Προς το περιεχόμενο

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας σαν γνωστες μιας και είμαι απών από τον χορό τα τελευταία 4 χρονια και δεν βγάζω άκρη.ρώτησα και σε άλλο topic αλλα δεν μου απάντησε κανεις οποτε είπα να ρωτήσω και εδώ !

Case (Κουτί): -

* PSU (Τροφοδοτικό & Watt): 600w

* Motherboard (Μητρική):gigabyte ga-p55-us3l

* CPU (Κεντρικός επεξεργαστής): intel core i7 950 3.03ghz

* RAM (Μνήμη συστήματος): 6gb dd3

* GPU (Κάρτα γραφικών): geforce gts 450

* Monitor/Resolution (Οθόνη/Ανάλυση) : 1920x1080

* ΟS (Λειτουργικό σύστημα):windows 7

είμαι ανάμεσα στην geforce gigabyte winforce χ3 gtx 760-770 και 970

επειδή δεν θέλω να χαλάσω πάνω από 250-300 euro αποκλείω την 970 διότι η τιμή τις στην ελλάδα είναι στον θεό...θέλω να παίζω παιχνίδια που έχουν βγει η θα βγούν φέτος και για τα επόμενα 1-2 χρονάκια αν όχι στα max στα high γραφικά σε ανάλυση 1920x1080 και κιριως στα 60 fps μιας και παίζω πολα online shooting opos και mmo-rpg! πιστεύετε καλύτερα να δώσω κάτι παραπάνω και να πάρω μια 770 η να κρατήσω τα λεφτά να πάρω μια 760 που είναι πιο φτηνή και σε 3 χρονάκια ξανά αναβαθμίζω την κάρτα γραφικών?

και επίσης μια συμβουλή για το ποτε πιστεύετε είναι η καλύτερη περίοδος να αγοράσω κάρτα? περίμενα από αρχές καλοκαιριού να βγούν οι καινούριες (970-980) να πέσουν οι τιμές στις 760-770 αλλα αντί να πέσουν ανέβηκαν (gigabyte gtx 770 288 euro πριν 20 μέρες και τώρα 317)
Ευχαριστώ προκαταβολικά!

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

@PhantoM47

Ακριβώς την ίδια παρατήρηση έχω κάνω και εγώ ...είχα δει τιμές από της αρχές του μήνα αυτού αλλά αντί να κατεβαίνουν  (LOL) Ανεβαίνουν... και είναι σε αναμονή καινούργιας σειράς ( τι να πεις ) αν π.χ. Για amd βγουν σε ένα μήνα από τώρα ...νομίζω στα ράφια θα δούμε διαφορά αν δούμε! σε 3 μήνες. 

Δες σαν παράδειγμα ακόμα και το link που έβαλε το μέλος από πάνω

http://www.skroutz.gr/s/4023701/Sapphire-Radeon-R9-280X-3GB-Dual-X-OC.html

βλέπω ότι στο skroutz η ίδια κάρτα έχει πάει 240€ και από ( πλαίσιο! με δωρεάν μεταφορικά ) εκτός skroutz σίγουρα θα έχει παίξει και λιγότερο .

• Like 1

Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας σαν γνωστες μιας και είμαι απών από τον χορό τα τελευταία 4 χρονια και δεν βγάζω άκρη.ρώτησα και σε άλλο topic αλλα δεν μου απάντησε κανεις οποτε είπα να ρωτήσω και εδώ !

Case (Κουτί): -

* PSU (Τροφοδοτικό & Watt): 600w

* Motherboard (Μητρική):gigabyte ga-p55-us3l

* CPU (Κεντρικός επεξεργαστής): intel core i7 950 3.03ghz

* RAM (Μνήμη συστήματος): 6gb dd3

* GPU (Κάρτα γραφικών): geforce gts 450

* Monitor/Resolution (Οθόνη/Ανάλυση) : 1920x1080

* ΟS (Λειτουργικό σύστημα):windows 7

είμαι ανάμεσα στην geforce gigabyte winforce χ3 gtx 760-770 και 970

επειδή δεν θέλω να χαλάσω πάνω από 250-300 euro αποκλείω την 970 διότι η τιμή τις στην ελλάδα είναι στον θεό...θέλω να παίζω παιχνίδια που έχουν βγει η θα βγούν φέτος και για τα επόμενα 1-2 χρονάκια αν όχι στα max στα high γραφικά σε ανάλυση 1920x1080 και κιριως στα 60 fps μιας και παίζω πολα online shooting opos και mmo-rpg! πιστεύετε καλύτερα να δώσω κάτι παραπάνω και να πάρω μια 770 η να κρατήσω τα λεφτά να πάρω μια 760 που είναι πιο φτηνή και σε 3 χρονάκια ξανά αναβαθμίζω την κάρτα γραφικών?

και επίσης μια συμβουλή για το ποτε πιστεύετε είναι η καλύτερη περίοδος να αγοράσω κάρτα? περίμενα από αρχές καλοκαιριού να βγούν οι καινούριες (970-980) να πέσουν οι τιμές στις 760-770 αλλα αντί να πέσουν ανέβηκαν (gigabyte gtx 770 288 euro πριν 20 μέρες και τώρα 317)

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

παρε την 280χ που ειπε ο Psyhco. αλλα πες και την μαρκα του τροφοδοτικου σου ομως. τα 600W ειναι αχρηστα αμμα ειναι το τροφοδοτικο no name. πρεπει να τα προσεχουμε αυτα.

• Like 1

Καλησπέρα!

Σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών.

Αυτή τη στιγμή έχω μια ATI 6850, 1024ΜΒ, GDDR5, Core Clock 790MHz, Memory clock 1000MHz, Total Memory bandwidth 128,0 GBytes.

Τί αναβάθμιση να έκανα για να ανέβω ουσιαστικά, αλλά όχι με τρελό κόστος; (μέχρι ~150 ευρώ ;)

Ευχαριστώ,

Καλησπέρα!

Σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών.

Αυτή τη στιγμή έχω μια ATI 6850, 1024ΜΒ, GDDR5, Core Clock 790MHz, Memory clock 1000MHz, Total Memory bandwidth 128,0 GBytes.

Τί αναβάθμιση να έκανα για να ανέβω ουσιαστικά, αλλά όχι με τρελό κόστος; (μέχρι ~150 ευρώ ;)

Ευχαριστώ,

Μια καλή λύση είναι η Nvidia GTX 750Ti https://www.skroutz.gr/s/4513802/Gigabyte-GeForce-GTX750-Ti-2GB-WindForce-2X-OC-GV-N75TOC-2GI.html . Καλό είναι να μας πεις την ανάλυση της οθόνης σου όπως επίσης και τον επεξεργαστή σου. 

Μια καλή λύση είναι η Nvidia GTX 750Ti https://www.skroutz.gr/s/4513802/Gigabyte-GeForce-GTX750-Ti-2GB-WindForce-2X-OC-GV-N75TOC-2GI.html . Καλό είναι να μας πεις την ανάλυση της οθόνης σου όπως επίσης και τον επεξεργαστή σου. 

Ευχαριστώ!

Κάποια πρόταση σε ΑΤΙ;

Έχω [email protected] με 8GB Ram, σε 1680x1050, αλλά αυτό θα αλλάξει μιας και θα πάω σε 24αρα FULL HD.

@dolph

Φίλε περίμενε να βγει η καινούργια σειρά και πάρε τότε αν και εφόσον πέσουν οι τιμές, αυτή εδώ δεν το λες και σοβαρή αναβάθμιση ( γνώμη μου έτσι )....θα στην πρότεινα αν πχ. είχα χαλάσει η δικιά σου ( αλλά δεν έχει χαλάσει! οπότε  κάτσε έτσι όπως είσαι και περίμενε καμία προφορά από 270Χ και πάνω στο επόμενο διάστημα  .... στο amazοn έχουν ξεκινήσει προσφορές στα περσινά μοντέλα ...οπότε σιγά σιγά θα έρθει και εδώ που θα πάει . αν βιάζεσαι και θέλεις να αγοράσεις τώρα ( από amazon ) στείλε μου p.m να σου πω κάτι ...γιa αυτήν :

http://www.amazon.co.uk/Sapphire-Dual-X-Radeon-GDDR5-Graphics/dp/B00FL8H49Q/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1411813154&sr=1-1&keywords=SAPPHIRE+AMD+R9+270X

που είναι καλύτερη  από την επάνω πρόταση.

http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-270X-vs-GeForce-GTX-750-Ti

@Psycho_Warhead

@maxdore217

@pesis

σας ευχαριστώ για την συμβουλή σας! θα το σκεφτώ αν και είμαι nvidia fan boy!
επειδή πραγματικά με κούρασε και με απογοήτευσε το όλο θέμα τον καρτών γραφικών αυτό που σκέφτομαι είναι να πάρω την 760 και όσο αντέξει! θα περιμένω μέχρι 2 oktomvri που θα βγούν στην αγορά οι 970-980 να δω αν θα πέσουν οι τιμές και αν δεν πέσουν τότε θα σκεφτώ σοβαρά την 280X! ελπίζω μονο να ανταπεξέρθει η 760 ή η 280Χ στα game που παίζω atm (titanfall,archage)
ευχαριστώ και πάλυ!!

@pesis δεν ξέρω τι μάρκα είναι αδερφέ αλλα είχε γίνει σύνθεση το pc από το πλαίσιο οποτε δεν νομίζω να bike κάποιο no name μιας και έχει ανταπεξέρθει άριστα τα 4 τελευταία χρονια που έχω το pc!

Συμφωνώ με τον παραπάνω, δεν αξίζει να πας απο 6850 (με 256 διαυλο) σε 750ti (με 128 δίαυλο).

To λες και υποβάθμιση.

Κερδίζεις μόνο σε κατανάλωση.

Συμφωνώ με τον παραπάνω, δεν αξίζει να πας απο 6850 (με 256 διαυλο) σε 750ti (με 128 δίαυλο).

To λες και υποβάθμιση.

Κερδίζεις μόνο σε κατανάλωση.

Και σε επιδόσεις κερδίζεις και σε κατανάλωση , το ότι έχουν διαφορά στον δίαυλο δεν έχει καμία σημασία επειδή πρόκειται για τελείως διαφορετική αρχιτεκτονική με τον Maxwell (750tI) να είναι αποδοτικότερος . Να τονίσω ότι η 750Ti είναι ταχύτερη από την 5870 πόσο μάλλον από την 6850

• Like 1

Και σε επιδόσεις κερδίζεις και σε κατανάλωση , το ότι έχουν διαφορά στον δίαυλο δεν έχει καμία σημασία επειδή πρόκειται για τελείως διαφορετική αρχιτεκτονική με τον Maxwell (750tI) να είναι αποδοτικότερος . Να τονίσω ότι η 750Ti είναι ταχύτερη από την 5870 πόσο μάλλον από την 6850

Το ότι είναι λίγα κλικ πάνω δεν λέει τίποτα αυτήν την στιγμή ! Η 5870 είναι πολύ παλιό μοντέλο πλέον δεν την κάνει αξιόλογη αναβάθμιση επειδή περνάει μια κάρτα του September 10, 2009 ( 5 χρονών) , εδώ δεν ξέρουν αυτοί που θα πάρουν μια 270X αν του χρόνου θα παίζουν καλά ή θα αρχίσουν να βγάζουν !!! ( απ τις ρυθμίσεις) πιστεύω να καταλαβαίνεις που το πάω . Φιλικά πάντα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Γενικότερα, ψάχνω για μια αξιοπρεπή αναβάθμιση, που δεν θα με κάνει να θέλω πάλι αναβάθμιση για τα επόμενα 3 χρόνια, παίζοντας αξιοπρεπώς όλα τα νέα παιχνίδια (στον βαθμό που προβλέπουμε φυσικά).

Με την 6850, ώς τώρα τουλάχιστον, δεν έχω προβληματιστεί σε οποιοδήποτε παιχνίδι, αλλά υποψιάζομαι ότι με Shadow of Mordor θα αρχίσω να προβληματίζομαι σοβαρά, και για αυτό οι σκέψεις για αναβάθμιση.

να ρωτήσω και εγώ. έφτιαξα ένα φθηνό pc με τα εξής χαρακτηριστικά
cpu: intel pentium g2030
mobo: Gigabyte-GA-H61M-S2PV
case: coogar spike
ram:4 γιγα
psu http://www.coolermaster.com/service/support/model/%20RP-600-PCAP/(το πήρα απο ένα παλιό σύστημα που είχα και τροφοδοτούσε έναν p4 και μία agp hd 3650)
και σκεφτόμουν να βάλω μία κάρτα γραφικών. Θέλω κάτι φθηνό μιας και όλο το σύστημα προσπαθώ να το κρατήσω κάτω απο 150 ευρώ (μέχρι στιγμής έχω δώσει 106 - τροφοδοτικό και σκληρός δίσκος υπήρχαν ήδη).
Βλέπω κατά καιρούς να παίζουν 4870 στα ~40. αλλά έχει μεγάλη κατανάλωση η ατιμη και δε ξέρω με το τροφοδοτικό αν θα είμαι οκ. Γενικά δηλαδή ψάχνω κάτι να ταιριάζει στο σύστημα. Η 4870 θα είναι οκ για το σύστημα μου? Τι άλλες εναλλακτικές έχω?
Σαν έσχατη λύση έχω να αλλάξω psu και να πάρω και μια 260x, αλλά ανεβαίνει το budget και θα ήθελα να το αποφύγω.
αναλυση οθόνης 1980x1080

να ρωτήσω και εγώ. έφτιαξα ένα φθηνό pc με τα εξής χαρακτηριστικά

cpu: intel pentium g2030

mobo: Gigabyte-GA-H61M-S2PV

case: coogar spike

ram:4 γιγα

psu http://www.coolermaster.com/service/support/model/%20RP-600-PCAP/(το πήρα απο ένα παλιό σύστημα που είχα και τροφοδοτούσε έναν p4 και μία agp hd 3650)

και σκεφτόμουν να βάλω μία κάρτα γραφικών. Θέλω κάτι φθηνό μιας και όλο το σύστημα προσπαθώ να το κρατήσω κάτω απο 150 ευρώ (μέχρι στιγμής έχω δώσει 106 - τροφοδοτικό και σκληρός δίσκος υπήρχαν ήδη).

Βλέπω κατά καιρούς να παίζουν 4870 στα ~40. αλλά έχει μεγάλη κατανάλωση η ατιμη και δε ξέρω με το τροφοδοτικό αν θα είμαι οκ. Γενικά δηλαδή ψάχνω κάτι να ταιριάζει στο σύστημα. Η 4870 θα είναι οκ για το σύστημα μου? Τι άλλες εναλλακτικές έχω?

Σαν έσχατη λύση έχω να αλλάξω psu και να πάρω και μια 260x, αλλά ανεβαίνει το budget και θα ήθελα να το αποφύγω.

αναλυση οθόνης 1980x1080

Σε καμμια περιπτωση δεν θα πας σε 4870 και τετοιες παλιες λυσεις,ενεργοβορες,δεν υποστηριζουν mantle ουτε καν υποστηριζονται επισημα σε windows 8.1 νομιζω. Αλλαζεις σε μια low to mid καρτα οπως R9 260/265 η 750ti. Δεν χρειαζεσαι αλλαγη τροφοδοτικου.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Γενικότερα, ψάχνω για μια αξιοπρεπή αναβάθμιση, που δεν θα με κάνει να θέλω πάλι αναβάθμιση για τα επόμενα 3 χρόνια, παίζοντας αξιοπρεπώς όλα τα νέα παιχνίδια (στον βαθμό που προβλέπουμε φυσικά).

Με την 6850, ώς τώρα τουλάχιστον, δεν έχω προβληματιστεί σε οποιοδήποτε παιχνίδι, αλλά υποψιάζομαι ότι με Shadow of Mordor θα αρχίσω να προβληματίζομαι σοβαρά, και για αυτό οι σκέψεις για αναβάθμιση.

Αν θελεις να παιζεις απαιτητικα games οπως αυτο που ανεφερες και θελεις και ενα βαθος περιπου 3 χρονια,τοτε μαλλον κοιτας για 970.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...