Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επισης να έχει support για triple monitor support χωρίς να χρειάζεται active display port

Οι gtx 960 / r9 380 / r9 280X υποστιρίζουν triple monitor κανονικά. Σου πρότεινα πιο πανω τρεις επιλογες. Αν βιάζεσαι τόσο πολύ αυτές που φένονται να είναι άμεσα διαθέσιμες είναι αυτές:

http://www.cosmodata.gr/product/259640/

http://www.cosmodata.gr/product/259353/

http://www.guaranty.gr/product/1001895/msi-geforce-gtx960-2gb-oc-gtx-960-2gd5t-oc.html

http://www.e-shop.gr/vga-vtx3d-radeon-r9-280x-boost-edition-v3-3gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.510024

Δυστυχώς η προσφορά για την 280Χ στα 215 ευρώ απο το eshop πρέπει να έχει τελειώσει

• Απαντ. 13,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδη εχεις σκοπο να κρατησεις την καρτα καιρο,παρε την καλυτερη δυνατη.3 χρονια ειναι μεγαλο διαστημα.Μπορεις ανετα να παρεις ενα τροφοδοτικο μετα απο ενα 6μηνο πχ,ενα καλο 600-700w θα σου βγει 70€ περιπου.

+1  

@psof  Αλλά να χεις υπόψη σου για το μέλλον πως θες και ανάλογη οθόνη με τέτοια κάρτα.

Δημοσ.

2,90 ειναι το τουρμπο...τεσπα νμζ καταλαβε το παιδι,γτ προφανως μπερδευτηκε απο τα 3.4-4 που παιζουν τωρα

Είπε 870 Αλέξανδρε, socket 1156 όχι 1366 ;)

Δεν πειράζει, συμβαίνουν αυτά :)

• Like 1
Δημοσ.

Gigabyte R9 380 4gb στα 280ε ή  Asus GTX 960 strix 2gb στη ίδια τιμή;

Ξέρω πως υπάρχει και η 280X στην ίδια τιμή ή κι ακόμη φθηνότερη με έκπτωση(μέχρι σήμερα; ) αλλά μάλλον δεν θα τη σηκώνει το τροφοδοτικό μου και δεν θέλω ούτε να το ρισκάρω..

Απο e-shop είναι οι τιμές και δεν μπορώ να ψωνίσω απο άλλο μαγαζί ενώ δεν θέλω να πάρω μεταχειρισμένη.

Το τροφοδοτικό μου είναι το Cooler Master B600 ver 2.0 600w. Ναι ξέρω έκανα βλακεία που το πήρα.

Παίζω τα πάντα σε 1080p ανάλυση αλλά ενδιαφέρομαι να παίξω όμως το Skyrim με κάποιο καλό mod pack(ίσως το Revisited : Legendary edition) γι αυτό κι έβαλα στο μάτι την 380...

Γνωρίζεται γιατί είναι ακόμη τόσο ακριβές οι 960 με 4gb η κι ακόμη οι κανονικές των 2gb?

Σε βάθος χρόνου θα κρατήσει περισσότερο η 380 νομίζετε μόνο και μόνο λόγω της vRam παρά τον μικρότερο χρονισμό της σε σχέση με την 960;

Αν μπορούσα να σηκώσω την 280X σε βάθος χρόνου πιστεύετε  θα έχανα λόγω της μη υποστήριξης direct 12 αλλά και της χειρότερης υποστήριξης απο drivers;

Έψαξα κι πριν απο λίγες μέρες και είχα κατασταλάξει στην 750ti αλλά αποφάσισα να αυξήσω το μπάτζετ μου για να κρατηθώ στην επιφάνεια για τουλάχιστον 2-3 χρόνια.

Πρέπει να σημειώσω ότι έχω πολύ παλιό επεξεργαστή(Athlon II X4 620 @2.6 ghz) και έτσι ενδέχεται σε αρκετά παιχνίδια να τρώω bottle neck  και έτσι οι διαφορές στις παραπάνω κάρτες να είναι ασήμαντες. Γι αυτό ίσως η υποστήριξη direct 12 και η έμφαση του σε μεγαλύτερη αξιοποίηση πολυπύρηνων CPU να μου βγει σε καλό στο μέλλον μιας και δεν ψήνομαι να δώσω έξτρα 200ευρώ για αλλαγή μητρικής και επεξεργαστή.

Το μπάτζετ μου αν δεν το καταλάβατε είναι τα 280 ευρώ. Δεν πάει ούτε λεπτό πιο πάνω...

Ευχαριστώ!

Μέσα στην λίστα μου μπαίνει απο σήμερα και η Asus Strix 285 2gb η οποία βρίσκεται στα 255ε λόγω crazy sunday.

Θα την κάνω την κίνηση για μια απο τις 3-4 επιλογές αλλά αυτό που φοβάμαι απο σήμερα το πρωί που ψάχτηκα λίγο παραπάνω είναι η περίπτωση να μην τις αναγνωρίζει καν η μητρική μου(Gigabyte Ga-ma790XT) μιας και το τελευταίο bios update είναι απο το 2012. Στα σπεκς της πάντως έχει φυσικά 2 PCI-E 2.0 x 16 interface αρα στα χαρτιά μπορεί να τρέξει κανονικά τις κάρτες με PCI-E 3.0. Σωστά; 

Τέλος αν λέω βλακείες και η κάρτα αναγνωριστεί και τρέξει κανονικά αυτό που δεν έχω καταλάβει εντελώς για το bottleneck είναι το εξής:

Στο Battlefield 4 το οποίο θέλει 100% καλύτερο επεξεργαστή απο το δικό μου(Athlon II X4 620 @ 2.6ghz) το maximum FPS που θα πιάσω στο παιχνίδι θα είναι το ταβάνι του επεξεργαστή μου και ούτε χιλιοστό παραπάνω είτε με την 960 είτε με την 980 είτε με την Fury δηλαδή. Σωστά;

Ας υποθέσουμε τώρα ένα παρόμοιο παιχνίδι στο οποίο ακόμη και ο δικός επεξεργαστής θα είναι αρκετός και θα έχει π.χ usase  95-96% αλλά την ίδια στιγμή οι απαιτήσεις απο την κάρτα γραφικών θα είναι μεγάλες, η  κατάσταση θα πηγαίνει ως εξής;

Με την νυν κάρτα μου την 5770 θα έχω π.χ 20 FPS

Mε την 960 40 FPS

Με την 280Χ 50 FPS

Με την 980 95 FPS

η δεν δουλεύει έτσι ακριβώς το πράμα;

Δημοσ.

καλημερα παιδια.εχω ξαναζητησει την βοηθεια σας και θα την χρειαστω αλλη μια φορα ακομα.στο budget της 970/390 και εκει ποια απο τις δυο θα προτεινατε.παιζω σε 1080p και κυριως παιχνιδια(gta v,far cry 4,nba2k16 κτλ).εγω για nvidia σκεφτομαι αλλα η 390 ειναι τοσο καλη να παω σε αυτην;εχει τα 4gb παραπανω ομως εχω ακουσει οτι οι amd εχουν προβληματα με drivers;(ισχυει κατι τετοιο)

Δημοσ.

Μέχρι τα 1080p βγαίνει μπροστά η 970 συγκριτικά με την 390, σε ανάλυση πάνω από τα 1080p και σε ορισμένες καταστάσεις η 390 είναι λιγο καλύτερη. Αυτό έχω διαβάσει σε αρκετά reviews απο τις συγκεκριμένες κάρτες. Για τους drivers δεν μπορώ να πω ότι είχα ιδιαίτερο πρόβλημα ως κάτοχος AMD αλλά ουτε και με NVIDIA.

• Like 2
Δημοσ.

καλημερα παιδια.εχω ξαναζητησει την βοηθεια σας και θα την χρειαστω αλλη μια φορα ακομα.στο budget της 970/390 και εκει ποια απο τις δυο θα προτεινατε.παιζω σε 1080p και κυριως παιχνιδια(gta v,far cry 4,nba2k16 κτλ).εγω για nvidia σκεφτομαι αλλα η 390 ειναι τοσο καλη να παω σε αυτην;εχει τα 4gb παραπανω ομως εχω ακουσει οτι οι amd εχουν προβληματα με drivers;(ισχυει κατι τετοιο)

Θα σ πω εγω φιλέ π έτυχε να έχω και τις 2..

Ή 390 είναι ένα κλικ πιο γρήγορη και επίσης έχει και τα 8gb "καθαρή" ram. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να παίξεις σε μεγαλύτερη ανάλυση χωρίς να πέφτουν τα fps πολύ.. Στο gta v που την δοκιμασα παίζει γύρω στα 45-50 fps σε περιοχές με κόσμο και στα 60 (v-sync) σε αδειες περιοχές.. Τα γραφικά τέρμα στα 1080p πλην του msaa που το έχω στα 4x του reflection msaa στο off και του grass quality στα very high..

Με τα ίδια settings με την 970 πλην τ msaa που το είχα στα 2x ήμουν 2-3 fps πιο κατω.. Όταν έδειχνε να ξεπερναει τα 3,6 gb είχα κάποια frame drops, αλλά δεν γινόταν συνεχόμενα... Αλλά και πάλι ήταν κουραστικό.. Στα + της 970 απέναντι στην 390 ειναι οι σαφώς χαμηλότερες θερμοκρασίες.. Ξεκινούσε από τους 29 βαθμούς σε idle και έφτανε τους 60.. Ενώ ή 390 ξεκινάει από τους 60 (επειδή σταματάνε οι ανεμιστηρες.. Αυτό το ρυθμίζεις) και φτάνει μέχρι τους 75-78.. Επίσης και ή καταλωση είναι στα + υπέρ της 970..

• Like 1
Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, γνωρίζει κανείς αν η R9 290 μπορεί να συνεργαστεί στο έπακρο με τον FX 6300 ή δεν θα μπορεί η κάρτα να δουλέψει στο 100% της απόδοσης της;

Έχω και την επιλογή για Pentium G3258 / X4 860K αλλά νομίζω ότι δεν κάνουν αυτοί.

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, γνωρίζει κανείς αν η R9 290 μπορεί να συνεργαστεί στο έπακρο με τον FX 6300 ή δεν θα μπορεί η κάρτα να δουλέψει στο 100% της απόδοσης της;

Έχω και την επιλογή για Pentium G3258 / X4 860K αλλά νομίζω ότι δεν κάνουν αυτοί.

Ολοι οι παραπανω επεξεργαστες που αναφερεις ειναι για τα σκουπιδια για καρτα γραφικων οπως την R9 290. Αλλωστε μιλαμε για καρτα που εκανε 400+ευρω οταν πρωτοβγηκε,αρα σου υποθετει η εταιρια οτι για να δωσεις τοσα χρηματα για καρτα γραφικων θα εχεις και ενα αξιοπρεπεστατο επεξεργαστη(για αυτη την καρτα παντα). Οι παραπανω επεξεργαστες που αναφερεις σε γενικες γραμμες ειναι αξιολογοι και καλοι για το Budget/καρτα γραφικων που προοριζονται(αντε μεχρι Gtx 960)αλλα σε καρτες τυπου R9 290 θες και αντιστοιχο επεξεργαστη.

• Like 1
Δημοσ.

Ολοι οι παραπανω επεξεργαστες που αναφερεις ειναι για τα σκουπιδια για καρτα γραφικων οπως την R9 290. Αλλωστε μιλαμε για καρτα που εκανε 400+ευρω οταν πρωτοβγηκε,αρα σου υποθετει η εταιρια οτι για να δωσεις τοσα χρηματα για καρτα γραφικων θα εχεις και ενα αξιοπρεπεστατο επεξεργαστη(για αυτη την καρτα παντα). Οι παραπανω επεξεργαστες που αναφερεις σε γενικες γραμμες ειναι αξιολογοι και καλοι για το Budget/καρτα γραφικων που προοριζονται(αντε μεχρι Gtx 960)αλλα σε καρτες τυπου R9 290 θες και αντιστοιχο επεξεργαστη.

Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

Οπότε η καλύτερη επιλογή επεξεργαστή που σε συνδυασμό χρημάτων και απόδοσης ποια είναι;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...