 2 PCI-E 2.0 x 16 interface αρα στα χαρτιά μπορεί να τρέξει κανονικά τις κάρτες με PCI-E 3.0. Σωστά; 

Τέλος αν λέω βλακείες και η κάρτα αναγνωριστεί και τρέξει κανονικά αυτό που δεν έχω καταλάβει εντελώς για το bottleneck είναι το εξής:

Στο Battlefield 4 το οποίο θέλει 100% καλύτερο επεξεργαστή απο το δικό μου(Athlon II X4 620 @ 2.6ghz) το maximum FPS που θα πιάσω στο παιχνίδι θα είναι το ταβάνι του επεξεργαστή μου και ούτε χιλιοστό παραπάνω είτε με την 960 είτε με την 980 είτε με την Fury δηλαδή. Σωστά;

Ας υποθέσουμε τώρα ένα παρόμοιο παιχνίδι στο οποίο ακόμη και ο δικός επεξεργαστής θα είναι αρκετός και θα έχει π.χ usase  95-96% αλλά την ίδια στιγμή οι απαιτήσεις απο την κάρτα γραφικών θα είναι μεγάλες, η  κατάσταση θα πηγαίνει ως εξής;

Με την νυν κάρτα μου την 5770 θα έχω π.χ 20 FPS

Mε την 960 40 FPS

Με την 280Χ 50 FPS

Με την 980 95 FPS

η δεν δουλεύει έτσι ακριβώς το πράμα;

Εχε υποψη σου τις ασυμβατοτης.

Εμενα 280Χ δε δουλεψε σε 790 FX.

Εχε υποψη σου τις ασυμβατοτης.

Εμενα 280Χ δε δουλεψε σε 790 FX.

αυτα τυχαινουν...δεν μπορεις να εισαι σιγουρος!μπορεις να δεις στις εταιριες ποια ειναι σιγουρα συμβατα αλλα δεν μπορουν να εχουν ολους τους χιλιαδες συνδυασμους...

Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

Οπότε η καλύτερη επιλογή επεξεργαστή που σε συνδυασμό χρημάτων και απόδοσης ποια είναι;

Δες απο εξωτερικό τον FX 8300 στα 95βαττ με 100$ αν έχεις δυνατότητα!

Δες απο εξωτερικό τον FX 8300 στα 95βαττ με 100$ αν έχεις δυνατότητα!

Δεν θελω να παρω απο εξωτερικο, μονο απο εδω, τον συγκεκριμενο που λες τον εχει μονο το e-shop στα 149,90 CPU AMD FX-8300 3.30GHZ BLACK EDITION BOX αλλα υπεθεσα οτι εκτος απο την τζιμπιμενη τιμη δεν ειναι και καλος γιατι δεν μου τον προτεινε καποιος

Στα ξενα φορουμς δεν προτεινουν την επιλογη της 290 με FX 6300, την προτεινουν μοναχα αν πας σε αναβαθμιση αργοτερα σε FX 83...

Και στην 280Χ προτεινουν τον G3258 με αναβαθμιση αργοτερα σε i5 η χωρις αναβαθμιση τον FX 6300

Δεν θελω να παρω απο εξωτερικο, μονο απο εδω, τον συγκεκριμενο που λες τον εχει μονο το e-shop στα 149,90 CPU AMD FX-8300 3.30GHZ BLACK EDITION BOX αλλα υπεθεσα οτι εκτος απο την τζιμπιμενη τιμη δεν ειναι και καλος γιατι δεν μου τον προτεινε καποιος

Στα ξενα φορουμς δεν προτεινουν την επιλογη της 290 με FX 6300, την προτεινουν μοναχα αν πας σε αναβαθμιση αργοτερα σε FX 83...

Και στην 280Χ προτεινουν τον G3258 με αναβαθμιση αργοτερα σε i5 η χωρις αναβαθμιση τον FX 6300

αν θες εναν gaming cpu που να αντεχει οτι gpu θες προτεινω ι3-4370...

φαντασου εναν g3258 υπεραναβαθμισμενο, με πιο δυνατο single core (που παιζει ρολο στα games) απο καθε amd που κυκλοφορει και γενικα ειναι μεσα στην 20αδα απο τα πιο δυνατα single core ever.. ειναι ψαγμενος..δοκιμασε τον και θα δεις..  ;)

• Like 1

στην ελλαδα με τιμη ο ι3 που αναφερεσαι στα 160 ευρω ειναι κοροιδια παντως.

προφανως κ ειναι πολυ καλος επεξεργαστης οχι για αυτα τα λεφτα οταν σε τετοιο μπατζετ εχεις και 8πυρηνα της amd αλλα κ εισαι διπλα στον ι5.

value for money κι αυτο σχετικο ειναι στα 110 ο i3.

προφανως κ δεν μειωνω τους ι3 με αυτα που λεω καθε αλλο αλλωστε κατοχος ειμαι και μαλιστα ενθουσιασμενος!

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ημουν κατοχος amd fx 8350 με ρ9 290..εκλαιγα αν δεν εκανα o/c.

βλεπω εχεις τον 4160,ο 4370 συγκεκριμενα ειναι ανωτερος οπως και απο καποιους ι5..για μενα δικαιωλογημενη η τιμη του και υστερα απο κατοχος προτιμω τον 4370 απο κααααθε αmd της αγορας...καταρχην δεν ειναι οχταπυρινοι! αααλλο που τους ονομαζει ετσι η amd...στην ουσια ειναι :  4 (2 logical cores per physical)  

εχει ακριβως ιδιους πυρηνες με τον 4790κ!! μονο που η intel λεει καθαρα για τους 4 πυρηνες της αντιθετος με την amd που για λογους πωλησεις λεει: 2 επι 4 = 8   αααρα θα τον βαφτισω 8πυρινο...

Επεξ/σία από Kostas.karras

στην ελλαδα με τιμη ο ι3 που αναφερεσαι στα 160 ευρω ειναι κοροιδια παντως.

προφανως κ ειναι πολυ καλος επεξεργαστης οχι για αυτα τα λεφτα οταν σε τετοιο μπατζετ εχεις και 8πυρηνα της amd αλλα κ εισαι διπλα στον ι5.

value for money κι αυτο σχετικο ειναι στα 110 ο i3.

προφανως κ δεν μειωνω τους ι3 με αυτα που λεω καθε αλλο αλλωστε κατοχος ειμαι και μαλιστα ενθουσιασμενος!

120 έχει φίλε μου http://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i3-4170-370ghz-lga1150-box-p-PER.558490 (Αυτός είναι ο 4170, λάθος)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...