Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@Alkis29 Καλύτερα να άλλαζες οθόνη παρά κάτι άλλο.

totalius μη γράφεις με έντονα γράμματα-μεγαλύτερη γραμματοσειρά.Θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα σε λίγες μέρες.

οκ σεβαστο αλλα τι πειραζει αν γραφει ο καθενας με μεγαλα η εντονα,προσπαθω να το καταλαβω αλλα...

Καλησπέρα σε όλους. Καταρχην, το σύστημα μου είναι :

CPU : AMD FX 8320

GPU : ATI HD7950 3GB

M/B : Gigabyte 970A DS3

RAM : 8 GB 1600 mhz

Σκληρος : 120 GB SSD

Τροφοδοτικο : Corsair CX600 600W

Οθονη : 27" 1080p

Θέλω να μου προτείνετε νέα κάρτα γραφικών για το σύστημα μου προκειμένου να παίζω τόσο τα πιο βαριά games σε 1080p και ULTRA settings full (πχ Thief 3) αλλά να αντέξει επίσης με όλα full και στα νέα games που πρόκειται να κυκλοφορήσουν το χειμώνα και να ζορίσουν την τωρινή μου κάρτα.. υπολογίζω maximum budget περίπου € 300

Ευχαριστώ

προτεινω σε gtx 960(4gb)    ή

πουλας την 7950,τσονταρεις και την 300αρα και πας σε μια gtx 970 ή σε r9 390(8gb) που θα υποστιριζει ολα τα νεα games

• Απαντ. 13,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οκ σεβαστο αλλα τι πειραζει αν γραφει ο καθενας με μεγαλα η εντονα,προσπαθω να το καταλαβω αλλα...

Δεν επιτρέπεται ρητά από τους κανονισμούς του forum.

Εννοεις οτι με αυτη τη συνθεση μπορω να παιζω τα games σε υψηλοτερη αναλυση (με ολα στο full) ?

Εννοώ πως προτεραιότητα σου θα πρέπε να ήταν ξεκάθαρα η οθόνη,με ένα καλύτερο pixel per inch τουλάχιστον (για αρχή).Θα είχες διαφορά από το gaming μέχρι τη χρήση στο desktop,σε κάθε χρήση που κάνεις δηλαδή και όχι μόνο για την ώρα που παίζεις που και εκεί θα χεις διαφορά στην λεπτομέρεια/ευκρίνεια.

Καλύτερα δηλαδή να έχεις οθόνη της προκοπής για να αξιοποιήσεις και το όποιο hardware (ακόμα και κατεβάζοντας 1-2 ρυθμίσεις στο gaming) που θα σου βελτιώσει και την εμπειρία και τη κρατάς και για καιρό παρά κάτι άλλο.Έτσι όπως είσαι το να μη κάνεις κάτι για την οθόνη το βλέπω ως λάθος σκεπτικό και θα χαραμιστεί η όποια κίνηση άλλης κάρτας.

• Like 1
Δημοσ.

προτεινω σε gtx 960(4gb)    ή

πουλας την 7950,τσονταρεις και την 300αρα και πας σε μια gtx 970 ή σε r9 390(8gb) που θα υποστιριζει ολα τα νεα games

Πέρα απο τους κανονισμούς χτυπάει άσχημα στο μάτι και είναι σας να φωνάζεις μέσα απο το πληκτρολόγιο

Φίλε μου μάλλον θα μπερδεύτηκες με την 960. Θα ηταν κρίμα να δώσει κάποιος 200+ ευρώ για να έχει σχεδόν τις ίδιες επιδόσεις :P Η 970 / 390 είναι άλλη ιστορία.

Εννοεις οτι με αυτη τη συνθεση μπορω να παιζω τα games σε υψηλοτερη αναλυση (με ολα στο full) ?

Αν εννοείς στα 60 fps προφανώς οχι. Εδώ στα 1080p δεν μπορεί να πιάσει η hd 7950 τα 60 fps με ολα στο full. Αυτό ομως που λέει ο millenium και συμφωνώ εν μέρη είναι οτι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να έχεις καλύτερη οπτική εμπειρία σε μία καλύτερη οθόνη με μεγαλύτερη ανάλυση έστω και με χαμηλότερα settings. H αλήθεια είναι οτι για πάνω απο 23-24''  χρειάζεται μεγαλύτερη ανάλυση απο 1080p οχι μόνο για το θέμα του gaming. Φυσικά οι οθόνες 1440p και 4Κ είναι ακόμα αρκετά ακριβές αλλά μια καλή οθόνη είναι επένδυση για το μέλλον.Επίσης αν αλλάξεις οθόνη είναι βέβαιο οτι θα πάς και σε νεα gpu αργά ή γρήγορα. Αν δεν διαθέτεις πάντως τα χρήματα μείνε οπως είσαι για την ώρα έτσι και αλλιώς δεν είναι εποχή για μεγάλα ανοίγματα.

Δημοσ.

Καλησπέρα! Θέλω μια συμβουλή για ένα φίλο. Φτιάχνει ένα pc,  δεν θα χρησιμοποιείται όμως για κύριο σκοπό το gaming.

Θα βάλει mb:asrock h97 anniversary, cpu:core i5 4460, ram:2*4gb

Εγώ του είπα να βάλει πιο φθηνό cpu ή λιγότερη ram για να δώσει περισσότερα χρήματα στην gpu, αυτός όμως επιμένει ότι δεν θα έχει κύριο σκοπό το gaming, απλά θέλει να τρέχει αξιοπρεπώς κάποια παιχνίδια όπως το age of empires ή τα need for speed. Αν τρέχει βέβαια και κανένα gta v δεν νομίζω να τον χαλάσει αλλά τέλος πάντων...

Διαθέτει 150, άντε 170 ευρώ για την κάρτα γραφικών και η αγορά θα γίνει από το eshop. Ποια είναι καλύτερη σε αυτά τα χρήματα? 

Επειδή το pc θα το κρατήσει για πολλά χρόνια, τις amd τις ψιλοαποκλείω μόνο και μόνο για τις θερμοκρασίες που αναπτύσουν.

Μια nvidia gtx750ti(ή μήπως την απλή? έχει μεγάλη διαφορά η ti έκδοση?) θα κάνει δουλειά, τι λέτε? Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη?

Επίσης αν και είμαι λίγο offtopic, πόσα watt τροφοδοτικό πιστεύετε ότι θα χρειαστεί? Έχετε να προτείνετε κάποιο?

Δημοσ.

Αγορα καρτας. Καλησπέρα ειμαι σε δίλημμα 2 gtx 960 2g η 1 gtx 970? ?

Οι δύο 960 σε sli σε απόλυτη ισχύ (όταν δουλεύει σωστά δηλαδή το sli) είναι αρκετά πιο πάνω από την 970 και είναι σχεδόν στα επίπεδα απλής 980. Αλλά όταν δεν δουλεύει σωστά (ή ακόμα χειρότερα καθόλου, π.χ. σε τίτλους που δεν το υποστηρίζουν) τότε θα είσαι αρκετά παρακάτω.

Υ.Γ. Αν επιλέξεις 2x960 πάρε οπωσδήποτε με 4gb vram.

Καλησπέρα! Θέλω μια συμβουλή για ένα φίλο. Φτιάχνει ένα pc,  δεν θα χρησιμοποιείται όμως για κύριο σκοπό το gaming.

Θα βάλει mb:asrock h97 anniversary, cpu:core i5 4460, ram:2*4gb

Εγώ του είπα να βάλει πιο φθηνό cpu ή λιγότερη ram για να δώσει περισσότερα χρήματα στην gpu, αυτός όμως επιμένει ότι δεν θα έχει κύριο σκοπό το gaming, απλά θέλει να τρέχει αξιοπρεπώς κάποια παιχνίδια όπως το age of empires ή τα need for speed. Αν τρέχει βέβαια και κανένα gta v δεν νομίζω να τον χαλάσει αλλά τέλος πάντων...

Διαθέτει 150, άντε 170 ευρώ για την κάρτα γραφικών και η αγορά θα γίνει από το eshop. Ποια είναι καλύτερη σε αυτά τα χρήματα? 

Επειδή το pc θα το κρατήσει για πολλά χρόνια, τις amd τις ψιλοαποκλείω μόνο και μόνο για τις θερμοκρασίες που αναπτύσουν.

Μια nvidia gtx750ti(ή μήπως την απλή? έχει μεγάλη διαφορά η ti έκδοση?) θα κάνει δουλειά, τι λέτε? Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη?

Επίσης αν και είμαι λίγο offtopic, πόσα watt τροφοδοτικό πιστεύετε ότι θα χρειαστεί? Έχετε να προτείνετε κάποιο?

Ή την R7 265 στα 169 ευρώ ή εναλλακτικά σε παρόμοιο κόστος την 750 ti. (Boost Clock / Base Clock: 1137 MHz / 1059 MHz). H R7 265 είναι ταχύτερη στα περισσότερα games πάντως, αλλά καταναλώνει περισσότερο ρεύμα.

Για τις θερμοκρασίες που λες, δεν έχουν μεγάλη διαφορά, δες το παραπάνω link. 66c έπιασε η 750ti και 71c η R7 265. Και εξαρτάται και από την υλοποίηση του εκάστοτε vendor και από το cooler, π.χ. μια R7 265 με καλό cooler μπορεί να έχει ίδια θερμοκρασία με μια 750ti με μέτριο cooler.

Aν πάει σε 750 ti, καλύτερα να δώσει 175 να πάρει αυτή σε προσφορά, έχει πολύ καλύτερο cooler και έχει και ελαφρώς μεγαλύτερο clock (Boost Clock / Base Clock: 1163 MHz / 1085 MHz), από την παραπάνω που πρότεινα.

Περί τροφοδοτικού, για πες καταρχήν τι έχει ήδη στο pc? 

Δημοσ.

τίποτα, δεν είναι αναβάθμιση, από την αρχή θα το στήσει το μηχάνημα, απλά όλα τα άλλα κομμάτια τα έχει αποφασίσει.

Θα βάλει mb:asrock h97 anniversary, ram:2*4gb τις φθηνότερες που θα βρει, cpu: core i5 4460, hdd: wd caviar blue 1tb, ssd δεν ξέρει αν θα βάλει ακόμα. Μένει το τροφοδοτικό και η κάρτα γραφικών. Έλεγα να του προτείνω κάτι σε modular, όπως το coolermaster g650m που είχα πάρει εγώ, αλλά δεν το βρήκα τώρα στο eshop, πρέπει να το καταργήσανε. Γενικά πάντως τώρα που ξαναμπήκα στο eshop παρατηρώ τεράστια αύξηση τιμών σε σχέση με ένα μήνα πριν όταν πήρα το pc, ειδικά στις κάρτες γραφικών.

Τώρα τα modular έκαναν τουλάχιστον 100 ευρώ.

Καμία πρόταση? Δεν θέλει να ξεπεράσει τα 70 ευρώ

Δημοσ.

Σε αυτά τα λεφτά και από eshop, λιγοστεύουν οι επιλογές.

Μια καλή περίπτωση λογικού κόστους και καλής ποιότητας είναι το Thermaltake SMART SE SERIES 530W στα 61 (είναι σε προσφορά).

Εναλλακτικά:

Corsair CX500w στα 65... (υπάρχει και σε modular στα 75)

Seasonic M12II 520w στα 80 (είναι πολύ καλό όντως, δες και review)

Και τέλος, υπάρχει και αξιοπρεπές 600άρι στα 75: Evga 600w Bronze

Δημοσ.

@ big7

Για τροφοδοτικό δες και το xfx ts 550w

http://www.e-shop.gr/psu-xfx-ts-series-550w-p-PER.640669

Για κάρτες γραφικών δες σε αυτες αν πρέπει οποσδήποτε να πάρεις απο eshop ( στο σκρουτζ θα τις βρεις κανένα 20ρικο πιο φθηνά)

http://www.e-shop.gr/vga-msi-geforce-gtx750-n750ti-2gd5-ocv1-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.514563

http://www.e-shop.gr/vga-msi-geforce-gtx750ti-gaming-n750ti-tf-2gd5-oc-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.514551

http://www.e-shop.gr/vga-msi-radeon-r7-370-2g-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.514588

Δημοσ.

Φίλε μου μάλλον θα μπερδεύτηκες με την 960. Θα ηταν κρίμα να δώσει κάποιος 200+ ευρώ για να έχει σχεδόν τις ίδιες επιδόσεις :P Η 970 / 390 είναι άλλη ιστορία.

E οχι και ισες...καταρχην θα παει σε 4gb.αν και ειπα καλυτερη επιλογη ειναι να δωσει την δικια του και να βαλει τα υπολοιπα να παρει μια 970 η 390,και αυτη ειναι η ουσιωδεις ιστορια...

Δημοσ.

@ big7

Για τροφοδοτικό δες και το xfx ts 550w

http://www.e-shop.gr/psu-xfx-ts-series-550w-p-PER.640669

Για κάρτες γραφικών δες σε αυτες αν πρέπει οποσδήποτε να πάρεις απο eshop ( στο σκρουτζ θα τις βρεις κανένα 20ρικο πιο φθηνά)

http://www.e-shop.gr/vga-msi-geforce-gtx750-n750ti-2gd5-ocv1-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.514563

http://www.e-shop.gr/vga-msi-geforce-gtx750ti-gaming-n750ti-tf-2gd5-oc-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.514551

http://www.e-shop.gr/vga-msi-radeon-r7-370-2g-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.514588

Το ξέρεις ότι έχεις προτείνει δύο από τις τρεις κάρτες που πρότεινα κι εγώ, έτσι; :P

Ένα σχόλιο για το Psu. Tο xfx, -δεν λέω- καλό psu είναι (το έχω προτείνει κι εγώ κατά καιρούς), αλλά το Smart και το evga κατά την γνώμη μου είναι καλύτερες επιλογές σε αυτά τα λεφτά.

Φιλικα.

Δημοσ.

* Case (Κουτί): Coolermaster HAF 932 seiries advanced black edition

* PSU (Τροφοδοτικό & Watt): Corsair GS seiries 800W 80+ certified

* Motherboard (Μητρική): Gigabyte P67A B3 D3 s1155

* CPU (Κεντρικός επεξεργαστής): Intel Core i7 2600 @3,40Ghz

* RAM (Μνήμη συστήματος): 8GB Corsair Vengeance @ 1600Mhz

* GPU (Κάρτα γραφικών): Gigabyte GeForce GTX 760

* Monitor/Resolution (Οθόνη/Ανάλυση): LG E2342T 23'' FULL HD(σκοπεύω να το αλλάξω)

* ΟS (Λειτουργικό σύστημα): Windows 7 Home Edition 64-bit

Καλησπέρα. Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα μερικές γνώμες όσον αφορά τις 2 GPU που αναφέρω στον τίτλο θέματος Έχω την GTX 760 εδώ και περίπου 1,5 χρόνο και δε μπορώ να πω ότι έχω κάποιο παράπονο bf4,bf3,hitman:absolution και άλλα τέτοια παιχνίδια τα έπαιζε σε εξαιρετικές αποδόσεις. Όμως τα 2GB gddr5 μνήμης μου "ξύνιζαν" και ήθελα περισσότερα. Έτσι έκανα μια αναζήτηση στο διαδίκτυο με 300-330 ευρώ τι καλύτερο θα μπορούσα να πάρω στη θέση της 760. Κατέληξα στην 7950 με 3GB gddr5 όπου σε όσα site σύγκρινα αυτές τις 2 κάρτες,ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ έβγαζαν την 7950 καλύτερη overall λόγω της διαφοράς του memory bandwidth. Επίσης ένα παλικάρι από εδώ μπήκε στον κόπο να μου στείλει μήνυμα λέγοντας μου πως θα έκανα κόπο για μικροδιαφορές και αν πήγαινα σε μια gtx 970 θα ήμουν GG. Ποιές είναι οι γνώμες σας;

Δημοσ.

Ξέχνα την 7950, έχει αντικαταταθεί από την R9 280. Σε αυτά τα λεφτά ή σε κάποιο αξιόλογο μοντέλο της R9 290 θα πας (προτείνω αυτή), ή σε 970 (προτείνω αυτή αν και ξεφεύγει λίγο από το budget). Σε επιδόσεις είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, με την 970 ελαφρώς ταχύτερη στις περισσότερες περιπτώσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...